Şimdi Ara

Ankaralı arkadaşlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar önümüz hafta içi Ankara'ya gitmeyi düşünüyorum.Arabayla gitmeyi düşünüyorum fakat televizyonlarda görüyorum.Ankara kar açısından berbat durumda.Malum İzmir'liyiz sadece rakıda alışkınız kara,buza

Şimdi Ankara'da kalacağım yer Aydınlıkevler diye bi yer.

Sürekli görüşeceğim kişi Çayyolu'nda.

Çayyolu otobandan çıkar çıkmaz garın orda haritaya baktığım kadarı ile.

Şimdi öncelikle Aydınlıkevler -Çayyolu arası kaç km şehiriçi trafiği fazla mıdır?

Ankaranın şuanki durumunda araba kullanmak nasıldır?(Malum karda kullanma tecrübemiz yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can -- 22 Ocak 2006 0:36:58 >

• can topicte ve yazında anakralı olmuş ya anakra die bi yer var ben bilmiom yada ankaralı olcaktı sanırım saygılar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetdede

can topicte ve yazında anakralı olmuş ya anakra die bi yer var ben bilmiom yada ankaralı olcaktı sanırım saygılar..

Evet hızlı yazarken bazen harfler yer değiştirebiliyor uyardığın için saol.
  • bahsettiğin yerde trafik olmaz genelde. karda yağınca kimse arabasıyla çıkmıyor zaten. ama sen zincir bulundur ne olur ne olmaz.
  • aydınlık-çayyolu arası yaklaşık bi 25-30 km vardır. kar konusunda endişe etme, şehir için yollarda şu an kar yok, yeni yağmış olsa bile pek tutmuyor yollarda, üstünde gidip geldikçe de eriyor. endişe etme, sorun yaşamazsın. trafik yoğunluğuna gelince, bi kaç yıl öncsine kadar ankara'da trafik sorunu diye bi şey yoktu, hala da var sayılmaz. ama yine de günün yoğun olduğu sabah, akşam ve öğle saatlerinde bazı yerler yoğun olabiliyor. ancak yine de tıkanma diye bi şey söz konusu değil, trafik yavaş da olsa sürekli akar. ankara'da en büyük avantaj, gidiş güzergahı üzerinde alternatif yolların çok olması. bi yer yoğunsa mutlaka bi başka alternatif yol kullanılabiliyor. bilenler de o yollara kaçınca, ana arterler de çoğunlukla rahatlıyor. sen bahsettiğin yerler dışında başka yerlere gitmeyeceksen, kullanacağın yollar, konya-samsun yolu ve eskişehir yolu ki bu yollar da zaten 3-4 yer yer 5 şerit bile olabiliyor ve çok da yoğun olmuyor. sorun olmaz endişe etme. yine de gerek yollar gerekse de diğer konularda yardım istersen pm at, elimden geleni yaparım...

• aya' nın da söylediği gibi çayyolundan çıkıp gara kadar eskişehir yolunu kullanıp sonra konya yoluna çıkarak çok rahat bir şekilde çayyolu aydınlıkevler arası gidip gelebilirsin. (konya yolundan gitmek yerine kızılaydanda gidebilirsin ama sıkışık olur)
    zaten ankarada gidiceğin yeri bulamaman pek olası değil heryerden heryere gitmek mümkün :)
    yalnız bence 30 km den fazla tutar o yol.
  • Gece buzlanmaya dikkat et eğer çıkacaksan. Hiç tahmin etmediğin yerlerde olabiliyor. temkinli olmanda fayda var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aya saol.

Şimdi uçakla geliyim diyorum. Uçak bileti 150 ytl +150 dönüş =300 ytl

İstanbula gidecek olsam uçak mantıklı 59ytl e bile uçak var.

Orda bi yerden bi yere giderken soğukta donacaz toplu taşıma aracı beklicez diye.Sonra olmadık yerler olucak mecburen taxi kullanıcaz daha pahalıya gelicek sanırım.

İzmir-Anakra Arası (otoban) 520 km 520+520=1040 yapar 300km filanda orda gezsem. 1500 litre desek kafadan işte.Ortalama 7 litreden yaksam (dahada düşük yakarımda fazla hesaplıyorum) 105 litre benzin yapar.95 oktan pompa fiyatı 2.64ytl

105*2.64=277ytl lik benzinle yırtıyoruz.

Otobüslere baktım tobüste git gel 100 yine + ordaki ulaşım ücretleri v.s Birde otobüsle 7 saat filan çekilmez o yol sanırım.

