Merhaba Arkadaşlar, Bende sonunda 2009 ModelHyundai Era 1.4 araba aldım ve aranıza katıldım. Fakat şimdide aklıma bir soru takıldı arabayı aldıktan sonra 40 km gaz sürdüğüm zaman motor arıza lambası yanıyor. LPG nin markası Atiker. Arkadaşlara sordum önemli birşey değildir bazı arabalarda olur dedi. Ancak benim aklıma takıldı. Bu arızanın bir çözümü yok mu birde gerçekten de önemli bir şey değil mi?
Gaz ayarından fakir yada zengin karşım yapıyordur.
quote:
Orijinalden alıntı: sturkers
Merhaba Arkadaşlar, Bende sonunda 2009 Model Hyundai Era 1.4 araba aldım ve aranıza katıldım. Fakat şimdide aklıma bir soru takıldı arabayı aldıktan sonra 40 km gaz sürdüğüm zaman motor arıza lambası yanıyor. LPG nin markası Atiker. Arkadaşlara sordum önemli birşey değildir bazı arabalarda olur dedi. Ancak benim aklıma takıldı. Bu arızanın bir çözümü yok mu birde gerçekten de önemli bir şey değil mi?
benim 2010 model era da da aynı sorun bir kaç kere oldu.öyle rastgele yerlerden akaryakıt alma.bilinen ve kaliteli şirketleri tercih etmelisin..bir daha sorun olmaz..yanan arıza lambasını servis yeniden yazılım yükleyerek gideriyor.10 dk lık bir zaman alıyor.
İyi bir ustaya gidip Lpg ayarını yaptırırsanız hiç bir şeyciği kalmaz.Ben önüme gelen yerden lpg alırım.Ucuz olmasına özellikle dikkat ederim ancak şimdiye kadar hiç arıza lambam yanmadı.Sadece bir ayarlık işi var aracınızın.Güzel günlerde kullanın.
Bugün arabamı park ettiğimde antifirizin yere aktığını gördüm. Hemen bir usta çağırdım. Ustanın tabiri ile arabadaki tüpün beyninin altında bir hortum varmış onun kelepçesi gevşemiş o yüzden araba antifiriz ve su boşaltmış. Kelepçeyi takarken hortumun ucundan biraz kestiler ve bu işlemi yapabilmek için de tüp ile ilgili bir yeri sanırım beyni dediği yerin kapağıydı çıkarttılar. Tekrar takıldığında arabamdaki motor arıza lambası söndü. Ama usta tekrar yanabilir 40-50 km bir yol yap o zaman belli olur dedi. Bakalım inşallah bir daha yanmaz da kurtulurum bu sorundan... Metin Bey ben Sivas civarında ikamet etmekteyim ve inanın bana şu usta bu konularda çok iyidir diyen yok şansıma, araştırıyorum fakat içime sinmiyor acemi ustalara da yaptırmak istemiyorum tüp sonuçta insan endişeleniyor:) Çok yazdım, ilginiz için teşekkür ederim...
Atiker marka lpg den dolayi kardesim yazilimi iyi degil
Bende BRC var.Geçenlerde 30 kuruş yakıyor diye ayara gittim.Usta benzin ayarının altına düşürdüm LPG ayarını dedi.İkaz lambası yanabilir ya da performans düşer o zaman gel dedi.Yani tamamen ayar ile ilgili sanırım...
Bende LPG taktırmadan önce servise sormuştum sorun oluyor mu diye... Bazılarında arıza lambası yanıyor ama herhangi bir sorun olmuyor demişti. Ben 1 senedir kullanıyorum arıza lambası hiç yanmadı
Bir anlam veremedim ben bu soruna. Gidiyorum adamlar arıza lambasını söndürüyor sonra yaklaşık 100 km sonra tekrar yanıyor. 2-3 sene önce Atiker en iyi tüp markası diye bir sürü reklam verdi hatta hatırlıyorum kurtlar vadisine bile sponsor oldular. Nasıl oluyoda bu adamlar yazılımlarını geliştiremiyor anlamış değilim. Para basıyorlar ama bir yazılım sorunlarını halledemiyorlar...
2010 dan beri alırken brc kitini garantisi bozulmasın diye taktırırken aldığım era team kullanıyorum...şuana kadar ne bir sorun yaşadım nede arıza lambası yandı ..arıza lambası yanmadan ve hiç sorun yaşamadan 2 yıldır 32.000 km dir kullandığıma göre arıza lambası yanan ve soruyn yaşayanlarda bir problem oldugu kesin, arıza lambası yanar önemli değil diyenlere usta gözüyle bakmayın bence bu yüzden
gaz ayarı ile alakalı,
quote:
Orijinalden alıntı: sturkers
Merhaba Arkadaşlar, Bende sonunda 2009 Model Hyundai Era 1.4 araba aldım ve aranıza katıldım. Fakat şimdide aklıma bir soru takıldı arabayı aldıktan sonra 40 km gaz sürdüğüm zaman motor arıza lambası yanıyor. LPG nin markası Atiker. Arkadaşlara sordum önemli birşey değildir bazı arabalarda olur dedi. Ancak benim aklıma takıldı. Bu arızanın bir çözümü yok mu birde gerçekten de önemli bir şey değil mi?
gaz ayarını açtır çok kısarlarsa araç az yakıyor fakat arıza ışığı yanıyor gaz ayarını yükseltirlerse arıza ışığı söner dert etme ben ankaradayım arıza ışığı yanmıyor ve ankara şehir içinde 8-9 lt lpg yakıyorum
gaz ayarını açtır çok kısarlarsa araç az yakıyor fakat arıza ışığı yanıyor gaz ayarını yükseltirlerse arıza ışığı söner dert etme ben ankaradayım arıza ışığı yanmıyor ve ankara şehir içinde 8-9 lt lpg yakıyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme