Şimdi Ara

Arabada indirim olacak hayali ile yaşayan orta sınıf. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
5
Favori
6.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
15 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    döner sermayeden 9000 tl aşağı alan doktor görmedim...2350 pratisyen maaşı..döner sermayeyi katmayı unutmuş..
    \______
    /__|___\___
    [(O)_____(O)\
  • ahmtıl kullanıcısına yanıt
    Devlet hastanesi otoparkında 520d ler jeep cherokeeler utanmadan gelmiş 2500 maaş alıyorum diyor devletin buna da çözüm bulması lazım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

2300 kazanan doktorada acıyorum. bizim firmada idare kadroda calısan en düşük eleman o paraya calısıyor ve lise mezunu....

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Orijinalden alıntı: ttfvol

ben muhasebeciyim vergi vermeyen güruhu biraz daha çoğaltabiliriz ama şimdi burda biriylede polemiğe girecek halim yok yazı güzel olmuş sert olmuş ama gerçekler acıdır

Hocam bu kuyumcuların durumunu biraz açıklayabilir misin??

En çok merak ettiğim o.

Örnekler tabii ki çoğaltılabilir

En barizi doktorlar.

Kadın doğumcular özellikle.

Cok basit bugune kadar kuyumcudan kac kere alisveris yaptik kac kere fatura istedik, kac kere sac kestirdik kac kere fis istedik berberden bakkaldan terziden nalburdan elektrikciden ozel sanayiden(oto) lokantadan sahildeki balikcidan bindigimiz taksiden muayene oldugumuz doktordan vs vs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel yazı Sekoya81, eline sağlık.
  • siyaset konusu bunlar...tayyibin yapmak istediği zengini daha zengin...fakiri daha fakir yapmak ve orta sınıfı ortadan kaldırmak isityor..bakınız amerika hariç devlet başkanlığı ile yönetilenlere etrafınların milyar dolarlık insanlar var gelir adeletsizliği hat safhada, fark çok büyük...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumenu -- 9 Mayıs 2014; 21:31:14 >

''Ömür dediğin üç gündür; dün geldi geçti, yarın meçhuldür. O halde ömür dediğin bir gündür; o da bugündür".
  • Normal doktor arkadaşlarımızdan bahsetmiyorum onlar en değerli varlıklarımız,sabah 8 gece 10 full şekilde yarım saatte bir 350 tlye kendi muayehanesinde hasta kabul eden prof doktorlarımızdan bahsediyorum,hepsinin aldığı para helal olsun ama vergisini orantılı vermeleri lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 9 Mayıs 2014; 22:00:07 >
    -erdemli adamın yolu,bencillerin insafsızlıkları ve kötü insanların zulmüyle sarmalanmıştır ancak merhamet ve iyi niyet adına karanlıklar vadinde zayıf olana rehberlik eden kişi kutsanmıştır çünkü kardeşinin gerçek hamisi ve kayıp çocukların kurtarıcısıdır o ,kardeşlerimi zehirlemeye ve yok etmeye çalışanlardan intikamımı mutlaka alacak ve onları büyük bir öfke ve güçle vuracağım ,senden intikam almaya geldiğimde adımın tanrı olduğunu anlayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

Orta sınıftan ne kastettiğimizi anlatmak gerekirse, özel veya devlette garantili bir işi ,hayat boyu alacağı maaş belli ve garanti olan, ne uzayıp ne kısalacak bu toplumun bel kemiğini oluşturan, zenginler,fakirler ve politikacılar tarafından vergilerle sömürülen ,ülkeyi ayakta tutan, temel halk sınıfından bahsediyorum.

Bu arkadaşlara dikkat ediyorum ,devamlı araçların fiyat yüksekliğinden, vergilerden ve fiyatların daha da düşmesi gerektiğinden bahsediyorlar.

Öncelikle daha çok bekleyeceklerini belirtmek isterim. Bu ülke 80 milyon, her ay ortalama 60 bin yeni araç satılıyor aslında tam bir fiyasko olsa da bu rakkam , yine de bayilerde bu araçları almak için 1 ay sıra bekleyen insanlar var. Siz herhangi bir ürünün 1 ay beklendiği yerde fiyatının düşeceğine mi zannediyorsunuz.

