< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 27 Mayıs 2021; 3:29:9 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Dizel motorun enjektörü söküldüğü an kod geçersiz mi olur ?

-
-
Sırasını karıştırmadığınız sürece sadece söküp takmayla kodlama gerekmez
-
Kodlama yapmadan takılırsa motor yine çalışır ancak şakırtı,çok yakma çekiş düşüklüğü vb. durumlar ile karşılaşırsınız.
Sıralama değişmediği sürece söküp takma problem olmaz.
-
Anladım. Benim merak ettiğim tek şey yerinden çıkarıp şöyle bi gözle bakmak sonra yerine takmak. Çoğu yerde yerinden söküldüğü anda kodlama gerekir üzerindeki kod geçersiz olur diye okumuştumdaquote:
Orijinalden alıntı: yeakinKodlama yapmadan takılırsa motor yine çalışır ancak şakırtı,çok yakma çekiş düşüklüğü vb. durumlar ile karşılaşırsınız.
Sıralama değişmediği sürece söküp takma problem olmaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
genelde dizel HDİ motorlarda bu kodlama sıkıntısı oluyor ,
sanırım Delphı marka enjektör kullanıyorlar, bunlarda enjektör tamir edildiğinde , yeniden kod üretilmesi gerekiyor , kod üreten makineli mevcut ,
-
Kodlama denilen olay enjektörün üzerindeki seri numarasını araca girmek basit bir işlem ancak aynı enjektör takılıyorsa kodlamaya gerek yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam km 200 binin üstündeyse genellikle ve enjektör bakım/tamirat gördükten sonra yeni kod alınması gerekiyor. Üzerindeki seri numaradaki kod geçersiz oluyormuş.quote:
Orijinalden alıntı: metinTasci
Kodlama denilen olay enjektörün üzerindeki seri numarasını araca girmek basit bir işlem ancak aynı enjektör takılıyorsa kodlamaya gerek yok.
Bide asıl risk şundaymış. Yine bu forumdan biri yazdı konudaki mesajı ss çekmiştim ama bilgisayarda kaldı. Yüksek kmdeki enjektörlerin bazılarında kod alamama ihtimali varmış
Şu videoyuda buldumhttps://www.youtube.com/watch?v=uMjORalpYpQ&feature=youtu.be
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Revizyon gören enjektörlerde o kod geçersiz olur. Enjektör performansına göre girilmesi gereken kodu belirleyen cihazlar var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X