Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1162. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27.870
Cevap
560
Favori
1.868.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
76. Sırada  bugün en iyi #13
Sayfa: önceki 11601161116211631164
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hep belirtildiği gibi NETFLIX cihaz seçiminde belirleyici oluyor.

Mecool KM2 , Fiyatı şuan 586 TL ye ,

TiVo Stream 4K, 420 TL ye kadar düşürülebiliyor.

NETFLIX yüksek çözünürlük gerekmiyorsa

A95X F4. Kalite olarak yukarıdaki iki seçenekten daha düşük.

Gerekli ve ayrıntılı bilgiler topiklerinde mevcut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Her fırsatta kaliteli bir ürün alınması gerektiğine vurgu yapıyorum.

Ne yazık ki düşük bütçe ile cihaz alınmak isteniyor.

Bana göre de kaliteli bir ürün için 200-300 TL. fazla vermeye değer.

Bu cihazlar en az 4-5 yıl kullanılır.

Youtube, NETFLIX gibi digital platformlar AV1 formatında içerikler yayınlayacak.

Akış cihazları için bu AV1 formatı önemli.

Depolanan içerikler için diğer formatlar AV1 formatına dönüştürülebiliyor.

Stream da özellikle NETFLIX te AV1 formatını kullanmak isteyenler için şuan VERIZON var.

Mi Akış cihazları sadece 2 tane oluğu için firma bazen tam oturtamasa da güncelleme vermeye çalışıyor.

Ugoos un da sadece 3 modeli var ve güncelleme kuvvetli.

mecool a bakacak olursak son 6 ayda neredeyse 10 a yakın model çıktı.

Firmanın bu kadar çok modele güncelleme verebilmesi çok zor.

İdeali sizin ki gibi bir seçim.

TiVo Stream 4K nın ya da KM2 nin yanında bir de s922X çipsetli bir cihaz almak.

Nvidia Shields pro nun maliyetinden daha düşük bir seçim.

Ayrıca 2 cihaz. Nvdia Pro nun yapamadıklarını bile yapar.

• Alpsmart ya da Hiremconun 2 Gb lik ramli de olsa s905X3 çipsetli bir ürünü de olabilir.

Orijinalden alıntı: drserk

Android box tv’a webcam bağlayıp zoom kullanılabilir mi?

Android tv box ın , kullanılacak webcam ın modeli ve uygulamaya göre durum değişebiliyor.

Bazı webcam lar bazı modellerde çalışmayabiliyor.

Mecool un sosyal medya için tasarlanmış modeli var. NETFLIX düşük çözünürlükte çalışır.

https://tr.banggood.com/MECOOL-KA2-NOW-S905X4-RAM-2GB-DDR4-ROM-16GB-5G-Wifi-blutooth-4K-HDR-TV-Box-AI-Smart-Home-Automation-Google-Certification-Voice-Control-1080P-Camera-AV1-Decoder-for-Youtube-Online-Chat-Meeting-p-1831458.html?cur_warehouse=CN&ID=47184

• sanguchii kullanıcısına yanıt

Hiremco da olur alpsmart ta. Yeter ki s905X3 çipset ve MALI G-31 GPU olsun.

Orijinalden alıntı: AntiMosya85

km2 diyorsunuz da 8gb dahili hafıza nedir?hemen hemen yok gibi bişey.ha lisanslar lazımsa ayrı tabi.

Özellikle NETFLIX bu akış cihazlarında farklı içerikler depolanmasın diye dahili depolamayı düşük istiyor.

KM2 de TF/SD kart ile 32 Gb ye kadar arttırılabiliyor. Bu kapasite de and. uygulamalar için yeterli.

Ayrıca 3.5 inçlik 8 TB ye kadar HDD yi çalıştırabiliyor.

