Şimdi Ara

Apple Türkiye'de fiyatları düşürecek fakat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Apple Türkiye'de fiyatları düşürecek sizlerde biliyorsunuz.
    Fakat bu fiyat düşmesi yaklaşık olarak urunlere gore yuzde 1-2 civarinda olacak.
    Son kullanıcı için asıl sorun şu;
    Fiyat indirimi 1- 2 ay içinde olursa;
    Fiyatların düşmesi ile birlikte ilk aşamada iphone 6 ve 7 güncelleme ile baya bir yavaşlayacak.

2019 un son aylarında ise iphone 11 lansmanı ve sonrasında "iphone 8" gelen güncelleme ile ağır bir darbe alacak.
    2020 de ise XR güncelleme ile yavaşlayacak.

Apple ı yıllardan beri takip ederim,
    Satış politika ve stratejisini çok iyi biliyorum.

Apple tarihinde hiçbir zaman fiyat indirimi yapmadı ve hiçbir zaman satışları bir önceki yıldan düşük olmadı.

Appleın fiyat indirimi kararı alması,
    Bundan sonra satış stratejisini değiştirdiğinin göstergesidir.

Yani fiyatlarda indirim yaptığı için telefonları güncelleme ile yavaşlatma yapacak, bunu mecburiyetten yapacak.
    Yani "apple telefon alıp 5 sene sorunsuz ve yavaşlamadan kullanırım" artık tarih olacak.

Hem fiyatları indirecek hemde o telefonu 5 sene sorunsuz ( şişmeden kasılmadan ) kullanmamıza kesinlikle izin vermeyecek.

Buna izin vermesi, apple ın nokia ile aynı kaderi paylaşması demek olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlış bilgiler veriyorsunuz. İndirim oranı belli olunca bu konuyu tekrar editleyecegim. İndirimin %10-20 arasında olacağını düşünüyorum.

Ayrıca son kullanıcı için söylediklerinizde tutarsızlıklar görüyorum. Bunu kullanıcı olarak söylüyorum. Yeni değil, iOS3 ten beri kullanan biri olarak söylüyorum. Bu söylediklerinizi 7.1.2 yüklü iPhone4 için söyleseydiniz haklısınız. Cihaz gerçekten sürünüyordu. (5 sene kullandım)
    Önümüzdeki yıllarda da rahat, sorunsuz, stabil çalışan yine iOS telefonlar olacak. Ailemdeki bir çok insan ve eşim 5s kullanmaktalar. Sorun yok.

Kara senaryo çizmeye gerekte yok.

Kullanın, keyfinize bakın.
  • Merak etmeyin her olay bir tecrübedir. Nokia’nın başına gelenlerin farkında Apple yani. Apple tabii ki zamanla çöküş yaşayıp bir gün batacaktır ama sebepleri daha farklı olur kanaatindeyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuzde 1-2 olacağını hiç sanmıyorum ha yaparsa da daha beter eder herseyi .. 700 milyon dolar kaybı var geçen seneye göre Türkiye’de

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış bilgiler veriyorsunuz. İndirim oranı belli olunca bu konuyu tekrar editleyecegim. İndirimin %10-20 arasında olacağını düşünüyorum.

Ayrıca son kullanıcı için söylediklerinizde tutarsızlıklar görüyorum. Bunu kullanıcı olarak söylüyorum. Yeni değil, iOS3 ten beri kullanan biri olarak söylüyorum. Bu söylediklerinizi 7.1.2 yüklü iPhone4 için söyleseydiniz haklısınız. Cihaz gerçekten sürünüyordu. (5 sene kullandım)
    Önümüzdeki yıllarda da rahat, sorunsuz, stabil çalışan yine iOS telefonlar olacak. Ailemdeki bir çok insan ve eşim 5s kullanmaktalar. Sorun yok.

Kara senaryo çizmeye gerekte yok.

Kullanın, keyfinize bakın.

• 2007'de 200 dolar indirmişler.

https://www.apple.com/newsroom/2007/09/05Apple-Sets-iPhone-Price-at-399-for-this-Holiday-Season/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrCooL -- 31 Ocak 2019; 0:14:7 >
  • Apple ın satışlarının düşme sebebi fiyatlarının yüksek olması değil ürünlerinde
    İnovasyon, yenilik yapamamasıdır.
    Apple ürünlerinin diğer marka ürünlerinden pahalı olduğunu herkes zaten biliyordu, buna rağmen alıyorlardı.
    Ve bu 2018 yılına kadar böyle sürdü.

