Şimdi Ara

Android telefondan VCF Vcard ile rehber kurtarma ve tüm VCF yönetimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
8
Favori
92.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Android telefondan VCF Vcard ile rehber kurtama ve tüm VCF yönetimi

Merhaba arkadaşlar. Android telefonum bozuldu ve rehberimi kurtarmak bir kabusa dönüştü. Sonunda bu konuda bir uzman olduk.

Bildiklerimi paylaşırsam belki benzer sorunları yaşayan arkadaşlara fayda sağlayabilir.
    Aynı şekilde diğer forumlarda rehberin iphone ya aktarılması veya kies kullanımı ile VCF değerlendirilmesi konuları da benzerdir.

Bu paylaşım

1- dokunmatik olarak erişemediğiniz veya normal çalışıp temasla islem yapamadığınız bir android telefona erişip işlem yapabilmenizi;

2- Android telefondan rehberi VCF olarak almanızı;

3-VCF dosyanızı bilgisayar ortamında açmanızı değerlendirmenizi, düzenlemenizi (outlook, windows kişiler, vb)

4- VCF dosyalarınızı açarak ayrıştırmanızı;

5- ihtiyacınız halinde VCF dosyalarını dos ile birleştimenizi;

6- suit programlarda, bu işlemler ile kurtardığınız rehberinizi başka bir telefona aktarmanızı;

7-telefona aktardığınız telefon rehberini SİM'e alarak en eski telefonların bile kendi telefon rehberine yeniden kurmanızı sağlayacaktır.

Gelelim bilgiye;

1- Eğer Anroid telefonunuzla iletişimizi kesilirse ancak telefonunuz sağlam ise telefonunuza myphone explorer programının uzak erişimi ile (timewiever gibi) erişebilirsiniz.http://www.fjsoft.at/en/downloads.php programın bu linkteki Download old Version 1.8.4 (6,8 MB) seçeneğinden sorunsuz indirin. Program ücretsiz ve full sürümdür.
    Bu program ile telefonunuza eriştiğiniz takdirde rehberinizi mdb uzantısı ile programın kendine özgü yedeği ile diğer desteklenen android telefonlara da aktarabilirsiniz.

ancak asıl önemli olan bu programın araçlar>tuş takımı seçeneği ile telefon ekranını bilgisayara alarak dokunmatik veya görsel olarak erişemediğiniz telefonu, bilgisayar ortamındaki ekran görüntüsünden kullanabilmenizdir.

Bu şekilde erişimden sonra android telefonun kendi yedekleme seçeneklerinden Rehberinizin VCF uzantılı yedeğini alın. İsterseniz telefon hafızasındaki verilerinizi ve program dosya yedekleri vs her türlü kurtarmayı da yapabilirsiniz.

Ancak ne yazıkki bu erişim için telefonun bozulmadan önce 3.parti yazılımları kullanma seçeneği aktif olmalıdır. Aksi taktirde telefon programın erişim isteğini reddetmektedir. Artık buda şansınıza. Ben çok fazla 3. Parti program kurduğum için bu seçenek her zaman aktiftir.

2-VCF nedir. Telefonlar bilgisayarlar ve diğer sanal ortamlar sanal bir kart vizittir. İsim soyad e mail telefon vs. bilgiler belli bir formatta tutulur. Not defteri ile açabilir düzenleyebilirsiniz. Rehberinizi VCF olarak yedeklerseniz belirli bilgilerden oluşan bir dökümana sahip olursunuz. Bu dökümanda rehber kişileri toplu olarak bir VCF dosyasına aktarılır. İçindeki bilgiler belli standartlara göre yazılır. Bu şekilde bu bilgileri Windows kişiler, Outlook, Android, suit vb. programlarında kullanabilir her ortama taşıyabilirsiniz. Hatta son zamanlarda internet hesapları ile bile senkronize edilebilmektedir.

