Şimdi Ara

Arabama kıydım LPG'yi taktırdım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
3.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 3 ay önce dolandırılma arefesinden dönüp sıfır A3 almıştım bazılarınız hatırlar..Aracımı çok uzun sürek kullanırım düşüncesiyle almamıştım ama çevreden gelen tepkilerden ve aracın sunduklarından memnun kalınca uzun süre kullanmaya(2-3 sene) karar verdim.Bir de bunların üstüne 3 ayda 13500km yapınca LPGyi takmak şart oldu.

Aracı alırken tabii ki LPGye uyumlu motorunu bilerek ve düşünerek almıştık.Ancak buradan sıfır araç alıp taktıracaklara söylüyorum ki sıfır aracı sanayiye sokup LPGyi taktırtmak hiç te kolay değil.Orjinal takıntısı olan biriyim ve benim için de bu çok zor oldu.

3 aylık süre boyunca bu işle uğraşmak için hiç vaktim olmadı.1 defa 3 günlü boşluk yakaladım onda da LPG amortisi,orjinallik takıntısı,garanti açısından soru işaretleri,ruhtsata işletme işleri,yeniden muayene gibi sıkıntılar yüzünden bu işe girişemedim.Sıfır benzinli aracı LPG düşüncesiyle alıyorsanız bir kez daha düşünün derim.

Her neyse 5 gün izin aldım artık taktırmaya karar verdim.Geçen hafta pazartesi Landirenzo Omegas Plus + 41lt simit depo montajını yaptırdım.Montaj başladıktan sonra biraz pişman olmuş gibiydim. Hele simit depo montajı kısmında baya üzüldüm arabama..Neyse diğer gün aracı deniyorum araç 3500'den sonra gitmiyor gitmediği gibi ESP ve motor lambalarını yakıp benzine geçiyordu.Sonra 10 çeşit ön tanımlı ayar denedik benim motor için(dizüstü ile trafikte) kendimiz de ayar yaptık yine aynı.Sonra usta montaja baktı.4. enjektörün kablosu çok kıvrımlı geçmiş yeterli yakıtı sağlayamıyor dedi.Sonra enjektör kabloları kısaltıldı daha kalın kablolar kullanıldı.Ön tanımlı bir ayar attık araç benzinden iyi gidiyor gibi geldi.Kesik kesik devirlenme hiç söz konusu bile değil.Neyse depoyu doldurttum ama depo sadece 28 litre gaz aldı.Şamandırada mı problem var artık bilemiyorum.Daha fazla aldırmanın bir yolu yok mudur acaba??

Çarşamba günü sızdırmazlık,Perşembe günü muayene ve ruhsatı hallettim kaskoya dafarkını verip işlettim işlem tamam.

LPGciye yetkili servislerin yaklaşımını sordum.Aracın garanti dışı kalma gibi bir durumu olmadığını eğer sorun LPG kaynaklı dendiyse servis tarafından bu durumda Landirenzonun garantisinin devreye girdiğini müşterinin işinin hemen halledilip geri kalan kısmıyla Landirenzo avukatlarının ilgilendiğini söyledi.Yetkili servise almama gibi bir durum olduğunda buna dair imzalı bir kağıt alıp sanayi ve ticaret il müdürlüğüne şikayette bulunma şeklinde bir yol gösterdi.

Şimdi aracım performanslı kullanımda 25 kuruş yakıyor(LPG 2.43) Uygun kullanmaya çalıştım biraz 22 kuruşa kadar düştü.Performans o kadar iyi ki benzinle farkı hissedemiyorum.Hatta gizliden benzin de mi yakıyor diye düşünmeye başladım.Araç LPGde kolayca redline yapıyor.Son hızda da bir değişiklik yok(son hız beygir gücünün en önemli göstergesidir)

Simit depo çıkıntı yapıyordu.Kenarlarına köpük koyup üstüne deri görünümlü bir branda kestirttim.Mükemmel oldu.

Tek sıkıntım enjektörülerin sesi oldu.Çok sesli çalışıyorlar.LPGden sonra araç 3000 devirdeyken örneğin içeriye daha fazla motor sesi geliyor gibi hissediyorum belki psikolojiktir.Belki de simit depo yüzünden bagaj delinmesinden kaynaklı da olabilir.(Yalıtım malzemesine dokunulmadı)

Benim aracımda kaput keçesi yok.Taktırsam iç mekan sessizliğine faydası dokunur mu acaba?Ya da enjektörleri keçeyle sardırtsam nasıl olur?

Kıscası kaliteli bir kit ve montajla LPGyi sıfır araç dahi olsa mutlaka tavsiye ediyorum.Ama takılırken insanın içi acıyor.Bir de sonrasında memnuniyetsizlik olursa hiç hoş bir durum olmaz.O yüzden sağlam yer sağlam kit sağlam usta.

• doğru yolu bulmuşsunuz.....

hayırlı olsun güle güle binin.....
  • Hayırlı olsun, güle güle kullanın ve aracınıza da bol bol binin.

LANDIRENZO kaliteli ve güvenilir LPG sistemleri üreten ve VW grubu tarafından da fabrikada OEM takılan bir LPG sistemi markası. Doğru ve yerinde bir tercihte bulunmuşsunuz. Aracı LPG'de kullanıkça sistem daha iyi uyum sağlayacak ve araçla bütünleşecektir. İlk 1-2 depoda fazla yakar, sonra normale döner.

Saygılarımla,

Taner Göde
  • Demekki artık benzinli araba almak ve binmek zamanı çoktaaaaan geçmiş.

İyi günlerde kullanın, inşallah sorunsuz binersiniz.
  • Toplamda isletmesi vs hersey dahil lpg kaca maloldu acaba?
  • O kadar km ye benzin dayanmaz zaten kıyman doğru bir karar olmuş.Keşke en başta dizel alsaydın
  • Teşekkürler arkadaşlar umarım sorunsuz binerim ve zaten keyif aldığım aracımdan daha fazla keyif alırım.

Kit için motor garantisi dahil 1600TL/6 taksit ödedim.(12 de olabiliyordu istemedim ayrıca motor garantisi dahilmiş bu yüzden BRCyi seçmedim standart fiyatı 1650tL dedi inanmadım :)
    Sızdırmazlık 25TL
    Muayene 136 TL
    Ruhsat tek yaprağı 67TL (5 dk içinde aldım ruhsatı)
    Ek 1 belgesi 20TL(İçlerinde bana en çok koyanı da bu oldu.Halbuki internette hazır formatları varmış kendimiz doldurup yazdırtabilirmişizSiz bu hataya düşmeyin.
    Kasko farkı: 27 TL
    Antifiriz takviyesi 13TL
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gule gule binin montaj resimlendi mi acaba...
  • Otogaz firmalarının çoğu neden İtalyan?

Alman, Fransız falan yok mu?
  • Yağlama sistemli mı taktirdiniz
  • hocam 5 ay sonra lpgnin reklamını yapıcaksın emin ol iyi bir montaj benzinliden farkı yok
  • Montaj resimlenmedi ama sonradan çekmiştim hatalı montajı.Çok ta belli olmuyor açıkçası.Şimdi enjektörler iyice içeri alındığından pek bir şey belli olmaz çeksem bile.

@Akhilleus ;aracı aldığım sıralar dizeline 82bin TL istiyorlardı.İlla dizel alacaksam dolu Megane-Bravo ya da boş Golf-Jetta-Yeni Focus almam gerekecekti.Bu durumda A3ü tercih ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemalnalga30

hocam 5 ay sonra lpgnin reklamını yapıcaksın emin ol iyi bir montaj benzinliden farkı yok

bence 5 aya kalmaz abi 1 2 hafta içinde bile muazzam tasarruf sağlamış olacak diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

Yağlama sistemli mı taktirdiniz

Sanırım yağlama sistemli değil.Omegas ile Omegas Plus farkı nedir bilmiyorum ama öyle bir sistem olsaydı muhakkak söylerlerdi.Prins konuştuk biraz yağlama sistemli falan ama eşeğe altın semer vurmaya gerek yok dedim.Landirenzo bile fazla bu motora.Aslında atiker takıp geçeceksin de neyse.

@cemalnalga30 ;Ben zaten önceki aracımdan dolayı LPG yanlısı biriyim ancak sıfır araca ne olursa olsun taktırmak orjinalliğini bozmak garantisine zarar vermek bagajda yer işgal etmek sıfır aracı muayeneye sokmak ve işletme masraflarını düşünmek hiç te kolay değil.

Bu arada LPG'den sonra 1000km yaptım bile.

• hayırlı olsun bu zamanda bu kadar km yapıp benzınlı araba kullanmak zaten imkansız lpg den memnun kalıp paylaşmanız birçok kişiye faydalı olacaktır
  • Hayırlı olsun keyifli sürüşler dilerim. LPG geçmek ile çok iyi bir karar almışsınız.
  • Yağlama sistemi olmazsa landi renzo garanti vermiyor diye biliyorum telefonda bana böyle demişlerdi. Garanti verdiklerine dahil bı kağıt verdiler mı size ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiki en iyisini yapmışsınız. Bende 5.000 km dayandım ve BRC taktırdım 1.600 km falan oldu çok şükür bir sorunum yok. Öncaden basmadan kasa kasa 0,40-0,43 krş arası yakıyordum, şimdi basıyorum 0,23-0,26 arası yakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

Yağlama sistemi olmazsa landi renzo garanti vermiyor diye biliyorum telefonda bana böyle demişlerdi. Garanti verdiklerine dahil bı kağıt verdiler mı size ?

Sadece kitin garanti belgesi var bununla gelirseniz motor garantisi için de yeterli olur zaten sisteme kaydediyoruz dediler.Bundan haberim yoktu sorsam iyi olacak sanırım.
  • hayırlı olsun, güle güle kullanın. montajda sorun yoksa gerisi tamamdır.
    ek-1 belgesine para mı alınırmış? sigortacıma telefon açtım, şu saatte gelirim ek-1 lazım diye, hazırlamış aldım geldim. Sigortacı da tanıdık falan değil. yoldan bulduğum yere girip yaptırmıştım.

aracınızı korkmadan kullanın. sadece yüksek devirde uzun süre gidilecekse benzine alınmalı.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.