Şimdi Ara

otomatik viteste durunca frenden ayağını çekince gitmeyen model var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
2
Favori
25.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kullandığım otomatik viteslerde. volvo s 60 da dahil. kırmızı ışıkta durdum mesela. ayağımı frende tutmak durumunda kalıyorum. yoksa arabaya yavaş yavaş ilerliyor.
    arkadaş geçen dediki. benim golfte öyle değil. dsg şanzıman var. frene basıp durup ayağını pedaldan çekince manuel vitesli arba gibi duruyor dedi.

doğru mudur? dsg viteslerde var mı bu?

• dsg de yok ama boşa alabilirsin arabayı durunca ?
  • Onun sırrı yokuş kalkış desteği. Durduğunuzda eğer kemer takılı ise aracı frene basmadan kıpırdatmadan tutar aracı. Gaza dokunduğunuzda ise devre dışı kalır ilerlersiniz. Benim passatta öyle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaş öyle diyince şaşırdım ben de. bildiğim kadarıyla otomatik viteste mantık öyledir çünkü. kendi kendine ilerler siz frene basmayınca.
    belki start stop tan durunca bu anlamamıştır
  • Yarı otomatik araçlarda aracın kalkması için gaza basmanız gerekir.

Örneğin :2011 Corolla 1.6 mmt -- Yarı otomatik
  • Bizim otokarlarda da var gitmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yari otomatik sanzumanlarda gaza basmadan gitmez.

Otomatik araclarda da frenden cekince gitme egilimi gosterir.

Benim mercedes aracimda frene sonuna kadar basinca ekranda hold cikiyor ve gaza basmadan gitmiyor. Bu sistemin adi ne bilmiyorum ama.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Easytronic gayet gidiyor freni bırakınca
  • quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

Olabilir hocam. Opelin otkmatiginden kose bucak kactigim icin test dahi etmedim easytronici. Bahsettigim durum fiat ve citroen-peugeot otomatikleri icindi. Bunu belirteyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

Olabilir hocam. Opelin otkmatiginden kose bucak kactigim icin test dahi etmedim easytronici. Bahsettigim durum fiat ve citroen-peugeot otomatikleri icindi. Bunu belirteyim.

Kaçmakla iyi yapmışsınız

Ben Easytronic'den ETG6'ya geçince yarı otomatikten tam otomatiğe geçmiş tadı alıyorum resmen

• honda civicler gitmiyordu sanki yanlış hatırlamıyorsam....
  • PSA gruptaki MCP şanzımanlı (Citroen, Peugeot) tek kavrama otomatik vites araçlar ayağını frenden çekince gitmezler ama 2013 sonrasındakiler yazılımla hareket eder hale getirildi.
  • apollonx kullanıcısına yanıt
    Benim 2012 model mcp şanzumanlı C4 üm gidiyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

honda civicler gitmiyordu sanki yanlış hatırlamıyorsam....

Benim civic gidiyor hocam

• Grande punto dualogic yari otomatik gitmiyordu ama honda civic hb i-shift gidiyor

• Benimki s-tronic (dsg sayılır). Ayagı gazdan çekince gidiyor. Ancak bende her zaman autohold açık olduğı için gitmiyo. Ne yokuş yukarı ne yokuş aşşağı. Sanırsam autohold bunun tek çaresi.

• 5008 de gitmiyor 3 saniye bekliyor sonra geri kaçıyor araba
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrte

Yarı otomatik araçlarda aracın kalkması için gaza basmanız gerekir.

Örneğin :2011 Corolla 1.6 mmt -- Yarı otomatik

Yarı otomatik (multimode) Toyota kullanıcısıyım. Frenden ayağımı çekince, gaza basmama gerek kalmadan araç ileri doğru hareket ediyor.

-------

Siz olayı yanlış anlamışsınız. Düz yoldaki durumdan bahsediyor arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 29 Ekim 2014; 13:03:13 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • bayhakan kullanıcısına yanıt
    Güncelleme yapılmıştır muhtemelen çünkü daha eski modellerde güncelleme ile hareket eder hale geliyor ama malesef tam otomatikteki gibi iyi bir ivme almıyor, mecbur gaza basmak zorunda kalıyor insan. Volvo s40 tam otomatikte sıkışık trafikte gaza basmaya gerek bırakmıyor iyi ivmeleniyordu gaza basmadan.
  • bazı araçlarda frenlemeyi algılayıp bu yüzden freni bırakınca gaza dokunana kadar kaldırmıyor, diğer araçlarda motor gücüne de bağlı olabiliyor, aynı şanzıman küçük ve büyük motorluda küçüğün yürümediğine büyüğün freni bırakınca yürümeye başladığına çok denk geldim
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.