Şimdi Ara

Vites kutusunu kontrol ettirin uyarısı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
14.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2012 model megane kullanıyorum. Araba 1 haftadır günde maksimum 1 saat kullandım. Bugün düz yolda 5 dk ve 2 tane trafik lambası beklemsi yaptım ardından arabayı park ettim.30 dk sonra arabaya girip kapısı açık 10 dk radyo açıktı.

Şimdi sorum araba otomatik ve start stop düğmesi var, bu düğmeye bastığımda araba marş basmadı ardından vites kutusu hararet yazdı. Ardından arabayı biraz beklettim ve sonra vites kutusunu kontrol ettirin yazısı çıktı.

Şimdibugün hava kapalıydı yağmur yağdı az ve hararet yapacak bir sürüşümde olmadı. Start a bastığımda arbafa elektrik kesilip ardından tekrar geliyor ve ardından vites kutusu hatası veriyor. Araçtan tık tık tık ses geliyor ama marş basmıyor.
    Reno müşteri h. Lerini aradım ve adama anlattığımda aküde sorun olduğunu belirtti.

Arabalar konusunda çok bir bilgim yok motor konusunda hiç bilgim yok diyebilirim. Aküden dolayı böyle bir hata verebilir mi?

Arabanın sahibi cehennem zebanisinden daha beter biridir. Ne yapmam gerekli herhangi bir araçtan aküye destek versem sorun olur mu ? Yoksa illa yeni akü mü almam lazım.
    300 lira düşük akü ( reno garantili)
    400 lira kaliteli akü ( reno garantili)
    +90 lira ulaşım bedeli çıkarttılar. Reno mais gelecekmiş akü için eğer ben istersem.

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden inanın kendi arabam olsa bu kadar takmam ama ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kaliteli bir aküyü sanayiden yada başka yerden daha ucuza alırsınız,akü için servise para vermeyin.akü bozuk olunca elektronik arızalar olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 14 Eylül 2016; 20:41:46 >

Pazarlık, kavga dövüşle varta almıştık yarı parasına sanayiden.

Akü için garanti olayı yalan.

Serviste o paranın yarısına Varta bulursunuz, isterseniz yerlilerden de daha ucuza alabilirsiniz.

Dacia Duster 1.0 ECO-G Comfort
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

kaliteli bir aküyü sanayiden yada başka yerden daha ucuza alırsınız,akü için servise para vermeyin.akü bozuk olunca elektronik arızalar olabiliyor.

hocam peki akü arızasından otomatik vites ile ilgilki bir arıza vermesi doğal mı yoksa arkasında başka bir problem mi vardır.

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

O fiyat nedir öyle be yuh diyorum, resmen kaz arıyorlar yolmaya.

Serviste o paranın yarısına Varta bulursunuz, isterseniz yerlilerden de daha ucuza alabilirsiniz.

hocam servisteki adam direkt yenisini takalım dedi ama ben sadece bilgi alıyorum dediğimde aküyü başka arabadanda çalıştırsanzı olur dedi.

Dün sabah aynı şekilde kontağı 3 konumuna getirince tık tık tık diye ses yaptı ama kapı kilitleri camlar filan gayet canlı çalışıyor neyse mecburen vurdurmak zorunda kaldık çalıştı işimizi gördük yine aynı tık tık tık yine vurdurduk çalıştı ama hala aküye konduramıyoruz kömürlerden filandır diyoruz geldik eve,

Sabah yine aynı bu sefer vurduruncada çalışmıyor korumayamı aldı nedir, zaten camlar kapılar, farlarda ölü gibi sanayiye gittik bayram günü tabi herkes kapalı, ustayı aradık bayram günüde olsa cevap verdi sağolsun, takviyeyle çalıştırdık eski sanayide açık bi oto elektirikçi bulduk taktırdık yeni bi akü hatta üstünden çıkan 60lıktı 72lik taktırdık Gümüş Akü diye bişey mutlunun yan sanayisi filan övdü biraz daha öncedende bildiğimiz adam olduğundan aldık 170 liraya.

Havalar biraz soğudu ona bağlıyorum ben arabayı alalıda 6 sene oluyor daha önceside vardır açıkcası yine iyi dayanmış bizim acdelco.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZETEC SE

Bizimde daha dün başımıza geldi, bugün yeni akü aldık.

