Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1163. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: arnold34 , Hicks Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
27.870
Cevap
560
Favori
1.868.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11611162116311641165
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Macun kalitesi ve ram kaliteside önemli. Özellikle ikinci sınıf ürünlerde kalitesiz çıkma ram kullanıyorlar bu da performansı azaltıp sıcaklığı arttırıyor. Ama tabi cihazın altına büyük yanlarınada küçük hava akışı sağlayacak hava kanalları koymak önemli. Ugoos kasa ve havalandırma işinde am6 serisinde çok başarılı işler çıkarmış. Özellikle kasanın metal olması içerde olan ısıyı iletkenliği sayesinde dışarı çok iyi aktarıyor bu hususa geniş ve çok havalandırma kanallarıda eklenince cihazın çok ısınma durumu zorlayıcı oyunlar dışında olmuyor. Plastik kasa cihazlarda yeterli havalandırma kanalıda konulmazsa cihaza nerdeyse dokunulamıyacak sıcaklıklara cihazlar ulaşıyor. Çocuk odalarında kullandığım tivo ve mistick e havalandırma kanalı eklense cihazların ömrü ve çalışma performansı daha iyi olurdu .

Android Tv Box için tavsiye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 13 Haziran 2021; 18:24:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

Ortak payda dediğimiz gibi, kaliteli cihaza yönelmek. A95x F4 ün incelemelerine bakıyorum. Cihaz x3 ü geçtim x2 işlemciden bile antutuda vs düşük puan alıyor. Yeni bir işlemcinin düşük performans vermesi, Bu neden kaynaklanıyor çevre birimlerden. Aaa bu cihazda x4 var diye her cihaza atlamamaklazım. Cihazda kullanılan ram merdiven altı firmalar çıkma ram.kullanıyor kaliteli markalar samsung ddr4 vs kullanıyor. Cihaz kasa kalitesi havalandırma yapısı kullanılan macunun kalitesi vs. Çok önemli. Misal benim ugoos surf yaparken nette 32-33derecede başka cihazlar her daim 55 derecede ve altına düşmüyor sıcaklık..Mithat hocam 8gb ramli rk cihaz inceledi gördükki kullanılan ram ucuz fason. Sizinde ifade ettiğiniz gibi Ortak düşüncemiz kaliteli cihazlara bakmak lazım direk bunda şukadar ram şu işlemci var kafasıyla hareket edilmemeli. A95x F4 ün şu alttaki performansı zaten cihazın çevre birimlerinin kalitesizliğini ortaya koyuyor. Av1 önceliğim diyende lisanslı x4 verizon gibi cihazlara baksın zaten av1 akış programları için kullanma durumu söz konusu netflix disney vudu vs. Haliyle lisansız cihazda av1 var ilerde netflix seyrederim diyen hata yapar.

Alınacak cihazın kaliteli olması gerektiğinde hemfikiriz.

Antutu testleri değişkenlik gösterebilir. 1K, 1.5K lık fark çok önemli değil.

Kaldı ki F4 fiyat olarak çok uygun.

F4 için F/P ürünü diyebiliriz demiştim. Fiyatına göre yapabildikleri oldukça iyi.

F4 te önceki A95 modellerinden farklı olarak havalandırma kanalları var.

Yine de soğutma bileşenleri kaliteli değil ve ısı kontrolünü gerçekleştiren DDR4 ram yok.

DDR4 ram kullanılan cihazlar kaliteli olur ve özellikle öneriyoruz.

AV1 formatının ne zaman ve ne kadar yaygınlaşacağını kestirmek zor.

Depolama birimdeki içerikler AV1 e dönüştürülebilir.

F4 ü alan NETFLIX in yüksek çözünürlükte olmadığını biliyor.

Youtube gibi akış uygulamaların da bu AV1 formatı gerekli olacak.

Şimdilik AV1 olmazsa olmaz bir kodek değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: sanguchii

Hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum tekrar ama hiremco x6 işlemci allwinner h616 işlemci var en son çıkan ürünü L1 lisanslı peki bu ürünü önerir misiniz? Ben evimde iptv kullanıyorum benim için önemli olan cihazın kendine özel stabil bir iptv programı olması. Sanırım hiremco bu konuda başarılıymis bu yüzden ona yöneldim.

