Şimdi Ara

Araca çarpıp kaçan hakkında!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün birisi evimin önünde araca çarpıp gitmiş. Ben dışarı çıkınca farkettim. Birisi yanıma gelip araç şu plaka şu marka vs sesi sağolsun. Tuttum emniyetin yolunu şikayetçi oldum durumu anlattım. Plakayla araç tarifim uyuşunca adamı Arayıp aracınız kaZaya karışmış falan deyince evet ben yaptım dedi adam.

Neyse benim ifademi falan aldılar. Bekle adam gelince evrakları verelim dediler Sonra adam geldi bizi karşılaştırmadılar bile :s şahsın sigorta poliçesi ehliyet ruhsat fotokopisini imzalayıp bununla istediğin servise git yaptır arabanı dediler.

İşleyiş nasıl olduğunuzda bilmiyorum. Adamın sigortasını aradım. Özel bir yer yok istediğiniz yere götürün bilgiler girilince 48 saat içinde Eksper gelecek falan dedi.

E benimde adamında kaskosu yok. Sigortadan yapılması için bu yol doğru mu?

Arkadaş sen cebinden verirsin sonra mahkemeye verip adamın sigortasından talep edersin falan dedi.

Polis bu dosya mahkemeye gönderecez çarpıp kaçtığı için sesi bu durumda ne gibiceza alır acaba? Hoş pişman değilim o kadar sert mahalle arasında nasıl vurabildi anlamış değilim.
    Tamir konusunda yapmam izlemem gerek yol nedir bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elinde tutanaklar var zaten servise gidersen çarpan aracın sigortasından yaparlar senden ücret alınmaz
  • Servise evrakları verin onlar halleder. Gerekli bilgiyide verirler.

• Bizim memlekette böyle olaylar hiç bitmiyor. Daha arabanın göçüklerini çizdikleri yaptırdıktan bir gün sonra gelip çarptı şerefsizler bi de kaçmışlar. Bende olayı gören duyan da yoktu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • herhangi bir servise ver hocam arabayı. servis işlemleri halleder belgelerle. eksper gelip rapor tutacak. sonra zararını banka hesabına karşı tarafın sigortası yatıracak. mahkemeye falan gerek yok.
  • sesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fasist Diktator

herhangi bir servise ver hocam arabayı. servis işlemleri halleder belgelerle. eksper gelip rapor tutacak. sonra zararını banka hesabına karşı tarafın sigortası yatıracak. mahkemeye falan gerek yok.

Yani önce masrafı ben çekecem galiba anladığım kadarıyla. Peki eksper ile usta fiyatı şişirmek için Bişeyler yapar mı acaba?

Bizim ülkemiz garip çarpsan adam manyak çıkacak diye korkarsın. Ben ise madem çarptın, olan olmuş gel kardeşim yaptıralım de bari oda yok.

Plakayı alan da olmasa benimde bulmam imkansızdı hocam sağolsın o kişidende

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Değer kaybı için de başvuru yapmayı unutmayın. Ben tam bilmiyorum ama bilenler mutlaka buraya yazacaklardır nasıl başvuru yapılacağını.

• Gün geçtikçe bozuluyor insanlık maalesef. Geçmiş olsun.

• Geçmiş olsun kardeş siz yine plakayı alabilmişsiniz ne mutlu size.

Benim araca bir zamanlar arka sokakta kamyon kasası gibi bir şey ön çamurluktan bir takmış, kapı aralıklarını da katlaya katlaya arka bagajdan çıkmış, arabayı gördüm şok oldum. Ne bir görgü tanığı ne de bir şahit hiç bir şey yok olan bize oldu.
  • Haklısınız hocam şu trafikte kavga etmeden biryere gitmek için dua ediyorum. Çok şükür bi sıkıntım olmadı ama kuralsızlığın kural olduğu bir ülkede kuralla uyduğum için kendimi enayi gibi hissediyorum çoğu zaman.

Bu başıma gelende çok kişinin başına gelmiş. Çok büyük bir hasar yok ama insanın canı sıkılıyor. Sonuçta mal canın yongası. İnş kimse yaşamaz böyle bir durum

• Yahu kaç kişi evrakları götür servise ver senden ücret alınmaz yazmış hala önce masrafı ben çekecem diyosun.

