Şimdi Ara

İki Araç Arasına Park Etme Sorunu yaşayanlara..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
13
Favori
8.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  İki Araç Arasına Park Etme Sorunu yaşayanlara..

Onedio sitesinde bir paylaşımda gördüm.. Bende aracımı park ederken aynı yöntemi kullanıyorum ama arkadaki aracın plakasınıı görme olayını bilmiyordum. Göz kararı ile geri gelip önü kurtardığı anda çevirip giriyordum. Plaka olayını denerim bir ara...

Bu konuda sorunu olanlara (özellikle bayanlara) yardımcı olacaktır..

• Gayet güzel anlatım olmuş, biz genelde doğaçlama yapiyoruz, bir dahaki sefere deneyeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denerim bi ara, ama hiç bugüne kadar sıkıntı yaşamadım park konusunda.
  • Bende hic plaka olayina dikkat etmemistim, bunu yapmaya calisirken arabanin onunu onumuzdeki arabaya yada lastigi kaldirima vurmayalim da. :)

45 derece aci sanki cok derin geldi ya acaba ben goz karari yanasirkende mi farkinda olmadan bu aci civarlarinda oluyorum merak ettim.

• Yolda kadın park etmeye çalışıyordu adamda bağırıyordu dötünle gir diye

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • park assist'in gözünü seveyim..
  • ben şahsen sıkıntı yaşıyorum bu parklarda. denemek lazım bu taktiği
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Guzel anlatim olmus. Saysen park edecegim yere bakiyorum. Eger ufaksa hic kasmadan baska genis biyere birakiyorum araci. Kasmaya gerek yok Birde su geri vitese takinca asagi donen aynalar super icat. Dusunen iyi dusunmus.

• Aslında biz de farkında olmadan böyle yapıyoruz ki Düşünmeden böyle yaparak giriyorum işte.
  • Hee...

Yolun solunda araç varken yapın bunu da göreyim kaskonuzun hasarsızlık indirimini...

• Arabanın direksiyonunu fazla çevirmeden girmeye başlarım. Sağ arka köşeden istikamet alıp arkadaki aracın sağ ön köşesine hizalayarak girerim. Arabanın burnunu direksiyonu tam kırarak içeri sokar, ön ve arkadaki arabalar düzgün parketmişse(kaldırıma uygun mesafede yanaşabilmişse) onlara göre hizalama yaparak bitiririm.

Ehliyet alırken kimse anlatmadı ama tecrübeyle öğrendim. Televizyonda haber izlerken kurs hocası da aynı şeyi anlattı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Guzel anlatim olmus. Saysen park edecegim yere bakiyorum. Eger ufaksa hic kasmadan baska genis biyere birakiyorum araci. Kasmaya gerek yok Birde su geri vitese takinca asagi donen aynalar super icat. Dusunen iyi dusunmus.

+1 araçta en çok yakındığım durumdur şu ayna meselesi. Her dar paralel park esnasında anarım ulan olmadı şöyle geri vitese taktığımızda aynaları indiren bi arabamız diye. Solsa yine sıkıntı değil de sağı indir düzelt zor oluyor.

• Elinize sağık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

quote:

Guzel anlatim olmus. Saysen park edecegim yere bakiyorum. Eger ufaksa hic kasmadan baska genis biyere birakiyorum araci. Kasmaya gerek yok Birde su geri vitese takinca asagi donen aynalar super icat. Dusunen iyi dusunmus.

+1 araçta en çok yakındığım durumdur şu ayna meselesi. Her dar paralel park esnasında anarım ulan olmadı şöyle geri vitese taktığımızda aynaları indiren bi arabamız diye. Solsa yine sıkıntı değil de sağı indir düzelt zor oluyor.

Diyorumya guzel olay. Yanasacaksin arkada bekleyenler olacak. Dur bi aynayi ayarliyayim. Git gel falan derken. Kornalar. Ya da en temizi kendi park eden bi focus almak

• quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

quote:

Otomobiller artık daha kalın direklerle ve daha küçük arka camlarla üretilmeye başlandı. Sadece sedana özgü değil, station ve hatcbach modellerin çoğu da aynı. Yan aynaların önemi tavan aynasını geçti.

Halbuki eskiden direkleri kör noktaya sebep olmayacak, geniş camları olna arabalar üretilirdi. Citroen DS19, Range Rover, Murat serileri gibi bazı araçlarda yan ayna ihtiyacı duymadan trafikte seyrin yanında park etme kolaylığı da vardı. Şimdi park sensörü, geri görüş kamerası bozuk arabaya binenler olsa çoğu kişi yardımsız park edemeyebilir.

• En çok kaldırım yanına sag on tekeri ayarlarken tirsiyorum kör nokta olduğu için

• Arkadaşlar

Sağ dikiz aynasına, oto aksesuarcılarda satılan kör nokta aynasından yapıştın, park esnasında ayna ayarı ile oynamadan yeri-kaldırımı görme imkanı sunuyor, tavsiye ederim.
  • Yararlı konu teşekürler.
  • Bende parkedemiyorum böyle deneyeceğim güzel olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Febr

Hee...

Yolun solunda araç varken yapın bunu da göreyim kaskonuzun hasarsızlık indirimini...

Surtmeden dolayi sag taraf etek alti boyali diyorsun yani :))

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.