Şimdi Ara

Arabada indirim olacak hayali ile yaşayan orta sınıf. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
5
Favori
6.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
15 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizi yönetenler .millî "diye bir kelime icat edip batının adam gibi yazdığı ihale,imar,vergi, şeffaflık, hesap verebilirlik,hukuk,eğitim,sağlık kanunlarını almaktan ısrarla kaçındılar. Kendileri abudik gubidik kanunlar yazarak bizleri soydular.günümüzde ihale kanununun 150 defa değiştirilmesi hukuk ve adaletten ne kadar uzak olduğumuzu gösteriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    - diş hekimliği uzmanlık sınavı ne zaman gelmiş bundan önce sizin Üniversitesiye gittiğinizde uzman hekimler okuldan para almadığı için hastane sonrası nöbete gider gece 11 de belki de sabaha kadar nöbet tutup aylık geçimini öyle sağlardı 2012 yılında DUS( diş hekimliği uzmanlık sınavı) geldi ve uzmanlık okuyan hekimler dediğim rakamları almaya başladı
    - tıp ı bitirdiğiniz anda mecburi hizmetinizi yapmadan diplomanızı alamazsınız
    - Kocaeli Üniversitesi de acil bölümünde arkadaşım var 48 saat hasta bakması sonucu vücudu dayanmadı bok bol serumla yaşıyor
    - geçen gün konuştuk Dr arkadaşım anlattı Tunceli de bir arkadaşı kadın doğum uzmanıymış çok da güzel kazanıyor ama Tunceli de sadece 2 tane varmış o yüzden ne Bayramı var ne tatili
    - uzmanlık sınavına hazırlanan bir diş hekimi olarak günde 12 saat ders çalışıyorum 12 saat sizi bir yerde oturun ve bunu 1 yıl boyunca yapın desem hiç tatiliniz olmayacak aileniz sadece sizi ara saatlerinde arayacak ailenizi onlar sizi ziyarete geldiğinde sadece 1 saat akşam yemeği yerken göreceksiniz desem
    - uzmanlığa çalışırken 15 kitabı ortalama 300 sayfa desek ve en ince ayrıntısına kadar bilmelisin desek
    - hasta özelde para verdikten sonra sizi de değil de esnaf zannetmesi ve bunlarla uğraşmak ama kanser otoimmün hastalıklardan şüphelendiğinizde aaa hayatını kurtaran adam olmak
    - siz eğlenmeye dışarı çıkarken bizim yarın hasta bakacağım alkol almıyım gibi kısıtlamalar yapmak
    - çocuğu olan bilir o koltuğa çocuğu oturtmak için deveye hendek atlatmak ki burada çoğunuz o koltuğa bile oturamazsınız bırakın çocukları
    Daha sayayım mı sonra ama hocam 100 tl dolgu mu olur yav
    Hastanın yetersiz bilgi vermesinden kaynaklanan komplikasyon tehlikeleri hekime bulaşabilrcek hastalık oranı ( aids hepatit) hastanın tüktürüğü ile yıkanmanız
    Yeter mi yetmezse devam ederim
    He unutmadan mesleğimi çok seviyorum bir hastanın Allah razı olsun ellerine sağlık demesi bunca şeye değiyor

• Bu arada siz kısa dönem askerlik yapabiliyorsunuz değil mi işte bizim öyle bir hakkımız da yok

Orijinalden alıntı: hollow

Bu konular çıkıyor ve her seferinde cevap veriyorum adam Prof olmuş üstelik kalp veya beyin diyorsunuz hiçbir fikriniz yok adam oraya nasıl gelmiş işiniz gücünüz Kaş para kazanıyor ooo bir dinledi 200 tl aldı neyse çok şey konuşurum da herkese iyi forumlar sadece saygı duyalım

Yanlış anladınız sanırım kimse profosör ü kiskanmiyor o mevkiyi haketmiyor demiyor, o kadar zengin ama vergisini düzgün vermiyor demek isteniyor burada

