Şimdi Ara

Anfiye hoparlör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
1
Favori
3.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakınlarda 2x30 wattlık bir anfi yapıcam elimde 2 tane 4 ohm 7 w hoparlör var bunu kullanabilir miyim yada ne kadarlık bir hoparlör kullanmam lazım ?

• Amfinin omajına bağlı. Hangi entegreyle devreyi yapacaksınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Amfinin omajına bağlı. Hangi entegreyle devreyi yapacaksınız?

tda2030 diye düşünüyorum birde benim elimde tda2822m ile yaptığım bir devre var ona max kaç watt bağlıyabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkuduman

quote:

tda2030 diye düşünüyorum birde benim elimde tda2822m ile yaptığım bir devre var ona max kaç watt bağlıyabilirim?

güçten ziyade ohma bakın. mümkünse aynı ya da hoparlörden biraz daha düşük omaja sahip devre yapın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

güçten ziyade ohma bakın. mümkünse aynı ya da hoparlörden biraz daha düşük omaja sahip devre yapın.

tda2822m de ohma göre göre volt değişiyor ama tda2030 ile yapınca kaç ohm olacak
  • quote:

Düşük güçteki bir amfi ve yüksek watlı bir hoparlör ile (bir de hoparlör hassasiyeti 90 db'in altında ise) beklenen ideal ses performansına ulaşmak imkansızdır. bunu sağlamak için herkes bilinçsizce volüme yüklenir. Oysa amfi gücünün hoparlörden daha düşük olduğu bu durumda, yüksek volüm nedeniyle büyük oranda distorsiyon gelişir ve empedans değişikliklerinin tolere edilememesi, düşen akım ve benzeri nedenlerle iyi beslenemeyen hoparlör driver’ları büyük hasarlar görür. Özetlemek gerekirse; hoparlörler kendilerinden güçlü ampfilikatörlerin volümünün açılması ile değil, kendilerinden güçsüz amfilerin sesinin yükseltilmesi nedeniyle patlarlar ve yanarlar.

Çoğu kişinin bilmediği bir gerçek. Şunu da unutmamak gerekir ki 5 W bir hoparlöre 30 W bir amfi bağlayıp volume ye abanırsak elbette hoparlör cırtlayacaktır.

Bu arada tda 2822 m için stereo ise 4 ohm 1-2 W, köprü modda kullancaksan 8 ohm 2-3 W hoparör idealdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

quote:

Yakınlarda 2x30 wattlık bir anfi yapıcam elimde 2 tane 4 ohm 7 w hoparlör var bunu kullanabilir miyim yada ne kadarlık bir hoparlör kullanmam lazım ?

Tersi daha iyidir yani 7 vatlık amfiye 30 vatlık hoparlör kullanmak. 30 vatlık amfide 7 vatlık hoparlör kullanabilirsiniz ama hoparlörünüzün gücü kadar sesi açmanız gerekecek. Dikkatli olursanız hoparlörlerinizi korursunuz ama herşey olabilir. Amfinize zarar gelmez.
    Selamlar.

30 wattlık bir hoparlör ne kadardır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SUBWOOFER KABLOSU
    18 yıl önce açıldı
    Hoparlör
    2 yıl önce açıldı
    rms-anfi-hoparlör
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yakınlarda 2x30 wattlık bir anfi yapıcam elimde 2 tane 4 ohm 7 w hoparlör var bunu kullanabilir miyim yada ne kadarlık bir hoparlör kullanmam lazım ?

TDA2822M anfine minimum 1w watt olmak üzere istediğin güçte hapolör bağla bir şey olmaz
    ama 30w anfi yapmak istiyorsunuz ona 7w hapörlör bağlamamalısınız çünkü ses seviyesi arttıkça hapörlöre
    zarar vercek ve patlatacaktır o yüzde ona en az 30-50w civarında bir hapolör bağlamalısınız.
    anfi için tavsiyem tda7377 entegre hem güçlü hem ucuz hem kaliteli ve devresi çok basittir.
    TDA7377:gücü 2x30 watt'tır

• quote:

Orijinalden alıntı: rakimalar

quote:

