|
Ustalarım kolay gelsin, ben daha çok güç elektroniğinde uzmanım, ses sistemlerinde tecrübem az,elimde 2 tane 4ohm 5watt hoparlör var, ama anfi olarak tda2030 çift entegreli stereo anfi var, yeni hoparlör şu an alamıyorum, hoparlörleri yakmadan anfiye sürmek zor Şöyle bir sorum olacak acaba anfinin beslemesini düşürsem çıkış gücüde düşermi, 2 tane tda2030 çift çıkışlı anfiyi beslemek için en az 2.5-3 amper besleme gerekli ben bunu 1 amperle sınırlasam voltajıda 9 volta düşürsem hoparlörleri yakmadan,bozmadan kullanmak mümkün olurmu Şöyle bir teorim var, Hoparlörler 2×5 watt olacağı için besleme sıkıntısı olmayacak, çünkü tda2030 peak 18watt bile verebilen bir entegre hoparlör başına bu anfi yarım güç hatta 3/1 güçte çalışacağı için son seste bile zorlanmayacak,distorsiyona girme ihtimali azalacak biz güç regülatörlerini yüke göre bilerek büyük yapardık, böylece transistörler kapasitesinin çok altında çalışacağı için stabil çalışırdı, ısınma az olacağı için uzun ömürlü ve dayanıklı olurdu, acaba bu dediğim anfi entegreleri için de geçerlimi bu dedigim mumkünmü ,bu biraz bir kedi taşımak için kamyon kullanmaya benzedi ,kusuruma bakmayın ben böyle birşey yaparsam anfi ve hoparlörler nasıl tepki verir teşekkürler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknomasters -- 16 Ocak 2021; 16:27:25 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

Hızlı