Şimdi Ara

Aracımı Sattım ve Battım. Moralim Çok Bozuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
2
Favori
18.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar biraz dert yanmak istedim buraya. Aracımda hiçbirşey yokken 80.000 kmde birtek sağ çamurluk boyalı 1500 tramerli aracımı Haziran ayında sattım durduk yere, model yükseltcem diye. Aracım 2008 modeldi ve herşeyi süperdi hatta alıcı kişinin expertizinde motor %98 çıktı.

Daha sonra kararsızlıklardan bir türlü araç alamadım ve aradan 3 ay geçti. Şuan araç almak için baktığımda araç bulamıyorum kafayı yemek üzereyim ettiğim zarara üzülüyorum. Aracımı 32.000 tlye vermiştim 35.000 tlde birikmişim vardı ve 35 binin faiziyle gelen parayla benzin atıyordum her ay. Şimdi elimdeki paraya araç almak istesem doğru düzgün birşey yok hepsi yüksek km'li. Alsam bile yakıt masrafını ekstradan vercem elimde para kalmıcak yarın öbürgün bir arıza verse napcam bilmiyorum. İnanın moralsizlikten işime konsantre olamıyorum acaip büyük bir hata yaptım ve hayatım alt üst şuan. İçimi dökmek istedim rahatlamak için çünkü içime attıkça şişiyorum kusra bakmayın.

Kendimi yiyip bitiriyorum doktora gidip antidepresan yazdırdım, hayatımda ilk defa bu ilacı kullanıyorum, ilaçta beni iyice ruhsuz yapyıor arkadaşlarım noldu sana diyor gözlerim falan sürekli bayık. Bildiğiniz uyku uyuyamıyorum düşünmekten sürekli kendime kızıyorum kendimi suçluyorum, ilkokul çocuğu yapmaz böyle bir hatayı.

Yahu bir insan 80 binde canavar gibi çalışan süper aracını durduk yere niye satar? Hadi alcağın araç hazır olur satar alırsın, yada nakite ihtiyacın olur ev alırsın vs. ne bileyim yatırım yapar iş kurarsın ama benim gibisi yoktur eminim dünyada. İnanın kalbim sıkışıyor nefes alamaz hale geliyorum nerden baksanız 15 bin tl zarar ettim şuanki fiyatlara göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nguas -- 5 Eylül 2018; 21:52:46 >

• 3 senedir sağ böbreğimi kaybetmemek için uğraşıyorum. Geçen ay 15. Ameliyatımı oldum. Bunların 5 i açık (laparoskopik) ameliyat ne acılar çektim. Bir üstü yok sanırdım hep. Benle beraber yatan hastaların, benden daha çok acı çektiğine şahit oldum. Kanseri, kalp krizi, beyin tümörü, felç vs vs... Ve sen yaptığın 15 bin zarara mı yanıyorsun o sağlıklı halinle? Karddşim Allah sağlık versin de, sen o zararı her yerden çıkarırsın. Gene de halimize şükür...
    Aynı şekilde bir olayı dedem yaşadı kendisi şu anda 68 yaşında tekrar biriktirecek ömrü olmadığını düşünüyor, zaten yaşlandım diye kabullenip umudunu kesti ve parayla tatile falan çıkmaya ve bizlere harcamaya karar verdi.

En azından daha gençsiniz ve önünüzde şanssızlığınızı telafi edebileceğiniz uzun yıllarınız var. Bir araba herşey değil
  • ötv indirimi gelecek.kimseye söyleme ve sabret.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

ötv indirimi gelecek.kimseye söyleme ve sabret.
    Gelecekse kaç oranında gelecek?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam totalde kaç TL paran var ve nasıl bir araç istiyorsun kasa tipi ve şanzıman olarak.

Yazarsan cebini düşünerek mantıklı bir tavsiye vermeye çalışacağım
  • Bizde elimizdeki Golf'ü Nisan ayı gibi verdik (ileride model yükseltme + ev için) 2019 Şubat'a araba düşünüyorduk fakat fiyatlar şuan el yakıyor. İlerisini düşünemiyorum.

