Şimdi Ara

Animus Projesi Hangi Oyunu Çevirsin?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
942
Cevap
21
Favori
33.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar,

    Anketi başlattım. Oyları bekliyorum:

    animusprojesi.com

    İşte şıklar

    Divinity OS 2
    Dragon Age Inquisition
    Batman Arkham Knight
    Kotor 2

    Hangi şık birinci olursa başlamak için onun limitinin dolmasını bekleyeceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HK-47 -- 23 Temmuz 2018; 20:29:45 >



  • Faramir kesinlikle doğru söylüyor. Böylesi kaliteli bir ekibi herkesin çevirebiliceği oyunlarda harcamak gerçekten yazık olur. RPG oyunları tadı ve dokusunu bozmadan çevirebilecek adam sayısı çok değil.

    Divinity 2
    Pillars of Eternity
    Dragon Age Inquisition

    serilerinden birini çevirdiğiniz sürece bağışçılardan olucağımı temin ederim.
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/12W94MPvts7Li8WVAYPkZQU7E0Ls7FAcwvhbnnDxRojU/edit#gid=1074513076


    Bak bakalım oyundaki haline benziyor mu bunun neresi bire bir aktarılmış tablo? Bunu 3 ayda düzgünce çevirebilecek kaç tane profesyonel çevirmen bulunur? Eğer bu sürede adam gibi çevirecek birini bulursanız maliyetini aramızda toplar veririz kendilerine. Önümüzdeki ay içerik daha da büyüyecek, şu haliyle bile imkânsızken yeni sürümün hakkını verebilecek deneyimli birini tanımıyorum, varsa da o insan değildir... Rockerdem dediğin adama teklif et bakalım dediğin sürede ya da bedava yapacak mı?

    Adam açıkladığı üzere bir taban fiyat belirlemiş, daha uzun sürmesi veya kısalması o bedeli etkilemeyecek demiş. Kaldı ki ederinin yaklaşık %10-15'ini istiyor, bunun neresi açgözlülük? Para alıyorlar diye her şeyi bi' kenara koyup bununla mı uğraşacaklar? Verin parasını iş gibi görülsün gereği yapılsın, hem keyif bağışlayıp hem de iş mi bekliyorsunuz? Bedava yapabilecek olsaydı ben gereken yardımı yapabileceğimi söyledim, formu gören ağlamayı kesti uzadı, hatırlatırım. Mesajım da burada. Öyle kuru sıkı sallamayla olmuyor...

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/129067631


    Ruslar, Çinliler dediğin adamların zaten birçok oyunu kendi dillerinde, arada tek tük proje yapıyorlar ve el birliği yapıyorlar. Hangi projemizde bize arka çıktınız da yapmadık, 100 binlerce kelimelik arşivi 1 bilemedin 2-3 kişi sürdürüyoruz, karşılık da istemeyeceğiz!! Zira karşılıksız az mı iş yaptık? Yüz buldunuz astarını da istiyorsunuz. Ayıp bir şey bu söylemleriniz, bu fikrin saygı duyulacak tarafı yok. Köle ithal edin, Türkçe öğretin çalıştırın bi' zahmet. Bu insanların vakitleri sizin 10 liranızdan 20 liranızdan çok daha kıymetli. Yapılırsa zaten gönüllü yapılıyor ama iş sipariş ediyorsanız karşılığını da çatır çatır vereceksiniz, veremiyorsanız verebildiğiniz kadar konuşacaksınız... İnsanı dinden imandan etmeyin
    Arkadaşlar crpg'lerle aksiyon rpg'leri kıyaslamayın. Bu yapılacak en büyük yanlıştır. Daha iyi anlamanız için DA'dan değil de bu sefer de witcher3'den bir örnek vereyim mesela. Geralt'da sallıyorum tir tacour kılıcını buldunuz 2 soketli. Buna son eklenen DLC sayesinde 3 soket çıkartıp "kanamaya neden olma özelliği" olan rune'lar ile bunu max durumuna getirdiniz. Evet en güçlü siz oldunuz düşmanınıza karşı sallıyorum ama lvl atladığınızda tüm bunları yeniden yapmak zorundasınız. Peki ama neden? Çünkü oyunda "strength" gibi bir dinamik olmadığı için tir tacour kılıcını yeniden bulduğunuzda min. ve max. hasarının daha yüksek olduğunu görürsünüz. Hali ile eski kılıcınızın runlerını soketlerinden çıkarıp yeniden tir tochair kılıcını bulup yada craft'layıp soketlerini doldurup oyununuza devam etmeniz lazım. Eğer witcher3'de "strength" yani kas gücü dediğimiz bir dinamik olsaydı o zaman bu söylemiş olduğum şeyleri yapmak zorunda kalmazsınız çünkü kas gücünüzü geliştirdiğinizde hali ile hasar gücünüz de artar, taşıma kapasitenizde. Yani at'a eğer takmak da zorunda kalmazsınız.. Bu söylediğim en basit dediğim bir dinamiğin oyuna etkisi. RPG dediğiniz kavram sadece rol yapma,konuşma öğelerinin olması gibi şeyler değildir. Bu tür dinamiklerin de en derine indiği mekanik ve dinamik yapılar ister. Örneğin dos2 o kadar çok dinamik ve mekanik varki gözünüzle/kulağınızla görebileceğiniz bir örnek vereyim. Karakterinizi yeni açtınız sizden bir enstrüman seçmenizi istedi. Buradaki amaç oyunun belli kısımlarındaki çalan müziğin sizin seçtiğiniz enstrüman'a ağırlık vermesi ve sizi daha da gaza getirmesi. Yaptınız gayet güzel gidiyorsunuz sonra grubunuza birini aldınız. Müzikler aynı şekilde sizin seçtiğiniz enstrüman'a göre gidiyor ama sonra şunu fark ediyorsunuz "ulan bu enstrüman arada neden değişiyor ki?" Sonra şunu anlıyorsunuz. Grupa aldığınız adamın da bir enstrüman'ı var ve onu seçip yönlendirdiğinizde hali ile onun enstrüman'ı devreye giriyor ve müzikler değişiyor. Yani adamlar sadece sen enstrüman seç biz ona göre müziğini ayarlayalım sen de oynarsın demiyor. Bunun gibi nice ilginç şeyler size anlatabilirim ama oynayarak bunları deneyimlemeniz inanın sizin için daha güzel ve hoş bir deneyim olacaktır. Çünkü bu tür detayları aksiyon rpg dediğimiz oyunlarda göremezsiniz. Bu arada siz sormadan söleyim evet 4 kişilik grupta 4 farklı enstrüman şeklinde ayarlayıp canınız sıkıldıça önde yürüyen kişiyi seçip o enstrüman'ın ezgileri şeklinde ilerliyebiliyorsunuz. Bu yüzden boşverin kıyaslamayı arkadaşlar inanın dos2 verdiğiniz her kuruşu hak edecek bir yapım ve mümkünse de bu tür oyunlarla kıyaslamayın.
    Not: Bu söylediğimi de TR kaynaklı hiç bir sitede bulamazsınız çünkü oyunun derinliği oynadıkça kendini gösteriyor.
    Bundan sonra iş bizlere düşüyor.Artık oyun seçmeden her oyuna destek verilmeli bence.Bu sektörü yeniden canlandırmak bizim elimizde.Batman veya DAI destekleyen arkadaşlar olsun el ele verme zamanı.Bu şekilde herkesin istediği olur.Batmani 3 sene beklediniz çevrilsin diye ,DAI yi 4 senedir beklediniz değil mi.Yeni bir sürece giriliyor umarım güzel bir ivme yakalanır ve güzel günler görürüz.Daha çok Türkçe oyun görmek dileğiyle