Dediğiniz olsun , bakın bakalım fiyatlar bir 10 bin düşsün ,o bayi kapılarında izdihamdan kaç kişi ölüyor. Peki bunca fiyat yüksekliğine rağmen bu araçları alanlar kim ?

Şunu unutmayın bu ülkede arsa çevirip devamlı zengin olan mütahitler, aylık 200 bin kazanıp vergi vermeyen doktorlar, plazalarda kara para aklayan finansçılar, borsa zenginleri ,normal yollardan kara para aklayanlar ,vergi vermeyen kuyumcular, siyasilerle iş çeviren liberal zenginler , arsa zengini fakir köylüler(dededen kalan arsayı satıp passat almak,anadoludaki toprak büyüklüğünü düşün ve bunu köylü sayısına bölün) ,aşiretler, mafya ,liberal zenginler ,kira zenginleri vb.... Daha bir sürü örnek verebilirim.

Demem odur ki bu yukarıda saydığım çok az vergi verip yada vermeyip yaşayan , araba almayı kara para aklama aracı olarak kullanan insanlar bu ülkenin çoğunluğu ve onlar için araba 80 bin olmuş,120 bin olmuş önemli değil ,araç 120 bin oldu mu adam gider en fazla dededen kalma bir zeytin bahçesini daha satar :)

Unutmayın siz devletin kontrolündesiniz ,ne uzarsınız ne kısalır,,onun için siz vergisini veren 3,5 lira tasarruf peşinde koşan kişilere tavsiyem, yukardaki örneklerden yola çıkarak çok fazla hayallere kapılıp , otomobil fiyatları düşecek diye beklememeniz yönünde olurdu.

Sevgilerimle :)

bu yorumu ayakta alkışlıyorum....arada sırada unutmamak için okuyacagım...takipciniz olacagım...

ölümüm bile hamallık,
    cenaze alayına.....

• quote:

Orijinalden alıntı: belthazor44

Hocam söylediklerinize aynen katılıyorum.
    Bir tanesi hariç. Ben de doktorum ve ayda kazandığım para 2350 TL. 200000 TL kazananlar kim onu merak ettim açıkçası. Saygılar.

2350 alan doktor nerde hocam

Ayda 60 bin araç satılıyorsa en az 55 binini orta sınıf alıyor.
    2008 deki gibi kriz olsun görün nasıl ötv indirimi oluyor, 70k ya amg paket c80 ler satıldı bu ülkede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Weightless

quote:

Bir tanesi hariç. Ben de doktorum ve ayda kazandığım para 2350 TL. 200000 TL kazananlar kim onu merak ettim açıkçası. Saygılar.

Sıfırın birini eksik yazmış olbilir. İnsanlık hali. Hepimiz hata yapabiliriz.

Yapma hocam ya. Ben öğretmenim ve benim bile maaşım 2350 tl. + ek dersimle 3000 i buluyor. Sağlik sektöründe ( özellikle doktorlarin ) çıplak maaştan cok daha fazla yan gelir oldugunu herkes biliyor. Gözümüz yok, çalışana, vergisini ödeyene Allah daha çok kazanc versin. Ama böyle söylemlerle komik oluyor.

• Benden de bir acımasız gerçek, çok bilindik markalar olduğu için söylüyorum, şahine doğana yakında 10000 liraya bile binemeyeceğiz. Şu an ortalama kalitede (92-93 model ve üzeri, nispeten düşük kilometrede ve kaportası haşat olmaya başlamış ama "orijinal boyalı") olan unolar 7000'den, tempralar 8500-9000 liradan, tipolar ise 10000 liradan başlıyor, bir de bu arabalar temizse eyvah eyvah..

Arkadaşa palio denen tenekeyi bakıyoruz, 99 modellerinin 200000 km'yi devirmiş olanları bile 12000-13000'den başlıyor. Hyundai accent'in 99 model 1.3 litre, 130000 km'dekine 2012 senesinde 9500 istemişlerdi de burun kıvırmıştım, şimdi aynı araba 12-13, efsane kasa (ne demekse) toyota corolla'ların fiyatlarını ne siz sorun ne ben söyliyim.