Şu an Broadway sahibiyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirrüs -- 5 Eylül 2018; 21:46:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koy gözüne rahvan gitsin, canından pskolojinden değerli mi bu kadar abartılacak.. Adamlar iş çevirirken 2 trilyon batıyor hayat yine devam ediyor yüksek km li düşük model bir araç alırsın devam edersin kuyruğu doğrultunca daha iyilerine geçersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Boss Boost

Hocam totalde kaç TL paran var ve nasıl bir araç istiyorsun kasa tipi ve şanzıman olarak.

Yazarsan cebini düşünerek mantıklı bir tavsiye vermeye çalışacağım
    Otomatik istemiyorum masraf çıkarırsa sorun olur benim için. Elimde 60 bin var ama hepsini araca basamam sigorta vs. max 55 bine kadar arıyorum şuan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Koy gözüne rahvan gitsin, canından pskolojinden değerli mi bu kadar abartılacak.. Adamlar iş çevirirken 2 trilyon batıyor hayat yine devam ediyor yüksek km li düşük model bir araç alırsın devam edersin kuyruğu doğrultunca daha iyilerine geçersin.
    Hocam öyle olmuyor işte, hadi parayı kaybetsem biyerde ne bileyim araçla kaza yapsam öyle zarara uğrasam kızmam kendime. Ama durduk yere süper aracımı sattım, hadi satmayı geçtim satar satmaz ilk 1 ay içinde alsam bu kadar zarar etmezdim. Halen araç almadım halen bakıyorum ve zararım artıyor gitgide, param TL olarak duruyor ve hem param eriyor hem ben. 2-3 senelik birikimim gözlerim önünde gidiyor ona yanıyorum.
  • Benzeri benim başıma geldi

2017 şubat mart aylarında bende ötv indirim söylentisi çıkınca piyasa değerinin çok az altına ilana verdim.Daha önceki ilanımda arayan soran olmazken ilandan hemen sonra ankaradan bir kişi aradı ve alacam dedi.Sabahında geldi sattım.Öğleden sonra maliye bakanı ağbal yok kardeşim böyle şey değince başımdan vuruldum.Arabasız kaldım kardeşim sağolsun 3-4 ay aracını verdi.Baktım ötv indirimi yok golfün fiyat olarak en uygun zamanında aldım.Gayette iyi oldu.

Yakın zamanda ötv indirimi gelir.Gönlünce aracını seçersin
    Bu arada dolarda dursaydı 2-3 yıl üstünü alabilirmişin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemy -- 5 Eylül 2018; 21:56:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nguas

Otomatik istemiyorum masraf çıkarırsa sorun olur benim için. Elimde 60 bin var ama hepsini araca basamam sigorta vs. max 55 bine kadar arıyorum şuan.

Alıntıları Göster
    İlandaki araç benim eski aracım yani kırmızısı vardı bende de, sattıktan sonra o kadar pişman olmuştum ki anlatamam. Motoru 1.4 fiat motoru namı diğer taksici motoru, yağını suyunu koyup bilinçli bir şekilde kullanırsan başına masraf açmadan çok uzun KM'ler binersin. Tüm motor, mekanik ve elektronik yedek parçaları çok ucuz kısaca benim gözümde çok hayırlı bir araba.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2.sahibinden-punto-1.4-pop-31.000-km-orjinal-602399638/detay

İlandaki araç 30 bin KM'de pazarlıkla 41 bandında alabilirsin hatta belki 40'a kadar indirirsin. Üzerine kalan paranın aylık faizide sana aylık 1 depo benzin parası getirir. Tabi bu yalnızca bir alternatif

• quote:

Orijinalden alıntı: icemy

Benzeri benim başıma geldi

2017 şubat mart aylarında bende ötv indirim söylentisi çıkınca piyasa değerinin çok az altına ilana verdim.Daha önceki ilanımda arayan soran olmazken ilandan hemen sonra ankaradan bir kişi aradı ve alacam dedi.Sabahında geldi sattım.Öğleden sonra maliye bakanı ağbal yok kardeşim böyle şey değince başımdan vuruldum.Arabasız kaldım kardeşim sağolsun 3-4 ay aracını verdi.Baktım ötv indirimi yok golfün fiyat olarak en uygun zamanında aldım.Gayette iyi oldu.