    Ben her oyun için destek vereceğim.Oyun ayırt etmek yok.
  • Kesinlikle Dragon Age Inquisition.Dragon age 2 şuan da çeviriliyor zaten.Siz de bu oyunu çevirirseniz gerçekten süper olur.Ceviriye başlarsanız birçok kişinin ben de dahil abone olucagini düsunüyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklıma gelenler
    Watch Dogs 1, 2
    Need For Speed Payback
    Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands
    Devil May Cry HD Collection
    A Way Out
    Wolfenstein 2: The New Colossus
    The Evil Within 2
    Call of Duty: WWII
    Deus Ex: Mankind Divided
    Hitman
  • kesinlikle pillar of eternity gibi bir efsanenin çevrilmesi gerekli. Aynı şekilde mass effect andromeda olabilir ayrıca.
  • Wolfenstein II The New Colossus
  • Final fantasy XV
    Prey(2017)
  • Dishonored 2 çevirisi devam ediyor.Aslında çevrilmesi gereken epey güzel oyunlar var ama içlerinden çevrilirse Divinity 2 nin çevrilmesini isterim.Mass Effect Andromeda için Sarkıs bey talipti yanlış hatırlamıyorsam.Yeni çıkacak oyunlardan ise Metro Exodus(2019 a ertelenmesi kötü oldu) veya Shadow of the Tomb Raider olabilir seçenekler arasında.Final Fantasy XV da olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 24 Mayıs 2018; 23:41:36 >
  • Sonuna kadar arkanızdayız hocam. Mass Effect Andromeda'yı Fallout 4'ü çeviren sarkiskisaohanyan bu yaz çevireceğini söylemişti diye hatırlıyorum.


    Önerilerim
    1)HITMAN
    2)Batman Arkham Knight
    3)Wolfeinstein 2
    4)Far Cry 5
    5)Watch Dogs 2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matolimehmet -- 24 Temmuz 2018; 22:2:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yama parça parça paylaşılabilecek oyun olarak da HITMAN öneriyorum. Son oyunu tam bir başyapıt Türkçe olmasını isterim açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batman Arkham Knight bence...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iş bankası ibanı var mı ve ankete katılmak için kaç tl vermeliyiz
    Star Wars Kotor 2 Vampire: Masquerade Pillars of Eternity tyranny



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acenk -- 25 Mayıs 2018; 0:29:20 >
  • Devil may cry hd collection

    Evil within 2

    Özellikle ew2 diyorum. 6 ay oldu hala ses seda yok ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mass Effect Andromeda
  • Translate çevirilerin popüler olmaması ve asıl ''emek'' kavramının anlamını hakkıyla verebilmeniz adına

    Divinity 2

    ya da

    Dragon Age Inquisition olmasını temenni ederim. İyi çalışmalar.
  • Divinity Original Sin 2
    Hitman (2016)
  • şu dünyadan göçüp gitmeden watch dogs 1-2 yi türkçe oynamayı o kadar çok istiyorum ki bağış falan ne gerekiyorsa elimdeki tüm parayı koyarım o oyunları oynayabilmek için
  • Said Bey Haziranın 2'sinde Vampyr adında AAA oyun piyasaya giriş yapıcak ve türkçe dil desteği mevcut değil. Bu oyunu listeye eklemenizi şiddetle tavsiye edip gönülden istiyorum..
  • Wc2

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mass Effect Andromeda
  • Kesinlikle KOTOR 2. Star Wars evreni tecrübeniz de var. Oyunun fiyatı da çok uygun. Geniş ekran desteği de geldi.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.