Bu kutularda CPU, GPU ve yazılım uyumu çok önemli.

h616 çipsette stabilite zayıf. Görüntülerde karelerde takılma, atlama yaşanabiliyor.

Bu nedenle s905X2 , s905X3 çipsetle uyumluluğu kanıtlanan MALI G-31 GPU lu cihazlara

bakılmasını istiyoruz.

Orijinalden alıntı: sanguchii

Hocam hiremco yu düşünme sebebim Kendi iptv programı çok kaliteliymis sanırım neredeyse uydu hızında kanal geçişleri varmis vb

Hiremco nın ve Alpsmart ın s905X3 çipsetli modellerinde de IP Tv uygulaması var.

55-56 dereceler normal.

TiVo da DDR4, MiStick te DDR3 ram var.

Bir cihazda 90 derece gibi aşırı ısınma olduğunda görüntü gider gelir

kutu uyarı verir. O zaman dikkatli olunmalı.

Orijinalden alıntı: drserk

Üstat bu cihazlar basit bir desktop gibi kullanılmaz o zaman. Netflix vs tv den izliyorum. O açıdan şimdilik bir ihtiyaç yok. Basit olarak internette gezinebilme,zoom ile görüşme toplantı vs amaçlı düşündüm. Başka bir yöntem bakayım o zaman

Alıntıları Göster

And. Tv box lar ccam için çok uygun değil. O mecool modeli nin de fiyatı yüksek.

Panelde BT özelliği varsa ekran yansıtma ile zoom kullanılabilir.

BT özelliği yoksa bir android tv box ile ekran yansıtma yapılabilir ya da

Odroid gibi tekkart bir bilgisayar düşüneceksiniz.

PC de wıfı varsa görüntü ekran yansıtması ile tv ye aktarılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: AntiMosya85

demek ki neymiş, metal kasa ve havalandırma delikleri çok önemliymiş.tv box alacakların aklında bulunsun.

Metal kasa kullanılan cihazlar kalitelidir ve DDR4 ram kullanılır.

Ayrıca termal macun, soğutucu plaka, pasif soğutma gibi uygulamalarla aşırı ısınma önlenir.

Bunların yanında biraz aklı olan üreticiler havalandırma kanalları da açar.

ax standardında WIFI 6 destekli, AM6B + yı piyasaya sürdü.

• quote:

Orijinalden alıntı: cimbom38

Chrome apk pc yi açmadan android cihazlarımda zaman zaman kullanıyorum.Ama pc deki kullanım rahatlığını yok..Fire tv 4 k stick eski yazılımlı cihazımda google drivere izin vermezken yeni yazılımlı cihazda ise izin veriyor.Tivoda chrome apk kullanımı fire tv den daha kullanışlı geldi. Km2 daha gelmedi.Gelirse karşılaştırma yapacağım.

Km2 ve Google Chromecast 2020 4k(alacağım) chrome apk kullanımı nasıl merak ediyorum.

Alıntıları Göster

Android Tv Box için tavsiye. . And. tv box larda pc deki kullanım rahatlığını beklememek gerekir.

TiVo da KM2 kadar kaliteli sadece çevre birimleri yeterli değil ve 12V1a adaptöre sahip değil.

Youtuber lar belirli konularda inceleme yapıyorlar.

Kullanıcı deneyiminde daha özel ya da ayrıntılı bilgiler olabiliyor.

Bu nedenle kullanıcı deneyimleri çok önemli.

CC 2020 de kaliteli bir cihaz.

• Merhaba arkadaşlar.
    Çocuklar için h96 max 3x almıştım. Gayet iyim sorunsuz. Son bir kac haftafir wi-fi sorunu yaşıyoruz. Evde Vodafone fibermax 24mb Nokia modemli fiber kullaniyoruz. Cihaz acilip wi-fi agina kendisi bağlanıyor ama ağ yok diyor. Sıfırladım cihazi ama çözüm olmadı.
    Kendim telden onde net açıyorum. Sonra kapatiyorum. Evdeki modeme bağlanıyor ag gelmiş oluyor. Bunu da 5 6 yaşındaki çocuklar yapamaz. Sorunun çözümü nedir sizce? Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mihritalia -- 14 Haziran 2021; 1:3:20 >

