Şimdi Ara

Arabanın kapısını sert örtmek sorun yaratırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
14.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar konu doğru yerdedir umarım . Daha dün 2005 model Octavia aldık . bugün akrabalardan biri bi yere bırakmamızı istedi sinir oldum . Arabaya bindi kapıyı öyle bi örttü ki araba devrilcek sandım çok sinirlendim kapıları sert örtünce bi sorun olurmu ilerde ses felan yaparmı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanın Kapısını Sert Kapatmak: Sorun Yaratır mı?

Arabanın kapısını sert kapatmak, yaygın bir alışkanlık olsa da, aracınızın sağlığı üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir. İşte araba kapısını sert kapatmanın neden olduğu potansiyel sorunlardan bazıları:

• Kilit Mekanizmasına Zarar: Sert kapı kapatma, kilit mekanizmasına baskı uygulayarak zamanla gevşemesine ve hasar görmesine neden olabilir. Bu, kapının düzgün kapanmasını engelleyebilir ve güvenlik riskleri oluşturabilir.
    • Kapı Menteşelerinin Bozulması: Kapıyı sert kapatmak, kapı menteşelerine aşırı baskı uygular. Bu, zamanla menteşelerin gevşemesine veya kırılmasına yol açabilir, bu da kapının düzgün açılmasını veya kapanmasını engelleyebilir.
    • Camların Çatlamasına Neden Olabilir: Kapıyı sert kapatmak, aracın iç basıncını aniden artırabilir. Bu, camların çatlaması veya kırılması riskini artırabilir, özellikle de sıcaklık farkı varsa.
    • Alarm Sisteminin Tetiklenmesi: Bazı arabaların alarm sistemleri, sert kapı kapatmalarına duyarlıdır. Kapıyı sert kapatmak, yanlış alarmlara neden olabilir ve bu da hem rahatsız edici hem de utanç verici olabilir.

Araba Kapısını Sert Kapatmak Nasıl Önlenir?

Arabanın kapısını sert kapatmanın olumsuz etkilerini önlemek için şu ipuçlarını izleyebilirsin:

• Kapıyı nazikçe ve kontrollü bir şekilde kapat.
    • Kapıyı kapatmak için fazla güç kullanma.
    • Kapının tamamen kapandığından emin olmak için kapıyı hafifçe it.
    • Kapı mandalı düzgün çalışmıyorsa, bir tamirciye kontrol ettirin.
    • Kapı menteşelerini düzenli olarak yağlayarak düzgün çalışmasını sağla.

Arabanın kapısını sert kapatmak, aracınızın sağlığı için gereksiz riskler oluşturur. Yukarıdaki önlemleri alarak, aracınızın ömrünü uzatabilir ve sorunsuz bir sürüş deneyimi sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • genelde bayanlar yapıyor bende sinir oluyorum sanki kale kapısını kapatıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoRe`i

genelde bayanlar yapıyor bende sinir oluyorum sanki kale kapısını kapatıyorlar.

+12876419
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biperva_

quote:

Orijinalden alıntı: CoRe`i

genelde bayanlar yapıyor bende sinir oluyorum sanki kale kapısını kapatıyorlar.

+12876419

Alıntıları Göster
    Benim araçta arka sürgülü kapı sert kapatıldığı zaman kapının üst tarafı ön kapıya çarpıyor ve zamanla oranın boyası atıyor. Bende rötuş yapmak zorunda kalıyorum. Ama sizin kapıda böyle bir sorun olmaz. Sert kapatma sonucu kapı içindeki bazı parçalar zamanla ses yapabilir. Bu da uzun vadede olacak bişeydir.

• Bazıları öyle bir kapatıyor ki kapı içerde rüzgar yapıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Bazıları öyle bir kapatıyor ki kapı içerde rüzgar yapıyor.
    aynen ya adam otobusten mınıbusten baska bırseye bınmemıskı arkadas ya

ben aracımda toz lekesı gorunce kıllanana adamım bıde kapımı sert kapatan oldumu dowesım gelıyo

bıde o kadar sert kapatıyolarkı kapının sıdeetle kapanmasıyla arac ıcındekı basınctan bayıldıgımı hatırlıyorum

basınc odası gıbı oluyo :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: iblis_35

aynen ya adam otobusten mınıbusten baska bırseye bınmemıskı arkadas ya

ben aracımda toz lekesı gorunce kıllanana adamım bıde kapımı sert kapatan oldumu dowesım gelıyo

bıde o kadar sert kapatıyolarkı kapının sıdeetle kapanmasıyla arac ıcındekı basınctan bayıldıgımı hatırlıyorum

basınc odası gıbı oluyo :D

Alıntıları Göster
    Yaratmaz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: wind06

Yaratmaz...