Araba en mantıklısı gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can -- 22 Ocak 2006 1:14:04 >

• birde arabayla gelmezsen ankarada akşam 11-11,30 dan sonra ulaşım için tek seçenek taksiler oluyor. toplu taşıma diye birşey yok gece ankarada :)
    arabayla gelip en güzelini yaparsın. hem ekonomik hem rahat olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vasago

birde arabayla gelmezsen ankarada akşam 11-11,30 dan sonra ulaşım için tek seçenek taksiler oluyor. toplu taşıma diye birşey yok gece ankarada :)
    arabayla gelip en güzelini yaparsın. hem ekonomik hem rahat olur.

Hadi ya sakat o zaman

Bu arada zincir ne kadar?

Zincir takınca bi işe yarıyomu bari
  • quote:

Orjinalden alıntı: Can

quote:

Orjinalden alıntı: ahmetdede

can topicte ve yazında anakralı olmuş ya anakra die bi yer var ben bilmiom yada ankaralı olcaktı sanırım saygılar..

Evet hızlı yazarken bazen harfler yer değiştirebiliyor uyardığın için saol.

bişey değil ne demek bende hem topicte hem yazında yapınca anakara die bi yer vr sanırım die düşündüm

quote:

bahsettiğin yerde trafik olmaz genelde. karda yağınca kimse arabasıyla çıkmıyor zaten. ama sen zincir bulundur ne olur ne olmaz.

ya trafik olmasada yol sakat epey kar oluor kuzy..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdede -- 22 Ocak 2006 1:56:06 >

• Slazer umarım bu topici görür de anlatır Ankara'da oradan oraya kaydığı anları Bu arada Can, İzmir-Ankara tam 608 kilometre tutuyor, ben Eylül ayında gittim geldim, akşamdan mazot aldım full depo, sabah yola çıktım, Ankara'ya gider gitmez Batıkent'ten full depo yaptım, kilometre 608 yazıyordu 70 YTL yakıt aldım, yolun yarısı klima açık. Yani İzmir Ankara en az 590 km. Ama en rahatı araba dostum isterse uçaktan pahalı tutsun, bir de orada gidip geleceğim diyorsun, arabayla gitmek şart olmuş senin için. Ben bir tek sıkıntı yaşamıştım, akşamları arabayı park etmek için yer bulunmuyordu. Gerçi ben Tunalı Hilmi Cad. kaldığımdan normaldi, senin öyle bir derdin de olmaz bahsettiğin ilçeler daha tenha, Tunalı Hilmi'de arabalar da insanlar da resmen üstüste

• İyide dostum hem diyosun slazer analtsın kaydığı anları hemde diyosuna raba mantıklı

Ben zaten kaza yaparım kar buz tecrübem yok die tırsıyorum sen ne diyosun

Bu arada ben Gaziemir'den karabağlara dönmek için otoban kavşağını kullanıyorum bazen Ankara 520 mi ne yazıyo diye hatırlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can -- 22 Ocak 2006 2:53:22 >
  • quote:

İyide dostum hem diyosun slazer analtsın kaydığı anları hemde diyosuna raba mantıklı
    Ben zaten kaza yaparım kar buz tecrübem yok die tırsıyorum sen ne diyosun

Bu arada ben Gaziemir'den karabağlara dönmek için otoban kavşağını kullanıyorum bazen Ankara 520 mi ne yazıyo diye hatırlıyorum.

Bir şey olmaz, yavaş git kendine çarptırma yeter, zaten senin araç epey güvenli. Eğer tipi, cam buz gibi ekstrem koşullar oluşmazsa normal karda yapılacak en kötü şey hız ve ani harekettir. Bu ikisini yapmadığın ve sana da Milli Piyango gibi bir gelip çarpmadığı sürece sorun çıkmaz. Ben gidecek olsam arabayla giderdim, 15 tatilde İstanbul'a gideceğim, isterse kar yağsın yine arabayla giderim. Yalnız en kötü şey uzun yolda sıkılabilirsin yalnız gidiyorsan, şans ben bir kız arkadaşımla gittim sıkılmadım, Van'a kadar gitsem yine sıkılmazdım.

Benim araçta 608 kilometre yazıyordu, Yakıt Güvence Sistemi olduğundan hem İzmir'de hem Ankara'da yakıt alırken kilometreyi yazmıştım oradan biliyorum. Şimdi sen söyleyince kesin olsun diye benim Navtürk'ten baktım; Gaziemir Kipa'dan Ankara girişi Söğütözü 594,3 km. hesaplanıyor. Ayrıca Çayyolu-Aydınlıkevler arası 21,9 km, Aydınlıkevler-Çayyolu arası 22,9 km gözüküyor.

