Şimdi Ara

İyontoforez Cihazı Akımının Kendi Kendine Değişmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar terleme tedavisinde kullanılan 2. el iyontoforez cihazı aldım. Bu cihaz 25 mah'a kadar akımı bir kabın içindeki suya vererek eller içine konuluyor. Cihazın üzerinden akımı kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. Ancak akım benim ayarladığım değerde kalmıyor. Örnek veriyorum; 15.0 ayarladığım da birden 17 veya 13 olabiliyor. Bu şekilde değişkenlik gösteriyor. bunun normalde sabit kalması gerekiyor. Belki 0.3 kadar oynama olabilir ama 3 4 puan birden artması veya azalması sıkıntı oluşturuyor. Çünkü eller suyun içerisindeyken değişimleri hissediyorsunuz. Cihazın linki bu:
    www.gunmed.com.tr
    Gün Medikal,iyontoforez, iyontoforez cihazı, aşırı el ayak terlemesi cihazı, aşırı el ayak terlemesi, iyontoforez imalatı, tens cihazı, tens cihazları, gun med, gün medikal, galvanik akım, line filter, ems cihazları
    https://www.gunmed.com.tr/iyontoforez.html
    sorun sizce ne olabilir? Bunu evde kendim tamir edebilir miyim? Bana maliyeti ne olabilir? Teşekkürler.

• Cihaz boşta iken aynı hata var mı?
    Yük altında mı hata yapıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Değiştirdiğiniz potun aynı değerinde, yüksek kaliteli Lineer pot kullanın. Sorun büyük bir ihtimal giderilir.
    Hocam cihazı biraz önce tekrar denedim ve dün yaşanan dalgalanma yaşanmadı. Cihaz kargo ile geldi dün o neden olmuş olabilir mi? (düşme vs gibi) Ayrıca dün geç saatlerde denedim. O saatlerde elektrik kullanımı yoğun olması bunda bir etken olabilir mi diye düşündüm şimdi.

Ayrıca dediğiniz parçayı kendi imkanlarımla evde değiştirebilir miyim?

Daha Fazla Göster
  • Konuyu çözeceğini sanmıyorum ama aklıma birşey geliyor.

Hani eskiden tehlikeli kahve makineleri vardı plastik hatırlarsınız. Sürahi gibi küçük. İki tane madeni plakaya 220'yi verirdi, cızzzzz pata küte kütürt küt pat diye garip sesler çıkararaktan suyu bir iki dakikada kaynatırdı. O pata küte kütürt anlarında öyle tahmin ediyorum ki akım bir artıp bir azalıyordu (kütürderken su teması ve direnci değişiyor sanırım)

Sizin cihazda da sıkıntı bu olmasın mı?

EDİT: bu arada konu sahibinin linkine baktım da, fiyatlara bakar mısınız çocuklar Askında ufak birşey yapıp köşeyi dönmemek elde bile değil Çalışma mantığı basittir onun. Yapıcaksın, kullanım kılavuzuna da akımda oynamalar olabilir normaldir diye not yazıcaksın bitti gitti be yavrum beeeğ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 14 Temmuz 2020; 3:21:34 >

• Arkadaşlar cihazın içi bu şekilde. Son 1 haftadır sorunsuz kullanıyordum. Sonra yine alçalıp yükselmeye başladı kendi kendine. Cihazı üreticisine yolladım. Kontrol ettiklerini söyleyip video çektiler. Onlarda değer sabit duruyordu. Cihaz eve gelince tekrar kullanmaya başladım 2-3 gün normaldi sonra yine sapıtmaya başladı. Cihazın fotoğraflarını koyuyorum aşağıya. Elektronik bilgim fazla yok. muhsin kamer hocam potansiyometrenin değişmesi gerektiğini söyledi. Eğer tecrübeli arkadaşlar hem fikir ise potansiyometre alıp bi elektirkçiye gitmeyi düşünüyorum.

İyontoforez Cihazı Akımının Kendi Kendine Değişmesi İyontoforez Cihazı Akımının Kendi Kendine Değişmesi

• Bir şey ne kadar az ise değeri o kadar yüksek oluyor. Şu kutunun içinde 3 bin liralık ne var ki ? 500 komponent tutsa , 500 de yanında verdiği elektrot cArt curt. 2 bin lirası kâr...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef bu sorunu çeken bilir arkadaşalar. Fiyatlar çok yüksek. Yurt dışında daha pahalı olduğunu biliyorum. Umarım bu sorunu az bir maliyetle çözebilirim. İlgili arkadaşların görüşlerini bekliyorum.

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Yükte/Boşta aynı hata varsa potansiyometreyi değiştirin.

Değiştirdiğiniz potun aynı değerinde, yüksek kaliteli Lineer pot kullanın. Sorun büyük bir ihtimal giderilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civilheros -- 15 Temmuz 2020; 19:11:36 >

Bence ; cihaz. Calisirken icerisinde kararsızlığa neden olabilecek malzeme pot/trimpottur derim.
    Kolay gelsin.

Hocam sana çok teşekkür ediyorum. Ptansiyometreyi tam açamadım ama hafif üstündeki metal kısmı ayırıp, kolonyalı mendil ile için silmeye çalıştım. İçinde siyah bi tabaka gibi bişey çıktı az bişey. Sonra kapatıp denedim ve cihazdaki dalgalanma kesildi. Şimdilik bu şekilde devem edicem. Sorun devam ederse yenisiyle değiştiririm. Önerin için çok sağol.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.