Dün sabah aynı şekilde kontağı 3 konumuna getirince tık tık tık diye ses yaptı ama kapı kilitleri camlar filan gayet canlı çalışıyor neyse mecburen vurdurmak zorunda kaldık çalıştı işimizi gördük yine aynı tık tık tık yine vurdurduk çalıştı ama hala aküye konduramıyoruz kömürlerden filandır diyoruz geldik eve,

Sabah yine aynı bu sefer vurduruncada çalışmıyor korumayamı aldı nedir, zaten camlar kapılar, farlarda ölü gibi sanayiye gittik bayram günü tabi herkes kapalı, ustayı aradık bayram günüde olsa cevap verdi sağolsun, takviyeyle çalıştırdık eski sanayide açık bi oto elektirikçi bulduk taktırdık yeni bi akü hatta üstünden çıkan 60lıktı 72lik taktırdık Gümüş Akü diye bişey mutlunun yan sanayisi filan övdü biraz daha öncedende bildiğimiz adam olduğundan aldık 170 liraya.

Havalar biraz soğudu ona bağlıyorum ben arabayı alalıda 6 sene oluyor daha önceside vardır açıkcası yine iyi dayanmış bizim acdelco.

hocam bende hiç akü uyarısı bile çıkmadı direkt vites kutusu yazısı çıktı sizde de böyle garip bir hata verdi mi ?

bazı kişilerde abs , esp uyarısı falan veriyormuş baktım ama araba canavar gibi çalışırken bir anda böyle olması garibime gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: jervis

quote:

kaliteli bir aküyü sanayiden yada başka yerden daha ucuza alırsınız,akü için servise para vermeyin.akü bozuk olunca elektronik arızalar olabiliyor.

hocam peki akü arızasından otomatik vites ile ilgilki bir arıza vermesi doğal mı yoksa arkasında başka bir problem mi vardır.

vitesle ilgili bilgim yok ama benim daçyanın aküsü bozulunca ateşleme ve motor arza ışıkları yanmıştı gaza basmama rağmen yürümüyordu,aküyü değiştirdim düzeldi.

renonun aküleri çok adidir,alırsanız sanayiden alın.

quote:

quote:

vitesle ilgili bilgim yok ama benim daçyanın aküsü bozulunca ateşleme ve motor arza ışıkları yanmıştı gaza basmama rağmen yürümüyordu,aküyü değiştirdim düzeldi.

anladım hocam teşekkür ederim peki eğer marka vermekte sıkıntı yoksa forumda benim alabileceğim hem sağlam hem de adam akıllı hem de çok aşırı ücreti olmayan (mükemmel akü) nedir acaba?

• Eğer akü ise inci mutlu ya da varta alın.
    Diğer akülerin hepsi 2. Kalite
    Aynı amper olmasına rağmen Ağırlıkları yüzde 30 değişiyor

Orijinalden alıntı: 0 rh aggressive

Eğer akü ise inci mutlu ya da varta alın.
    Diğer akülerin hepsi 2. Kalite
    Aynı amper olmasına rağmen Ağırlıkları yüzde 30 değişiyor

teşekkür ederim hocam fiyatları aynı ise mesela 3 ünden hangisi daha iyi?
    Araba 2001 Focus akü ışığında filan bişey yoktu, hataları ekranda gaugeden kod olarak görebiliyorsunuz onunda kodu ne bilmiyorum aklımada gelmedi açıkcası kodlara bakmak, takviyeyle çalıştırdıktan sonra tamirciye giderken absde devreye girdi bi sorun yoktu. Sizinde dediğiniz gibi aynı canavar gibi çalışırken birden oldu, diyorumya ilk gün aküye konduramadık bile...

Havalar bi anda serinledi ondan diyorum ben bayram günü olması kötü oldu açıkcası yoksa ben bekliyordum bi akünün ömürü 5-6 sene işte sonrası ciddi şans istiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0 rh aggressive -- 14 Eylül 2016; 21:19:54 >

quote:

quote:

quote:

anladım hocam teşekkür ederim peki eğer marka vermekte sıkıntı yoksa forumda benim alabileceğim hem sağlam hem de adam akıllı hem de çok aşırı ücreti olmayan (mükemmel akü) nedir acaba?

ben eas almıştım esan da iyidir. biraz daha pahalısı mutlu inci olabilir.hepsi reno aküsünden kalitelidir.

• akü bitince arabanın elektronik aksamları sapıtır bunda dert edilecek birşey yok,güçlü bir akü alın hazır alırkende.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.