|
Bildirim
|
aagir demiş ki;
Mesajı Yerinde Gör
hocam o ustanıza selamımı söyleyin. motor yağları viskozitelerini zamanla kaybederler bilemeyen arkadaşlarımız için viskozite sıvıların akmaya karşı gösterdiğ iç direnç bu süreç uzarsa yağ sıvı kıvamından reçine kıvamına doğru ilerlerki bu motorun hareketli parçalrı için iyi bir durum değildir. Ankarada 1 hafta yağ eğitimi aldım ders hocası İ.T.Ü de profesördü. ya km 10 bin veya 15 bin yada süre en fazla 1 yıl dır değişim süreci ha şunu diyebilirsiniz ben yılda 2 bin km yapıyorum yağ bozulmuşmudur evet yağ konulduğu dakika itibariyle viskozite değerini kaybeder. konu başlığındaki arkadaşımıza cevabım 1 yıl ya km ya zaman. |
Viskozite kaybedilmez. Viskozitenin artması motora yararlı değil zararlıdır . Viskozite, newtonian akışkanlarda sıcaklık ve basınçla değişir, zamanla duran yağın özelliği değişmez. Motor yağının viskozitesinin artmasının sebebi zamanla yanması ve kirlenmesidir. Aracı hareket ettirmeden düşük devirde çalıştırma tavsiyesinin sebebi de yüksek devir çevirmeden önce yağı ısıtmak ve viskozitesini düşürmektir. Düşük viskozite düşük sürtünme demektir. Bunu en iyi tavadaki ısınan yağda gözlemleyebilirsiniz. Yağ ısındıkça daha rahat akmaya başlar çünkü sıcaklık artışı dolayısıyla viskozitesi azalmıştır . Özetle yağ bekleyerek bozulmaz. Özellikle tam sentetik yağlar. |
Eee ne yapalım ? Madalya mı bekliyorsun?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|