• ikinci hatta üçüncü sınıf insan muamelesi görüyoruz.Kendi otomobilimizi üretemediğimiz gibi yabancıdan alacak sıfır otomobile gücümüz yetmiyor.bunun yanında asıl 3 sınıf insan muamelesini lpg li araç kullanarak görüyoruz.bizi lpgli araç kullanmaya mecbur eden ne peki?Dünyanın en pahalı benzinini aldıran ne ? İlla dizelmi alalım oda yakında 5 lira olur hemde çok yakında
  • Teşekkür ederim farkındayım şöyle birşey var çeşitli yerlerde nöbet tutmuş biri olarak söylüyorum hastaya şunu söylersiniz genelde atıyorum dolgu nakit 100 tl eğer kredi kartı olursa 110 dersiniz hasta da %90 nakit der yani vergiyi kaçıran hastadır he şunu da söyliyim ben yaptığım işin %35 alıyordum yani 35 tl sabaha kadar uyanık kalıyorum kaç hasta gelirse sedyede veya koltukta uyuyorsun sonra üniversiteye gidip sabah 8:30 akşam 16:30 hasta bakıyorum şimdi altımda arabam da var ama millet kız peşinde koşarken biz saydıklarımızla uğraşıyoruz neyse amacım kimseyi kırmak değil ama birileri bir yere gelirken o araçlara binerken çok fedakarlık yapıyor neyse daha fazla uzatmayayım yarın insanlara tatil ama benim için değil herkese iyi geceler

milletvekillerinin yağlı sekreterleri 5500 lira maaş alırlar sadece rezervasyon yapar telefona bakarlar, danışman dedikleri akraba torpilli bütün gün boş oturan tipler de 5000 lira maaş alırlar bakanlıklarda bütün gün boş oturan uzmanlar 3500 alır.

bunları bi kere bi bilin.

Konu ile yazılanların içeriği çok farklı olmuş "kim ne kadar maaş alır" a dönmüş.

Bu gün o arabalar vergi kaçırmadan kanunsuz iş yapılmadan alınmaz. Namusu ile çalışan adam o arabaları alamaz bunu hepimiz biliyoruz. Maliye olsam bütün bu araç sahiplerine geriye dönük inceleme başlatırdım
  • Herkes birbirinin maasını kötülemeye başlamış.istediklerini elde etmişler sanırım.
    Audi mi alayim bmw mi alayım diye soran adam bile bu başlıkta en çok parayî temizlikçi kadınlar kazanıyor demiş.yuh diyorum.!!!

Herkesin işi kendine gòre zordur.Maaşıda size göre o işe fazla gelebilir veya az.Bunu sorgulamak çok yanlış.

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keomaa -- 10 Mayıs 2014; 1:52:08 >