Am7 çıkaracaklardı s905x4 lü 8 ay oldu çıkarmadılar. Bunda en büyük neden S905x4 ün s922 ye yakın performans vereceği düşüncesiydi ama olmadı ve Telegram gruplarında s905x4 lü am7 pekde hoş karşılanmayınca, sonuçta am6 nın kendisinden sonra çıkan am7 den daha güçlü olması gibi saçma bir durum ortaya çıkacaktı vazgeçtiler. Şu an am7 için s922 den daha güçlü işlemci çıkmasını bekleyecekler gibi bir durum söz konusu. Haliyle rakiplerinden geri kalmamak için yeni ürettikleri am6 lara önce geçen sene yeni kumanda eklediler şimdide wifi6 koydular. Görünen o ki am7 için daha beklenecek. Ugoos un burda hatası 8 aydır sitelerinde ugoos am7 gelecek diye reklam yapmaları.

Mesela Amlogic S905 küçük A53 4 çekirdekle geldi. s905x4'ün de 4 küçük A5x çekirdekle geleceği biliniyordu ve A55 küçük çekirdekle geldi.

S905x4 ile S905x3 CPU-GPU içerikleri çipset olarak aynılar, hemen hemen tek fark Av1 donanımsal cod çözme yeteneği.

Şimdi S922x çipsette 2 tane büyük çekirdek A73, dört tane küçük çekirdek A53 var ve dört tane küçük A55 çekirdekle s922x ye yakın performan mı beklediler, tamda eşyanın tabiatına aykırı durum.

Ha birde GPU farkı var, birinde orta seviye g31 çipset diğerinde g52.

Yani 650Mhz ye karşı 850Mhz.

Nerdeyse %30-35 fark var.

A5x çekirdekler giriş seviyesi çekirdeklerdir ve bu yüzden F/P ürünler için tasarlanmıştır.

s905x5 çipsetli bir SoC duyarsanız x4'ten cpu-gpu olarak fazla bir farkı olmayacaktır.

Uzun bir zaman s922x den iyi çipset duyacağımızdan şüpheliyim. (Korona ve çipset krizi sebebiyle)

Not: Verdiğim bilgiler zaman içinde ordan-burdan hafızamda birikmiş bilgilerdir. Sağlamasını yapmadan hatırladığım gibi aktardım. Bilgilerde ufak tefek farklılıklar yada hatalar olabilir ama genel hatlarıyla doğru olduğunu düşünüyorum.

• Miboxs son gunlerde 475 tl ye kadar dustu takip edicen.kumandasi ters yonden de cekiyor.BT lu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tv de zaten Netflix olduğu için aldığım km2 yi km6 ile değiştirdim. banggood aradaki farkı iade etmek yerine kullandığım kuponu da üstüne ekledi. çok ucuza geldi.

Orijinalden alıntı: GuGuuuK

Amlogic S905xx SoC'lar 4 küçük çekirdek kullanır ve giriş seviyesi GPU kullanır. Tüm s905 çipsetlerin karakteristik özelliğidir.

Mesela Amlogic S905 küçük A53 4 çekirdekle geldi. s905x4'ün de 4 küçük A5x çekirdekle geleceği biliniyordu ve A55 küçük çekirdekle geldi.

S905x4 ile S905x3 CPU-GPU içerikleri çipset olarak aynılar, hemen hemen tek fark Av1 donanımsal cod çözme yeteneği.

Şimdi S922x çipsette 2 tane büyük çekirdek A73, dört tane küçük çekirdek A53 var ve dört tane küçük A55 çekirdekle s922x ye yakın performan mı beklediler, tamda eşyanın tabiatına aykırı durum.

Ha birde GPU farkı var, birinde orta seviye g31 çipset diğerinde g52.

Yani 650Mhz ye karşı 850Mhz.

Nerdeyse %30-35 fark var.

A5x çekirdekler giriş seviyesi çekirdeklerdir ve bu yüzden F/P ürünler için tasarlanmıştır.

s905x5 çipsetli bir SoC duyarsanız x4'ten cpu-gpu olarak fazla bir farkı olmayacaktır.