Android telefonundan aldığınız rehber yedeği VCF uzantılı bu tek dosyadır. Anrod telefondaki yedekleme seçeneklerinden bunu yapabilirsiniz. Tarif etmeye pek gerek yok sanırım. Aldığınız yedek VCF dir. Yeri flash karttır. (sanırım nereye diye sormuyordu)

3- VCF doyası yedeğini başka bir android telefonun flash kartına kopyalayarak bu telefona seçeneklerden tekrar kurabilirsiniz. Ancak benim sorunum nuh nebihten kalma bir tuşlu LG nin telefon rehberine kaydetmek. Bunun için başka bir akıllı telefonun veya suit programı kullanan bir telefonun kendi rehberine almam gerekiyor. Maalesef elimde başka bir akıllı telefon olmadığından suit programı kullanan bir Nokia telefonun rehberine alacağım. Daha sonra sime kopyalayıp, simi eski telefona takacak ve bu eski LG nin kendi rehberine kopyalayacağım. Yani akıllı telefondan tarihi esere rehber yedekleme. Sanırım yukarıdaki bilgilerle VCF nedir ne işe yarar anlaşıldı.

4-5-6-7
    Şimdi arkadaşlar VCF niz var. Bu VCF yi bilgisayarda açarsanız kabus gibi tektek onaylanmak istenen vcard Windows kişleri ekranı çıkar. Bilgisayarı resetlemek zorunda kalırsınız. Bunun nedeni sistemin VCF içindeki dosyaları sizin onayınızda tek tek Windows kişilere çıkarmak istemesidir.

Mesela 100 kişi içeren bir VCF içeriğiniz varsa yüz onay sonrası bu 100 kişiyi ayrı ayrı VCF dosyaları olarak yani sanal kart vizit olarak Windows kişilerde görürsünüz. Tek VCF dosyasını bu şekilde çıkarmakta bir çözümdür. Neden derseniz bunu yapan VCF splitter veya VCF cutter programı malsef lisanslı bulmak zor. Fiyatıda 50 dolar falan galiba.

Demosu sadece 5 kişi çıkarıp duruyor. Neden VCF yi bu şekilde parçalamam gerekiyor derseniz çok saçma bir durumdan dicem. Maalesef ben androidde bu tek VCF yi geri yükleyebilirken suit programları (Nokia telefonlar gibi) bu tek vcf de sadece ilk kişiyi açıp ekliyor. Sinir oluyorsunuz. Tekrar tekrar deneyin sadece tek kişi oysa içinde 320 kişi var bende.

Bu yüzden çıkarmam gerekiyor. Yöntemler 1- program kullanmak. Yani vcfsplitter veya vcf cutter gibi. Buna vcf nizi verir kişilerinizin tamamını ayrı ayrı alırsınız. Lakin programı lisanslı bulmak zor. Ama ben size bir link vereyim. Lisans istemiyor. Sadece dos ortamında cmd den tek satırda halledeceksiniz. Yani başlat-cmd içinde doyanızı bulup programa açtıracaksınız. Program adı vCardSplit bu.

Link
    philip storry’s website
    vCardSplit
    http://www.philipstorry.net/software/vcardsplit
    likte bu. değerini bilin. Diğerlerinin cracki yok diyebilirim. Bu işinizi sorunsuz görür.

Nasıl. Başlat> cmd > tek vcf dosyanızı bir klasöre koyun. Cd konutu ile dosyanızın yanına gidir. Sonra sadece vcardsplit.exe yazarsanız programın kullanımını görürsünüz yani açıklama. Eğer promta >vcardsplit xxx.vcf yazarsanız klasöre tüm vcardların çıktığını görürsünüz. Xxx vcf klasörünüzün adıdır.

Ben bu yöntemle ayıkladım. Ancak birkaç sıkıntı olsada şöylede olur. Windows>başlat>kullanıcı adını tıklatın. Ve adrese kişiler yazın. Yani aslen window kişiler klasörüne gidin de nasıl giderseniz gidin. Burada dikkatinizi başta çekmeyecek ama yukarıda al/ver seçenegi var. Al seçeneginden vcard cvf dosyanızı gösterin. Tek tek soracak.

Bitinceye kadar hızlıca entere basarsanız vcf nizi açmış olusunuz. Sıkıntı dedim sonlarına contack diye bişi koyuyor. Karakter sorunları var. Türkçe karakterler göçmüş üstelikte vcf nin içinde. Yani dosya adı değil kullanıcıların kendi ismi. Dosya adlarındaki karakter sorunu maalesef çıkarıldıkları her durumda oluyor.

