Şimdi Ara

Arabayı el freninde mi viteste mi bırakmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
1
Favori
52.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Babam arabayı viteste bırakır el frenini yarım çeker viteste calıstırır .
    Ben boşta bırakırım el frenini tam çekerim boşta çalıştırırım.

Siz nasıl yaparsınız?

• el freninde bırakırım vitesin trigeri zorlayacağını düşünürüm zorlar mı emin değilim

Orijinalden alıntı: hunter06

el freninde bırakırım vitesin trigeri zorlayacağını düşünürüm zorlar mı emin değilim

zorlar... ama ilk önce vitese atıp bırakırsanız zorlar... ilk önce el frenini çekip ardından,vitese atarsanız, sorun olmaz...
    hakeket ederken
    frene basarım marşı başıp vitesi d ye alırım el frenini indirim
  • aslını istersen sürücü kursların da verilen bilgi doğru kaldırım kenarına park edilen aracın direksiyonunu kaldırıma doğru kırar olaki vitesten atması veya el freni kullanamadığınız durumlarda çok sağlam bir tedbir

çok soğuk iklimli yerlerde yaşıyorsanız aman ha el frenini çekmeyin sabah aracın arkasını sürüye sürüye gidersiniz yada arkadan itişli araçlarda sanırım hareket dahi edemezsiniz

ben de soğuk iklim de yaşıyorum kışın el freni kullanmıyorum önce muntazam bir taş bulup ona yaslayıp vitesi aracın istikametinin tam tersine atıyorum yok sa sabah aracı aynı yerde bulmak mümkün olmayabiliyor
    gelip adamın biri yaslanıyor arabaya buzun üstün de araba nereye denk gelirse başına buyruk gidiyor
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: barbaros_reno

aslını istersen sürücü kursların da verilen bilgi doğru kaldırım kenarına park edilen aracın direksiyonunu kaldırıma doğru kırar olaki vitesten atması veya el freni kullanamadığınız durumlarda çok sağlam bir tedbir

çok soğuk iklimli yerlerde yaşıyorsanız aman ha el frenini çekmeyin sabah aracın arkasını sürüye sürüye gidersiniz yada arkadan itişli araçlarda sanırım hareket dahi edemezsiniz

ben de soğuk iklim de yaşıyorum kışın el freni kullanmıyorum önce muntazam bir taş bulup ona yaslayıp vitesi aracın istikametinin tam tersine atıyorum yok sa sabah aracı aynı yerde bulmak mümkün olmayabiliyor
    gelip adamın biri yaslanıyor arabaya buzun üstün de araba nereye denk gelirse başına buyruk gidiyor

direksiyonu kaldırıma kıran kamyonlardan bıktım kamyonun tekerlegi yarım arabalık yer kaplıyor yanından geçmek zor oluyor yol darsa

• çok soğuk havalarda el frenini çekmeyin.. balataların donma ihtimali kuvvetle muhtemel..

aracı 1nci viteste bırakıp direksiyonu da kaldırıma doğru çevirin.

kaldırım yoksa yapacak bişey yok zaten

Orijinalden alıntı: enginu

çok soğuk havalarda el frenini çekmeyin.. balataların donma ihtimali kuvvetle muhtemel..

aracı 1nci viteste bırakıp direksiyonu da kaldırıma doğru çevirin.

kaldırım yoksa yapacak bişey yok zaten

ben eski arabamla kışın bir kaç sefer el frenini çekme durumunda kaldımsabah kampanalara sıcak su dökerken buldum kendimi

Orijinalden alıntı: plantamax

p modu + el freni...

manuelde el freni+ 5. vitese takılı+direksiyon tam sağa yada tam sola çevrilmiş halde...

5.vites mi?
    ben 1 veya R ye takılır diye bilirdim. 5.viteste veya boşta olmasının neredeyse hiçbir farklı yanı yok.

quote:

Orijinalden alıntı: stilll

quote:

p modu + el freni...

manuelde el freni+ 5. vitese takılı+direksiyon tam sağa yada tam sola çevrilmiş halde...

