Şimdi Ara

Araba kullanırken yükseklik seçiminiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
4.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Boyum 1.75 civarı ve her arabaya binişimde koltuğu en alçak pozisyona getiriyorum. Yere yakın pozisyonda gitmek daha zevkli bana göre. Yolu görmemde bir sıkıntı olmuyor, direksiyon konumu da biraz alçaltıyorum tabi.

Yalnız son zamanlarda şu dikkatimi çekti; ben kullanıktan sonra başka biri geçerse direksiyona hemen koltuğu yükseltiyor.

Siz hangi pozisyonda kullanıyorsunuz?

Merakımdan soruyorum, gereksiz bir konu olarak görülebilir tabi ama bana göre yere yakınken aracın vereceği tepkiler daha anlaşılır oluyor.

• Bende alçak tercih ederim ama suvcuk satışları gösteriyorki insanlar yüksek araç istiyor. Note, corsa gibi araçların süspansiyonlarını 10 cm yükselterek yeni araç yaptık diye 10bin tl pahalıya satan markaların hızla artması ve insanların gidip bunları alması durumun özeti. Yoksa o Juke denen hilkat garibesi başka nasıl satılabilir ? Minileri söylemiyorum bile. Hele o paceman......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxcrea -- 16 Nisan 2013; 2:47:40 >
  • Benimde boyum sizinki ile aynı bende çok alçak kullanamam.Kimileri koltuğun sırt kısmınıda yatırır.Tabiri caizse yatarak araba kullanırlar.O şekilde hayatta kullanamam.Yükseklik alçaklık derecesi biraz zevke dayalı bende yüksekten arabayı daha net hissederim.Bu yüzden spor arabalara belli bir alışma sürecim oluyo alçak kullanımından dolayı yoksa jipler en iyileri bence
  • Spor araba olsa daha iyi olabilir ama normal binekte yersiz komik gözükülüyor dışardan , orta iyidir ne yüksek ne alçak
  • Koltuk yüksek ve dik konumda araç kullanmak imkânsız benim için.Aynalar daha gözümün önünde,trafiği daha geniş açıdan izleyebiliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuksek arac kullaniyorum ama surus pozisyonunu yeteri kadar asagiya alabiliyorum ama ornegin bir Scenic'de bunu yapmak mumkun degil. Konsolun camla birlestigi yerin, goz hizanizla taptigi aciya bagli bu his.

• Benım koltuk daıma gerıde yatık durur baska turlu kullanamam ha aracta yuksek leylek gıbı olmıcak kesınlıkle yaylar %75 sertlestırılmıs spor yay olmalı gerek vıraj gerekse yol tutusu ıcın gereklı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    geniş lastik çok mu yakar?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne koltuğum yatık pozisyondadır, ne de yüksekliği düşüktür. Sırtlık fazla yatık kullananlar var ama bu durum hem kazada tehlike oluşturuyor, hem de ani manevra gereksinimlerinde sürücüyü engelliyor.
    Koltuk yüksekliği ise standart bende. Çok alçak pozisyonda görüş -kim ne derse desin- zayıflıyor ve hakimiyet duygusu azalıyor. Tabii ki S2000 kullanıyorsanız alçak pozisyon nispeten iyi, ama standart araçlarda orta konum bence en iyisi..

• Boyum 2 metre koltuk ve direksiyon en yüksekte.İmkanım olsa ön koltugu söküp arka koltuga oturacagım.
  • Koltugu en alçak konuma alırım her zaman. Suv araçlarda ki yüksek sürüş pozisyonunu hiç sevmem bar sandalyesinde oturur gibi bir hissi var. Yerle bir gitmek hissi benim hoşuma gider ne kadar alçaksa sürüş o kadar keyif demek benim için.

• Koltuk en alçak pozisyonda tercih ederim. Benden önce aracı biri kullandıysa , direk elim yükseklik ayar koluna gider , rahatsız olurum yüksekten.
  • Mümkün olan en basık şekilde araba kullanırım. Buradaki espri şu: koltuğa oturduğumda kafam kafalığa değecek ve iki elimi de yumruk yapıp, iki elimin baş ve işaret parmakları birbirine değecek şekilde birleştirip direksiyonun üstüne koyduğumda direksiyon simidi bileğime gelecek. Bu kurala uygun şekilde mümkün olduğunca basık ve mümkün olduğunca dizlerim kırılmadan kullanabileceğim pozisyon benim pozisyonumdur. "Kafam kafalığa değecek" demek, sırt dik olacak demek. diz bükülmemesi demek koltuk geride demek. Ancak "bilekler direksiyon simidinin üstüne uzanabilecek" demek, koltuk aşırı geride değil demek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

Bende alçak tercih ederim ama suvcuk satışları gösteriyorki insanlar yüksek araç istiyor. Note, corsa gibi araçların süspansiyonlarını 10 cm yükselterek yeni araç yaptık diye 10bin tl pahalıya satan markaların hızla artması ve insanların gidip bunları alması durumun özeti. Yoksa o Juke denen hilkat garibesi başka nasıl satılabilir ? Minileri söylemiyorum bile. Hele o paceman......

kavga çıkabilir hocam
  • Boyum 1,71. Ben koltuğu en ileri çekiyorum. O şeklide kullanıyorum. Yükseklik ayarı yok. Bir ara küçük bir minder bile koymuştum. Sonra vazgeçtim.
  • Boyum 1.75 ve araçtan araca yükseklik ayarım değişir küçük ve yere yakın araçlarda kafam tavana değmemek şartı ile en yukarıdan kullanırım yüksek araçlarda orta konumda kullanırım yüksekte kullanmamdaki amaç çok daha ferah seyir ve daha iyi görüş açısı sağlamak. koltuk çok önde olmaz dizlerim bükülmeden sürerim ama pedala yetişemeyecek kadar da değil. sırt desteğini genelde yataya 110 derece açı farkıyla konumlandırım başım koltuk başlığına yakın olmalı. EMNİYET KEMERİNİ TAKARIM TAKMAYANI UYARIRIM.
  • maksimum yükseklik ve maksimum dik pozisyon
  • Koltukla uğraşmıyorum ben. Araçlarımda 3.5 - 5 lik yay oldugundan yeterınce yerdeyım zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondatugraL -- 16 Nisan 2013; 16:32:39 >
  • Kafam tavana değmeyecek şekilde yükseklik...

O kaput görünecek ...
  • Boyum 1.80 e yakın ve bu zamana kadar hiç rahatsızlık hissettiğim olmamıştır.Arabamın tavanı bayağı yüksek ve içi sınıfına göre geniş.
    Corsa D

• Orta değer daha iyi ne dik nede yatık olmalı, ve orta yükseklik altta olsam sportif ama ben spor araç sürmüyorum, ve etraf az görünüyor,
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.