Bildirim
aracımın göstergesi hangi yakıtı gösterir
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü,
2 Mobil

Giriş
-
Hocam hic bir araba lpgyi gostermez sadece lpg ile calismadigi surece saygilar..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
acaba algılayan sistem yakıt tankında mı -
fabrika çıkışlı lpgli opeller gösteriyor sanırım -
bugün kafama takıldı 20 km boyunca gösterge sürekli değişti 8.8-12 lt arasında.ozaman o bilgi benzin bilgisi.ama araç lpg ile giderken nasıl bu bilgiyi veriyor araç -
quote:
Orijinalden alıntı: sadrainman
bugün kafama takıldı 20 km boyunca gösterge sürekli değişti 8.8-12 lt arasında.ozaman o bilgi benzin bilgisi.ama araç lpg ile giderken nasıl bu bilgiyi veriyor araç
Benzin ile çalıştığını zannediyor hocam. Lpg nin kendine ayrı ecu su var.
hepinize teşekkür ederim bilgiler için.bende sevinmiştim 8.8 i gördüm diye normalde 14 lt yakıyor
-
Aslinda burda arabayi kandirmis oluyoruz. Benzinle gidiyor zannesiyor gariban.
O gostergeler hep benzin icin.
Mesela bende ceyrek depo benzin var. İlk petrolden aldigimda o benzinle 150 km gidecegimi soyluyor. Mesela 150 km gittim. Petrole git uyarisi yapiyor. Halbuki bnm depoda hala benzin var.
Yanlış hatırlamıyorsam civiclerde (veya başka bir araç tam hatırlayamadım) lpg ile giderken benzin çubuğu düşüyor ve ışık yakabiliyordu -
Fb7 civiclerde oyleydi. Yanlis hatirlamiyorsam takilan bir parca ile duzeltiyorlardi.
quote:
Orijinalden alıntı: bnym97
Yanlış hatırlamıyorsam civiclerde (veya başka bir araç tam hatırlayamadım) lpg ile giderken benzin çubuğu düşüyor ve ışık yakabiliyordu
Megane 2 'de de aynı sorun mevcut. -
quote:
acaba algılayan sistem yakıt tankında mı
Aynen hocam o lpgnin takit gostergesi farkli bi yerde oluyo genelde direksiyonun sil alt tarafina koyarlar orda renkli noktalar halinde gorunur yesil-sari-turuncu-kirmizi ona gore gosterir mesela kac litrelikse deponuz ordaki isiga bolun ona gore yapabilirsiniz hesabi benzinlige gidip kacliralik aldi su kadar kac kmde au kadar yok boliyim diye ugrasmassiniz
aslında benim söylediğim şey bu değil yani dediğinizi biliyorum benim demek istedğim daha karmaşık.şimdi araba birim mesafede yakılan benzini gösteriyor ozaman bunu tahminimce hesaplamayı şöyle pistonların git gellerine göre bi tahmini değer bildiriyor yada enjektörlerin saniyede püskürttükleri benzin miktarına göre hesaplıyor.ama lpg de bu hesaplanamıyor .fakat bugün farkettiğim ki yukarıda da yazdım araç lpg de gitmesine rağmen bir değer veriyor bana demekki sistem otomatik bişeler araba hareket ettikçe çalışıyor ve ona göre değer veriyor.lpg enjöktörleri farklı .arabaya lpg takıldığında onlarda takılıyor demekki onla alakalı değil.pistonların git gellerine göre hesaplıyor benim burda kafama takılan bizim bu lpg ile çalışırken yinede verdiği veriye göre lpg de kaç litre yaktığını bulableceğimiz yani biz veride 10 lt elde ettik gerçekte 14 yaktı diyelim demekki katsayısı 1.4 demek istedğim araç lpg de giderken hala bi değer veriyorsa bu bişelylerin dönmesiyle.denemek lazım aslında 2-3 kez lpg deposu fullenip değerleri karşılaştırmak falan
-
Evet dediğiniz gibi araba hesaplıyor. Dİyelim ki 100 kmde 10 Litre yakıyorsunuz. Araç ta deposundaki benzin miktarına göre hesaplayıp bir veri veriyor. Ama aracın tüpte gittiğinden haberi yok. Bu yüzdende işte benzin deposundaki miktara göre hesaplıyor. Yani benım tahmınım o yonde. Bu yuzden sizi kesinlikle yanıltıyor diyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: oguzhanalaca
Evet dediğiniz gibi araba hesaplıyor. Dİyelim ki 100 kmde 10 Litre yakıyorsunuz. Araç ta deposundaki benzin miktarına göre hesaplayıp bir veri veriyor. Ama aracın tüpte gittiğinden haberi yok. Bu yüzdende işte benzin deposundaki miktara göre hesaplıyor. Yani benım tahmınım o yonde. Bu yuzden sizi kesinlikle yanıltıyor diyorum.
