Şimdi Ara

Arabada indirim olacak hayali ile yaşayan orta sınıf. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
5
Favori
6.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
15 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • araba alacaklar para bırıktırecek ,artan fıyatlardan daha hızlı para bırıktırılırse tabıkı alabılır ,örnek verelım 2012 yılında boş fıesta benzıllı 30 bın tl ıdı sımdı 2014 te 40 bın tl oldu görunen o kı 2 yılda 10 bın tl artmıs yanı aylık 500 tl demek oluyor,aylık 1500 tl kenara atılırsa 36 ay sonra bu araç 50-55 bın cıvarı alınabılır,tabıkı bu durum en baz modelde gecerlı yuksek fıyatlı araclarda 2 yıl ıcerısınde artıs 20-25 bın tl lerı bulduğu için daha yüksek meblagda aylık birikim yapılmalı 2000-2500 tl cıvarı,bu fıyatları bırıktırecek orta dırek bır aıle ben tanımıyorum varsa çoluklu çoçuklu valla helal olsun derım.
  • Mesele kimin ne kadar kazandığı değil,dürüstçe namusluca başkasının hakkını çalmadan kazanıp kazanmadığı.türkiyede ne yazıkki gelişmenin motoru olan eğitim,hukuk ve demokrasi afrika ülkeleri düzeyinde oldu hep.ülkemizde inşaat,arazi rantı,montaj sanayi,pastane,cafe,Restaurant vb dünya refahından pay alamayan sektörler gözde oldu.koca doğuş grubu Restaurant zinciri kurmakla,zorlu grubu ise inşaat beton işiyle uğraşıyor.inovasyon,küresel rekabet,markalaşma.. bunları pazarcı mehmet beymi yapacak.tabii devlete sırtını dayayıp cebini doldurmak kolay ve risksiz yol değilmi.burada devletin ve siyasetin küçülmesi,toplum üzerindeki etkisinin azaltılması bir nevi ülkeyi işgal etmelerinin son bulması lâzım.bu kadar memur,araç,lojman,koruma ve ultra güçlü yöneticiler modern ülkelerde olmaz zaten o yüzden modern olmuşlardır.nerede geri kalmış ülke varsa ultra mega güçlü yöneticileri vardır.devlet oralarda ülkenin hizmetçisi değil efendisidir.gelişmemiş ülkelerde ise bir avuç mutlu ve ayrıcalıklı mahluk zevkü sefa içinde geri kalanlarsa sefalet içinde yaşarlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: trust06

Konu maaşa gelmiş, 15000 maaşı olup 5 kuruş köşede parası olmayanlar da var maaşı 2500 lira olup ev sahibi olan da.
    Avrupa'da milli gelir yüksek ama ortalıkta bizimki kadar son model araba yok neden acaba?

Avrupada herkes hakkı kadar kazanır,bizde ise devletin ve siyasilerin olağanüstü yetkileri sayesinde milyonlarca insanın hakkını havuzlara ve yandaşlara akıtabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Orijinalden alıntı: hollow

