Şimdi Ara

Arabada indirim olacak hayali ile yaşayan orta sınıf. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
5
Favori
6.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
15 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Refah seviyesi yükselmedikçe orta sınıf rahat görmeyecek, bu açık. Refah seviyesi nasıl yükselir? İç üretim yani ihracat en önemli kalemdir, var mı buna dair bir gelişme? Yok.. O zaman unutun kısa süre içerisinde refah içinde yaşamayı.. Her şey yolunda giderse belki 30-40 sene sonra refah seviyemiz önde gelen Avrupa ülkelerine yaklaşır. Bize yetişir mi? Yetişmez... Bu sebeple farklı çaba ve arayışlar içerisine girmek lazım, en azından geleceğini şekillendirebilecek şansa sahip olanlar bunu yapmalı hedefleri büyük ise... Gerçekten acı ama gerçek. Yaz aylarında dövizin tekrar yükseleceğini düşünüyorum, yani mevcut fiyatların altında araba almanın yine mümkünatı yok.. Bir iki sene içerisinde ortalama %20-30 civarında yükseldi fiyatlar, sadece araba değil temel tüketim maddeleri de dahil buna. Hanginizin maaşı %20-30 fark etti?

Başka bir çözüm daha var, etkili ve kısa yoldan net bir çözüm; refah seviyesi yüksek bir ülkeye kaçıp insan gibi yaşamak.

+ aynen katılıyorum

bizim memur zihniyetini ortadan kaldırmadıktan sonrada üretimle,ihracatı geliştiremeyiz.

sanayiyi güçlendirmemiz lazım, millete bakıyorsun herkes bi kpss memur olma peşinde,

özel sektör işçi bulamıyor.

özel serktörde diyeceniz şartlar ağır maaşlar düşük, bu sebeblerden dolayı düşük,sanayi güçlü olsa maaş ve refah düzeyide artar.
    1975 Opel Record 1.9 -1986 Mıtsubıshı Lancer 1.6 diesel -1992 Citroen BX TZD Turbo -2011 DFM Succe -2013 Mıtsubıshı L200 4x2 -2006 Fiat İdea-2000 kia pride- 1996 rover 620 si. 2006 Tata telcoline 4x2 - 2000 scudo 1,9 el. 2013 peugeot patner 1.6 -2013 WW CC 2,0 177 BG - 1993 ford p100 ben seçmedim onlar beni buldu

• Her ay çeşitli sitemkar konularla burada serzenişte bulunanlar oluyor, pahalılıktan şikayetçi olanların da sürekli olarak otomobil tavsiyesi istemesi ya da çeşitli incelemelerle insanların kafalarını bulandırmaya çalıştıklarını fark etmiyor değilim. 2010'dan beri sürekli düşüş bekleniyor ve her ay fiyatlar daha da pahalanıyor.

Onu da bıraktım, bu forumda öylesine bilinçsiz bir tüketici kitlesi var ki, 60.000 TL'lik C sınıfı, 1.6 ve dizel motorlu bir otomobili 50.000 TL'ye bulsa hemen almak için atlayacak olan tipler mevcut, halbu ki o otomobilin ederi 35.000 TL'den fazla değil.
  • Bursa’da tarla satışından elde ettikleri 490 bin lirayı otomobilin bagajında bırakarak namaz kılmaya giden iki kardeş, döndüklerinde paranın çalındığını gördü. Polis, üç kişi oldukları öğrenilen hırsızları arıyor.
    http://www.ntvmsnbc.com/id/25515045
    -erdemli adamın yolu,bencillerin insafsızlıkları ve kötü insanların zulmüyle sarmalanmıştır ancak merhamet ve iyi niyet adına karanlıklar vadinde zayıf olana rehberlik eden kişi kutsanmıştır çünkü kardeşinin gerçek hamisi ve kayıp çocukların kurtarıcısıdır o ,kardeşlerimi zehirlemeye ve yok etmeye çalışanlardan intikamımı mutlaka alacak ve onları büyük bir öfke ve güçle vuracağım ,senden intikam almaya geldiğimde adımın tanrı olduğunu anlayacaksın.
  • Gozundeki degeri oysa 60dan golf alip 35den bana satsana rahatlayayim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daywalkerr -- 10 Mayıs 2014; 11:12:52 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Kendimi hiç bu kadar ezik hissetmemistim

