Şimdi Ara

Araç Satarken Yaşadığım Zulüm ve Sonucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy şu anda #34
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bundan belkide 4-5 ay kadar önce 'Aracımı neden satamıyorum' adlı konuyu açmıştım, birçok kişi yardımcı olmaya çalışmıştı ancak yine de satamamıştım. O zamanlar ekonomik olarak durumum kötüydü, aracımı satarak hızlıca toparlamak istemiştim ancak satın almak için gelenlerin amacı nedense aracı almak değilde, zaman geçirip arabaya şöyle geçerken bir bakmakmış gibiydi. Kimse ciddi değildi.

Bu geçen uzun sürede kendimi toparladım, işlerimi yoluna koydum ancak aracımdan o kadar soğumuştum ki kullanmayı bırakın görmek dahi istemiyordum. Bu sırada trinksat'tan 465 bin küsür teklif olduğu mesajı geldi, ne olacaksa olsun dedim ve babamı aradım. Ben notere yetişemediğim için ruhsat onun üzerineydi. Bayrampaşa şubeden randevuyu aldım, babam gitti ve birkaç saat sonra 435 bin teklif var, istiyorsan hemen alacaklarmış dedi. Tamam dedim ve gerçekten de aldılar. 410bin'e kadar razıydım, 435 beni çok çok memnun etti.

Babamın söylediğine göre ekspertizi yapmışlar, şöyle bir bakmışlar, çay kahve ikram etmişler ve tekliflerini yapmışlar. Birlikte notere gitmişler ve sanıyorum 2 saat kadar sonra para hesabına geçmiş.

Tüm satış sürecinde insanlarla muhattap olma kısmı o kadar can sıkıcı ki, gerçekten yaşayanın bileceği, insanı aracından soğutan, her arayana sürekli aynı şeyleri anlatmaktan bir süre sonra yoran, hissizleştiren ve artık telefonla sizi arayanlar gibi davranmanıza yol açan, kendinizden ödün verdiğiniz lanet bir ticaret şekli. Araçla ilgili ne kadar bilgi verirseniz sanki karşıdaki insan o kadar güvensizleşiyor, siz anlattıkça o inanmıyor, yarın geleceğiz diyor, gelmiyor, arıyorsunuz açmıyor gibi gibi.

En nihayetinde gerçekten sorunsuz geçen 1 sene 1 ay boyunca, rutin bakımı ve biten aküsü dışında hiçbir masraf çıkartmayan aracımı satmış bulunmaktayım. Belki yüksek bütçeli araçlarda teklif edilen ücret ile ekspertiz sonrası gelecek 2. teklif arasında çok uçurum olabilir, ben kefil değil bir kullanıcıyım, ancak benimki gibi düşük bütçelerde, trinksat platformunu forumda bana aracımı satmaya çalışırken yardımcı olmaya çalışan, benim gibi uğraşlı bir yola girecek olan dostlarıma bir tavsiye olarak bu konuyu açmak istedim.

Merak edenler için aracın detayları;
    Opel Astra 1.3 CDTI Essentia Konfor
    210 bin küsür km
    Kaput tavan ve bagaj hariç boyalı
    Kaputunda dolu göçükleri/gamzeleri

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Galericiler niye hala var diye forumda bazen soran kişiler oluyor. Araç almak ve satmak çok yorucu bir iştir, özellikle piyasası çok olan bilindik marka araçlarda.

Tertemiz motora gözümün önünde bitik deyip bugünün parası ile 200 bin TL kırmak isteyip kıramadıktan sonra yol parasını isteyen bunun için bir sürü tartışan adamlar gördüm. İşi bilen adama bile posta koyacağım diye uğraşan tipler bunlar bir de araç hakkında doğru düzgün bilgisi olmayan kişilere geldiğinde asla kurtulamazsınız.

Yol parası meselesi de şu, örneğin X şehrine araç almaya geliyor ( galericilere araç temin eden al-satçılar olur genelde bunlar). X şehrindeki araç beğeniyor alıyor veya almıyor önemli değil bunun yanında bir iki tane de kurban araç sahibi belirliyorlar. Sonra araç sahipleri ile buluşup aracında olmayan kusurlar çıkartıp olursa ucuza almaya olmazsa yol parasını çıkartmaya çalışıyorlar. Zaten alacağı aracı aldı veya almadı adamın derdi masrafını çıkartmak, senin şehrine git-geli bedavaya getirmek. Özellikle aracı hakkında çok bilgi veren, ilgili, satmak isteyen ama araç hakkında çok fazla teknik bilgisi olmayan naif insanları hedef seçer bu tipler.

O yüzden az konuşun, çok net bilgiler özellikle aracın yaşı fazla ise vermeyin. Aracın bildiğim bir sorunu yok, yaşı var sonuçta sıfır araç almıyorsun, gelir bakar beğenirsen alırsın türünde genel geçer cevaplar vermek lazım. Aracıma kefilim, birşey çıkarsa bütün masraflar benden vs vs net ifadeler kullanmayın çünkü bu tipler illa ki araçta bir kusur bulacak zaten. Kaldı ki yaşı olan araçta da bazı gözden kaçan sorunlar olur.

Evet, param illa birine gidecekse; Masasında lahmacununu tıkınırken anıra anıra pazarlık yapan, ilkokul mezunu kekolar yerine, bağımsız denetlenen, vergisini ödeyen, mühendise/yazılımcıya/nitelikli insana istihdam sağlayan... kurumsal şirketlere gitsin.

Bu otomobil konusunda da böyle, köylü kurnazı hacı bakkal yerine zincir marketi tercih ederken de böyle, hijyenden temizlikten haberi olmayan esnaf lokantası yerine restoranlara giderken de böyle, çakal küçük esnaf yerine zincir mağazalardan alış veriş yaparken de böyle.

• eksper masrafıydı, iş gücü kaybıydı, gizli ayıp iftirasıydı derken zamanla aracı olmadan bu ticaret yapılamaz hale geldi bence de .

• Ben de 15 gun once aracimi 1.1m ye satabilecekken ugrasmadim 1m ye takasa versim. Insanla ugrasmak, gelecem diyip gelmeyeni , bakip camur atani, telefonda pazarlik edeni bitmez.parami alirim yoluma bakarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında 440 450 teklif edenlere vermiyorsunuz 435 e biri arasa küfür edersiniz ama kurumsal firma teklif edince hiç uğraşmadan yorulmadan aracı verdim oluyor :) Değişik

• Araçlarınız gerçekten uygun olsa aynı gun satılırdı bırakın bu işleri devlet enerji bakanlığı

• Gayet iyi anlıyorum sizi.
    mesele; fiyat yada pazarlık değil, değişik değişik insanlarla sırf alıcı diye muhatap olmak ve satış sonrası can sıkıcı hainliklere maruz kalmak.
    ben de geçtiğimiz yıl rayiç bedeli 1300 lerde olan aracımı arkadaşıma 1150ye verdim sırf sonrasında uğraşmamak için. bazen bazı durumları parayla çözemiyor insan. piyasaya abuk subuk insanlla dolu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamyonlarkavuntaşır -- 12 Mart 2025; 9:7:39 >
  • Gelen alicilarla fiyat konusundaki diyaloğ nasildi ne teklif ettiler neye yok dedin mrk etti :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben son üç arabamı trinksat vavacars otokoç gibi yerlere sattım. Daha önce hiç dürüst bir alıcıya denk gelmediğim için böyle yapıyorum satışı artık. Hiç de üzecek fiyat vermediler şimdiye kadar, piyasasına bakıp verdim. Ağız kokusunu da çekmemiş oluyorum çakalların. Gelmiş yok boyası kötü olmuş, yok lastik değişecek yok triger değişecek yok akü. Aptallara her şeyi açık açık anlattıkça bizi saf sanıp daha çok pazarlık yapmaya, söylediğimiz en ufak bir şeyi büyütüp arabayı kötülemeye çalışıyorlar ahlaksızlar. Ben artık sahibinden araba vs satmam. Alsınlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jon doe -- 12 Mart 2025; 8:29:12 >
  • normalde olandan cok dusuk teklıf veriyorlar, 1250 ye satılabilecek araca 100 150 bin altını teklif ediyorlar

• Galericiler niye hala var diye forumda bazen soran kişiler oluyor. Araç almak ve satmak çok yorucu bir iştir, özellikle piyasası çok olan bilindik marka araçlarda.

