Yüzbaşı
25 Temmuz 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 355 (Bu ay: 1)
Gönderileri

Son zamanlarda yurt dışı telefon alanların başlarına gelen olaylardan biri imei kaydı yapılmasına rağmen bir müddet sonra telefonların kapanıyor olmasıdır.

İmei kaydı başarılı yapılmasına rağmen kiminde 1 ay, kiminde 3 ay kiminde bir sene sonra telefonlar kapanmaktadır.

Yapılan araştırmalarda ise imei kaydı yapılırken aynı zamanda İmei ile telefon numarasının eşleştirilmesi gerektiği BTK tarafından söylenmektedir. Ancak bu eşleştirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bir açıklama bir işlem yer almamakta, İnsanların telefonu kapandıktan sonra BTK aradığında böyle bir işlem olacağı ve bu işlemin BTK aranarak yapılacağı söylenmektedir.

E-devlet üzerinden İmei kaydı ilgili harç yatırılıp yapıldığında işlem tamamlanmış olmaktadır. Telefonu adına kaydedilen kişi sim kartını taktığında başkaca bir işlem yapılmasına gerek yok diye biliyorum.

Bazı sorunlar nedeniyle problem olabilir, imei kopyalanması vb. sebepler.

Ancak BTK bütün yurt dışından getirilen telefonlarda imei- telefon no eşleştirmesinin yapılması gerektiğinden bahsetmektedir. Ancak bunun nasıl yapılacağı ile ilgili hiç bir açıklama işlem yoktur

BTK ya göre kendilerinin telefonla aranarak bu işlemin yapılması gerektiğidir.

Aşağıda bulunan video da kadının imei kaydı yapmasına rağmen bir yıl sonra telefonu kapanıyor. Neden 1 yıl sonra kapanıyor? başka örneklerde bu 1 ay 3 ay gibi zamanlarda kapananlar da var.

Eğer imei kaydı gerçekleşmiyor ise telefon neden 120 günlük sürede kapanacağı yerde ,

çeşitli zamanlarda kapanıyor?

İmei kaydı yapıldıktan sonra imei-telefon no eşleştirmesi yapılacağı neden hiç bir yerde yer almıyor. Bu konuda açıklama yok. Ve bu konu nasıl yapılır bilgisi yok. Sadece telefon kapandığında BTK öyle olması gerektiğini söylüyor.

Bu konuda bilgisi olan ve başından bu tür bir olay geçenlerin yorumlarını nelerdir?


https://www.instagram.com/reel/CxfamZAsSXB/?igshid=MWZjMTM2ODFkZg==

Evet arkadaşlar. Televizyonları 10 yaşını doldurmuş olup hala zevkle seyredenler ve değiştirmeye kıyamayanlar var mı?
Televizyonum Sony 46X4500. Hala ilk günkü gibi canlı ve görüntüleri harika, keskinlik ve siyahlar bugün bir çok televizyonda bile yok.
Hiç bir görüntü kaybı oluşmadı.
Artık büyük ekran televizyon almak istiyorum. Bu günlerde modellere bakıyorum. Ancak televizyonuma kıyamıyorum. Alıp eve geldiğimde 46x4500 ün performansını aramak zorunda kalmaktan korkuyorum.
Ve karar vermekte zorluk çekiyorum. Nedeni mutlu olduğum bir televizyonum var. Ve piyasada olan bir çok televizyondan daha güzel görüntü veriyor ve beğendiğim bütün modeller 12 bin TL. den daha pahalı.
Yaklaşık bir ay önce 290 TL. ye aldığım kulaklık.
Plantronics RIG 500 PROHC

Buğunki fiyatı 720 TL.

https://www.hepsiburada.com/plantronics-rig-500-prohc-50mm-suruculu-pc-ps4-xbox-dolby-atmos-oyuncu-kulakligi-p-HBV00000CGMNX?magaza=Hepsiburada
Piyasada bulunan 5.5 inc üst donanım telefonlarının ortalama fiyatı 2000 TL. iken, İphone 6 plus fiyatının 3000 TL. olmasının esprisi nedir? Diğer telefonlara göre artıları nedir? Aradaki farkı İphone 6 ya vermeye değer mi?
Piyasadaki diğer büyük ekranlı telefonlardan donanım olarak işte bu yüzden alınır diyebileceğimiz fazladan özellikleri var mı? İphone 6 nın çoğu özellikleri hatta daha fazlasını diğer telefonlar piyasaya çıkartalı nerdeyse bir yıl oldu. Ki, onlar yeni telefonlarını çıkartıyorlar yeni özellikleri ile.