Çek sen çek git öde cebinden yaptır sonra üstüne bi bardak su iç

• öğrenciyken sanayide çalıştım bu kaza işleriyle ilgileniyordum

adamın tum evrakları kaza tutanagı dahıl eksıksız aldıysan.. herhangı bır kaportacı veya servıse gıdıp konuş.. evrakları onlara teslim et gerisini onlar halledicek eksperi çagırıcaklar gelip bakıcak değişim yada onarım onları konusursunuz ama kısaca sızden para çıkmaz. servis miktarı belirler yapar karşı tarafın sigorta şirketide servise parasını öder
  • İşini en iyi yapan yere git iyi iş pahalı olur seneyede bol miktarda sigorta ödesin arabanda düzgün olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: bulentcandan

Gün geçtikçe bozuluyor insanlık maalesef. Geçmiş olsun.

Merhaba biraz kendi mesajınızla çelişmişsiniz. Değer kaybı davası biraz etik dışı bir dava. İnsan bile hergün yaşlanıp değer kaybediyor. Kaza yapınca neden bir de değer kaybı parası adı altında vampirlere para veriyoruz? Sigorta ve kasko neden yapıyoruz ki? Adı üstünde kaza bu olur. Kasıtlı çarpana mala kasten zarar vermek/öldürmeye teşebbüsten dava açılır.

Değer kaybı davası açanlar gözümde 3-5 lira için ahlaki değerleri ezip geçen kişiler olarak duruyor.

Not: Kimseye dava açmadım bana açılmadı. Allah kazadan beladan korusun. E kasa MB kulllanıyorum birisi çarparsa sigortası arabamı yaptırır. Gidip adamın boğazına yapışacak değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaTürk -- 29 Nisan 2017; 9:59:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KaTürk

quote:

Merhaba biraz kendi mesajınızla çelişmişsiniz. Değer kaybı davası biraz etik dışı bir dava. İnsan bile hergün yaşlanıp değer kaybediyor. Kaza yapınca neden bir de değer kaybı parası adı altında vampirlere para veriyoruz? Sigorta ve kasko neden yapıyoruz ki? Adı üstünde kaza bu olur. Kasıtlı çarpana mala kasten zarar vermek/öldürmeye teşebbüsten dava açılır.

Değer kaybı davası açanlar gözümde 3-5 lira için ahlaki değerleri ezip geçen kişiler olarak duruyor.

Not: Kimseye dava açmadım bana açılmadı. Allah kazadan beladan korusun. E kasa MB kulllanıyorum birisi çarparsa sigortası arabamı yaptırır. Gidip adamın boğazına yapışacak değilim.

Asıl etik olmayan çarpıp kaçmaktır. Değer kaybının parasını istemek malı zarar görmüş araç sahibinin kanunlarca verilmiş en doğal hakkıdır. Neden adamın cebinden başkası yüzünden ekstra para çıksın ki?

Bunu bir izahatı yok. Kaza olabilir, kasten olsa ne olur, kasıtlı olsa ne olur, sonuçta adamın malına zarar veriyorsanız, onun malının değerini düşürüyorsanız pek tabi zararını karşılayacaksınız. Bunları bilerek, bu sorumlulukları kabullenmiş olarak ehliyetinizi alıp trafiğe çıkıyorsunuz.

Ayrıca değer kaybı davası açılmaz, değer kaybının tazmini istenir o da sürücüden değil sigortasından istenir. Adamı mahkemeye çağırıp da para istemiyorlar yani. Dolayısıyla exper tarafından belirlenen değer kaybı ne ise sigortanız onu mağdura öder. Sizin de police primleriniz artar ki en doğalı da budur. Kaza da olsa sorumlu sizseniz bedelini ödemeniz ve daha dikkatli olmanız lazım.

Trafikte bir sürü genç, tecrübesiz, saçma sapan kullanan, aracını 10dk da park edemeyen, iki şeridi ortalayan, frene basacağım diye gaza basan sürücü var, bir sürü reflekslerini artık kaybetmiş, algıları zayıflamış, yaşı hallice ilerlemiş bundan dolayı sık sık ufak kazalara karışıp insanların araçlarına zarar veren, sonra da oğlum kusura bakma biz yaşlıyız, karşılayamayız diye işin içinden çıkmaya çalışan sürücü de var.