+1

Biz hala tırmalayalım 1.2 dizel araç alıp 3-5 kuruş az ödeyeceğiz diye. Çok şükür, maaşım ortalama çalışana göre hiç fena değil ama, her ay bordromu alınca kesilen vergiyi gördükçe çıldırıyorum - aslında aynı şekilde kazananların aynı vergiyi vermediğini düşündükçe sinirlerim bozuluyor. Konuyu başlatan arkadaşın da belirttiği gibi, küçük esnafından kuyumcusuna, tıp doktoruna kadar çoğu kişi çok minimal gelir gösteriyor.

Bir de tabii harcamaya gelince de binen vergiler..

Gerçekten neden üzerine gitmiyorlar merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 10 Mayıs 2014; 11:26:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: belthazor44

Hocam söylediklerinize aynen katılıyorum.
    Bir tanesi hariç. Ben de doktorum ve ayda kazandığım para 2350 TL. 200000 TL kazananlar kim onu merak ettim açıkçası. Saygılar.

hocam sizin dünyadan haberiniz yok galiba?
    2000 tl bankada avukat maaşı alan ile, 200.000 tl kazanan avukatlar var. Diş doktoru, mühendis, mimar vs. içinde bu örnekler var. Neden şaşırdınız anlamadım. VE sayıları hiçde az değil.

Orijinalden alıntı: cfiliz

quote:

+1

Biz hala tırmalayalım 1.2 dizel araç alıp 3-5 kuruş az ödeyeceğiz diye. Çok şükür, maaşım ortalama çalışana göre hiç fena değil ama, her ay bordromu alınca kesilen vergiyi gördükçe çıldırıyorum - aslında aynı şekilde kazananların aynı vergiyi vermediğini düşündükçe sinirlerim bozuluyor. Konuyu başlatan arkadaşın da belirttiği gibi, küçük esnafından kuyumcusuna, tıp doktoruna kadar çoğu kişi çok minimal gelir gösteriyor.

hiç bir ülkede bürüt maaş cebe girmez. Herkez den kesildiği için net maaşa göre kıyaslamalıyız. kesilmeseydi şu kadar cebime girerdi diye düşünmek yanlış. Devlet o vergileri olmasaydı. İş veren yine size atıyorum 2000 tl maaş verecekti. Ne yazıkki devlet düzeni bu şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

quote:

+1

hiç bir ülkede bürüt maaş cebe girmez. Herkez den kesildiği için net maaşa göre kıyaslamalıyız. kesilmeseydi şu kadar cebime girerdi diye düşünmek yanlış. Devlet o vergileri olmasaydı. İş veren yine size atıyorum 2000 tl maaş verecekti. Ne yazıkki devlet düzeni bu şekilde.

Derdim vergi vermemek değil zaten. Aynı ölçüde kazanan esnaf, ticarethaneler, profesyonel hizmet verenler (hekimler, avukatlar, vb) de aynı seviye vergiyi versin - tek kelime etmem. Sonuçta onların kaçırdığı vergiyi ben veya benim gibi çalışanlar bir şekilde telafi ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 10 Mayıs 2014; 11:40:02 >

• oha çok sert ama çok doğru la

Orijinalden alıntı: belthazor44

Hocam söylediklerinize aynen katılıyorum.
    Bir tanesi hariç. Ben de doktorum ve ayda kazandığım para 2350 TL. 200000 TL kazananlar kim onu merak ettim açıkçası. Saygılar.