Ama bu sorun kolay. VCF içlerindeki isim soyad ve diğer Türkçe karakter içeren bilgiler bu bahsettiğim program ile çıkarılırsa bozulmuyor. Bunların dosya adları yani ayrı ayrı vcf dosyası adlarını size vereceğim programla saniyesinde düzeltebilirsiniz. Program Türkçe ve lisanssızdır.

https://docs.google.com/file/d/0B6zwjGaKK0GVdnpmaW85Wm1aVnM/edit buradan indirin. progran adı dosya adı düzenleyicidir. Programı sağ tarafta üzrine gelince çıkan küçük okçuktaki download yazısından indirin. Fark edilmiyor maalesef bu ne indirme yok burada demeyin. Var.

Sadece oku genişletmeniz gerekiyor. Programı açıp özellik ayarlarından en alttaki gıcık karakter sorunlarını düzeltmeyi seçip f2 ile çalıştırırsanızı size sorunsuz olarak üretir.

Şimdi artık elinide açık vcardlar var. Eğer androidiniz yoksa ve suit ile taşıyacaksanız mesele iphone5 e rehber nakli gibi. Veya kios neyse işte artık. Yapılacak şey suiti kurmak. Ve açık haldeki tüm vcardları seçmek ve süite import etmek. Hepsi bu kadar. Artık bunu telefon içindeki rehbere senkronize ederek taşırsınız.

Ve telefondan sime kopyala diyerek sime alırsınız. Daha sonrada sizi tarihi eser telefonunuza takar ve simdende bu telefonun rehberine alarak (eski telefonlarda dahi bu işlem desteklenir) zor bir işi başarmış olursunuz.

Biraz uzun oldu ama 2 gündür uğraşıyorum doğal olarak :) Herkeze kolay gelsin umarım faydalı olur.

tekrar okudum tek yazmadığım vff lerin yeniden dos ta birleştirilmesi. gerekli olumu bilmem ama yazayım
    copy *.vcf xxx.vcf xxx sizin toplu vcf nin yeni adı olacak. aslen bunu yapan tersinide yapar ilkesinden çatlayana kadar dosya ayrıştırmayı aradım. ancak böyle bişey yok gibi. bilen varsa tek satırda bu iş nasıl olur göstersin valla.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 8 Mayıs 2014; 16:34:13 >

• Android bolumune ac. Burasi apple bolumu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayret ya. Pek bi ilgi çekmemiş konu. Halbuki rehber kurtarma çok oluyordur diye düşünmüştüm. Sanırım VCF pek bilinmiyor. Neyse yinede bek kafa tükettiğim konuları paylaşayım. Zira forumlara çok şey borçluyum. Ne uç konulara ne uç çözümler buldum bilemezsiniz. Hele bi joomla tasarım işi vardı mucizevi bir bilgi ile yabancı forumlarda bulduydum cevabını. Yani nasrettin hocaya benim atımın kuyruğunda kaç kıl var demişler ya. onun gibi bir sorunun cevabını bulmuştum. Artisteer programındaki bir açılır menü etkinleştirme sorunuydu sanırım.

Neyse bu konu ilgi çekmeyince biraz geyik yapiim bari.
  • Hocam çok güzel düşünüp yazmışsın ancak benim bir sıkıntım var android telefona güncelleştirme gelmişti ve telefonu yedeklemek için google playden bir program indirip yedekledim. Uygulama, rehber vs. hem drive hemde telefonun hafıza kartına program aracılığı ile yedekledim ancak şuan uzantıları .bkp olduğu için yedekleyemiyorum. programda telefon sürümü yükseldiği için geri yüklemiyor. Lütfen yardımcı olun bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evrenakbunar

Hocam çok güzel düşünüp yazmışsın ancak benim bir sıkıntım var android telefona güncelleştirme gelmişti ve telefonu yedeklemek için google playden bir program indirip yedekledim. Uygulama, rehber vs. hem drive hemde telefonun hafıza kartına program aracılığı ile yedekledim ancak şuan uzantıları .bkp olduğu için yedekleyemiyorum. programda telefon sürümü yükseldiği için geri yüklemiyor. Lütfen yardımcı olun bana.

