Şimdi Ara

Motor freni ne kadar sakıncalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.390
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kırmızı ışığa yaklaşırken
    3'den 2'ye alıp yarım debriyaj yapıyorum
    zamanla problem çıkarır mı
    saygılar.

• Debriyajı yersiniz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

Debriyajı yersiniz :)

hmm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferdi Carrefur

quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

Debriyajı yersiniz :)

hmm

Alıntıları Göster
    3'ten 2'ye alıp neden yarım debriyaj yapıyorsunuz? Vites küçültüp bırakın. Durmaya yakın aracı boşa alıp ayağınız fren üzerinde kalsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

3'ten 2'ye alıp neden yarım debriyaj yapıyorsunuz? Vites küçültüp bırakın. Durmaya yakın aracı boşa alıp ayağınız fren üzerinde kalsın.

Alıntıları Göster
    Niye yarım debriyaj???
  • quote:

En doğrusu bu şekilde bence de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnRe

quote:

En doğrusu bu şekilde bence de.

Alıntıları Göster
    ben çok dik yokus inmiyorsam yapmıyorum bu dediğinizi gereksiz geliyor aracın yığılması beni deli ediyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: IV.MAN

ben çok dik yokus inmiyorsam yapmıyorum bu dediğinizi gereksiz geliyor aracın yığılması beni deli ediyor..

Alıntıları Göster
    debriyajı yermi = )

heç bişey yapmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

debriyajı yermi = )

heç bişey yapmaz...

Tabiki debriyaj balataları biter . Boş konuşmamak lazım ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: baskentkral

quote:

debriyajı yermi = )

heç bişey yapmaz...

Alıntıları Göster
    Özellikle yüksek devirlerde ani ve sert hareketler yapmazsanız bir şey olmaz... (Ciddi birşey olmaz, baskı balata vs. yıpranması olur tabiki)
  • quote:

quote:

debriyajı yermi = )

heç bişey yapmaz...

Alıntıları Göster
    Debriyaja gerek yok hocam at ikiye öyle yavaşla
  • quote:

Orijinalden alıntı: chncnyhn

Debriyaja gerek yok hocam at ikiye öyle yavaşla

Alıntıları Göster
    Uzun süre sonra yürür aksamda, diferansiyelde laçkaya, boşluğa sebep olur.
  • quote:

quote:

debriyajı yermi = )

heç bişey yapmaz...

yok ya bak sen bide debriyaj balatası degil balataları bitiyormus... vay be...

kendini nasıl biliyorsun bos konusuyosun işte onuda gectim bişey de bilmiyon öyle konusuyon....

motor freni demek yarım debriyaj yapmakmı oluyormuş... lügata yeni tabirler eklenmeye başladı... motor freni demek ayagı debriyajda bas cek yapmak demek degildir...

motor freni demek vites ufaltmak demektir... vites büyütürken ne kadar debriyaj yıpranırsa vites kuculturkende okadar yıpranır...

uygun devirde uygun vitese attıktan sonra hiiiiiçbir şey olmaz...

• quote:

quote:

quote:

debriyajı yermi = )

heç bişey yapmaz...

yok ya bak sen bide debriyaj balatası degil balataları bitiyormus... vay be...

kendini nasıl biliyorsun bos konusuyosun işte onuda gectim bişey de bilmiyon öyle konusuyon....

motor freni demek yarım debriyaj yapmakmı oluyormuş... lügata yeni tabirler eklenmeye başladı... motor freni demek ayagı debriyajda bas cek yapmak demek degildir...

motor freni demek vites ufaltmak demektir... vites büyütürken ne kadar debriyaj yıpranırsa vites kuculturkende okadar yıpranır...

uygun devirde uygun vitese attıktan sonra hiiiiiçbir şey olmaz...