Doktor olup 2 bin lira alsam o isi birakirdim,pazarci arkadaslarim var,5bin tl duzenli kazaniyorlar sen dusun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: keus35

doktorların aldığı para amma da batmış yahu birilerinin gözüne.
    doktorun kazandığı gözünüze batarken mahallenizdeki unlu mamüller satan esnaf ne kazanıyor, ne kadar
    vergi veriyor baktınız mı? ya da benzin aldığınız istasyonun kapısında duran araca dikkat ettiniz mi.
    semtin kıyısında ilkokul mezunu olduğu meçhul taş toprak tuğla satan 5.25xd bmw sine ne demeli?
    vergi levhasına, matrahına, ödediği vergiye bir göz atın.
    hiçbir eğitime, vasfa sahip olmaya gerek kalmadan ticaretle kazanılan paralar??
    esnaf iş hayatına ortaokul sonrası başlar iken bir uzman doktor o dediğiniz paraları kazanmaya 40-45 yaşından
    sonra başlıyor. o da her doktor değil, her uzman doktor değil. branşının muayenehane açmaya uygun olması ve bir yarı
    ömrünü bu işe vermiş olması gerekiyor. ayda 13 nöbet tutarak uzmanlığını alan plastik cerrah var. kaza geçiren adamın kopan
    kolunu bacağını dikiyor. 13 saat ameliyatta kalan cerrah var.
    sizin görmediğiniz binlerce doktor en ücra köyde kasabada çok düşük maaşla ömrünü geçiriyor.
    uzmanlığı kazanan doktor çok düşük oranda. bunun içinde iyi kazanabilecek bir branş hekimi olabilmek binde birler civarındadır. ağır bir bedel ile. hem de burada yazı yazanların çok büyük çoğunluğunun ödemeye cesaret edemeyeceği bir bedel ile..

olayın vergi kısmına ise katılıyorum. herkes gibi çok kazanan doktorların büyük çoğunluğu ödemesi gereken vergiyi
    ödemiyor. devlet herkesten eşit şekilde kazancı oranında vergi almalı. verginin doktoru simitçisi olmaz.
    not: doktor değilim.

Bravo!

• Geçenlerde baktım bir okulun vergi matrahına. Biz bile yıllık ücreti 15 bin tl olan özel okuldan (500 kişi kapasiteli) daha fazla vergi veriyormuşuz ailecek.Bu vergi kaçıran ticarethaneler mevzusu en az doktorlar kadar önemli bir mevzu

Not: O 36 saat içinde bir hata yaparsan ya hasta yakınları tarafından linç edileceksin ve açılan dava sonucu mesleğinden olacaksın.