Öyle yağma yok, trafik genel bir kommündür, sen o kontağı çevirip yola çıktığın anda kanunun koyduğu tüm maddeleri kabul etmiş, sorumluluklarına bağlanmış ve en önemlisi diğer sürücülere ve yayalara karşı da sorumlu olarak yola çıkmış oluyorsun. Kimse zaten kaza yapana art niyetle yapar demiyor ama, hata yaparsan da ceremesini çekmek zorundasın. Öyle kusura bakma kardeş ile bitecek şey değil, kimse parasını kolay kazanmıyor, canını yolda bulmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 29 Nisan 2017; 12:27:9 >

• Plastik, boya, far, işçilik vs. harici değer kaybı alın.

Fatura ile karşı tarafın sigortasına başvurun. Gerekir ise eksperden evraklar için yardım alın.

Alın -ki karşı taraf çarpıp kaçmanın cezasını bir sonraki yıl yüklü sigorta primi ile ödesin.

• Lord Sparhawk gerekli cevabı vermiş. Teşekkür eder, iyi günler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

Orijinalden alıntı: KaTürk

quote:

Asıl etik olmayan çarpıp kaçmaktır. Değer kaybının parasını istemek malı zarar görmüş araç sahibinin kanunlarca verilmiş en doğal hakkıdır. Neden adamın cebinden başkası yüzünden ekstra para çıksın ki?

Bunu bir izahatı yok. Kaza olabilir, kasten olsa ne olur, kasıtlı olsa ne olur, sonuçta adamın malına zarar veriyorsanız, onun malının değerini düşürüyorsanız pek tabi zararını karşılayacaksınız. Bunları bilerek, bu sorumlulukları kabullenmiş olarak ehliyetinizi alıp trafiğe çıkıyorsunuz.

Ayrıca değer kaybı davası açılmaz, değer kaybının tazmini istenir o da sürücüden değil sigortasından istenir. Adamı mahkemeye çağırıp da para istemiyorlar yani. Dolayısıyla exper tarafından belirlenen değer kaybı ne ise sigortanız onu mağdura öder. Sizin de police primleriniz artar ki en doğalı da budur. Kaza da olsa sorumlu sizseniz bedelini ödemeniz ve daha dikkatli olmanız lazım.

Trafikte bir sürü genç, tecrübesiz, saçma sapan kullanan, aracını 10dk da park edemeyen, iki şeridi ortalayan, frene basacağım diye gaza basan sürücü var, bir sürü reflekslerini artık kaybetmiş, algıları zayıflamış, yaşı hallice ilerlemiş bundan dolayı sık sık ufak kazalara karışıp insanların araçlarına zarar veren, sonra da oğlum kusura bakma biz yaşlıyız, karşılayamayız diye işin içinden çıkmaya çalışan sürücü de var.

Öyle yağma yok, trafik genel bir kommündür, sen o kontağı çevirip yola çıktığın anda kanunun koyduğu tüm maddeleri kabul etmiş, sorumluluklarına bağlanmış ve en önemlisi diğer sürücülere ve yayalara karşı da sorumlu olarak yola çıkmış oluyorsun. Kimse zaten kaza yapana art niyetle yapar demiyor ama, hata yaparsan da ceremesini çekmek zorundasın. Öyle kusura bakma kardeş ile bitecek şey değil, kimse parasını kolay kazanmıyor, canını yolda bulmuyor.

Çarpıp kaçanı zaten en ağır şekilde cezalandırmak lazım :)

Ama KAZA yaptım diye benden (sigortamdan) sırf cebine para indirmek için değer kaybı davası açacak adama hoş bakamam.

Trafik kuralları ve acemilerden bahsetmişsiniz. Onlara katılıyoruz zaten.

Gece ön ve özellikle arka sis farını açıp gidenlere de ağır yaptırımlar lazım.

• Hem adamın arabasına carpacaksin, hem olay yerinden uzaklasacaksin, hem de adamın cebine indirdiği paraya bakacaksın.

Ben olsam manevi tazminat davası bile açarım. Ben mecbur muyum davarın birinin gelip arabama çarpıp kaçtıktan sonra servis servis gezmeye. Belki ben işleri yoğun bir adamım, belki patronumdan arabayı servise götürmek için izin istediğimde fırça yiyeceğim. Ben mecbur muyum arabayı satacağım zaman boyalı olmasının sebebini herkese tek tek anlatmaya.

Bence bu tür olayları büyütmek lazım büyütmek lazım ki öyle her önüne gelen basıp gitmesin. Alacaksin ehliyeti 6 ay sonra o ağlasın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.