Orijinalden alıntı: cimbom38

İlginç şeyler oluyor.Android cihazlarda film dizi izlemek için chrome kullanmak hoşuma gidiyor.Bende 2 tane fire tv 4k var.Birinde son güncelleme yüklü.Sıfırlayım dedim.Daha sonra deneme yanılma ile bir çok chrom apk yükledim hata verdi.Youtubedd kurulum vidolarına baktım onlarıda denedim olmadı.En son aptoidedki altan 2.ci chrome beta olanı kurdum çalıştı.Daha sonra daha önce kuramadığım apk yi denedim oda kuruldu.Fire tv de Google hesabıma izin vermiyor pc de üye olduğum sık kullandığım sitelere ulaşmak zor oluyor.Tivoda sorun yok. Km2 sipariişi de verdim gelince chromeyi ona kurmayı deneyeceğim. Her cihazın bir eksiği var.

Alıntıları Göster

Fire Stick in Google hesabına izin vermemesi önemli bir durum.

choreme apk nın 2 yüklemede kurulması da ilginç.

Farklı bir yol mu izlendi ki Android Tv Box için tavsiye. .

Ayrıca TiVo Stream 4K daki google asistan, Fire daki Alexa dan daha kullanışlı.

TiVo ile KM2 nin kullanıcı deneyimini, karşılaştırmasını bekliyoruz.

• miki kullanıcısına yanıt

İmleç satır,sütun yönünde mi hareket ediyor. Çapraz hareket etmiyor mu Android Tv Box için tavsiye. .

Tamam. s922x-j chipset'li tv box'un hızdaki üstünlüğünü kimse yadsıyamaz. Ama hız tek başına herşey demek değildir.

Bu nedenle de, cihaz seçimimi, s905x4 işlemcili cihazdan yana kullandım.

L1, L3 sertifika tercihleri, herkesin cihazdan istifade etme şekline göre değişecektir, diye değerlendirmekteyim. Acizane...

• Ortak payda dediğimiz gibi, kaliteli cihaza yönelmek. A95x F4 ün incelemelerine bakıyorum. Cihaz x3 ü geçtim x2 işlemciden bile antutuda vs düşük puan alıyor. Yeni bir işlemcinin düşük performans vermesi, Bu neden kaynaklanıyor çevre birimlerden. Aaa bu cihazda x4 var diye her cihaza atlamamaklazım. Cihazda kullanılan ram merdiven altı firmalar çıkma ram.kullanıyor kaliteli markalar samsung ddr4 vs kullanıyor. Cihaz kasa kalitesi havalandırma yapısı kullanılan macunun kalitesi vs. Çok önemli. Misal benim ugoos surf yaparken nette 32-33derecede başka cihazlar her daim 55 derecede ve altına düşmüyor sıcaklık..Mithat hocam 8gb ramli rk cihaz inceledi gördükki kullanılan ram ucuz fason. Sizinde ifade ettiğiniz gibi Ortak düşüncemiz kaliteli cihazlara bakmak lazım direk bunda şukadar ram şu işlemci var kafasıyla hareket edilmemeli. A95x F4 ün şu alttaki performansı zaten cihazın çevre birimlerinin kalitesizliğini ortaya koyuyor. Av1 önceliğim diyende lisanslı x4 verizon gibi cihazlara baksın zaten av1 akış programları için kullanma durumu söz konusu netflix disney vudu vs. Haliyle lisansız cihazda av1 var ilerde netflix seyrederim diyen hata yapar.

Android Tv Box için tavsiye.

• Limanyakan L kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum tekrar ama hiremco x6 işlemci allwinner h616 işlemci var en son çıkan ürünü L1 lisanslı peki bu ürünü önerir misiniz? Ben evimde iptv kullanıyorum benim için önemli olan cihazın kendine özel stabil bir iptv programı olması. Sanırım hiremco bu konuda başarılıymis bu yüzden ona yöneldim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bitsede gitsek mi B kullanıcısına yanıt
    Hocam hiremco yu düşünme sebebim Kendi iptv programı çok kaliteliymis sanırım neredeyse uydu hızında kanal geçişleri varmis vb

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ugoos'la nette surf yaparken 33 derece civarı bir ısı, çok düşük bir ısı. Yani gerçekten iyi imiş.