Şimdi yavaş yavaş yazacağım
    Ben diş hekimiyim çevremdeki doktor ve diş hekimlerinden yola çıkacağım
    - diş hekimliği uzmanlık sınavı ne zaman gelmiş bundan önce sizin Üniversitesiye gittiğinizde uzman hekimler okuldan para almadığı için hastane sonrası nöbete gider gece 11 de belki de sabaha kadar nöbet tutup aylık geçimini öyle sağlardı 2012 yılında DUS( diş hekimliği uzmanlık sınavı) geldi ve uzmanlık okuyan hekimler dediğim rakamları almaya başladı
    - tıp ı bitirdiğiniz anda mecburi hizmetinizi yapmadan diplomanızı alamazsınız
    - Kocaeli Üniversitesi de acil bölümünde arkadaşım var 48 saat hasta bakması sonucu vücudu dayanmadı bok bol serumla yaşıyor
    - geçen gün konuştuk Dr arkadaşım anlattı Tunceli de bir arkadaşı kadın doğum uzmanıymış çok da güzel kazanıyor ama Tunceli de sadece 2 tane varmış o yüzden ne Bayramı var ne tatili
    - uzmanlık sınavına hazırlanan bir diş hekimi olarak günde 12 saat ders çalışıyorum 12 saat sizi bir yerde oturun ve bunu 1 yıl boyunca yapın desem hiç tatiliniz olmayacak aileniz sadece sizi ara saatlerinde arayacak ailenizi onlar sizi ziyarete geldiğinde sadece 1 saat akşam yemeği yerken göreceksiniz desem
    - uzmanlığa çalışırken 15 kitabı ortalama 300 sayfa desek ve en ince ayrıntısına kadar bilmelisin desek
    - hasta özelde para verdikten sonra sizi de değil de esnaf zannetmesi ve bunlarla uğraşmak ama kanser otoimmün hastalıklardan şüphelendiğinizde aaa hayatını kurtaran adam olmak
    - siz eğlenmeye dışarı çıkarken bizim yarın hasta bakacağım alkol almıyım gibi kısıtlamalar yapmak
    - çocuğu olan bilir o koltuğa çocuğu oturtmak için deveye hendek atlatmak ki burada çoğunuz o koltuğa bile oturamazsınız bırakın çocukları
    Daha sayayım mı sonra ama hocam 100 tl dolgu mu olur yav
    Hastanın yetersiz bilgi vermesinden kaynaklanan komplikasyon tehlikeleri hekime bulaşabilrcek hastalık oranı ( aids hepatit) hastanın tüktürüğü ile yıkanmanız
    Yeter mi yetmezse devam ederim
    He unutmadan mesleğimi çok seviyorum bir hastanın Allah razı olsun ellerine sağlık demesi bunca şeye değiyor

Bir tıp doktorunun veya diş hekiminin kazandığı parada hiç kimsenin gözü olamaz. Olmamalı.
    Eğitimi gerçekten zor, meslek zor, karşılığı alınmalı.

Ama bu kadar yazı yazdıktan sonra 2013 yılı için ne kadar gelir beyan ettiğinizi de söylerseniz inandırıcılığınız ve güvenilirliğiniz artar.
    Daha doğrusu ne kadar vergi kaçırdığınızı ve bu konuda insanlara "kredi kartıyla ödersen devlete vereceğim kdv'yi senden alırım haaa" diye tehdit ettiğinizi.
    Sadece devletin alacağı kdv'yi engellemediğinizi, kendinizin ödemesi gereken gelir vergisini de cebe attığınızı.
    Adım kadar eminim ki, müşterilerinizin çok azına fatura kestiniz.
    Allahtan kredi kartı kullanımı yaygınlaştı da vergi kaçırmaya niyetlenenler azaldı.

İyi doktorlar her zaman iyi kazanmalı, ama vergisini de dürüstçe vermeli.
    Ülkedeki vergi denetimleri adam gibi yapılsa ve cezaları can yaksa kimse vergi kaçırmayı düşünemez.
    Amerika'da vergi kaçırmak büyük suçlardan birisidir, ama ülkemizde doğal karşılanıyor.

Vergisini tam verene "enayi" gözüyle bakılan bir ülkedeyiz.

Selamlar

+ 100000
    İlk mesajda bahsedilen doktorlar özelde çalışan veya muayenehanesi olan doktorlar dır. Zaten devlette çalışan hiçbir doktor vergiden kaçamaz...
    Diş doktoru arkadaşa gelirsek eğer kendisi de vergiden kaçan yüzsüzler arasına girmiş ama haberi yok! Utanmadan bir de parayı nakit almak için , nakit ücreti 100 kredi kartı 110 diyerek vergi kaçırmanın yolunu da bulmuş. Karttan çekilen paranın vergisini de hastanın sırtına yükle bir de utanmadan gel forumda dürüst ayaklarına yat... Hee canım hee....

