Güncelleme (13 Ocak)
10 Aralıkta ön kayıt yapmıştım, TT de ara ara başvuruz için çalışmalara devam ediyoruz tarzı mesajlar atıyordu. Dün Açık Kapıdan internete ihtiyacım olduğunu, online derslerde zorlandığımı söylediğim bir metin yazdım, bu sabah Türk Telekom’dan ekipler geldi, binadaki kutuyu kontrol ettiler (ben bunu farkedene kadar gittiler tabi). Bundan 20dk sonra müdürlükten arandım, internetin bağlatılacağını ama önceki başvurumdaki (3 aylık 300 küsür + 300tl modem) modemin 600₺ olduğunu söylendi. Hız olarak en fazla 94mbit gelebiliyormuş, ben başlangıç olarak 12 aylık 24mbit paketini seçtim, 2-3 ay sonra daha yüksek hıza geçeceğim. Müdürlüğe gittim, imza verdim. Yardımcı olan müdür arkadaş yarın bağlatılacağını söyledi. Modem olarak da Keenetic Omni DSL siparişi verdim. Altyapı aktif oldu, TT sorgulamasında Hipernet, diğer sağlayıcılarda 80mbit gözüküyor.
Herhangi bir altyapı sorgulama sitesine girdiğim zaman direkt olarak “altyapı yok” mesajı ile karşılaşıyorum.
Türk Telekom’u arayıp sorduğumda adresimde bir çalışma olduğunu ve tarife seçip talep oluşturursam beni bilgilendireceklerine (ve öncelik vereceklerine), 24 ay içinde altyapı gelene kadar da taahhütsüz “magnet modem” (aylık 100gb 99₺, sınırsız 180₺) vereceklerini söylüyorlar. Neyi değiştirir bilmiyorum ama binamın içinde Türk Telekom ve Kablo TV kutuları var, binanın içinde internet kullanan farklı kişiler de var. Aslında farklı bir adreste olsam izleyeceğim yol mecburen bu olurdu.
Fakat adresim TurkNet’in GigaFiber 2021 planları içerisinde, yani farklı bir firmaya taahhüt verirsem gelecek aylarda daha pahalıya daha yavaş internet alma durumum var. İnternet altyapısı konusunda oldukça bilgisizim zira Gigafiber konusunda insanlar kablo çekildiğini vs söylüyorlar, ben ise telefon/elektrik/internet kablolarını ayırt etmekten acizim . Tahminimce (Türknet destek de bana hak verecektir) internetin bağlanması 2022’e kayacak, benim de sürekli online derslerim olduğu için (ve bolca internet tüketen birisi olarak) internete ihtiyacım oluyor.
Şuanda sanıyorum ki iki seçeneğim var, birincisi Turkcell’den paket satın alıp en azından bu ayı öyle geçirmek (onun dışında dev 80GB’m var aslında zaten.) ikincisi ise direkt Turk Telekomla iletişime geçip magnet modemle (akabinde 70-80Mbit olarak tahmin ettiğim) idare etmek.
Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz, benzer bir durumla karşılaşmış olanlar var mı?
Turk Telekom sonucu
TurkNet sonucu
Goknet sonucu
Etrafımdaki ağlar
Steamda Fake CSGO itemleri var
|
Vodafone RCS servisi
|
anlık internet hızlarınız neler? (ssli)
Yuvarlatılmış tasarım
|
Valve'nin kasalarının oranları ortaya çıktı!
|
|
Apple nin sitesindeki font değişmiş
Yeni seri 6sler
|
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.050
İkinci El Bölümü Mesajları: 15
Konularının görüntülenme sayısı: 35.560 (Bu ay: 319)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.196 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar