K

Çavuş
22 Temmuz 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 337 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Konuya başlamadan önce konunun ana fikrinin bozulmaması açısından çeviri grupları üzerinden bu konuyu da saçma sapan yerlere çekmezsiniz.

Bu oyun çıktığı yıldan beri(2014) çeşitli çeviri grupları gelmiş geçmiş olsa da kimse bu oyuna yanaşmadı. Gerek büyüklüğü, gerekse diğer nedenlerinden dolayı olsa gerek. En son 2018 yılında Animus çeviri grubu bu projeye başladığını duyurdu fakat yaşanan olaylardan sonra birkaç ay önce yamayı askıya aldıklarını çevirmek isteyen ve tecrübesi olan gruplara destek olacağını açıklamıştı. Şu ana kadar düzgün bir çeviri grubu yoktu tecrube ve büyüklük bakımından. Ve yamayı kimse üstlenmedi. Bence şu an bu forumda olan; gerek tecrübesi gerek hızlı ve düzgün yama çıkarmaları nedeniyle bu işi tek yapabilecek grup olarak Anonymous çeviri grubunun yapacağını düşünüyorum. Bütün dünyadaki çeviri grupları RDR2 entegresi beklerken bile bu grup kendi yazılımcısı ile uğraşıp entegreyi yapıp başardılar. Eğer bu yamayı da bu grup yapamaz ise bir daha bu yamayı hiçbir grup yapamaz diye düşünüyorum..

Şahsi olarak istek bu konu foruma değil de sadece ANONYMOUS ekibinedir.. Umarım başlarsınız..
Yama arşivi yapanlar ve oyuna sahip olup yamayı bekleyenler için açıyorum konuyu.. Aşşağıdaki linkten indirebilirsiniz yamayı...
https://animusprojesi.com/turkce-yamalar/trine-4-the-nightmare-prince-turkce-yama-calismasi/
Şuradaki oyunları bi zahmet türkçeye çeviren çıkarsa çok iyi olur (!)...
https://steamcommunity.com/id/GNTGin0/games/?tab=all
Bana göre yapılması gereken ve olumlu geri dönüş aldığımız şey imza kampanyası.

Türkçe Yama istek bölümünde daha oyun çıkmadan boş boş 'abi 20 ekim 2021 de çıkacak oyun ama x oyununa yama yapın' demektense zamanında Animus Projesi'nin ve nicelerinin yaptığı imza kampanyası şeklinde konu açılıp destek sağlanırsa oyun firmalarının ülkemize bakış açılarını daha iyi anlamış oluruz ve ona göre oyunu satın alıp almayacağımıza karar vermemizde yardımcı olur. Bildiğiniz Vampire The Masquerade 2 resmi türkçe yama için imza kampanyası yapılmıştı ve olumlu geri dönüş alarak oyun çıkmamasına rağmen türkçe altyazı ile geleceğini kesinleştirmiş olduk. Burada da çok bilinmeyen ya da istenen indie oyunlar için 50-100-200 kişilik imzalar toplanıp firmalara iletilip sağlıklı geri dönüşler almamız sağlanabilir. Böylece burada boş boş kendimizi yırtıp kavga etmektense hangi firmalar nasıl davranıyor ne yapmamız lazım firmaların oyunlarını alırsak türkçe yama yaparlar mı gibisinden aklımızda fikirker oluşur.

Burada yamayı para ile satan gruplar ve arkadaşlar için de aynı önerim geçerli olacaktır. Mesela Y oyununun yamasını a grubu çeviriyorsa yamanın çevrilmesi bitip test aşamasına gelindiğinde Z sayı kadar imza kampanyası açmaları ve yayıncı firma ile görüşüp resmi olarak olumlu ve olumsuz geri dönüşleri burada yamanın altında paylaşmaları iyi olur. Hem 'abie ücretli yama mı olur yea.. 10 tl nin nerde vergisi.. 10 tl ye ben ev geçindiriyorum...' gibi boş yorum yapan insanlar yama bölümlerini kirletmez hem de firmaların duruşlarını kontrol ederiz ve ücretli yama sunmak için +1 sebep olur. Ayrıca yanılmıyorsam 23Studio burada kurulup şirketleşip resmi yama yapmaya başladılar. Buradaki diğer ücretli yama yapan gruplar da 23Studio'dan danışmanlık desteği alarak şirketleşebilirler(istekleri bu yönde ise)

Umarım söylediklerim yararlı olur ve hep birlikte yapmaya başlarız. 'Olumsuz yorum atalım anlasınlar gücümüzü' gibi konular açmaktansa bu bana daha gerçekçi ve geri dönüşünün daha yararlı olacağı izlenimi veriyor.

Lütfen bu konunun altına 'kesin sen a grubundansın.. yok c grubundansın' gibi boş insanlar gelmesin.
İyi günler.Forumda daha yeniyim.Başlıkta da belirttiğim gibi türkçe yama yapımı ile ilgili bilgiler almak istiyorum.Sitedeki yama hakkında bilgiler cok güzel fakat daha detaylı bilgi birikimine ihtiyacım oldugunu fark ettim.Bu başlık altındaki yorumlarınız benim için çok önemlidir.Ayrıca ingilizce seviyem ile ilgili söylemem gerekirse biraz köreldi.Yama yaparken bir yandan arkadaşlara oyunları daha keyifli oynamaları için yardımcı olmak hem de ingilizce seviyemi yama yapımı sayesınde pekiştirip gelirştirmek istiyorum.Yorumlarınız için teşekkürler
Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Anakart
Asus
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 16 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 163
İkinci El Bölümü Mesajları: 60
Konularının görüntülenme sayısı: 3.817 (Bu ay: 100)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 197 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.