• Hım yani en fazla 300ytl benzin alırız neyse hesap pek değişmiyor.

Evet uzun yol biraz sıkıcak sanırım.

Başta 2 arkadaş gidicektik.Sonra ben Ankara'da okuyan bir kız arkadaşımı aradım.Dedim işte bana Çayyolu'na yakın otel bulur musun ücretini filan öğrenir misin?

-Aaa Ankara'ya geliceksin ve otelde kalıcaksın olmaz öyle şey gel bende kal dedi.(Bi kız daha ev arkadaşı varmış 2 kızlar yani)Olurmu canım öyle şey filan dedim neyse ısrar etti ok dedim.E misafir olarak arkadaşımıda götüremeyeceğimden yalnız gitmeye karar verdim.

Asıl gidiş sebebim sevgilim için.Ama 2 tane dilberlede aynı evde kalıcam.Kısacası Gündüz Aşk Gece iş yapacaz.İnsan bunu düşününce 600 değil 6000km de olsa dayanır gibi

• quote:

Hım yani en fazla 300ytl benzin alırız neyse hesap pek değişmiyor.

Evet uzun yol biraz sıkıcak sanırım.

Başta 2 arkadaş gidicektik.Sonra ben Ankara'da okuyan bir kız arkadaşımı aradım.Dedim işte bana Çayyolu'na yakın otel bulur musun ücretini filan öğrenir misin?

-Aaa Ankara'ya geliceksin ve otelde kalıcaksın olmaz öyle şey gel bende kal dedi.(Bi kız daha ev arkadaşı varmış 2 kızlar yani)Olurmu canım öyle şey filan dedim neyse ısrar etti ok dedim.E misafir olarak arkadaşımıda götüremeyeceğimden yalnız gitmeye karar verdim.

Asıl gidiş sebebim sevgilim için.Ama 2 tane dilberlede aynı evde kalıcam.Kısacası Gündüz Aşk Gece iş yapacaz.İnsan bunu düşününce 600 değil 6000km de olsa dayanır gibi

Yol arkadaşı ister misin? Hem sıkılmazsın da! İstersen mazot atayım benim arabayla kaçalım

• kar ve buzdan bu kadar korkmayın arkadaşlar. ankarada bu nedenlerle sıkıntıyı sadece yeni yağdığında ve gece ise çekersiniz. o da çok baskın yağarsa. öyle bi durumda bile hemen belediye müdahale eder. ara sokaklar dışında ana yollarda bi şey kalmıyor. yani çok baskın bi kar yağışı olursa ancak bi kaç saat sıkıntı olur. can senin güzergahın üzerinde buzdan dolayı risk yaşayacağın bi yol yok. tamamı çok işlek ana yollar. yani oralarda kar-buz sıkıntın çıkmaz. ankaraya gelene kadar ki güzergah üstünde (afyon tarafları gibi) bi şey olur mu bilmem ama ankara için endişe etme derim ben. bana da sorsan böyle bi risk bile olsa uzun yola imkanım varsa kendi arabamla gitmeyi her zaman tercih ederim. otobüsten nefret ederim. uçak desen rahat ama uçağa ulaşana kadar ve uçaktan indikten sonrası yine çile. var mı araba gibisi? kapıdan binip kapıda iniyorsun. ayakkabın bile çamurlanmıyor. istediğin yerde dur, istediğin gibi git. araba her zaman için rahattır. ben olsam arabayı tercih ederdim. yine de tabii senin bileceğin iş. yine söylüyorum. yardıma ihtiyacın olduğu sürece benimle iletişim kurabilirsin. elimden geleni yaparım...

• Bir de cok cok fazla yagdıgında bile ben konya yolu ve eskisehir yolunun karlanma yaptıgını gormedim! Ankara'daki tek dikkat edilecek mevzu kar yagdıktan sonra gece ayaz olur, buzlanma olur. Yokuslarda falan dikkat etmek lazm, hızdan kacınmak lazm okadar.
  • Yanına zincirini al gel. ankaranın hiç bi yerinde yolda kalmazsın.Hiç buz tecrübesi olmayan arkadaşlarımız bile zincir sayesinde hiç yolda kalmadılar.....Sadece ıslak veya buzlu zeminlerde biraz dikkatli ol derim.Ankara şöförleri genelde ıslağı pek sevmez kazalar artar. Bu arada aracın o kadar yakacaksa en mantıklısı. Ne diyelim şimdiden hayırlı yolculuklar..................
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.