Uzun bir zaman s922x den iyi çipset duyacağımızdan şüpheliyim. (Korona ve çipset krizi sebebiyle)

Not: Verdiğim bilgiler zaman içinde ordan-burdan hafızamda birikmiş bilgilerdir. Sağlamasını yapmadan hatırladığım gibi aktardım. Bilgilerde ufak tefek farklılıklar yada hatalar olabilir ama genel hatlarıyla doğru olduğunu düşünüyorum.

Aynen dostum bende bu şekilde ugoos un hem kendi temsilcileri ile hemde yazılımı üzerinde hizmet veren ruslarla sasvlad vd. İle bu senin yazdıklarını aynen yazdım. Onlarda ısrarla x4 le çıkacak dediler. Sonrasında tabi yalan oldu. Haliyle aşağıdaki ilanları ekimden beri yerinde duruyor. Tuhaf olan ise mecool vd. Bir ton cihaz çıkarırken ugoos un 2 senedir cihaz çıkarmaması. X4 ü cube serisine koyabilirlerdi onuda yapmadılar. Tabi bu biz kullanıcılar için oldukça iyi sektirmeden yazılım güncellemesi yayınlıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 14 Haziran 2021; 18:29:50 >

• Ugos güzel cihaz bir türlü denk gelip alamadım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ugoos kompak şık ve sağlam bir cihaz, en bilinen özelliği firmanın Andoid yazılımına verdiği destek.

Odrid-N2+ ile çipset ve malzeme kalitesi olarak aynı olsada görüntü ve kompak yapısını bir kaç adım onu öne çıkarır.

Ama N2+'ın OC olabilme yeteneği ve dahili wifi-BT si olmaması bariz bir avantaj sağlar.

Şimdi Wifi-BT olmamasının nasıl bir avantaj olduğunu soracaksınız. Harici Wifi-BT dangılları dahili olanlardan daha stabil ve çekim kalitesi dahai olduğu bir çok forumda tartışma konusu oldu ve bu yönde deneyimler ifade edildi.

OC avantajını şöyle açabilirim.

Ugoos 4x ARM Cortex-A53 @1800Mhz 2x ARM Cortex-A73 @2208Mhz ile çalışır.

N2+'ta aynı hızdadır ama OC ile 4x ARM Cortex-A53 @2100Mhz 2x ARM Cortex-A73 @2400Mhz ile çalışır ki ben Android ve Ubuntuyu bu hızda kullanıyorum.

N2+'ın altındaki mühendislik harikası soğutucu ile fansız kışın 35-45 (45'i nadiren görürüm) Yazın 40-55 arası, 55'i anca pubg oynarken belki görürüm.

Uzun bir süre daha s922z cipsetli cihazlar piyasanın en güçlüsü olarak kalacak, bakalım zaman ne gösterecek.

Seneye daha güçlü cihazlar görürüz diye umuyorum ama yazılımlarının ve driverlerinin geleişmesi, fiyatların alınır seviyelere gelmesi yine bir kaç sene ister.

• Ugoos un cihazın içine pil koyması en buyuk artılarından biri haliyle rom atarken vs ani elektrik kesintilerinde cihazın zarar görmesini engelliyor, bilgileriniz vs de gitmiyor cihazın kurtarma modu vs. Brick olmaktan cihazı kurtarıyor. Tabi ugoos remote yazılımı ilede cihazın kullanımı baya zevkli. Diğer beğendiğim olay ise ugoosun tüketici taleplerine duyarsız kalmaması, misal adamlara ses ayarları görüntüsü için yatay dikey ayar getir dedik eklediler, magiskromu bizzat yazılıma gömdüler haliyle androidtv yazılımını modul olarak stock android üzerinden çalıştırabiliyoruz. Bunlar tüketicinin taleplerine önem verilmesi güzel şeyler. Tabi cihazın bu noktaya gelmesinde rusların payı büyük, 3-4 tane ugoos grubu var ve toplamda 10 bini aşkın üyesivar. Adamlar devamlı rom üretmekle vs uğraşıyorlar ve tartışma halindeler. Bu arada magnetonun incelemesinide ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 14 Haziran 2021; 23:32:36 >

• CoMMaNDeRCX kullanıcısına yanıt

Tabii ki S905X4 çipsetli bir ürüne AM7 kodunu vermeye kalkmaları çok saçma.

Modelin adı Ugoos X4 ya da cube X4 olmalı.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.