Bendeki km6 deluxe cihazda nette surf ısısı 45 - 50 derece civarında geziniyor.

Gerçi şimdilerde ısı üretmeyen komponentleri kullandıkça, kutuların boyutlarını da iyice küçülttüler. Yani cihazda kullanılan komponent bileşimlerine göre kutu boyutlarını, havalandırmasını vs ayarlıyorlar. Örneğin; km2'de boyutlar çok küçük.

Herneyse... Cihazı yüksek ısıya maruz kalan kullanıcılar da, harici soğutma kullansın diyelim.

Orijinalden alıntı: sanguchii

Hocam hiremco yu düşünme sebebim Kendi iptv programı çok kaliteliymis sanırım neredeyse uydu hızında kanal geçişleri varmis vb

Hocam kanal geçiş hızı iptv sağlayıcısı ile alakalıdır. Kaliteli iptvniz varsa donanımı düşük mistick te bile kanal geçişi çok hızlıdır.

Maç seyrederkende 36-37 civarı, oyunlarda 55-56 görüyorum kışın daha düşük değerler oluyor tabi. Altına fun koyarsam maçlarda 32-33 oluyor.

Ama

kasa metal ve altı tamamen hava kanalları ile dolu. Bendeki diğer cihazlar tivo ve mistickte ise yumurta kır ye

• quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

Android tv box ın , kullanılacak webcam ın modeli ve uygulamaya göre durum değişebiliyor.

Bazı webcam lar bazı modellerde çalışmayabiliyor.

Mecool un sosyal medya için tasarlanmış modeli var. NETFLIX düşük çözünürlükte çalışır.

https://tr.banggood.com/MECOOL-KA2-NOW-S905X4-RAM-2GB-DDR4-ROM-16GB-5G-Wifi-blutooth-4K-HDR-TV-Box-AI-Smart-Home-Automation-Google-Certification-Voice-Control-1080P-Camera-AV1-Decoder-for-Youtube-Online-Chat-Meeting-p-1831458.html?cur_warehouse=CN&ID=47184

Alıntıları Göster

Üstat bu cihazlar basit bir desktop gibi kullanılmaz o zaman. Netflix vs tv den izliyorum. O açıdan şimdilik bir ihtiyaç yok. Basit olarak internette gezinebilme,zoom ile görüşme toplantı vs amaçlı düşündüm. Başka bir yöntem bakayım o zaman

ASROCK X870 Riptide WiFi / AMD Ryzen 9 9950X3D / MSI RTX 5090 SuprimOC / CORSAIR Dominator 32GB 7200Mhz DDR5 / CASELABS SMH10 - NZXT H5 FLOW / NZXT C1200 Black 80+ Atx 3.1 / MSI 27" MPG 274URF 0.5ms 4K 160Hz / SAMSUNG 990 Pro 2TB
    Mazda 6

• quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

Fire Stick in Google hesabına izin vermemesi önemli bir durum.

choreme apk nın 2 yüklemede kurulması da ilginç.

Farklı bir yol mu izlendi ki  .

Ayrıca TiVo Stream 4K daki google asistan, Fire daki Alexa dan daha kullanışlı.

TiVo ile KM2 nin kullanıcı deneyimini, karşılaştırmasını bekliyoruz.

Alıntıları Göster

Chrome apk pc yi açmadan android cihazlarımda zaman zaman kullanıyorum.Ama pc deki kullanım rahatlığını yok..Fire tv 4 k stick eski yazılımlı cihazımda google drivere izin vermezken yeni yazılımlı cihazda ise izin veriyor.Tivoda chrome apk kullanımı fire tv den daha kullanışlı geldi. Km2 daha gelmedi.Gelirse karşılaştırma yapacağım.

Km2 ve Google Chromecast 2020 4k(alacağım) chrome apk kullanımı nasıl merak ediyorum.

• drserk kullanıcısına yanıt

Zoom ile Kamera çalışmasını And.Box kullanan arkadaşların genel olarak denemediği bir durum.