TDA2822M anfine minimum 1w watt olmak üzere istediğin güçte hapolör bağla bir şey olmaz
    ama 30w anfi yapmak istiyorsunuz ona 7w hapörlör bağlamamalısınız çünkü ses seviyesi arttıkça hapörlöre
    zarar vercek ve patlatacaktır o yüzde ona en az 30-50w civarında bir hapolör bağlamalısınız.
    anfi için tavsiyem tda7377 entegre hem güçlü hem ucuz hem kaliteli ve devresi çok basittir.

aslındailk başta tda7377 ile yapıcaktım fiyatı 3. küsür diye gördüm tda2030 65 kuruş sizce yinede 7377mi yapıyım gerçi 7377 gayet kücük ama verimliyse bilmem

• quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

quote:

Düşük güçteki bir amfi ve yüksek watlı bir hoparlör ile (bir de hoparlör hassasiyeti 90 db'in altında ise) beklenen ideal ses performansına ulaşmak imkansızdır. bunu sağlamak için herkes bilinçsizce volüme yüklenir. Oysa amfi gücünün hoparlörden daha düşük olduğu bu durumda, yüksek volüm nedeniyle büyük oranda distorsiyon gelişir ve empedans değişikliklerinin tolere edilememesi, düşen akım ve benzeri nedenlerle iyi beslenemeyen hoparlör driver’ları büyük hasarlar görür. Özetlemek gerekirse; hoparlörler kendilerinden güçlü ampfilikatörlerin volümünün açılması ile değil, kendilerinden güçsüz amfilerin sesinin yükseltilmesi nedeniyle patlarlar ve yanarlar.

Çoğu kişinin bilmediği bir gerçek. Şunu da unutmamak gerekir ki 5 W bir hoparlöre 30 W bir amfi bağlayıp volume ye abanırsak elbette hoparlör cırtlayacaktır.

Bu arada tda 2822 m için stereo ise 4 ohm 1-2 W, köprü modda kullancaksan 8 ohm 2-3 W hoparör idealdir.

Teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tersi daha iyidir yani 7 vatlık amfiye 30 vatlık hoparlör kullanmak. 30 vatlık amfide 7 vatlık hoparlör kullanabilirsiniz ama hoparlörünüzün gücü kadar sesi açmanız gerekecek. Dikkatli olursanız hoparlörlerinizi korursunuz ama herşey olabilir. Amfinize zarar gelmez.
    Selamlar.

30 wattlık bir hoparlör ne kadardır?

Fiyat kaliteye göre değişir. Maksimum gücü 30 vat olan başkadır nominal 30 vat olan başkadır çevrenizdeki elektronik malzeme satıcılarından araştırın bütçenize göre karar verirsiniz.
    Selamlar.

ilgilendiğiniz için teşekkürler pazartesi 7377 alıyım bari

• quote:

quote:

quote:

aslındailk başta tda7377 ile yapıcaktım fiyatı 3. küsür diye gördüm tda2030 65 kuruş sizce yinede 7377mi yapıyım gerçi 7377 gayet kücük ama verimliyse bilmem

7377 iyidir ayrıca aşırı basit bir devre. Oto hoparlörü kullanabilirsin. Ben odamda iki adet 7377 ile front ve rear ları çalıştırıyorum.

• Herkese teşekkürler 7377 aldıktan sonra devrenin fotoğraklarını koyarım iyi geceler
  • bu gecelik son bir soru 7377 çok ısınıyor mu?
  • quote:

quote:

quote:

eminmisiniz datasheet de 18 w diyor tda 2030 için.
    o 30w biraz da şişirmedir nette reiting olması için yapıyorlar
    neyse ben tda7377 yi öneririm distirasyon'u çok düşük
    %0,3 civarındadır.bu tda 2030 gibi pentawat modüllerinin distirasyonu çok yüksek
    maalesef ben denedim ve açıkçası hiç beğenmedim.

TDA7377 ALLDATASHEET

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakimalar -- 1 Aralık 2012; 0:17:22 >

• kesinlikle 7377 alıyorum o zaman iyi geceler
  • quote:

bu gecelik son bir soru 7377 çok ısınıyor mu?

Yoooooooooooooooooooooo
    hiçte değil ısınması gayet normal seviyede
  • quote:

kesinlikle 7377 alıyorum o zaman iyi geceler

size de iyi geceler
  • Soğutucu bağlamak gereklimi eğer gerekliyse ne boyutta ?
  • sizce nasıl devreyi nette buldum ve küçük değişiklikler yaptım

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.