Ben İphone 4 kullanıcısı olarak büyük ekranlı bir telefona geçmek istiyorudum. İphone 6 yı bekledim şu ana kadar. Ancak hayal kırıklığı yaşadım. Fiyat olarak yüksek tutulmasının hiç bir anlamı yok. Donanım olarak çok büyük bir ilerleme yer almıyor. Elimdeki İphone 4, büyük ekranlı olsa yanına bile yaklaşmam iphone 6 nın.
Varsın biraz kassın, 3000 lira ne ya?
İphone 4 ve İpad'ım var.
Her ikiisinede İOS 7 yükledim

Yaklaşık beş gündür İpadımda bir sorun olmamasına rağmen İphone 4 de şarjım bir çok kişide olduğu gibi çabuk bitiyor.

Fakat dilkatimi çeken bir şey var. İpad cihazımda Son tam şarjından sonra gecen süre, kullanım ve beklemede doğru değerler verirken İphone 4 de bu değerler aynı kalıyor.

Yani tam şarjdan sonra bekleme süresi 12 saat ise, o kadar kullanmadığım halde kullanma süreside 12 saat gözüküyor.
Açık program mı var diye bütün programları, 3G-Wifi yi kapatmama ragmen yine aynı değerleri veriyor. Uçak moduna alıyorum, yine değişen bir şey yok.
Telefon durduğu yerde pil yiyor. İos 7 ye gecmeden önce gece sabaha kadar ancak 2-3 seviye düşerdi. Şimdi 20-30 seviye düşmekte.
Bir sorun var ama bulamadım.
Bu konuda görüş ve önerilerinizi bekliyorum
İpadımın ayarlar kısmında bugün "Geliştirici" Developer Setting diye bir ayarlar kısmı gözüme çarptı. Daha önce böyle bir şey olduğunu hatırlamıyorum.
Bir takım ayarlar var.

Energy diyagnostic
Network link conditionet
İad developer app testing


Gibi. Bunlar nedir. Ne işe yarar.

Yardımlarınız için teşekkürler
VPCSB1S1E Bilgisayarım var. Önceleri fan sesi yüksekti. Rahatsız edici bir durumdaydı. Bununla birlikte biraz fazla ısınıyordu.
Bilgisayar açılışta çok kasıyordu.
Windows 8 yükledim.
O günden beri fan sesi çok azaldı. Daha stabil ve daha az ısınır oldu.
Windows 8 yükledikten sonra Vaio'nun bazı fonksiyon tuşları çalışmadı. Onlarla ilgili bir çözüm bulamadım. Mesela görüntü arttırma azaltma tuşu gibi.
Bunlarda o kadar sorun değil. Belki çözümü vardır ama ben bulamadım. Vaio'da yüklü gelen programların hiç birini yüklemedim. Çoğunlukla kullanmadığım programlar.
İşin özeti şimdi bilgisayarımı daha çok seviyorum.
Philips Başbantlı Mikrofonlu Kulaklık SHL5905BK/10

Bu kulaklığı kullanan arkadaş var mı?
Yorumlarınız lütfen.

http://www.hepsiburada.com/liste/philips-basbantli-mikrofonlu-kulaklik-shl5905bk10/productDetails.aspx?productId=evphshl5905bk10&categoryId=17414
Sony VPCSB1S1E/S model dizüstü bilgisayarım var.

Windows 8 e yükselttim.

Ancak bilgisayarımın AMD Radeon 6470M ekran kartının driver güncelleştirmesini yapamadım.

Sony internet sitesinde Windows 8 için güncelleştirme bulunmuyor.

AMD'nin sitesinde ise yüklediğim driveri sistem kabul etmiyor.

Sorunumun çözümü için neler yapabilirim.

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.
Malum kışa adım attık. Zaman zaman klima ile ısınmak istiyorum. Ancak bu konuda en verimli şekilde nasıl ısınma yapılır? Nelere dikkat edilmeli? Bir inventer klima ile ısınmada cihaz nasıl çalışmalı? İnventer klimalarda oda ısısına yakın çalıştırıldığında cihaz zaman zaman durup çalışmakta. Bunun elektrik sariyatında etkisi nedir. İnventer klimalarda sürekli çalıştırmak mı, yoksa zaman zaman kapatıp tekrar açmak mı daha avantajlıdır?
Hangi ısı dereceleri klima için daha tasarrufludur?
Daha bir çok soru.
Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Hakkında
Konum: Bursa
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 10 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 6 gün
Mesaj Sayısı: 870
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.187
İkinci El Bölümü Mesajları: 29
Konularının görüntülenme sayısı: 33.018 (Bu ay: 1.181)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.870 (Bu hafta: 2)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.