Şimdi Ara

SERVİSİM VAR ŞEHİR DIŞINA AİLEMLE SEYAHAT EDEBİLİRMİYİM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
17.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şehiriçi servis taşımacılığı yapıyorum.Ailemle birlikte şehir dışında bir düğüne katılacağız.Yalnız akrabalrımla birlikte 10 kişiden fazla insan araçta olacak. Bunun için izin almalımıyım. Eğer alacaksam nereden???



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    SERVİSİM VAR ŞEHİR DIŞINA AİLEMLE SEYAHAT EDEBİLİRMİYİM?

    S Plaka Şehir Dışına Çıkabilir mi?

    Hayır, S plakalı servis araçları izinsiz olarak şehir dışına çıkamazlar. Bu araçlar sadece öğrencilerin okul servis taşımacılığı için kullanılabilir.

    Okul Taşıtı İle İl Dışına Çıkmak

    Okul taşıtları, okul idaresinin onayıyla resmi görevler için şehir dışına çıkabilir. Ancak bu amaç dışında şehir dışına çıkmaları yasaktır.

    L Plaka Şehir Dışına Çıkabilir mi?

    L plakalı özel araçlar, yolcu taşımacılığı belgesi olmadan şehir dışına çıkamazlar.

    Servis Aracı İle Şehir Dışına Çıkmak

    Servis araçları, yolcu taşımacılığı belgesi alarak ve gerekli izinleri sağlayarak şehir dışına çıkabilirler. Ancak bu araçlar yine de öğrencilerin ve personelin taşınmasıyla sınırlıdır.

    M Plaka Şehir Dışına Çıkabilir mi?

    M plakalı minibüsler, yolcu taşımacılığı belgesi ve il dışı yetki belgesiyle şehir dışına çıkabilirler.

    C Plaka Şehir Dışına Çıkabilir mi?

    C plakalı kamyonlar, yük taşımacılığı belgesi ve il dışı yetki belgesiyle şehir dışına çıkabilirler.

    Şehir Dışına Çıkma Cezası

    İzinsiz olarak şehir dışına çıkan araçlara trafik cezası uygulanır. Ceza miktarı aracın türüne ve ihlalin durumuna göre değişebilir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Servis senin ise hangi izinden bahsediyorsun yurt dışına çıkıyorum desem Turing'e gitmen lazım ama yok öyle bir durum marşına bastığın gibi istediğin yere gidersin tabi servis senin ise
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreGLC

    Servis senin ise hangi izinden bahsediyorsun yurt dışına çıkıyorum desem Turing'e gitmen lazım ama yok öyle bir durum marşına bastığın gibi istediğin yere gidersin tabi servis senin ise

    Korsan taşımacılığa karşı bir önlemmiş. Daha önce şehir içinde çalışacağıma dair taahhütte bulunduğum için sanırım sıkıntı çıkıyormuş
  • Aile içi olduğu içi bir problem olmaz.
  • bildiğim kadarıyla şehirler arası gezilerde vs araçta bulunanların isimlerinin tc no larının yazdığı bi form var onu bulundurmak zorundasınız. 2 ay önce şehir dışı gezisi için servis tutmuştuk. araçta tüm evraklar tamammış şöförün söylediğine göre. hatta 25 bin liraya taşımacılık ruhsatı mı ne onu almış. ama araçtakilerin listesi yok diye polis 400 lira ceza yazdı. sonra listeyi oluşturunca gidebilirsiniz dedi. kaza vs gibi durumlarda o belge olmazsa başınız yanar dedi



    edit: ekleme


    ama siz ailecek gideceğiniz için bi sorun olacağını sanmıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MYılmaz4646 -- 28 Haziran 2013; 18:37:48 >
  • D2 belgeniz yoksa eğer şehir dışına çıkışınız yasak..

    2500 TL'yi kitlerler

    Polisine göre değişkenlik gösterebiliyor.. Bizde çıkmıştık izmite gittik kendi servisimizle, polis çevirdi düğüne gidiyoruz diyince birşey demedi bıraktı.

    Polis çevirmediği sürece sıkıntı yok
  • Aracınızda takoğraf olsaydı herhangi bir sıkıntı olmazdı. Yine de bi sıkıntı olmaz çünki ticaret yapmıyorsunuz ailece gidiyorsunuz. Ama siz yinede dikkatli olun polislerin napıcağı belli olmaz.
  • Aile içi olduğu için sıkıntı yaratmazlar diye düşünüyorum. Çevirme falan da olursa cenazemiz var acilen gitmemiz gerekiyor falan dersiniz.
  • D2 belgeniz yoksa arkadaşların dediği gibi 2500 lira cezası var. Ailecek gidiyorsanız soyisimlerin tutması gerekiyor. Bunun için de valilikten izin alınması gerekiyor. Alınacak izin ise 1 gün boyunca geçerli.

    Ekleme: Takoğraf, düğün, cenaze v.s farketmiyor. Takoğraf zaten olmak zorunda. Ulaştırma bakanlığı kantarları ve polis çevirmesine girdiğinizde D2 belgeniz yok ise işlem yapılır direkt. 3 gün önce Kayseri'den boş dönen bir arkadaşımın aracına ceza yazıldı. Bir süre önce cenazeye giden başka bir tanıdığımın aracına da yazıldı. Araçtakiler akrabalarıydı, aracın yakıtını karşılayıp gidip geleceklerdi. Denetimler oldukça sıklaştırılmış durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih* -- 28 Haziran 2013; 21:03:01 >
  • Arkadaşlar rica ediyorum bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmayınız. Forumda gördüğünüz konulara yorum yapmak zorunda değilsiniz. İyi niyetinizle yardımcı olmaya çalışırken aksine büyük problemlere yol açabilirsiniz.

    Çoğu kişi "aile olduğu için bişey olmaz" gibi yorumlar yazmış. Peki söylermisiniz bu adama ceza yazılırsa tanzim edecek misiniz?

    Lütfen kişisel ya da saldırı olarak algılamayın, yorumunuzun istendiği ya da görüşlerinizi yazabileceğiniz konularda zaten rahat yazıyorsunuz, yazın da zaten. Yeter ki "net bilgi" istenen konularda yorum yapmayınız.

    Konu sahibi arkadaşa da bizzat ilgili merci ile iletişime geçmesini öneriyorum. Hafta sonu gidecekseniz ve yetkili ile görüşme şansınız yoksa Şoförler Odası Federasyonu ile iletişime geçmenizi önerebilirim.
  • Hele aracınız okul taşıtı ise D2 belgeside alamazsınız.

    İstanbul - Kocaeli arası üniversite çalışan servis araçları bu sene toplu katliama uğradı. Çoğunda d2 belgesi yoktu.. 1 gün körfezde toplanma alanında 34 tane servis aracına ceza yazıldı

  • Yani şuraya yazı yazanların hepsini tebrik ederim, bir sürü safsata yapılmış ama net bir bilgi yazan yok. Arkadaşlar soru gayet basit, kişi veya kuruma ait servis aracını şehir dışında (bayram ziyareti, eş dostun düğün/cenaze vs. maksatla taşınması) kullanmak için nasıl ve nereden izin almak gerekiyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.