Tertemiz motora gözümün önünde bitik deyip bugünün parası ile 200 bin TL kırmak isteyip kıramadıktan sonra yol parasını isteyen bunun için bir sürü tartışan adamlar gördüm. İşi bilen adama bile posta koyacağım diye uğraşan tipler bunlar bir de araç hakkında doğru düzgün bilgisi olmayan kişilere geldiğinde asla kurtulamazsınız.

Yol parası meselesi de şu, örneğin X şehrine araç almaya geliyor ( galericilere araç temin eden al-satçılar olur genelde bunlar). X şehrindeki araç beğeniyor alıyor veya almıyor önemli değil bunun yanında bir iki tane de kurban araç sahibi belirliyorlar. Sonra araç sahipleri ile buluşup aracında olmayan kusurlar çıkartıp olursa ucuza almaya olmazsa yol parasını çıkartmaya çalışıyorlar. Zaten alacağı aracı aldı veya almadı adamın derdi masrafını çıkartmak, senin şehrine git-geli bedavaya getirmek. Özellikle aracı hakkında çok bilgi veren, ilgili, satmak isteyen ama araç hakkında çok fazla teknik bilgisi olmayan naif insanları hedef seçer bu tipler.

O yüzden az konuşun, çok net bilgiler özellikle aracın yaşı fazla ise vermeyin. Aracın bildiğim bir sorunu yok, yaşı var sonuçta sıfır araç almıyorsun, gelir bakar beğenirsen alırsın türünde genel geçer cevaplar vermek lazım. Aracıma kefilim, birşey çıkarsa bütün masraflar benden vs vs net ifadeler kullanmayın çünkü bu tipler illa ki araçta bir kusur bulacak zaten. Kaldı ki yaşı olan araçta da bazı gözden kaçan sorunlar olur.

• iyi de kardeşim siz vatandaşa ölücü muamelesi yapıyorsunuz ondan sonra da şöyle zulüm böyle zulüm, 2.el araç aldım bende ilandaki fiyattan 50 bin aşağıya aldım, ilk başta satıcı yok ya o paralara olmaz diyordu 1 hafta sonra kendisi mesaj attı tamamdır rakam bana uygun diye, ciddi alıcı denk gelmemiş olabilir ama ciddi bir alıcı olduğunda 3-5 e bakmadan vereceksin

• Eskiden ben de bu tür firmalara mesafeli bakıp neden boşu boşuna 10% zarar edeyim derdim ama bir kaç ay önce arabamı satarken, insanların neden kayıp yaşayacağını bile bile kurumsal firmalarla çalıştığını anladım.

İşsiz boş adam için bir şey diyemem, üç kuruş fazla para için it kopukla uğraşıp, değersiz zamanını harcayabilir isteyen, ama zamanı köylü pazarlığı ile koparacağı üç kuruştan daha değerli doğru düzgün insanlar için büyük kolaylık. Herkesin işi, kazancı, hayat tarzı... farklı, o paralar öyle herkes için çingenelik çekmeye değecek tutarlar değil.

• zaten faiz yüksek , aciliyet yoksa kurumsal firmaya az ucuza verilip, para 1 ay faizde tutulsa zaten isetenen tutara gelinmiş oluyor. sağlık, huzur, akıl sağlığı paradan öenmlidir diyenler zaten kurumsal firmaya satışı yapıp geçiyor. ha vakit çoktur, araç dükkanın önünde duruyordur gelene gösteririm diyorsunuzdur, vaktinizi paraya çevirmek için aracı kendinizin satması mantıklı olabilir. ama aktif çalışıyorsanız, birisi aracınızıa bakacam diye geldiğinde siz elinizdeki başka fırsatları veya başk olası gelirlerden oluyorsanız (misal 30 dakıka arabaya bakma suresinde 10 müşteri ararım birini bağlarım vs gibi) hiç akıl kârı bir iş değil

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.