Alıntıları Göster
    ne zaman bi bayan binse eş dost akraba farketmiyo kapıyı öyle bi kapatıyo ki cem yılmazın organize işler filminde yılmaz erdoğan ve tayfasını dövmedem hemen önce gelen at sesine bağırdığı gibi "yavaaşş" diye bağırasım geliyo
    bi gün kapı düşecek elde kalacak diye korkuyorum valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DMustaine -- 28 Şubat 2013; 13:47:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DMustaine

ne zaman bi bayan binse eş dost akraba farketmiyo kapıyı öyle bi kapatıyo ki cem yılmazın organize işler filminde yılmaz erdoğan ve tayfasını dövmedem hemen önce gelen at sesine bağırdığı gibi "yavaaşş" diye bağırasım geliyo
    bi gün kapı düşecek elde kalacak diye korkuyorum valla

Alıntıları Göster
    Psikolojik, ailevi ve sosyal sorunlar yaratır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Alıntıları Göster
    aklıma bu geldi :)

http://www.youtube.com/watch?v=Yc4P6VdIPRE
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkasim

Sonra o arabayı sıfır diye birine iteleyecekler. İşte VW stratejisi

Aslında bu gibi durumlar için kapının sert kapanmasını önleyici basit bi sistem olması lazım. Otomatik sertleşen kapı gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Alıntıları Göster
    :) 2003'de bi aracımız vardı :) (Marka vermek istemiyorum, olay çıkmasın). bir akraba sol arka kapıyı öyle bi kapattı ki :) sağ arka kapı açılmıştı :))))
  • quote:

Orijinalden alıntı: empire_loups

:) 2003'de bi aracımız vardı :) (Marka vermek istemiyorum, olay çıkmasın). bir akraba sol arka kapıyı öyle bi kapattı ki :) sağ arka kapı açılmıştı :))))

Alıntıları Göster
    Bir de hızlı açma olayı var, üstelik araç tam durmadan... Benim bir hacı dayım var, hafif eğimli bir yerde yan durarak park etmem gerekmişti. Daha araç durmadan kapıyı öyle bir hızla açtı ki içerideki kapı açma mandalı elinde kaldı :)

Bende yaşça büyük olduğu halde öyle kızmıştım ki AFERİN! demiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

quote:

Orijinalden alıntı: bjkasim

Sonra o arabayı sıfır diye birine iteleyecekler. İşte VW stratejisi

Aslında bu gibi durumlar için kapının sert kapanmasını önleyici basit bi sistem olması lazım. Otomatik sertleşen kapı gibi.

Roll Royce , Bentley gibi araçlarda var kapıyı itince durduruyor ve kendisi kapıyı kapatıyor. Bu sistem artık 2013 Model Voguelerdede var bende bi yıkamacıda rastladım inceledim arabayı

Ama pek yararlı olcağaını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elmanders -- 28 Şubat 2013; 18:47:05 >

• quote:

VW
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

quote:

VW

Alıntıları Göster
    ya arkadaş bir de kibarca biraz daha yavaş kapamalarını rica ettiğimizde sanki biz suçluymuşuz gibi "üff tamam tamam aptal değilim anladım, iyi ki bir araban var" gibisinden tepki vermiyorlar mı arabanın içine el bombası bırakıp çıkasım geliyor o an.

En çok da annem yapıyor bir şey de diyemiyorum, kaç kere söyledim trip yaptı, bir kapı için kavga etmeye değmez.

• Benim de arabanın kapısını kapattıklarında içimde bi 'cızz' sesi geliyor içim gidiyor resmen. Genelde bayanlar yapıyor ama artık ben uyarıyorum binenleri kapıları düzgün kapatın. Tepkiler genelde 'İyi ki bi araban var' 'Araban çok lüx ya sanki!' Ama ben de her zaman derim araba benim için kıymetlidir. Herke beni böyle kabul etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

ya arkadaş bir de kibarca biraz daha yavaş kapamalarını rica ettiğimizde sanki biz suçluymuşuz gibi "üff tamam tamam aptal değilim anladım, iyi ki bir araban var" gibisinden tepki vermiyorlar mı arabanın içine el bombası bırakıp çıkasım geliyor o an.

En çok da annem yapıyor bir şey de diyemiyorum, kaç kere söyledim trip yaptı, bir kapı için kavga etmeye değmez.

Alıntıları Göster
    Sert kapatılanlara bende gıcık olurum zararı varmıdır kapı fitilleri zamanla yıpranır,kapının ayarı bozulabilir,kapıdan veya döşemeden ses gelmeye başlayabilir.

• Hastayım bu hanzolara.kapıyı insanlık dışı kapatmış ama yinede üste çıkmayı beceriyor.".üff ammada kıymetli araban varmış"..asıl böyle tiplerin malı kiymetlidir kimseye günahlarını bile vermezler.kimseyede bir hayırları dokunmaz.lak lak lak başka birşeyden de anlamazlar.

• quote:

eski arabam aklıma geldi. Arkadaşın biri kapıyı nasıl çektiyse kapı iç döşemesi cam kolu vb diğer bütün tertibatıyla elinde kalmıştı. Ben marka da veriyim nev-i şahsına münhasır Doğan L.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.