oğuz hocam bence benzin deposuyla bağlantılı değil.pistoların git-geline göre hesaplıyor araba hızlandıkça daha çok git gel yada dönme yapacağı için yakıt göstergesi daha da yüksek çıkıyor.depoda olsa gitmeyen benzini gösterge gidiyormuş gibi göstermez öyle olsa kalan benzine göre gidilicek mesefa sürekli aşırı düşerdi benzinle gidiyo zannetseydi.benim teorim arabanın gösterdiği "100 km yakılan benzin miktarı pistonlarla alakalı bu yüzden gazla giderkende pistonlar döndüğünden göstergediki değerle yakılan lpg arasında uyumlu bi katsayı bulabilir böylece kaç km kaç lt yakıldığı thmin edilebilir
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: oguzhanalaca
Evet dediğiniz gibi araba hesaplıyor. Dİyelim ki 100 kmde 10 Litre yakıyorsunuz. Araç ta deposundaki benzin miktarına göre hesaplayıp bir veri veriyor. Ama aracın tüpte gittiğinden haberi yok. Bu yüzdende işte benzin deposundaki miktara göre hesaplıyor. Yani benım tahmınım o yonde. Bu yuzden sizi kesinlikle yanıltıyor diyorum.
oğuz hocam bence benzin deposuyla bağlantılı değil.pistoların git-geline göre hesaplıyor araba hızlandıkça daha çok git gel yada dönme yapacağı için yakıt göstergesi daha da yüksek çıkıyor.depoda olsa gitmeyen benzini gösterge gidiyormuş gibi göstermez öyle olsa kalan benzine göre gidilicek mesefa sürekli aşırı düşerdi benzinle gidiyo zannetseydi.benim teorim arabanın gösterdiği "100 km yakılan benzin miktarı pistonlarla alakalı bu yüzden gazla giderkende pistonlar döndüğünden göstergediki değerle yakılan lpg arasında uyumlu bi katsayı bulabilir böylece kaç km kaç lt yakıldığı thmin edilebilir
Git gel dediğiniz şey devir. Devirle hesaplamaz.BBoşta gaza azcık bassaniz devir fırlar fakat hareket halindeyken çok daha kısıtlı olur. Gaza daha çok bastığınız halde daha az devir artışı olur.. Çoğu araçta dizellerde diyim yada yakıtı hesaplayan sistem mazot filtresine yakındır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
sorunun cevabı, bu yol bilgisayarının tüketimi nasıl hesapladığında saklı.
göstergede gördüğünüz yakıt miktarı sonuçta direkt silindire giren sıvıyı ölçmüyor. esasında, gaz kelebeğinin açıklığı, pompanın basıncı, diğer bir kaç sensörden daha gelen bilgi ve enjektörlerin açık kalma süresi gibi bir takım kriterlere bakıp, ona göre "şu anda silindirlere şu kadar yakıt giriyor olmalı" mantığıyla gösteriyor.
dolayısıyla, yanma odalarına giren yakıtınız ne olursa olsun orda göreceğiniz değer, aslında içeriye benzin giriyor olsa ne kadar benzin girmesi gerekirdi" sorusunun cevabını veriyor. o nedenle yaktığınız yakıt lpg bile olsa orda benzine göre hesaplanan (dikkat edin, yakılan değil, hesaplanan diyoruz) değer gösterilir.
özetle; benzini gösteriyor elbette ki... haaa, "buna göre ne kadar LPG yakıyor olabilir" derseniz, genel olarak orda gördüğünüz değere 1-2 litre eklerseniz bu da LPG tüketimine denk gelir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 27 Şubat 2015; 16:24:09 >
-
Hocam benzin deposunda ne kadar benzin kaldığını bilmeden menzili araç ölçemez. 10 lt benzin kaldı diyor araç, 10 kmdede 10 litre yakıyor diyor ona göre menzili hesaplıyor.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X