• Yahu ne vergisi ???
    vergiyi milletvekilleri 3 ayda 80 milyon harcasin diye mi verecek bu vatandaş?
    Yandaş taşeronlara peşgeş çekilsin diye mi ?
    Vergi vermeden once iki kere düşünün :) Bunu kim yiyor??

Orijinalden alıntı: ymetu

Yahu ne vergisi ???
    vergiyi milletvekilleri 3 ayda 80 milyon harcasin diye mi verecek bu vatandaş?
    Yandaş taşeronlara peşgeş çekilsin diye mi ?
    Vergi vermeden once iki kere düşünün :) Bunu kim yiyor??

O da doğru.
    Ama İşte vergi vermeyince de hükümet araba ve benzine dayıyor vergileri, ihalede devlet kontrolünde ki insanlara kalıyor.
    -erdemli adamın yolu,bencillerin insafsızlıkları ve kötü insanların zulmüyle sarmalanmıştır ancak merhamet ve iyi niyet adına karanlıklar vadinde zayıf olana rehberlik eden kişi kutsanmıştır çünkü kardeşinin gerçek hamisi ve kayıp çocukların kurtarıcısıdır o ,kardeşlerimi zehirlemeye ve yok etmeye çalışanlardan intikamımı mutlaka alacak ve onları büyük bir öfke ve güçle vuracağım ,senden intikam almaya geldiğimde adımın tanrı olduğunu anlayacaksın.
  • bankaci oldugunuza gore 2010 da 30 bin tl ye satilan aracin 2014 yilinda 30bin liraya satildiginda ayni alim gucu cercevesinde alinmadigini bilmeniz lazimdi. zira 2010 ile 2014 teki 30bin ayni degil.

Zbam1.blogspot.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berry1925

bankaci oldugunuza gore 2010 da 30 bin tl ye satilan aracin 2014 yilinda 30bin liraya satildiginda ayni alim gucu cercevesinde alinmadigini bilmeniz lazimdi. zira 2010 ile 2014 teki 30bin ayni degil.

Bana mı sordunuz hocam ? Konuyla alakasını anlayamadım da.
    -erdemli adamın yolu,bencillerin insafsızlıkları ve kötü insanların zulmüyle sarmalanmıştır ancak merhamet ve iyi niyet adına karanlıklar vadinde zayıf olana rehberlik eden kişi kutsanmıştır çünkü kardeşinin gerçek hamisi ve kayıp çocukların kurtarıcısıdır o ,kardeşlerimi zehirlemeye ve yok etmeye çalışanlardan intikamımı mutlaka alacak ve onları büyük bir öfke ve güçle vuracağım ,senden intikam almaya geldiğimde adımın tanrı olduğunu anlayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lynxoc

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Şimdi yavaş yavaş yazacağım
    Ben diş hekimiyim çevremdeki doktor ve diş hekimlerinden yola çıkacağım
    - diş hekimliği uzmanlık sınavı ne zaman gelmiş bundan önce sizin Üniversitesiye gittiğinizde uzman hekimler okuldan para almadığı için hastane sonrası nöbete gider gece 11 de belki de sabaha kadar nöbet tutup aylık geçimini öyle sağlardı 2012 yılında DUS( diş hekimliği uzmanlık sınavı) geldi ve uzmanlık okuyan hekimler dediğim rakamları almaya başladı
    - tıp ı bitirdiğiniz anda mecburi hizmetinizi yapmadan diplomanızı alamazsınız
    - Kocaeli Üniversitesi de acil bölümünde arkadaşım var 48 saat hasta bakması sonucu vücudu dayanmadı bok bol serumla yaşıyor
    - geçen gün konuştuk Dr arkadaşım anlattı Tunceli de bir arkadaşı kadın doğum uzmanıymış çok da güzel kazanıyor ama Tunceli de sadece 2 tane varmış o yüzden ne Bayramı var ne tatili
    - uzmanlık sınavına hazırlanan bir diş hekimi olarak günde 12 saat ders çalışıyorum 12 saat sizi bir yerde oturun ve bunu 1 yıl boyunca yapın desem hiç tatiliniz olmayacak aileniz sadece sizi ara saatlerinde arayacak ailenizi onlar sizi ziyarete geldiğinde sadece 1 saat akşam yemeği yerken göreceksiniz desem
    - uzmanlığa çalışırken 15 kitabı ortalama 300 sayfa desek ve en ince ayrıntısına kadar bilmelisin desek
    - hasta özelde para verdikten sonra sizi de değil de esnaf zannetmesi ve bunlarla uğraşmak ama kanser otoimmün hastalıklardan şüphelendiğinizde aaa hayatını kurtaran adam olmak
    - siz eğlenmeye dışarı çıkarken bizim yarın hasta bakacağım alkol almıyım gibi kısıtlamalar yapmak
    - çocuğu olan bilir o koltuğa çocuğu oturtmak için deveye hendek atlatmak ki burada çoğunuz o koltuğa bile oturamazsınız bırakın çocukları
    Daha sayayım mı sonra ama hocam 100 tl dolgu mu olur yav
    Hastanın yetersiz bilgi vermesinden kaynaklanan komplikasyon tehlikeleri hekime bulaşabilrcek hastalık oranı ( aids hepatit) hastanın tüktürüğü ile yıkanmanız
    Yeter mi yetmezse devam ederim
    He unutmadan mesleğimi çok seviyorum bir hastanın Allah razı olsun ellerine sağlık demesi bunca şeye değiyor