Mesela İphone 6- 7- 8 birbirinin kopyası telefonlar.

Veya iphone 8 in fiyatı 4.500 tl civarında. Bu telefonu incelediğimizde ekranın hem üstünde hem de altında 1 er cm lik bir çerçeve görüyoruz.
    Ayrıca kocaman bir ana ekran tuşu görüyoruz.

2018 yılında bu telefon çıktığında, diğer bütün telefon üreticileri sonsuz ekran telefonların tanıtımını yapıp sattılar.

Dolayısı ile rakipleri sürekli telefonlara yeni bir özellik ekliyor. Ve bu telefonları apple ın fiyatlarının yarı fiyatına hatta 3 te 1 i fiyatına satıyorlar.
    Böyle bir durumda apple ın satışları düşmesi gayet normal.

Kamera, işlemci gücü, pil kapasitesi, ekran çözünürlüğü, parmak izi okuyucu , tasarım olarak birçok konuda apple diğer markaların gerisinde kaldı.

Bundan 10 sene önce piyasada sadece Samsung ve Apple vardı, dolayısı ile pastayı ikisi bölüşüyordu,

Artık Huawei, xiaomi, oppo , meizu gibi Çinli telefon üreticileri de var ve bu üreticiler artık teknolojinin yönünü belirliyor,,
    Samsung ve Apple Çinli üreticileri takip eder duruma düştü.
    2019 da çinli telefon üreticileri Katlanabilir veya bükülebilir telefonları piyasaya sürecek, Apple ın bu teknolojiye geçmesi herhalde 2021 i bulur.

Böyle olursa önce satışların düşer ardından iflas da edersin.

Samsung unda 2017 ve 2018 de satışları düştü,
    Özellikle S8 ve sonrasında bu düşüş gerçekleşti.
    Bu düşüşün ilk sebebi edge ekrandan kaynaklandı.
    Edge ekran kullanımda elde tutuşta çok sorun yaratan bir ekran. Ayrıca edge ekranlara kılıf uygulamada ayrı bir sorun.
    İkinci sebep ise S8 s9 birbirini tekrarlayan telefonlar oldu.
    Üçüncü sebep ise android arayüzünün gereğinden çok karışık olması.
    Dördüncü sebep ekran en boy oranı sorunlu olması.
    Bir çok uygulamayı tam ekran açamayışı.

• Bomboş argüman.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yüzde 20 indirim yapmazlar, imkansız.

700 milyon dolar , Apple ın tüm satışlarında yüzde 1 bile değil.

10bin tl lik telefonda yapılabilecek maksimum indirim 400 tl yi geçmez.

5bin tl lik telefonu 4.750 den aşağı veremez.

Yapılacak indirim yüzde 5 i geçmez. Bazı modellerde yüzde 1 bazılarında yüzde 2.
    Yüzde 5 indirimi de XS max de yapar.
    13 bin TL lik telefon 12.300 TL Ye satılır.

Yüzde 20 - 30 indirim yapması için toplam gelirinin bir önceki döneme göre en az yüzde 20 azalması gerekir.

Akıl var mantık var, geliri yüzde 0,8 azaldığı için ürünlerinde yüzde 20 - 30 indirim yapar mı?

• Apple sadece Türkiye’de mi indirim yapıyor bilmiyorum, eğer öyleyse böyle bir olay hiç olmaz. Ayrıca Apple’nin satışlarının artışı azalıyor. Mesela geçen sene global çapta 100 milyonu 150 milyona çıkardıysa (%50 oluyor, mesela) şimdi 150 milyonu 160 milyona çıkarıyor. Artış var ama daha az

Ayrıca, güncelleme gelmeyen telefon çöp olmuyor da güncel olup yavaşlayan telefon mu çöp oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akzidenz -- 31 Ocak 2019; 0:50:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

Bomboş argüman.
    13.500 mesaja 2-3 kelimelik cevaplar yazarak mı ulaşınız?