Alıntıları Göster
    uygun devirde uygun vitese atarsanız, yarım debriyaj ile aracı motor frenine bindirerek yavaşlarsanız balatalarınızında ömrünü uzatırsınız. frene yüklendikçe fren balataları yıpranacaktır. ayrıca boşta yavaşlayan bir araç kontrolsüz yavaşlayacaktır.
    yalnız kararını ayarlamak lazım. aracı son devire gelecek şekilde alt vitese çekerseniz sıkıntı, ama kararında yaparsanız daha kontrollü bir duruş yapmış olursunuz. en azından bugüne kadar edindiğim tecrübe bana bunu söylüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

uygun devirde uygun vitese atarsanız, yarım debriyaj ile aracı motor frenine bindirerek yavaşlarsanız balatalarınızında ömrünü uzatırsınız. frene yüklendikçe fren balataları yıpranacaktır. ayrıca boşta yavaşlayan bir araç kontrolsüz yavaşlayacaktır.
    yalnız kararını ayarlamak lazım. aracı son devire gelecek şekilde alt vitese çekerseniz sıkıntı, ama kararında yaparsanız daha kontrollü bir duruş yapmış olursunuz. en azından bugüne kadar edindiğim tecrübe bana bunu söylüyor.

Alıntıları Göster
    "3'den 2'ye alıp yarım debriyaj yapıyorum"

bu durumda yememen için hiçbir ihtimal yok... frene bassana ? zorun ne ?

• quote:

"3'den 2'ye alıp yarım debriyaj yapıyorum"

bu durumda yememen için hiçbir ihtimal yok... frene bassana ? zorun ne ?

Alıntıları Göster
    Yarım debriyaj yaparak vites küçültme çok ama çok yanlış bir olay. Defalarca anlattım fakat tekrardan anlatayım. Yarım debriyaj yaparak vites küçültmenizdeki sebepte emiinim sarsıntısız geçiş sağlamak. Ayağını hepsinden önce bir anda çekeceksiniz debriyajdan. Vites yükseltirken de düşürürken de. Hiç bir zaman vites değişirken ayak debriyajdan yavaş çekilmez. Tek hamlede yapılması gerekir. Sarsıntı olmaması baskı ve şanzımana yükk binmemesi için de vites küçültürken atacağınız viteste aracın o hızda çevireceği devire yaklaşmanızdır. Misal 5.vites 70 ile gidiyorsunuz. Çok dik bir yokuş iniyorsunuz ve araç 5.viteste çok hızlanıyor ve sürekli fren yapmamak istiyorsunuz. 2. vitese atmak istediniz. Aracınızı iyi tanıyorsanız 2.viteste 70 km/s hızda kaç devir çevireceğini bilirsiniz. Bilmiyorsanız vites dişli oranlarını ezberleyebilirsiniz. ( Ben kullandıgım hemen hemen tüm araçlarda bilirim tek tek ). Aracınız diyelimki 5500 devir çevirecek 70 km/s hız için 2. viteste. Debriyaja olabildiğince hızlı basarsınız, motor yükte olmadığı için zaten gaza sonuna kadar basmanızla devir saati 5000 lerin üzerine çıkar anında. Devir saatinin 5500 devire en yakın olduğu anda ayağınızı bir anda debriyajdan çekersiniz yine olabildiğince hızlı. Araç hiç ama hiç sarsılmadan, şanzımana yük bindirmeden, baskıyı hiç ama hiç sıyırmadan 2.viteste geçer. Yokuş aşağı da kolay kolay hızlanmaz. Hatta yokuşuna, aracınızın ağırlığına aerodynamic yapısına ve vites oranlarına bağlı olarak yavaşlayabilir bile. İnanmıyorsanız yarın deneyin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: MitsubishiLancer