Bir tıp doktorunun veya diş hekiminin kazandığı parada hiç kimsenin gözü olamaz. Olmamalı.
    Eğitimi gerçekten zor, meslek zor, karşılığı alınmalı.

Ama bu kadar yazı yazdıktan sonra 2013 yılı için ne kadar gelir beyan ettiğinizi de söylerseniz inandırıcılığınız ve güvenilirliğiniz artar.
    Daha doğrusu ne kadar vergi kaçırdığınızı ve bu konuda insanlara "kredi kartıyla ödersen devlete vereceğim kdv'yi senden alırım haaa" diye tehdit ettiğinizi.
    Sadece devletin alacağı kdv'yi engellemediğinizi, kendinizin ödemesi gereken gelir vergisini de cebe attığınızı.
    Adım kadar eminim ki, müşterilerinizin çok azına fatura kestiniz.
    Allahtan kredi kartı kullanımı yaygınlaştı da vergi kaçırmaya niyetlenenler azaldı.

İyi doktorlar her zaman iyi kazanmalı, ama vergisini de dürüstçe vermeli.
    Ülkedeki vergi denetimleri adam gibi yapılsa ve cezaları can yaksa kimse vergi kaçırmayı düşünemez.
    Amerika'da vergi kaçırmak büyük suçlardan birisidir, ama ülkemizde doğal karşılanıyor.

Vergisini tam verene "enayi" gözüyle bakılan bir ülkedeyiz.

Selamlar

+ 100000
    İlk mesajda bahsedilen doktorlar özelde çalışan veya muayenehanesi olan doktorlar dır. Zaten devlette çalışan hiçbir doktor vergiden kaçamaz...
    Diş doktoru arkadaşa gelirsek eğer kendisi de vergiden kaçan yüzsüzler arasına girmiş ama haberi yok! Utanmadan bir de parayı nakit almak için , nakit ücreti 100 kredi kartı 110 diyerek vergi kaçırmanın yolunu da bulmuş. Karttan çekilen paranın vergisini de hastanın sırtına yükle bir de utanmadan gel forumda dürüst ayaklarına yat... Hee canım hee....

Benim yazdıklarımı tamamen okudunuz mu ? Ben be diyorum yaptığım işin %35 i ve düzenli bir yere bağlı gitmedim yani bu demek ki tanıdığım bir hekimin acil işi çıkar ve kardeşim benim yerime filanca yere bu akşam gidebilir misin şeklinde yani buradan anlaşılan vergi kaçıran ben değilim işyeri sahibi adamın kuralı bu. Ben ne demişim şuan uzmanlık sınavına hazırlanan ve mesleğini yapamayan bir diş hekimiyim bir muayenehane sahibi olsam emin ol böyle olmam beni yargılayacaksanız ki haddinize değil yazdıklarımı tamamen okuduktan sonra fikrinizi söylersiniz. Umarım anlaşılmayan birşey yoktur

• quote:

Orijinalden alıntı: Noldorin

quote:

quote:

36 saat aralıksız insan hayatı kurtarın ondan sonra doktorların aldığı paraya laf edin.