• Güzel bir yazı olmuş

Yorum yapmak istemem zira orta direkte kalmadı

% 10 lik gelir düzeyi 100.000 ile sınırsız kazancı olanlar

% 20 luk gelir düzeyi 1000 ile 10.000 arası kazancı olanlar

GERİYE KALAN % 70 İSE 1000 TL VE ALTINDA KAZANCI OLANLAR

MALESEF ÜLKEMİZİN MANZARASI BU

Orijinalden alıntı: keus35

doktorların aldığı para amma da batmış yahu birilerinin gözüne.
    doktorun kazandığı gözünüze batarken mahallenizdeki unlu mamüller satan esnaf ne kazanıyor, ne kadar
    vergi veriyor baktınız mı? ya da benzin aldığınız istasyonun kapısında duran araca dikkat ettiniz mi.
    semtin kıyısında ilkokul mezunu olduğu meçhul taş toprak tuğla satan 5.25xd bmw sine ne demeli?
    vergi levhasına, matrahına, ödediği vergiye bir göz atın.
    hiçbir eğitime, vasfa sahip olmaya gerek kalmadan ticaretle kazanılan paralar??
    esnaf iş hayatına ortaokul sonrası başlar iken bir uzman doktor o dediğiniz paraları kazanmaya 40-45 yaşından
    sonra başlıyor. o da her doktor değil, her uzman doktor değil. branşının muayenehane açmaya uygun olması ve bir yarı
    ömrünü bu işe vermiş olması gerekiyor. ayda 13 nöbet tutarak uzmanlığını alan plastik cerrah var. kaza geçiren adamın kopan
    kolunu bacağını dikiyor. 13 saat ameliyatta kalan cerrah var.
    sizin görmediğiniz binlerce doktor en ücra köyde kasabada çok düşük maaşla ömrünü geçiriyor.
    uzmanlığı kazanan doktor çok düşük oranda. bunun içinde iyi kazanabilecek bir branş hekimi olabilmek binde birler civarındadır. ağır bir bedel ile. hem de burada yazı yazanların çok büyük çoğunluğunun ödemeye cesaret edemeyeceği bir bedel ile..

olayın vergi kısmına ise katılıyorum. herkes gibi çok kazanan doktorların büyük çoğunluğu ödemesi gereken vergiyi
    ödemiyor. devlet herkesten eşit şekilde kazancı oranında vergi almalı. verginin doktoru simitçisi olmaz.
    not: doktor değilim.

+1000000

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetyasir45

quote:

Orijinalden alıntı: belthazor44

Hocam söylediklerinize aynen katılıyorum.
    Bir tanesi hariç. Ben de doktorum ve ayda kazandığım para 2350 TL. 200000 TL kazananlar kim onu merak ettim açıkçası. Saygılar.

boşver hocam, millet doktorların 15-20 milyar maaş aldığını sanıyor, verdiğin rakamın doğru olduğunu internetten bakarlar zaten.

Doktor o kadar maaş alır mı yahu. Ben radyoloji teknikeriyim bizim bolum maaşları o kadar.(kadrolu)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    -erdemli adamın yolu,bencillerin insafsızlıkları ve kötü insanların zulmüyle sarmalanmıştır ancak merhamet ve iyi niyet adına karanlıklar vadinde zayıf olana rehberlik eden kişi kutsanmıştır çünkü kardeşinin gerçek hamisi ve kayıp çocukların kurtarıcısıdır o ,kardeşlerimi zehirlemeye ve yok etmeye çalışanlardan intikamımı mutlaka alacak ve onları büyük bir öfke ve güçle vuracağım ,senden intikam almaya geldiğimde adımın tanrı olduğunu anlayacaksın.
  • Guzel yazi hocam sonuna kadar haklisin malesef....
    Fakat dunyanin kanunu bu ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet halinden memnun şu anda sıkıntı yok Yalnız konu doktorlara kilitlenmiş, daha doğrusu doktorlar konuya kilitlenmiş az kazanıyoruz diyorlarsa az kazanıyorlardır, durumları demekki kötü adamların