• Hayatımda gördüğüm en saçma konu. "öldü" diyebileceğim tek iDevice 4S'tir. Burada herkesin "7.1.2'de öldü bitti kül oldu çöpe gitti" denilen 4'ü birkaç ay kullanma şansım oldu. Tek söyleyeceğim ondan çok daha güçlü Android cihazlar çöp kutusundayken bu cihaz Asphalt 8 açıyordu lowdaydı ama yağ gibi akıyordu.

5S hala güncelleme alıyor, S4 çöp kutusunda. Bu forumun 0.012 saniyelik uygulama açılma süresi 0.013'e çıkınca "Bitti, yavaşladı, anası ağladı" huyundan cidden bıktım.

• Çöp e 10.000 TL verip de uzay telefonu olduğunu iddia etmek nasıl bir şey?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anti Fanboy

Hayatımda gördüğüm en saçma konu. "öldü" diyebileceğim tek iDevice 4S'tir. Burada herkesin "7.1.2'de öldü bitti kül oldu çöpe gitti" denilen 4'ü birkaç ay kullanma şansım oldu. Tek söyleyeceğim ondan çok daha güçlü Android cihazlar çöp kutusundayken bu cihaz Asphalt 8 açıyordu lowdaydı ama yağ gibi akıyordu.

5S hala güncelleme alıyor, S4 çöp kutusunda. Bu forumun 0.012 saniyelik uygulama açılma süresi 0.013'e çıkınca "Bitti, yavaşladı, anası ağladı" huyundan cidden bıktım.
    Yuh arkadaş ya, utanmadan yağ gibi akıyor yazmış. Kullanmasak inanacağız. 5 senedir s4 mini kullanıyorum. samsung güncellemeleri kesse de lineageos ile çatır çatır çalışıyor. Yani o sözde "çöp kutusundaki androidler" genellemesini yapmayın artık. komik oluyor.
    Ha bu arada samsung bir daha alır mıyım? Asla. Ama hakkını vermek lazım, öyle oturma organından sallayıp tek cümlede tüm eski androidleri çöpe atamazsın.

• Arkadaşlar,

Apple telefonlarda ilk indirim gerçekleşti.

İndirim oranı %5
    www.hepsiburada.com
    En Uygun iPhone Fiyatları Hepsiburada'da! Taksitli iPhone
    https://www.hepsiburada.com/iphone-ios-telefonlar-c-60005202
  • heavyy H kullanıcısına yanıt
    Ben ise tam tersini düşünüyorum ve yapılacak olan indirimin %25 civarında olacağını düşünüyorum. Çünkü fiyatlar belirlendiğinde apple sanırım dolar kurunu 7 TL olarakl baz aldı ama şu anda 5.25 civarında.
  • apple yenilik yapıyor ama çok geri kalıyor aslında geri kalmak denemez kendileri böyle tercih ediyor, hücresel verinin ayarlara girmeden kapatılması, hızlı şarj özelliğin daha yeni gelmesi, çerçevesiz tasarıma yeni geçmesi vs...
  • heavyy H kullanıcısına yanıt
    %5 sitenin indirimi. Genelde HB yapar.

Argümanınıza da katılmıyorum. Ciddi anlamda kayıp yaşamakta Apple. Sadece Apple değil tüm mobil cihaz üreticileri kayıp yaşıyor. Çünkü insanlar doydu. Yenilik pek kalmadı. Zaten ne yapacaklar ki daha. Katlanabilir cihazlar belki bir ihtimal heyecan verecek. Belki IoT ile bizim cihzların etkileşimi heyecan verecek gear ve home appliances konularında.

Bence indirimi ciddi düşünmeli Apple.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anti Fanboy

Hayatımda gördüğüm en saçma konu. "öldü" diyebileceğim tek iDevice 4S'tir. Burada herkesin "7.1.2'de öldü bitti kül oldu çöpe gitti" denilen 4'ü birkaç ay kullanma şansım oldu. Tek söyleyeceğim ondan çok daha güçlü Android cihazlar çöp kutusundayken bu cihaz Asphalt 8 açıyordu lowdaydı ama yağ gibi akıyordu.

Whatsapp a 7-8 saniyede giren cihaz la çöptekinin bi farkı yok. Ki S4 hala çok çok hızlı iPhone bakarsak

• Hauntedd kullanıcısına yanıt
    Tamam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.