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Orijinalden alıntı: hollow

Şimdi yavaş yavaş yazacağım
    Ben diş hekimiyim çevremdeki doktor ve diş hekimlerinden yola çıkacağım
    - diş hekimliği uzmanlık sınavı ne zaman gelmiş bundan önce sizin Üniversitesiye gittiğinizde uzman hekimler okuldan para almadığı için hastane sonrası nöbete gider gece 11 de belki de sabaha kadar nöbet tutup aylık geçimini öyle sağlardı 2012 yılında DUS( diş hekimliği uzmanlık sınavı) geldi ve uzmanlık okuyan hekimler dediğim rakamları almaya başladı
    - tıp ı bitirdiğiniz anda mecburi hizmetinizi yapmadan diplomanızı alamazsınız
    - Kocaeli Üniversitesi de acil bölümünde arkadaşım var 48 saat hasta bakması sonucu vücudu dayanmadı bok bol serumla yaşıyor
    - geçen gün konuştuk Dr arkadaşım anlattı Tunceli de bir arkadaşı kadın doğum uzmanıymış çok da güzel kazanıyor ama Tunceli de sadece 2 tane varmış o yüzden ne Bayramı var ne tatili
    - uzmanlık sınavına hazırlanan bir diş hekimi olarak günde 12 saat ders çalışıyorum 12 saat sizi bir yerde oturun ve bunu 1 yıl boyunca yapın desem hiç tatiliniz olmayacak aileniz sadece sizi ara saatlerinde arayacak ailenizi onlar sizi ziyarete geldiğinde sadece 1 saat akşam yemeği yerken göreceksiniz desem
    - uzmanlığa çalışırken 15 kitabı ortalama 300 sayfa desek ve en ince ayrıntısına kadar bilmelisin desek
    - hasta özelde para verdikten sonra sizi de değil de esnaf zannetmesi ve bunlarla uğraşmak ama kanser otoimmün hastalıklardan şüphelendiğinizde aaa hayatını kurtaran adam olmak
    - siz eğlenmeye dışarı çıkarken bizim yarın hasta bakacağım alkol almıyım gibi kısıtlamalar yapmak
    - çocuğu olan bilir o koltuğa çocuğu oturtmak için deveye hendek atlatmak ki burada çoğunuz o koltuğa bile oturamazsınız bırakın çocukları
    Daha sayayım mı sonra ama hocam 100 tl dolgu mu olur yav
    Hastanın yetersiz bilgi vermesinden kaynaklanan komplikasyon tehlikeleri hekime bulaşabilrcek hastalık oranı ( aids hepatit) hastanın tüktürüğü ile yıkanmanız
    Yeter mi yetmezse devam ederim
    He unutmadan mesleğimi çok seviyorum bir hastanın Allah razı olsun ellerine sağlık demesi bunca şeye değiyor

Bir tıp doktorunun veya diş hekiminin kazandığı parada hiç kimsenin gözü olamaz. Olmamalı.
    Eğitimi gerçekten zor, meslek zor, karşılığı alınmalı.

Ama bu kadar yazı yazdıktan sonra 2013 yılı için ne kadar gelir beyan ettiğinizi de söylerseniz inandırıcılığınız ve güvenilirliğiniz artar.
    Daha doğrusu ne kadar vergi kaçırdığınızı ve bu konuda insanlara "kredi kartıyla ödersen devlete vereceğim kdv'yi senden alırım haaa" diye tehdit ettiğinizi.
    Sadece devletin alacağı kdv'yi engellemediğinizi, kendinizin ödemesi gereken gelir vergisini de cebe attığınızı.
    Adım kadar eminim ki, müşterilerinizin çok azına fatura kestiniz.
    Allahtan kredi kartı kullanımı yaygınlaştı da vergi kaçırmaya niyetlenenler azaldı.

İyi doktorlar her zaman iyi kazanmalı, ama vergisini de dürüstçe vermeli.
    Ülkedeki vergi denetimleri adam gibi yapılsa ve cezaları can yaksa kimse vergi kaçırmayı düşünemez.
    Amerika'da vergi kaçırmak büyük suçlardan birisidir, ama ülkemizde doğal karşılanıyor.

Vergisini tam verene "enayi" gözüyle bakılan bir ülkedeyiz.