Yakın zamanda ötv indirimi gelir.Gönlünce aracını seçersin
    Bu arada dolarda dursaydı 2-3 yıl üstünü alabilirmişin
    Aynen haziranda dolar alsaydim suan öyle zararım olmazdı. Ama hiç anlamamki bu işlerden ilk defa başıma geldi ve aşırı moralsizim. Hem 3 aydır araçsızım tüm yazı araçsız geçirdim daha fazla beklemek istemiyorum. Ötv indirimi ne zaman gelir kesin değilki, gerçi ben şimdi araç alırım indirim gelir yine zarar ederim hayatım hep böyle olumsuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Boss Boost

İlandaki araç benim eski aracım yani kırmızısı vardı bende de, sattıktan sonra o kadar pişman olmuştum ki anlatamam. Motoru 1.4 fiat motoru namı diğer taksici motoru, yağını suyunu koyup bilinçli bir şekilde kullanırsan başına masraf açmadan çok uzun KM'ler binersin. Tüm motor, mekanik ve elektronik yedek parçaları çok ucuz kısaca benim gözümde çok hayırlı bir araba.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2.sahibinden-punto-1.4-pop-31.000-km-orjinal-602399638/detay

İlandaki araç 30 bin KM'de pazarlıkla 41 bandında alabilirsin hatta belki 40'a kadar indirirsin. Üzerine kalan paranın aylık faizide sana aylık 1 depo benzin parası getirir. Tabi bu yalnızca bir alternatif

Alıntıları Göster
    Benim eski aracım tjet sporttu. Şimdi yine punto alırsam pişmanlığım iyice artcak ayrıca 120 beygir turbodan sonra aynı kasa 77 beygir araç ve 10 bin daha fazla

Ahhh şu dolar nelere kadir herkesin hayatını alt üst ediyor lanet para primi

• quote:

Orijinalden alıntı: Kronik Farenjit

Gelecekse kaç oranında gelecek?

Alıntıları Göster
    %8 yada 18.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nguas

Aynen haziranda dolar alsaydim suan öyle zararım olmazdı. Ama hiç anlamamki bu işlerden ilk defa başıma geldi ve aşırı moralsizim. Hem 3 aydır araçsızım tüm yazı araçsız geçirdim daha fazla beklemek istemiyorum. Ötv indirimi ne zaman gelir kesin değilki, gerçi ben şimdi araç alırım indirim gelir yine zarar ederim hayatım hep böyle olumsuz

Alıntıları Göster
    Alma hocam araba.Şimdi ötv indirimi filan gelir sonra ilaçlarda işe yaramaz.

Sakince bekle.Ötv indirimi çok büyük ihtimal gelir,bende bekliyorum,ikinci el araçlarda dibe vurur.

Çokta moralini bozma.Sağlıktan önemli şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: icemy

Alma hocam araba.Şimdi ötv indirimi filan gelir sonra ilaçlarda işe yaramaz.

Sakince bekle.Ötv indirimi çok büyük ihtimal gelir,bende bekliyorum,ikinci el araçlarda dibe vurur.

Çokta moralini bozma.Sağlıktan önemli şey yok.

Alıntıları Göster
    Ne zaman gelir tahmini? Ayrıca 3 aydır bekliyorum usta 8 senedir arabaylaydım bi anda arabasız kalınca neye uğradığımı şaşırdım. İşe gidip gelirken servis yok arabayla gidiyordum. Ne zaman gelir tahmini indiirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nguas -- 5 Eylül 2018; 22:12:44 >
  • ÖTV indiriminin geleceğini söylediler mi ?
  • Hocam böyle bir şey al uzun yıllar pişmanlığını unutur şükredersin:)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-acil-ilk-sahibinden-mazda-3-hb-impressive-39.000-de-601999865/detay

• Nerden bilebilirdin ki böyle olacağını? Fazla üzülme bence herşeyi böyle kafana takarsan yaşam kaliteni olumsuz etkilersin

• Kimse tarih veremiyor.Bence ekim gibi gelir.3 ay sürer.Bu yıl olmazsa mart gibi olur.

• Şu ötv sacmaligini pompalamaktan vazgeçin artık indirim gelene kadar zamlar indirimi götürecek neredeyse.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.