Şimdi Ara

Antalyada GTA,Metin2, COD.. Yasaklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ANTALYA Valiliği, 18 yaşından küçük çocukların psikolojik ve fizyolojik gelişimine olumsuz etkisi olabilecek GTA, Call Of Duty, Half Life ve Metin2 gibi oyunların, internet kafelerde ve elektronik oyun yerlerinde oynanmasını il genelinde yasakladı.

Antalya Valiliği tarafından alınan kararla, 18 yaşından küçüklerin internet kafelerde ve elektronik oyun yerlerinde, ’Bloodrayne, Bloodrayne 2’, Grand Theft Auto (GTA), Epidos from Liberty City, ’San Andreas’, ’Grand Theft Auto 3, ’Grand Theft Auto 2’, ’Grand Ilieit Auto (Add OK)’, ’Hitman’, ’Global Operations’, ’Sniper Elite’, ’Battlefield Vietnam’, ’Wolfenstein’, ’The Godfather’, ’The Godfather II’, ’Metin2’, ’Knight Online’, ’Call Of Duty’ ve ’Half Life’ adlı oyunların oynanmasının yasaklandığı kaydedildi.

18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE YASAK

Açıklamada, yasaklanma gerekçesi, 23 Mayıs 2007 tarih ve 26530 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5651 sayılı ’İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi’ hakkında kanuna dayandırıldığını belirtildi. Yasak konulan oyunların uyuşturucu veya uyarıcı madde alışkanlığı, intihara yönlendirme, cinsel istismar, müstehcenlik, fuhuş, şiddet, kumar ve benzeri kötü alışkanlıkları teşvik edebileceği kaydedildi.

55 OYUN İNCELENDİ

Malatya Valiliği tarafından akademisyen ve uzmanlardan oluşan bir komisyon tarafından 55 bilgisayar oyununun incelenerek hazırlanan rapora atıfta bulunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İncelenen 55 oyundan 12’sinin 18 yaşından küçükler tarafından oynanmasının sakıncalı olabileceği yönünde kanaat oluşmuştur. Bilgisayar (video) Oyunları Sınıflandırma - Derecelendirme Raporu’nun Emniyet Genel Müdürlüğü’ne sunulduğu, bu bağlamda şiddet ve benzeri kötü alışkanlıklara teşvik eden ve 18 yaşından küçüklerin psikolojik ve fizyolojik gelişimine olumsuz etkisi olması sebebiyle oyunların oynanmasının yasaklanmasına karar verildi."

12 yaşından küçüklerin bilgisayar oyunu oynanan salon ve internet kafelere veli veya vasileri eşliğinde girebileceklerine değinilen açıklamada, 15 yaşından küçüklerin yanlarında veli veya vasileri olmadan saat 20.00’den sonra işyerlerine alınmayacakları, yasaklara uymayan işletmeci ve sorumlular hakkında da idari para cezası uygulanacağı kaydedildi.

GTA'NIN SABIKASI KABARIK

Dünyanın en popüler bilgisayar oyunu serilerinden olan Grand Theft Auto'nun (GTA) beşinci oyunu 2014'te piyasaya çıkmıştı. Kadına karşı şiddet unsurları barındırdığı için oyunun satışı Avustralya'da yasaklanmıştı.

GTA 5 hayali bir şehir olan ancak Los Angeles'dan esinlenilerek hazırlanan Los Santos'da geçiyor. Oyuncular üç sabıkalıyı kontrol ederek şehirde bir dizi suç işliyor.

Müzik ve sinema eserlerini de geride bırakarak, eğlence sektörünün 1 milyar dolarlık satış gelirini en hızlı aşan eseri olan oyun, onlarca ödül kazanmasına rağmen içerdiği şiddet unsurlarıyla eleştiri konusu da olmuştu.

http://www.hurriyet.com.tr/antalyada-18-yasindan-kucuklere-aralarinda-grand-theft-auto-ve-call-of-dutynin-de-bulundugu-oyunlar-yasaklandi-40043100

• #oyunumadokunma cılar çıkar şimdi
  • Mantıklı ve doğru bir karar ama halk zaten çoğunlukla korsan oynuyor. Yani oyunu satanlar bile bunu denetleyemiyorken devlet nasıl denetleyebilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lol ude koysalarmis.Knight metin bunlari oynayan kalmadi eskisi gibi

• ne boş şeylerle uğraşıyoruz yazık ya
  • Oyunları incelemek için uzmanlara,akademisyenlere gerek yok. Bu işi Avrupa da PEGİ ABD de ESRB yapıyor. hangi oyunun kaç yaşa uygun olduğu ve içeriği hakkında bilgilendirmeler zaten var.

Listede KANTIR olmaması beni şaşırttı.. Milli oyunumuz diye dokunulmadı herhalde

İstanbul valisinde ricam oyun fiyatlarına bi ayar çeksin. 300 tl'ye dayandı. Endonezya falan bizi uğraştırmasın.
  • Devletin yapabildiği en iyi şey yeni yasaklar üretmek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Multiplayer Ve Korsan Oyun...
    17 yıl önce açıldı
    yeni wolfteam hile
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu oyunların çoğunun 18 yaş altına satılması yasak zaten

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana göre yasakçı bir zihniyetle bu işler olmaz
  • Çok doğru karar ben 6 yıl metin2 oynadım hala sıkıntılarını çekiyorum

• Zaten ancak sanal ortamdaki siddet iceren unsurlari yasaklarlar gerçek yaÅŸam için birÅŸey yaptıkları yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • La onlar kimoluyorda Metin2yi yasaklıyor
  • Geç kalınmış bir karar, tüm Türkiyede yasaklanmalı. Sütten değil yoğurttan bile ağzım yandı, biliyorum çünkü. Şimdi ergenler gelip bu yasak kararını eleştirirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 20 Ocak 2016; 22:40:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.
    Eksik karar.
    PS Salonları ve internet cafe görünümündeki oyun oynatan batakhaneler kumarhaneler gibi kapatılmalı.

• Bugün metinde kurt kesen yarın kelle keaer kesinlikle yasaklanmalı hatta oynayanlar hapse atılmalı

• Arkadaş anne babasına yalvaracak evde oynayacak, anne baba bu konuda bilinçli hareket edemezse çocuğu sokağa çıkarmaman lazım o zaman.

Acaba atv'deki Nhat Hatipoğlu'nun programına da yasak gelecek mi?. Valla Nihat Hatipoğlu'na sorulan sorular fantezi düzeyinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırılanhayaller -- 20 Ocak 2016; 23:13:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freeky

Bugün metinde kurt kesen yarın kelle keaer kesinlikle yasaklanmalı hatta oynayanlar hapse atılmalı

Üstüne idam edelim, tam olsun.

• Doğru bir karar gibi gözüküyor.
  • iamburak kullanıcısına yanıt
    Doğru, hatta çoğunda 18+ şeklinde uyarı bile var. Yani zaten yasak
  • yahu 13 yaşımdan beri bilgisayar oynarım. her türlü şiddet oyunu oynamışımdır. yaşım 24, hala daha oynuyorum.

benim niye hiç davranış bozukluğum olmadı ? uyuşturucuya beni özendirmedi, hatta sigara bile kullanmıyorum ben, cinsel yönden hiç beni uyaran bir oyun da görmedim, intihar hiç düşünmedim, kumar sadece yasal olarak iddaa oynuyorum.

ee ? kendi kendilerine problem yaratmışlar.

adam gibi deseler ki, okuldan kaçan çocuklar olmasın diye bunları yasaklıyoruz, eyvallah diyecem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bcan402 -- 22 Ocak 2016; 11:42:32 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.