Şimdi Ara

Kışlık Lastik Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
15.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba daha önce bir çok konu açılmış ama faydalı ve istediğim tarz da bir cevap bulamadığım için konu açmayı uygun gördüm. 2019 model Toyota Coralla Vision aracım için kışlık lastik alacağım yaşadığım yerde kış şartları ağır geçmekte olup fiyatı beni çok zorlamayacak kışlık lastik önerilerinize açığım.Lastik ebatlarım 195/65 R15, internette bir takım araştırmalarım sonucunda Nokian wr d4 modeli övülmüş ama dediğim gibi kullanıcı yorumları ve bu işten anlayan arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.



  • Kış lastiğinin mucidi nokian'dır ve özellikle kış lastikleri çok kalitelidir. Fiyatları da aşırı yüksek sayılmaz. WR D4 kullanıpta tutunmayla ilgili şikayete hiç rastlamadım. Önceki aracımda kendim de kullandım. Yumuşak , sessiz ve çok yaktırmayan bir lastiktir. Ağır şartlarda mucize yaratmıyor ancak çoğu durumda yolda da bırakmıyor. Rastladığım şikayetler biraz çabuk aşındığı ile ilgili idi.
    Geçenlerde bir yakınım sordu kış için hangi lastiği önerirsin diye. Ezbere bir şey söylemek istemediğimden biraz testleri araştırdım. Gördüğüm kadarıyla testlerin çoğunda ilk sıralarda continental ts860 yer alıyordu. Fiiliyatta nasıldır bilmiyorum ama yazı üstünde çok iyi değerleri vardı.
    Bir başka tanıdığım da daha önce falken espia ice kullanmış ve öve öve bitiremiyordu. Falken ismi çok bilinmese de fiyatının üzerinde bir lastik. İki farklı kış lastiği var. Biri espia ice. Daha ağır kış şartları için uygun bir lastik. Vida delikleri var. Uzun süre karın buzun kalkmadığı yerlerde istenirse vida takılıp kullanılabilir. Bir de hs01 modeli var. Bu da vidasız normal bir kış lastiği. Bunu da kullananlar genelde olumlu yorumlar yapmış.




  • Avante A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim yaşadığım şehir kışın kardan çok don olayının fazla olduğu bir şehir o yüzden buzlanmada yol tutuşu benim için ekstra önemli çabuk aşınmasından kasıt kullandıkçadır sanırım.Kışın çok acil işlerim olmadıkça araç kullanmıyorum toplu taşıma tercih ediyorum ama acil durumlarda illa ki lazım oluyor.
  • 3 kış geçirdim wr d3 ile insanlar markasını bilmediği için ön yargılı oluyor ama emin olun bu işte çok iyiler yani şöyle özetleyeyim yazın kullandığım bridgestone lastiklerime göre kışın kullandığım wr d3 lastiklerim çok daha güven veriyor.
  • rachy R kullanıcısına yanıt
    Haklısınız benimde ister istemez tereddütlerim oldu. Araştırmalarım nokianı işaret ediyordu sizlerde kullanıcı olarak tasdiklediniz, tereddüt kalmadı.
  • michelin alpin 5, goodyear ultragrip 7+, ultragrip 8, ultragrip 9 ve nokian wrd4 kullandım çeşitli araçlarımda.

    michelin 1 e geliyordu aralarında, ancak performans 1 yıl sonra bile bayağı düşüyor. sıfırken güzel tutuş ama çabuk yıpranıyor.

    goodyear ultragrip 7+ 2011 den 2015 e kadar kullandım. hiçbiryerde bırakmadı beni. karda buzda 2015 yılında tutmamaya başladı. arkalara ultragrip 7+ kullanmaya devam ederken nokian wrd4 aldım önlere. buzda ilk hareketi veremiyor, ama sonrasında ilk hareketten sonra hiçbir sıkıntı yok. tutuşu ve frenlemesi güzel kar ve buzda. yakıt ve ses olayı ultragripe göre daha güzel.

    ultragrip 8 ses konusunda fazla, ama kar ve buzda tutuş ve ilk hareket çok iyi. 4 yıl performansı düşmüyor. ultragrip 9 da aynı şekilde. ultragrip 9 yakıt konusunda diğer ultragrip serilerine göre daha iyi.

    ancak artık goodyear Türkiye'de üretime başlamış. Türkiye'deki etiketleri düşük olduğu için yurtdışına göre continental almaya karar verdim ve aldım. daha aracıma taktırmadım, bu kış performansı nasıl olacak bilmiyorum. şimdilik bu kadar yazmış olayım, özel birşey soracaksanız tekrar yardımcı olurum.




