Şimdi Ara

Anneyle araba kullanmak hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 senedir aktif araba kullanırım özellikle annemin yanında aşırı dikkatli , yavaş kullanıyorum. Her kavşak arası benden önce annem sağa sola arkaya bakıyor. Sanki her gün kaza yapıyorum gibi sürekli bir panik içinde. Arabamin içine 20 farklı insan binmiştir annem , babam dışında işime karışan yok genelde övgü alırım. Ama annemle her yaptığım sürüşte kavga ediyorum , zehir oluyor. yavaş gitmeye o kadar alıştırmışım ki 40tan 60 çıkınca yavaş diyor yol boyu kavga ediyoruz. Yemin ediyorum artık kafayı yiyeceğim. Tek bizde mi böyle sizde de var mı sormak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• annen ne derse cevap verme, bildiğin gibi sür, alışacaktır. annen panik yapınca sen de geriliyorsun belli ki. eğer gerilirsen annenin rahatsızlığı da iyice artacaktır. ben de yavaş kullanırım , araca binip sürüşe karışan olursa cevap vermeden devam ederim, sonra eleştiriler kesilir zaten. cevap verdiğin an o panik sana da yansıyacaktır.

• annen ne derse cevap verme, bildiğin gibi sür, alışacaktır. annen panik yapınca sen de geriliyorsun belli ki. eğer gerilirsen annenin rahatsızlığı da iyice artacaktır. ben de yavaş kullanırım , araca binip sürüşe karışan olursa cevap vermeden devam ederim, sonra eleştiriler kesilir zaten. cevap verdiğin an o panik sana da yansıyacaktır.

• Yanınıza oturtmayın. Bence asıl kural bu. Alışana kadar arkada oturup sizin kullanmanıza alışınca öne geçmesini isteyin. Arabama en yakın arkadaşımdan, kız arkadaşıma, öğretmenimden ustama herkes bindi. Annem ve anneannem kadar panik yapan olmadı.

Bir süre sonra otobanda 120 ile giderken dahi güven kazanmış oluyorlar. Ancak o zamana kadar sakin ve dikkatli kullanın. Biraz uzun yol yapınca güvenleri daha da oturuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profes124 -- 24 Ekim 2021; 14:17:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şöförün işine karışana sinir olurum. adamı bildiğinden şaşırtırlar. bizde de var, ehliyet yok araba kullanmayı bilmez trafik kurallarını bilmezler ama karışırlar. işine yarayacak bi durum olur sağ boş vs anlık tamam da diğer türlü kazaya sebep olur

• Zamanla geçer
    Dediklerini hiç dinlemeyin tam tersini yapın birşey demeye korkar ananemle otoyolda giderken yavaş dedikçe hızlandım 220 km yaptım daha hiç sesi çıkmadı

• Doğru tespit hocam. Annem panik yaptıkça sinirleniyorum sineye çekemiyorum çünkü zoruma gidiyor. Bana güvenmiyorsan arabama binme diyemiyorum. Deniyeyim.

• büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

Şoförün işine karışan annem değil arkadaşım olsa arabama almam birdaha. O derece uyuz oluyorum hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Otobanda konuşmuyor. Korkudan sağı solu tutuyor dili kapanıyor. Şehir içi canımı sıkıyor.

• ANNEM DEĞİL DE TEYZEM YAPARDI AYNI ŞEYİ. NE ZAMAN BİNSE DEĞİŞMİYORDU. BİR GÜN VATAN CADDESİNDE GİDERKEN GENE BAŞLADI KARIŞMAYA. ÇEKTİM EL FRENİNİ YOLUN ORTASINDA. GEÇ SEN KULLAN. BEN KULLANMIYORUM DEDİM.   BİR DAHA ASLA AĞZINI AÇMADI..

• Çünküİnanırım. kullanıcısına yanıt
    efsane ya

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • annen varken senin o direksiyona geçmen hata, in koltuktan annen sürsün arabayı sende arka koltukta makam keyfi sür

• Bana da aman yavaş aman sinirlenme ona dikkat et buna dikkat et diyenler 150-160 km/h ile giderken uyuyor
    Kısacası takmayacaksın ki alışacaklar

• yaşasada 10 km hızla yıllarca kullansam dersin ileride. o kendi için değil senin için korkuyor. evladın ölmesi tarif edilemez bir acıdır. bunu düşünmek bile insanı çıldırtır, bu acıyı yaşama ihtimali düşünmek bunun her köşede kavşakta oldugunu bilmek üzüntü verir panik yaptırır. bu yüzden haksızsın.