5.vites mi?
    ben 1 veya R ye takılır diye bilirdim. 5.viteste veya boşta olmasının neredeyse hiçbir farklı yanı yok.

kuralı yok, istersen 1 e takabilirsin....sadece vitesi büyüttükçe aracın kayması zorlaşlıyor........boştaki bir arabayımı itmek kolaydır? 1 deki bir arabayı itmekmi?? 5 deki bir arabayı itmekmi?? buda onun gibi işte....

Aksine 1.vites 5. vitesten daha iyi tutar...

Bu arada birşey sormak istiyorum,FocusII'de el frenini çekiyorum yokuşta normal bir şekilde,kampanadan ses geliyor gacır gucur araba sabit fakat itsen gidecek gibi.Çok çektiğimde de annem indiremiyor el frenini,usta normal dedi acaba FocusII'lerin hepsi mi böyle?

• Park ederken,

1)Boşta dururum.
    2)Direksiyonu duvara doğru çeviririm,duvar kenarına park etmiyorsam yapacak bir şey yok zaten.
    3)Park butonuna basarım.
    4)Yokuş aşağı ise geri vitese,yokuş yukarı ise birinci vitese takarım.

quote:

Orijinalden alıntı: stilll

1dekini tabiiki.
    misal 10km hızla aracı ittirdiğimizde devir kaçta olur, bir de 5 iken kaçta olur?
    1.viteste atıyorum 1000devirde;5.viteste 250devirde olur.deviri yükseltmek zor olduğundan yüksek viteste daha kolay kayar

benim bildiğimde en yüksek direnç, en yüksek viteste elde edilir...5. viteste motor bile arabayı kaldıramıyor. bırakın insan kuvveti ile itmeyi, kaydırmayı.

ama birinde güç motordan tekerleklere,diğerinde de tekerleklerden motora gidiyor.yokuş aşağı giderken 5.vitesi ve 1.vitesi düşünün.böyle daha rahat ifade etmiş olurum kendimi

• @plantamax
    mantık doğru ama ters düşünüyorsun

arabayı itmeye gerek yok, yokuş aşağı bir yolda arabayı durdur. birinci viteste iken frenden ayağını çek aracın hareket etmesini gözlemle, aynı şeyi bir de 5nci viteste dene.. 90 lı yıllarda evimin önü biraz yokuştu, tecrübe ile sabittir.

bir ara deneyim bunu ben...manuel bir aracı 1. viteste itmeye çalışim, birde 5. viteste......şuan tam emin olamadığım için kesin konuşamıyorum....bizdeki araç otomatik olduğu için onda deneyde yapamıyorum....manuel bir araçta deneyeceğim yakın zamanda

Aga ikisinde de itemezsin ki,hareket halindekini de itemezsin duranı da.Sen itme de yokuş aşağı 40km/h ile inerken bi bire tak birde beşe tak o zaman kafanda bazı şeyler oturmuş olur.Senin Jetta DSG var ama hiç manuel araba kullanmamışsın ilginç...

• DENEMEYE GEREK YOK...
    MOTORUN EN GÜÇLÜ OLDUĞU VİTES 1. VİTES OLDUĞUNA GÖRE YOKUŞ YUKARI 1. VİTESTE, YOKUŞ AŞAĞI GERİ VİTESTE BIRAKMAK GEREKİR.
    BUNUN YANINDA EL FRENİ DE ÇEKİLİR. BİR DE LASTİKLER KALDIRIMA DOĞRU ÇEVRİLİRSE İŞ TAMAMDIR.

quote:

bir ara deneyim bunu ben...manuel bir aracı 1. viteste itmeye çalışim, birde 5. viteste......şuan tam emin olamadığım için kesin konuşamıyorum....bizdeki araç otomatik olduğu için onda deneyde yapamıyorum....manuel bir araçta deneyeceğim yakın zamanda
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.