Not: O 36 saat içinde bir hata yaparsan ya hasta yakınları tarafından linç edileceksin ve açılan dava sonucu mesleğinden olacaksın.

Bahsettiğim işte buydu insanlar o yüzden cerrahi yerine cildiye seçiyor seçerse de gerçekten ona çok bağlı olduğundan

Ailemde, çevremde çok tanıdık doktor var. Çoğu meslekten iyi kazanırlar doğru ama öyle abartılacak kadar değil ve bu kazanç çok büyük psikolojik ve fiziksel güç ister.

60-65 yaşında özelde çalışan proflara bir zahmet "doktor" demeyin, aldıkları paraya da laf etmeyin. Senin ömrü boyunca gördüğün kitap sayısı onların okuduğu kitap sayısından daha azdır.

Bilip bilmeden yazıları tam okumadan yazıyorsunuz sonra bir de bana atar yapıyorsunuz. Ben uzmanlık sınavına hazırlanan bir diş hekimiyim ve madem ailenizde Dr var biz bu sınava hazırlayan dersanelere gideriz kazanmak için yani çevremde uzmanlığa hazırlanan bir sürü Dr ve diş hekimi var ( etüd merkezi) aralarda konuştuğumuz şu abi artık cildiye en üst sırada kimse riske girmek istemiyor şeklinde söylüyorlar yani ben de sizin dediğinizi destekledim 36 saat nöbet tutup sonra bir hata yaptığında aynen dedikleriniz oluyor ne yazık ki. Şimdi burdan kim daha uzağa işer değil benim amacım onlar ben kendimi onlarla kıyaslamıyorum ki aksine onları burada destekliyorum o konuma gelen insanların aslında bu kadar kolay gelmediğini.

Okurken biraz daha dikkatli okuyalım lütfen
    Herkese iyi forumlar

• Niz Sabit gelirlilerin temel problemi hem kazanırken hem de harcarken vergi ödememiz

Orijinalden alıntı: tatum

Bırakın ark,lar kım ne kadar alıyor,ne kadar vergı verıyor...

Bır orta sınıf olarak bu fıyatlar ne zaman düşecek gercekten...

ıkıncı elleri bile uçtu...yeter artık bende araba almak ıstıyorum...

sıfır ederdim değil ıkıncı eller ucuzların ona bıle razıyım....

Tamamen katılıyorum ama ne yazık ki düşmesi zor
    2011 Mayıs opel Astra cosmo 1.4 140 hp otomatik 52.400 alındı
    2012 Ocak astra h disel en üst donanım otomatik 42.200 alındı
    2013 Kasım Astra cosmo 1.4 140 hp otomatik 56 ya alındı
    1.4 cosmo olanlar Kasım 2013 te 43 k dan başkıyordu 2. Elde geçen gün baktım 47 en düşük fiyat
    Astra h şuan 10 bin km bile değil benzer araçlar 2. Elde 49-45 arası
    Bir örnek de şöyle 2010 yılı sonunda babam kendine bmw 320 d baktı o zamanlar 85 k idi şimdi bakıyorum 2. El yine aynı fiyatlarda

Araç fiyatları ne yazık ki düşüşe geçmiyor sadece hatırladığım seneyi tam olarak hatırlamıyorum devlet ÖTV veya KDV den birini kaldırdı o zaman inanılmaz düşmüştü

Son olarak 2011 de 1999 model Astra g cd otomatik 296 bin km aracı 15.750 ye sattık şimdi neredeyse 20 k isteniyor

Acı ama gerçekler böyle ne yazık ki insanımız dişinden tırnağından arttırarak binbir borca girerek almaya çalışıyor bir zamla tekrar başa dönüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Attorney58

Orta sınıf kaldı mı?

ne ictin sen...?