Ben Odroid SBC de (tek kart bilgisayar) denedim.

Odroid XU4, C4,N2 cihazlarda denedim. Bazı Android 7.1, 8, 9,10,11 sürümlerinde çalıştırdım. Bazı sürümlerde çalıştıramadım.

Android'i port eden kişinin Web Cam driverlerini tam uyarlamamalarından kaynaklı uyumsuzluk sorunu var. Zoom veya diğer Web Cam programlarının çalışmamasının sebebi cihazlar değil Android sürümünü cihaza uyduran kişinin Web-Cam yazılımını tam dahil etmemesi.

Ayrıca s905x3 üzeri cihazların Android tablet sürümünde, klavye-fare ile oldukça tatminkar web deneyimi yaşaya bilirsiniz.

Yine Odroid N2+ ile Linux Ubuntu kullanımı masaüstü PC kadar akıcı ve stabil, tek sorunu DRM lisansı olmadığı için DRM lisansı ihtiyaç duyan Netflix, Spotify gibi yazılımları çalıştıramazsınız. Youtube ve diğer videoları 1080p olarak izlersiniz. Tarayıcıdan zoom çalıştıramadım, ARM64 destekli Linux OS'lar için Zoom yazılımı yok.

Odroid'in tüm güncel SBC'leri halhazırda kullanıyorum, günlük kullandığım cihaz Odroid N2+

2-3 senedir PC için tüm intiyaçlarımı karşılıyor, evde birden fazla Windows yüklü PC olmasına rağmen çok az ihtiyaç duyuyorum(2-3 ayda bir belki daha az).

Zoom kullanmam gerektiğinde Android'e geçiyorum, diğer zamanlarda Ubuntu (Linux) kullanıyorum. Android'ten Linux'e geçmem yaklaşık 2 dakika sürüyor belki 3 max.

"Zoom ve Web browser konusundan bağımsız" s922x cihazların en az 3 sene yapamayacağı görev yok. Av1 kodu ile ilgili çok fazla bilgi kirliliği var. s922x çipsetli cihazlar s90x4 çipsetli cihazlardan en az en 3-4 misli güçlüdür. Bu beygir gücünün, günümüz koşullarında yapamayacağı bir şey yok gibi.

İki çipi aynı anda kullanmayanların desteksiz yorumlarını dikkate almamanızı tavsiye ederim. Kağıt üzerinde anlatılan vaat edilen şeylerin gerçekte pek bir önemi yok. s922x ile s905x3 çipsetli cihazlar arasında 10 sene fark var gibi, bu beygir gücünü Linux kullanırken çok fazla hissediyorsun, yada IPTV izlerken, birden çok uygulama çalıştırırken, 4k ve yüksek bitrateli videolarda beygir gücü kendini çok fazlasıyla hissetiriyor.

AV1 2-3 seneye yaygınlaştığında h264-h265 kodeklerin yerini aldığında AV1 ile ilgili konuşa biliriz. Yıllardır torrentten film-dizi indiririm daha bir tane av1 rip karşıma çıkmadı.

Google Netflix vs AV1 e geçecekmiş, en erken 2 veya 3 seneye bu geçiş tamamlanır (ben bunada emin değilim 5 senesi var diye düşünüyorum)

Yani AV1 için video ile ilgili yazılım konusunda uzman yabancı forumlarda bizim çektiğimiz tasayı hiç görmedim. AV1 ile ilgili heyecanlı bir kaç kişi var evet ama gerçekten bir kaç kişiler, real düşünenler AV1 ile ilgili günümüz ve yakın zaman için bir beklentileri yok. Cihaz önerirken de bütçe uygunsa s922x, değilse s905x3 ve üzeri diye öneride bulunuyorlar, s905x4 değil.

• CoMMaNDeRCX kullanıcısına yanıt

demek ki neymiş, metal kasa ve havalandırma delikleri çok önemliymiş.tv box alacakların aklında bulunsun.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.