Orijinalden alıntı: hollow

Şimdi yavaş yavaş yazacağım
    Ben diş hekimiyim çevremdeki doktor ve diş hekimlerinden yola çıkacağım
    - diş hekimliği uzmanlık sınavı ne zaman gelmiş bundan önce sizin Üniversitesiye gittiğinizde uzman hekimler okuldan para almadığı için hastane sonrası nöbete gider gece 11 de belki de sabaha kadar nöbet tutup aylık geçimini öyle sağlardı 2012 yılında DUS( diş hekimliği uzmanlık sınavı) geldi ve uzmanlık okuyan hekimler dediğim rakamları almaya başladı
    - tıp ı bitirdiğiniz anda mecburi hizmetinizi yapmadan diplomanızı alamazsınız
    - Kocaeli Üniversitesi de acil bölümünde arkadaşım var 48 saat hasta bakması sonucu vücudu dayanmadı bok bol serumla yaşıyor
    - geçen gün konuştuk Dr arkadaşım anlattı Tunceli de bir arkadaşı kadın doğum uzmanıymış çok da güzel kazanıyor ama Tunceli de sadece 2 tane varmış o yüzden ne Bayramı var ne tatili
    - uzmanlık sınavına hazırlanan bir diş hekimi olarak günde 12 saat ders çalışıyorum 12 saat sizi bir yerde oturun ve bunu 1 yıl boyunca yapın desem hiç tatiliniz olmayacak aileniz sadece sizi ara saatlerinde arayacak ailenizi onlar sizi ziyarete geldiğinde sadece 1 saat akşam yemeği yerken göreceksiniz desem
    - uzmanlığa çalışırken 15 kitabı ortalama 300 sayfa desek ve en ince ayrıntısına kadar bilmelisin desek
    - hasta özelde para verdikten sonra sizi de değil de esnaf zannetmesi ve bunlarla uğraşmak ama kanser otoimmün hastalıklardan şüphelendiğinizde aaa hayatını kurtaran adam olmak
    - siz eğlenmeye dışarı çıkarken bizim yarın hasta bakacağım alkol almıyım gibi kısıtlamalar yapmak
    - çocuğu olan bilir o koltuğa çocuğu oturtmak için deveye hendek atlatmak ki burada çoğunuz o koltuğa bile oturamazsınız bırakın çocukları
    Daha sayayım mı sonra ama hocam 100 tl dolgu mu olur yav
    Hastanın yetersiz bilgi vermesinden kaynaklanan komplikasyon tehlikeleri hekime bulaşabilrcek hastalık oranı ( aids hepatit) hastanın tüktürüğü ile yıkanmanız
    Yeter mi yetmezse devam ederim
    He unutmadan mesleğimi çok seviyorum bir hastanın Allah razı olsun ellerine sağlık demesi bunca şeye değiyor

Bir tıp doktorunun veya diş hekiminin kazandığı parada hiç kimsenin gözü olamaz. Olmamalı.
    Eğitimi gerçekten zor, meslek zor, karşılığı alınmalı.

Ama bu kadar yazı yazdıktan sonra 2013 yılı için ne kadar gelir beyan ettiğinizi de söylerseniz inandırıcılığınız ve güvenilirliğiniz artar.
    Daha doğrusu ne kadar vergi kaçırdığınızı ve bu konuda insanlara "kredi kartıyla ödersen devlete vereceğim kdv'yi senden alırım haaa" diye tehdit ettiğinizi.
    Sadece devletin alacağı kdv'yi engellemediğinizi, kendinizin ödemesi gereken gelir vergisini de cebe attığınızı.
    Adım kadar eminim ki, müşterilerinizin çok azına fatura kestiniz.
    Allahtan kredi kartı kullanımı yaygınlaştı da vergi kaçırmaya niyetlenenler azaldı.

İyi doktorlar her zaman iyi kazanmalı, ama vergisini de dürüstçe vermeli.
    Ülkedeki vergi denetimleri adam gibi yapılsa ve cezaları can yaksa kimse vergi kaçırmayı düşünemez.
    Amerika'da vergi kaçırmak büyük suçlardan birisidir, ama ülkemizde doğal karşılanıyor.

Vergisini tam verene "enayi" gözüyle bakılan bir ülkedeyiz.

Selamlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha bu ülke orta kesim için çalışan hükümet görmedi ki. Hepsi zenginleri daha da zenginleştirirler. %90 kimin umurunda hepsi %10 için varlar. Kimse vergi konusunda ağzını açmıyor. Medyada konu bile olmuyor.

Geçen gün ev alırken müteahhit evin tamamına kredi çektirmem diyor. Yoksa vergi vermek zorunda kalıyormuş. Belediyenin rayiç bedeli üzerinden çektiririm diyor. O da evin beşte biri değerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mihoku -- 10 Mayıs 2014; 10:15:01 >

Orijinalden alıntı: sekoya81

Orta sınıftan ne kastettiğimizi anlatmak gerekirse, özel veya devlette garantili bir işi ,hayat boyu alacağı maaş belli ve garanti olan, ne uzayıp ne kısalacak bu toplumun bel kemiğini oluşturan, zenginler,fakirler ve politikacılar tarafından vergilerle sömürülen ,ülkeyi ayakta tutan, temel halk sınıfından bahsediyorum.