Selamlar

Yazımın içinde demişim ki diş hekimiyim ve uzmanlık sınavına hazırlanıyorum günde 12 saat ders çalışıyorum yani anlayacağınız şuan mesleğimi yapamıyorum çünkü ikisi bir arada gidemiyor geçen yaz mezun olduktan sonra çeşitli özel kliniklerde çalıştım dedim yani bir düzenlilik yok
    Yani özetlersem herkes eşit vergi vermeli bunu ben de destekliyorum ama burada yazı yazan arkadaş diyor ki 60 yaşında Prof olmuş kalp ve beyin konusunda uzmanlaşmış çok para kazanıyor ben de diyorum ki hepiniz üniversite giriş sınavına girdik tıpı diş hekimliğini ödtüyü Boğaziçi'ni kazanmanın da zorluğunu biliyorsunuz
    Ve bunların içinden ( tıp diş hekimliği ) uzmanlık sınavına giriyorsun yani sen çok zeki ve çalışkan adamların içinde ilk 200 kişiye girmeye çalışıyorsun ve çoğu zaman da kazanamıyorsun
    Şuan tıp da en yüksek puan cildiye neden çünkü komplikasyon riski çok az adam atıyorum 5 reçete yazıyor beyin cerrahının 5 saatlik ameliyatına denk puan yapıyor
    Yani kalp ve beyin cerrahı olan adamlar artık sadece gerçekten bu işe gönül veren adamlar
    Eleştirirken de adam gibi eleştirelim ben gidip fırın ustasına bu ne be demiyorum yazın sıcağı nir yana fırın sıcağı bir yana helal olsun adama diyorum saygı duyuyorum bazı insanlara saygı duymayı bilmek gerekir
    Herkese iyi forumlar

• quote:

Döner sermayeyi ne söylemiyorsun eşşek yükü ile 10000 tl den aşağı geliriniz yok aylık ağlamayın burda

Arkadaşım benim döner sermayeden aldığım 500-800 TL arası.
    Ayrıca kimse burda ağlamıyor. Ben yaptığım işi seviyorum. Her meslekte yolunu bulmuş ş....sizler vardır. Birkaç kişi yüzünden o mesleği kötülemenin mantığı yok.

Yazımın içinde demişim ki diş hekimiyim ve uzmanlık sınavına hazırlanıyorum günde 12 saat ders çalışıyorum yani anlayacağınız şuan mesleğimi yapamıyorum çünkü ikisi bir arada gidemiyor geçen yaz mezun olduktan sonra çeşitli özel kliniklerde çalıştım dedim yani bir düzenlilik yok
    Yani özetlersem herkes eşit vergi vermeli bunu ben de destekliyorum ama burada yazı yazan arkadaş diyor ki 60 yaşında Prof olmuş kalp ve beyin konusunda uzmanlaşmış çok para kazanıyor ben de diyorum ki hepiniz üniversite giriş sınavına girdik tıpı diş hekimliğini ödtüyü Boğaziçi'ni kazanmanın da zorluğunu biliyorsunuz
    Ve bunların içinden ( tıp diş hekimliği ) uzmanlık sınavına giriyorsun yani sen çok zeki ve çalışkan adamların içinde ilk 200 kişiye girmeye çalışıyorsun ve çoğu zaman da kazanamıyorsun
    Şuan tıp da en yüksek puan cildiye neden çünkü komplikasyon riski çok az adam atıyorum 5 reçete yazıyor beyin cerrahının 5 saatlik ameliyatına denk puan yapıyor
    Yani kalp ve beyin cerrahı olan adamlar artık sadece gerçekten bu işe gönül veren adamlar
    Eleştirirken de adam gibi eleştirelim ben gidip fırın ustasına bu ne be demiyorum yazın sıcağı nir yana fırın sıcağı bir yana helal olsun adama diyorum saygı duyuyorum bazı insanlara saygı duymayı bilmek gerekir
    Herkese iyi forumlar

• dostum yanlız türkiyede 15 milyon insan asgari ücretle çalışıyor.
    ve bunların otomobil hayali oldugunu hiç sanmiyorum.
    yani bel kemigi falan hikaye
    bir grup orta üst sınıf insan diyelim
    Bu adamlar için "birey" "insan" diye bir şey yoktur, sadece yönetilmesi ve sömürülmesi gereken "yığınlar" vardır. Ve siz bu düşüncedeki yaratıkların insanların iyiliğini amaçladığını zannediyorsanız, siz kendi kafanızın içinde bambaşka bir dünya kurmuşsunuz ve orada yaşıyorsunuz demektir.
  • O kadar yorum var. Tepki doktora... yazının anafikri dohtorlar eşşek yukuyle para kazanıyor. Cok cok yakınım dr olmasa inanacagim

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.