Şimdi Ara

Ariza lambasi ve tekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
10.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba,

    2004 marea liberty aracımda bir problem yaşıyorum. araç önce lpg' de teklemeye başladı. aracı benzine aldım, benzinde de tekleme yapıyordu. bir süre deneme amaçlı kullandım, tekleme kesildi. daha sonra aracı park ettim bir kaç saat sonra tekrar aracı çalıştırdım. önce arıza lambası kesik kesik yanmaya başladı ve araba yeniden teklemeye başladı. sonrasında ise arıza lambası sürekli yanmaya başladı ve araç gaz yememeye başladı. tahminimce tek silindir çalışıyordu. lpg anahtarına elektrik gelmemeye başladı. anahtardan benzin/gaz geçişi yapamadım. hemen aracı birmot' a bıraktım. bugün arızayı tespit edip dönüş yaptılar. komple enjektör ünitesi değişmesi gerekiyor dediler. fiyatı ise 2.800TL. teklemeyi lpg' de de yaptığı için bana enjektör değil gibi geliyor. böyle bir problem başına gelen var mı? sorun sizce nedir? enjektör ünitesinin değişmesi gerekiyorsa fiyatı nedir? değişmeden tamiri mümkün müdür? bir de son olarak ben ecu' dan şüpheleniyorum. sizce ecu arızalı olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Aracin son durumu:

    Arac calistiginda bir sure ariza lambasi yaniyor. Ariza lambasi yandiginda lpg anahtarina elektrik gitmiyor. Motor sarsintili calisiyor. Gaz yemiyor ve cekis dusuk. Bir sure kullandiktan sonra lamba sonuyor ve arac normale donuyor. Lpg'nin sigortasini soktum normale donme suresi cok kisaldi. Antalya'da isinin ehli bir ozel servis onerebilecek birisi var mi?lutfen yardim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lpg beyni ve ecu nun soketlerini kontrol et ve temizle
  • lpg beyni ve ecu nun soketlerini kontrol et temizle
  • Resimde ecu'ya giren soketlerden ondeki ile oynadikca arac normale donuyor. Problem beyine giren sokette gibi gorunuyor. Yarin elektrikciyr gostericem.
     Ariza lambasi ve tekleme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarida bahsettigim sorun cozuldu. Beyine giren buyuk soketin ucundaki deliklere kilcal celik tel soktuk. Boylelikle soketin sabitligi artmis oldu. Yaklasik 10km kullandim tekleme ve ariza isigi problemi olmadi. Birmot antalya servisi enjektor unitesinin degismesi gerekir demisti ve 2800tl fiyat cikarmisti. Sorun 30tl'ye anlattigim sekilde halloldu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.