Bu arkadaşlara dikkat ediyorum ,devamlı araçların fiyat yüksekliğinden, vergilerden ve fiyatların daha da düşmesi gerektiğinden bahsediyorlar.

Öncelikle daha çok bekleyeceklerini belirtmek isterim. Bu ülke 80 milyon, her ay ortalama 60 bin yeni araç satılıyor aslında tam bir fiyasko olsa da bu rakkam , yine de bayilerde bu araçları almak için 1 ay sıra bekleyen insanlar var. Siz herhangi bir ürünün 1 ay beklendiği yerde fiyatının düşeceğine mi zannediyorsunuz.

Dediğiniz olsun , bakın bakalım fiyatlar bir 10 bin düşsün ,o bayi kapılarında izdihamdan kaç kişi ölüyor. Peki bunca fiyat yüksekliğine rağmen bu araçları alanlar kim ?

Şunu unutmayın bu ülkede arsa çevirip devamlı zengin olan mütahitler, aylık 200 bin kazanıp vergi vermeyen doktorlar, plazalarda kara para aklayan finansçılar, borsa zenginleri ,normal yollardan kara para aklayanlar ,vergi vermeyen kuyumcular, siyasilerle iş çeviren liberal zenginler , arsa zengini fakir köylüler(dededen kalan arsayı satıp passat almak,anadoludaki toprak büyüklüğünü düşün ve bunu köylü sayısına bölün) ,aşiretler, mafya ,liberal zenginler ,kira zenginleri vb.... Daha bir sürü örnek verebilirim.

Demem odur ki bu yukarıda saydığım çok az vergi verip yada vermeyip yaşayan , araba almayı kara para aklama aracı olarak kullanan insanlar bu ülkenin çoğunluğu ve onlar için araba 80 bin olmuş,120 bin olmuş önemli değil ,araç 120 bin oldu mu adam gider en fazla dededen kalma bir zeytin bahçesini daha satar :)

Unutmayın siz devletin kontrolündesiniz ,ne uzarsınız ne kısalır,,onun için siz vergisini veren 3,5 lira tasarruf peşinde koşan kişilere tavsiyem, yukardaki örneklerden yola çıkarak çok fazla hayallere kapılıp , otomobil fiyatları düşecek diye beklememeniz yönünde olurdu.

Sevgilerimle :)

orta sınıf dediğniz gruptanım yani bir öğretmenim.Ancak memlekete babadan kalma 30 dönüm zeytinliğimiz var.Zeytinliğini satan kazandığı parayla birşeyler alanları küçümsüyorsunuz gibi bir algı oluştu bende umarım yanılıyorumdur.Ayrıca şöyle bir durum var ki artık köylü para kazanamıyor.30 dönüm zeytimliğimizi babam vefat ettiği için 10 yıldır ben işletiyorum inanın bazı seneler zarar ediyorum.zaten çiftçi zarar etmese tarlasında çalışmak yerine gidip fabrikalarda 800-900 tl ye çalışmaz.emin olun 20 sene içinde köylerde genç kalmayacak çünkü artık köyler para kazanamıyor.Ben de bazen düşünüyorum bütün malı satmayı ama rahmetlinin hatırası var kıyamıyorum.ayrıca sadece şehre yakın olan tarlalar para yapıyor gerisi yok parasına gidiyor.

• Özel bir hastanenin Acilinde Acil Tıp Teknisyeniyim. 4 tane acil doktoru var, 4düde pratisyen. maaş bordroları herkesin gözü önünde dağıtılır. 4üde de 8000 liradan aşağı maaş almıyolar ve de en az 2 hastanede çalışıyorlar. bu hesapla 16000 lira maaş yapıyo ayda. 2300 lira maaşı benim acil sorumlum alıyo ne doktoru

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.