  • aoe_ kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Güzel bir açıklama olmuş anladağım ultragrip, nokian wr d4 den memnun kalmışsınız. Sizce önceliğim hangisi olmalı? Söylediğim gibi yaşadığım şehirde kardan çok buzlanma oluyor ve frene bastığımda mümkünse direk durmasını, duramıyorsa da beni fazla zorlamayacak bir lastik umut ediyorum :D
  • Sava S3 öneriyorum. Kar üstünde performansı güzel. Buz diyecek olursanız bütün lastikler buz üstünde yalan.
    https://urun.n11.com/oto-lastik/19565-r-15-91t-sava-eskimo-s3-klislastigi-246-tl-P385327311
  • kod66 K kullanıcısına yanıt
    Buzda iyi tutunan bir lastik yok. En iyisi de olsa buzda kayar ancak herkes iyi kötü bir şekilde kar buz da olsa kışı geçiriyor. Sizinki de biraz öyle olacak. Bundan sonrası şans.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 sezon wr d4 kullandım. Ağır kış şartlarında deneme fırsatım olmadı ama hafif karda gayet memnun etti. Yazlık bridgestone lastiklerime göre çok daha sessizdi. Sıcak havalarda da hemen dağılmıyordu.
  • Ben bir ara petlas araştırmıştım. Yerli bir marka ve uçak lastiği üreten bir firma. Baya f16 veya boing yolcu uçakları lastikleri üretiyorlar..
    Şöyle ki continental good year bringstone gibi markalar daha çok kusursuz asfalt ve ortalama iklim şartları lastiği. Yurtdışından grldiği için. O yüzden bozuk yol uygun olmayan hava şartlarında çabuk bitiyor ömrü. Ama petlas ülke şartlarına daha uygun üretildiği için daha dayanıklı..
    Yol tutuş konusunda iddalı modelleri vardı. Bi araştırın derim. Fiyatları da uygun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam olarak aynı ölçüler için kış lastiği arıyorum ben de. Bi ara goodyear ug8 ler 249 liraydı, bi bayileri dolaşayım dedim fırsat bulamadım.

    Başlıkta sözü geçen lastiklerin ıslak zemin performansları nasıldır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hankook tavsiye ederim. 1050 TL civarı, üstelik birçok testte üst sıraları elde etmiş bir lastik
  • Antor kullanıcısına yanıt
    siz yazdıktan sonra araştırdım biraz kış şartlarına uygun olduğu belirtilmiş listeme ekledim teşekkür ederim. Buz üstünde tabi ki frene basar basmaz durması espriydi ama dediğim gibi çok zorlamayacak olması önemli kışın yaşadığım şehirde bir türlü duramayan araçlara çok denk geliyorum.
  • Avante A kullanıcısına yanıt
    haklısınız buzda tabi ki kayacak ama dediğim gibi buz pateni de yaptırmaması lazım bana :D
  • Ekose53 E kullanıcısına yanıt
    wr d4 internette en çok beğenilen kış lastiklerinden. Çabuk aşındığı ve kullanım ömrünün az olduğu söyleniliyor onun dışında kullanıcılar kış şartları için bire bir olduklarını söylüyorlar bakalım artık wr d4 alacak gibiyim.
  • 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ilginiz için. benim için öncelik kış performansı zaten daha öncede belirttiğim gibi kışın çok fazla araç kullanan biri değilim.Acil durumlarda ve kullanmam gerektiği zamanlarda araç kullandığım için aşınmada bir problem yaşayacağımı sanmıyorum. petlası bende araştırdım ama kış için sanırım pek tercih edilen bir marka değil.
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    tavsiyeniz için sağolun araştıracağım bu markayı da.
  • Çok ağır kış şartlarında araç kullandım Diğer markaları kullanmadığım için yorum yapamayacagım ama Continental ts 860 ve Michelin Alp'in a4 kullandım çok memnundum gerek performans gerek yakıt değerleri çok güzeldi.

    şöyle söyleyim premium lastiklerin hangisini alırsanız alın üzmez. Tavsiyem paranız varsa Alp'in 6 , bir tık uygun olan ts 860 ve wrd4 almanız iyi olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi net w -- 19 Kasım 2019; 9:6:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi kış lastiğini alırsanız alın 3.kıştan sonra başlıyor sertleşmeye. O yüzden çok para vermenin bir anlamı yok bana sorarsanız. Ne kadar kış sert geçerse geçsin ülkemizde kış lastiğini tam verimli kullanacağınız dönem belli. Erzurum,Kars,Ardahan buralarda hep kullandım Petlası hiç sorun yaşamadım. Benim aracımda ESP'de yoktu ayrıca sadece ABS mevcuttu. Yüksek hızlara gelmiyor ( 100 km + ),süper bir lastik değil ama dayanıklı,balon yapmıyor,karda gayet iş görüyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.