Fotoğraf Makinası : Canon Eos 1100D 18-55mm + EF 75-300mm SLR & SjCam Sj4000 Action Cam & Telefon : Samsung Note 5 Beyaz

MSI Z77A-G43 & CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS 600W & SAPPHIRE R9 270X TOXIC GDDR5 B 256Bit
    SAMSUNG120GB 840 EVO SATA 3.0 SSD &İntel Core i5-2400 3.1 Ghz Cpu & Corsair 8 Gb Ram
    Masa içi Kasa Projem için Tıkla
    Doğa insan olmadan da yaşar; ama insan doğa yok olduktan sonra yaşayamaz.
  • Orijinalden alıntı: hollow

36 saat aralıksız insan hayatı kurtarın ondan sonra doktorların aldığı paraya laf edin.

Not: O 36 saat içinde bir hata yaparsan ya hasta yakınları tarafından linç edileceksin ve açılan dava sonucu mesleğinden olacaksın.

Bahsettiğim işte buydu insanlar o yüzden cerrahi yerine cildiye seçiyor seçerse de gerçekten ona çok bağlı olduğundan

Ailemde, çevremde çok tanıdık doktor var. Çoğu meslekten iyi kazanırlar doğru ama öyle abartılacak kadar değil ve bu kazanç çok büyük psikolojik ve fiziksel güç ister.

60-65 yaşında özelde çalışan proflara bir zahmet "doktor" demeyin, aldıkları paraya da laf etmeyin. Senin ömrü boyunca gördüğün kitap sayısı onların okuduğu kitap sayısından daha azdır.

Bilip bilmeden yazıları tam okumadan yazıyorsunuz sonra bir de bana atar yapıyorsunuz. Ben uzmanlık sınavına hazırlanan bir diş hekimiyim ve madem ailenizde Dr var biz bu sınava hazırlayan dersanelere gideriz kazanmak için yani çevremde uzmanlığa hazırlanan bir sürü Dr ve diş hekimi var ( etüd merkezi) aralarda konuştuğumuz şu abi artık cildiye en üst sırada kimse riske girmek istemiyor şeklinde söylüyorlar yani ben de sizin dediğinizi destekledim 36 saat nöbet tutup sonra bir hata yaptığında aynen dedikleriniz oluyor ne yazık ki. Şimdi burdan kim daha uzağa işer değil benim amacım onlar ben kendimi onlarla kıyaslamıyorum ki aksine onları burada destekliyorum o konuma gelen insanların aslında bu kadar kolay gelmediğini.

Okurken biraz daha dikkatli okuyalım lütfen
    Herkese iyi forumlar

Komikleşme sana niye yazayım bunları. Niye kendimle çelişeyim?

• Şu mesajın ilk başını doğru düzgün okusa doktor ve doktor adayı arkadaşlar konu doktorlar dizisine dönmeyecekti. VERGİSİNİ vermeyen deniyor orada, VERGİSİNİ verdikten sonra bize ne kazandığı....

Araç fiyatları düşmez arkadaşlar bilindik marka takıntısını bir kenara bırakın.İkinci el Mazda,Mitsubishi,Suzuki vs gibi başka markalarda var ve fiyatları hala makul seviyede. Ama illa ben X marka alacağım derseniz o markaların fiyatları artıyor daha da artacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

quote:

Orijinalden alıntı: belthazor44

Hocam söylediklerinize aynen katılıyorum.
    Bir tanesi hariç. Ben de doktorum ve ayda kazandığım para 2350 TL. 200000 TL kazananlar kim onu merak ettim açıkçası. Saygılar.

Özel kliniği olan 60 yaşındaki kalp ve beyin profesörleri.

Kac doktorun kaci boyle allasen...her meslekte vardir boyle uc noktalar.yiyosa sende olsana kalp beyin cerrahi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.