Yarım debriyaj yaparak vites küçültme çok ama çok yanlış bir olay. Defalarca anlattım fakat tekrardan anlatayım. Yarım debriyaj yaparak vites küçültmenizdeki sebepte emiinim sarsıntısız geçiş sağlamak. Ayağını hepsinden önce bir anda çekeceksiniz debriyajdan. Vites yükseltirken de düşürürken de. Hiç bir zaman vites değişirken ayak debriyajdan yavaş çekilmez. Tek hamlede yapılması gerekir. Sarsıntı olmaması baskı ve şanzımana yükk binmemesi için de vites küçültürken atacağınız viteste aracın o hızda çevireceği devire yaklaşmanızdır. Misal 5.vites 70 ile gidiyorsunuz. Çok dik bir yokuş iniyorsunuz ve araç 5.viteste çok hızlanıyor ve sürekli fren yapmamak istiyorsunuz. 2. vitese atmak istediniz. Aracınızı iyi tanıyorsanız 2.viteste 70 km/s hızda kaç devir çevireceğini bilirsiniz. Bilmiyorsanız vites dişli oranlarını ezberleyebilirsiniz. ( Ben kullandıgım hemen hemen tüm araçlarda bilirim tek tek ). Aracınız diyelimki 5500 devir çevirecek 70 km/s hız için 2. viteste. Debriyaja olabildiğince hızlı basarsınız, motor yükte olmadığı için zaten gaza sonuna kadar basmanızla devir saati 5000 lerin üzerine çıkar anında. Devir saatinin 5500 devire en yakın olduğu anda ayağınızı bir anda debriyajdan çekersiniz yine olabildiğince hızlı. Araç hiç ama hiç sarsılmadan, şanzımana yük bindirmeden, baskıyı hiç ama hiç sıyırmadan 2.viteste geçer. Yokuş aşağı da kolay kolay hızlanmaz. Hatta yokuşuna, aracınızın ağırlığına aerodynamic yapısına ve vites oranlarına bağlı olarak yavaşlayabilir bile. İnanmıyorsanız yarın deneyin :)

Alıntıları Göster
    YORUMLAR İÇİN TEŞEKKÜRLER
    DEMEKKİ MOTOR FRENİNİ YANLIŞ UYGULUYORMUŞUM .
    TRANSİT GİBİ BİR ARAÇDA UYGULUYORDUM ZATEN .
    NEYSE...
    UMARIM BUNDAN SONRA AYAĞIMI VE BEYNİMİ KONTROL ALTINA ALAYIM DA
    YOLUMA DEVAM EDEYİM.

• quote:

NEYSE...
    YOLUMA DEVAM EDEYİM.

Alıntıları Göster
    ben kapıyı açıp ayagımı sürtüyorum , beyin bedava
  • quote:

NEYSE...
    YOLUMA DEVAM EDEYİM.

Alıntıları Göster
    Şahsen frenden çok debriyajı kullanırım. Ani fren gerekmedikçe ve durmam gerekmedikçe fren kullanmıyorum. Şanzıman freni yetersiz kaldığında basıyorum frene. 70.000'de biteceğine 50.000'de biter belki ama aracı vites düşürerek yavaşlatmak kendimi daha güvende hissettiriyor. Vitesi boşaatıp frene basarak yavaşlamak güvensiz hissettiriyor bana.
    Doğrudur yanlıştır olayına hiç girmiyorum. Etrafa zararım yok, debriyaj benim, keyif benim.

• quote:

Orijinalden alıntı: MitsubishiLancer

... Ayağını hepsinden önce bir anda çekeceksiniz debriyajdan. Vites yükseltirken de düşürürken de. Hiç bir zaman vites değişirken ayak debriyajdan yavaş çekilmez...

Yok daha neler? Siz hiç triger, volant, baskı, balata, dişliler, senkromeç, krank ve bunları kucağa almak kelimelerini duydunuz mu?

Herşeyin bir ayarı var. Devir eşitlemesi yaparsanız, her zaman daha kolay geçer. Hatta bence vites küçültürken zaruridir. Ve her zaman yaparım. Fakat bu hiçbir zaman tam olarak yeterli olamaz...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.