< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 25 Mayıs 2025; 10:25:44 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Hararet göstergesi olmayan araçlar

-
-
Büyük ihtimalle maliyet ve segmentasyonlaştırma çabası.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2006 mitsubishi coltum vardi Hararet gostergesi yoktu, 2016 mitsubishi attrage aracim vardi hararet gostergesi yoktu, su an 2024 honda jazz im var hararet gostergesi gene yok.
Bu araçları toplamda 20 yil ve yaklasik 400bin km sürdüm bir gun bile hararetle ilgili sorun yasamadim.
Ha hepsinin de gosterge tablosunda hararet yukseldiginde uyari verecek uyari isiklari vardi.
Bir sefer bile yanmadi.
Kaza bela durumu olmadikca bakimlari yapilan bir japonun hararet yapmasi bana gore imkansizdir.
Yani gerek yok o yuzden koymuyorlar bence
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: tasshelhoff
2006 mitsubishi coltum vardi Hararet gostergesi yoktu, 2016 mitsubishi attrage aracim vardi hararet gostergesi yoktu, su an 2024 honda jazz im var hararet gostergesi gene yok.
Bu araçları toplamda 20 yil ve yaklasik 400bin km sürdüm bir gun bile hararetle ilgili sorun yasamadim.
Ha hepsinin de gosterge tablosunda hararet yukseldiginde uyari verecek uyari isiklari vardi.
Bir sefer bile yanmadi.
Kaza bela durumu olmadikca bakimlari yapilan bir japonun hararet yapmasi bana gore imkansizdir.
Yani gerek yok o yuzden koymuyorlar bencejapon çok sağlam hocam.. toyota özellikle...
eski Sony Ericsson telefonlar gibi..
-
Opellerde gizli menü oluyor oradan anlık motor suyu sıcaklığı takip edilebiliyor. Bir dönem modaydı bu durum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ecu ve elektronik enjeksiyonun, yani hararet yükselmelerinde artık otomobili safe (limp) moda' sokan, gücü kısıp, zengin karışıma geçen beyinli sistemlerin norm olması ve gelişmiş soğutma sistemleri otomobil üreticilerini göstergeyi kaldırmak için cesaretlendirdi.
Bir de otomobil üreticisi aracını ağır yük/sıcak testine alıyor, 45c'de klima açık tam yükte araç soğutma suyu örneğin 120c'yi geçmiyor. Belli parametreler tutturulursa sadece sıcak-soğuk soğutma suyu uyarısı koyup geçiyorlar. Performans otomobillerinde çoğunlukla konuluyor ama.
Ben de detaylı göstergenin olması taraftarıyım, olası bir sorunu erken tespit edip erken önlem almak için. Her otomobili sıfır otomobil gibi düşünmemek lazım. Eskiyen, dışarıdan müdahale, revize görmüş, soğutma sistemi bozuk vs bir sürü otomobil var, su sıcaklığı, yağ sıcaklığı, yağ basıncı bunların hepsinin olması lazım aslında.
-
Hararet göstergesi olmamasına çok takılmayın zaten yeni nesil araçlarda hararet yükselirse göstergede sesli ve ışıklı uyarı veriyor.
Mesela benim başıma geldi yolda gidiyorum bir anda bip bip uyarı sesi eşliğinde kırmızı ışık yandı baktım ki hararet ibresi yükselmiş.
Yani hararet göstergesi olsa bile sürekli ona bakmıyorsun sonuçta aracın verdiği ikazla durup ona göre hareket ediyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
F20 1 Serisi aracımda yoktu. Zaten sensör var çok gerek de yok aslında. Olması artıdır olmaması eksi değildir bana göre.
Hararet göstergesinin kademe kademe yükselmesini görmeliyim.
Ola ki 90 dan az biraz yukselse bir sorun var demektir ve görürüm bunu, ya da düz yolda giderken 85e düşse muhtemel bir termostat arızası olduğunu anlarım.
Gösterge yoksa o ışık zaten araç hararet yapınca yanıyor. İş işten geçmiş oluyor.
Clio 4 de yok 5 senedir alışamadım.
Arkadaşın Rio dizel aracı hararet lambasını yaktı arkadaş müsait biyere çekinceye kadar motor kilitledi. Max süre 1 dak.
Kırmızı uyarı ışığı ve uyarı sesi hararet göstergesinden çok daha etkili. Hararet göstergesinden veri alabilmen için sık sık ve sürekli ona göz atman gerekiyor ve aslında trafik güvenliği açısından risk artırıcı bir unsur. Zaten kullanıcı açısından anlamlı bir veri sunduğu da söylenemez. Belli bir eşik var, o eşik değerinden sonra motoru durdurman gerekiyor. O eşik değeri altındaki tüm değerler aslında gereksiz. E o eşik değerini kırmızı uyarı lambası ve sesi zaten veriyor.
Sanırım insanlar uyarı lambası bozulursa diye ek bir önlem olarak hararet göstergesini istiyorlar ama hararet göstergesi de bozulabilir.
Ben hararet göstergesi arayışını biraz nostalji gibi görüyorum.
-
aslında hararet gostergesi önemli. misal motor ısınmadan aracla gaza basmayı tercih etmem genelde motor ısınana kadar nazik ve yavas surerim. ozellikle motor ısındıgında ayda 1-2 defa dpf temizliğiiçin devirli sürerim. bunu motorun ısındıgını gormeden yapamam.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X