• Sakin olun, dikkatli kullanın.

• Buna çözüm bulamazsınız zamanla da alışmıyorlar kendimden biliyorum babam yılların şoförü annem babama bile karışır sürekli kaza yapacakmış gibi hareketlere girer, başka araba hatalı olsa bile babama söylenir, Aracı ben kullanırken de böyle 1500 km yol yapıyoruz her yaz arabada ki herkes uyuyor annem hiç uyumuyor sürekli bir yerleri kontrol edip kaçla gittiğimizi kolluyor.

Kısacası araca annenizle minimum şekilde binin. Çünkü değişmiyorlar

• geç sen kullan istersen de, şoföre karışılmaz beğenmiyorsa binmesin arabaya.

• 40 yaşındayım.

20 senedir- 400 bin kmdir şöförlüğüm var.

Yanında araç kullandığımda sorun yaşadığım sadece 3 insan var şu dünyada:

1) Kayınvalidem

2) Babam

3) Annem

Fix , üçünden biri ne zaman ön koltuğa yanıma otursa, %50 ihtimalle kaza yapıyorum. Bakın büyük bir oran bu: %50 . Üçü birlikte aynı arabada olsa direk uçuruma yuvarlanacağız o derece.

Hiç şaşmaz. Üçü de işime karışmayı bir marifet sanıyorlar, beni aşırı geriyorlar, dikkatimi dağıtıyorlar. Üçüne de saygımdan ötürü laf diyemiyorum, ama üsteledikçe üsteliyorlar.

Ehliyeti olmayan kayınvalidem bana trafik dersi veriyor, burda sollanmaz sağa geç diyor. Gözünde kol gibi katarakt var, benden iyi görür yolu. Öndeki araca çok yaklaştın takip mesafeni koru der, İstanbul yolu şimdi sıkışıktır, çevre yolundan gidelim der, buraya niye girdin, altgeçitten dönseydin der, der Allah der.

Ehliyeti olmayan annem, frene azıcık sert bassam çığlık atıyor, camı yumrukluyor. Panik atak hastası. Onla sakin olmak mümkün değil. Onu sakin tutayım derken yola odaklanamıyorum. Sürekli gözü kadranımda, 50 yi geçti mi bağırır.

Ayda bir kazası olan, kırmızı ışıklarda gözü kapalı karşıya geçen babam, yaptığım her hareketimi eleştiriyor. Her hamlemde tek suçlu benim, taksici dolmuşcu hepsi bir melek. Ordan böyle mi geçilir, burdan şöyle mi dönülür, bu şeritte mi gidiliyor. Her türlü suçlu benim.

Bak 40 yaşındayım diyorum. Ama...

Yapacak birşey yok, üçünden de vazgeçmek mümkün olmadığı için mecburen canımdan ve malımdan vazgeçiyorum. Devamke

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 30 Ekim 2021; 10:47:15 >

• Benim annem de öyle. 30'la giderken mesela önüme biri atlıyor ya da biri kapısını dangadak sonuna kadar acıyor. Ben de biraz sert fren yapınca "Yavaş ol, hızlı gidiyorsun, bak gördün mü" tarzı eleştiriler alıyorum. 😀

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim 5 sene önce içinde bulunduğum durumun birebir aynısı. Kendileri bile der daha iyi şoför olduğumu ama karışmayada bayılırlar. Hele hele ehliyeti olmayanlar zaten 40 yıllık gizli usta şofördür  . Otobanda 110 la giderken hızlan der en sol şeride geç der ama sol şeridin 130-140 la aktığından ve o hızları bizim atmosferik motorlu corsanın kaldırmayacağını ve yakıt ekonomisini bilmez  .

Sakin olun ve soğuk kanlılığınızı koruyun, dediklerini he dyiip geçiştirin olayı büyütmeyin, zamanla alıştılar bizimkiler. Bir iki kez şunu yapsana etsene diye bir şey dediklerinde sertçe sağa çekin verin direksiyonu belki anlarlar.

Kendi aracınızı alana kadar veya depoyu doldurabilecek seviyeye gelene kadar biraz dişi sıkmak lazım.

• sen ne diyosun babam ne zaman sinyal versem kafasını arkaya döndürür kontrol eder, hafif hızlansam ayağıyla frene basıyormuş gibi yapar   Allah canlarını sağ etsin hepsinin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.