Orijinalden alıntı: bravaman

quote:

Orijinalden alıntı: Weightless

quote:

Sıfırın birini eksik yazmış olbilir. İnsanlık hali. Hepimiz hata yapabiliriz.

yani 5 bin alıyoruz az desin de ben lise düzeyi o parayı alıyorum doktor ben de aynı alıyorum demesin

• doktorların aldığı para amma da batmış yahu birilerinin gözüne.
    doktorun kazandığı gözünüze batarken mahallenizdeki unlu mamüller satan esnaf ne kazanıyor, ne kadar
    vergi veriyor baktınız mı? ya da benzin aldığınız istasyonun kapısında duran araca dikkat ettiniz mi.
    semtin kıyısında ilkokul mezunu olduğu meçhul taş toprak tuğla satan 5.25xd bmw sine ne demeli?
    vergi levhasına, matrahına, ödediği vergiye bir göz atın.
    hiçbir eğitime, vasfa sahip olmaya gerek kalmadan ticaretle kazanılan paralar??
    esnaf iş hayatına ortaokul sonrası başlar iken bir uzman doktor o dediğiniz paraları kazanmaya 40-45 yaşından
    sonra başlıyor. o da her doktor değil, her uzman doktor değil. branşının muayenehane açmaya uygun olması ve bir yarı
    ömrünü bu işe vermiş olması gerekiyor. ayda 13 nöbet tutarak uzmanlığını alan plastik cerrah var. kaza geçiren adamın kopan
    kolunu bacağını dikiyor. 13 saat ameliyatta kalan cerrah var.
    sizin görmediğiniz binlerce doktor en ücra köyde kasabada çok düşük maaşla ömrünü geçiriyor.
    uzmanlığı kazanan doktor çok düşük oranda. bunun içinde iyi kazanabilecek bir branş hekimi olabilmek binde birler civarındadır. ağır bir bedel ile. hem de burada yazı yazanların çok büyük çoğunluğunun ödemeye cesaret edemeyeceği bir bedel ile..

olayın vergi kısmına ise katılıyorum. herkes gibi çok kazanan doktorların büyük çoğunluğu ödemesi gereken vergiyi
    ödemiyor. devlet herkesten eşit şekilde kazancı oranında vergi almalı. verginin doktoru simitçisi olmaz.
    not: doktor değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Benden de bir acımasız gerçek, çok bilindik markalar olduğu için söylüyorum, şahine doğana yakında 10000 liraya bile binemeyeceğiz. Şu an ortalama kalitede (92-93 model ve üzeri, nispeten düşük kilometrede ve kaportası haşat olmaya başlamış ama "orijinal boyalı") olan unolar 7000'den, tempralar 8500-9000 liradan, tipolar ise 10000 liradan başlıyor, bir de bu arabalar temizse eyvah eyvah..

Arkadaşa palio denen tenekeyi bakıyoruz, 99 modellerinin 200000 km'yi devirmiş olanları bile 12000-13000'den başlıyor. Hyundai accent'in 99 model 1.3 litre, 130000 km'dekine 2012 senesinde 9500 istemişlerdi de burun kıvırmıştım, şimdi aynı araba 12-13, efsane kasa (ne demekse) toyota corolla'ların fiyatlarını ne siz sorun ne ben söyliyim.

Hocam makedonyada kuzenin arkadaşı bmw e46 yı 5000 euroya almıştı burada o fiyata şahin yumurta kasa accent alabiliyoruz tr de sistem böyle işte

ayrıca doktorlar ne şanslıymış biri yazmış konuda 400 tl indirimli muayene günde 20 k alıyor tr de haramsız iş yapılmaz yoksa hayata tutunamazsın Türk üm ama keşke alman yada ingiliz olarak doğsaymışım bıktım bu ülkedende ırkımdanda yemin ederim hristiyan ol avrupaya alıcaz iyi işin olcak deseler anında hristiyan olurum bıktım lanet olası bu sistemdende fakirliktende

• En cok okuma yazma bile bilmeyen temizlikci kadinlar kazaniyor. 120 tl gundelik ile 30 gun calisip 3.5 milyar para aliyorlar 0 vergi

şekil: A 'da görüldüğü üzere adamların artık içine işlemiş. acıma müşürü otomatik açtı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 9 Mayıs 2014; 23:59:31 >

Bir fanboydan alıntı: "Bence bu olay Playstation markasının da bitişini simgeliyor. Bu olayla birlikte Playstation da Dreamcast gibi tarihin tozlu raflarında yerini alacaktır. Microsoft ve Nintendo, Sony'yi piyasadan silerler diye düşünüyorum."
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.