.bkp için google ye baktım. Backup file yedekleme dosyası olarak görünüyor. Yedeği geri veremiyorsun anladığım kadarıyla. Yine google playdan aynı programı yükleyip aldığın yedeği göstererek yedeklerini geri verebilmem gerekir. Keşke daha farklı türlerde de yedek alsaydın. (mesela anroidin kendi vcf yedeği var rehber için flash karta atar) Şu an bunu deneyebilirsin. Diğer çözümün almış olduğun yedeği görebilecek başka programlar denemek.

birde şansına editör programlarla içine bakabilirsin. Belki anlamlı bir liste yakalarsan kullanabilirsin. Yani vcf bir kayıt görünüyorsa kullanırsın. Ama zor gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 4 Temmuz 2014; 21:26:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yasesa

quote:

Hocam çok güzel düşünüp yazmışsın ancak benim bir sıkıntım var android telefona güncelleştirme gelmişti ve telefonu yedeklemek için google playden bir program indirip yedekledim. Uygulama, rehber vs. hem drive hemde telefonun hafıza kartına program aracılığı ile yedekledim ancak şuan uzantıları .bkp olduğu için yedekleyemiyorum. programda telefon sürümü yükseldiği için geri yüklemiyor. Lütfen yardımcı olun bana.

.bkp için baktıp. Backup file yedekleme dosyası olarak görünüyor. Yedeği geri veremiyorsun anladığım kadarıyla. Yine google playdan aynı programı yükleyip aldığın yedeği göstererek yedeklerini geri verebilmem gerekir. Keşke daha farklı türlerdede yedek alsaydın. Şu an bunu deneyebilirsin. Diğer çözümün almış olduğun yedeği görebilecek başka programlar denemek.

Usta aynı programı yüklemiştim güncellemeden sonra farklı sürüme geçtiğim için kabul etmedi. Başka bir program daha yükledim oda görmüyor ensonunda pes ettim.

• quote:

quote:

quote:

.bkp için baktıp. Backup file yedekleme dosyası olarak görünüyor. Yedeği geri veremiyorsun anladığım kadarıyla. Yine google playdan aynı programı yükleyip aldığın yedeği göstererek yedeklerini geri verebilmem gerekir. Keşke daha farklı türlerdede yedek alsaydın. Şu an bunu deneyebilirsin. Diğer çözümün almış olduğun yedeği görebilecek başka programlar denemek.

Usta aynı programı yüklemiştim güncellemeden sonra farklı sürüme geçtiğim için kabul etmedi. Başka bir program daha yükledim oda görmüyor ensonunda pes ettim.

hımm anladım. Acaba başka ne yapılabilir.

Sırf rehber için telefonda eski güncelleme öncesi sürüme dönemez misin ? veya programı kabul edecek başka bir android telefonda aç rehberini.

Biliyorsun artık telefon 2. planda. Rehber için her şeyi göze almak gerekebilir. Yani senin bkp orda duruyor. Yani sağlam.

Sen bu bkp dosyasına uygun şartları sağlayacak ve rehberini alacaksın. bunu yapman kesinlikle mümkün. doğru android sürümü ve buna kuracağın yedek aldığın program. Bu senin veya başka bir anroid telefon olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 4 Temmuz 2014; 21:34:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

hımm anladım. Acaba başka ne yapılabilir.

Sırf rehber için telefonda eski güncelleme öncesi sürüme dönemez misin ? veya programı kabul edecek başka bir android telefonda aç rehberini.

Biliyorsun artık telefon 2. planda. Rehber için her şeyi göze almak gerekebilir. Yani senin bkp orda duruyor. Yani sağlam.

Sen bu bkp dosyasına uygun şartları sağlayacak ve rehberini alacaksın. bunu yapman kesinlikle mümkün. doğru android sürümü ve buna kuracağın yedek aldığın program. Bu senin veya başka bir anroid telefon olabilir.

Aslında doğru söylüyorsun ben bunu başka bir telefonda deneyeceğim android sürümü uyan. Çok teşekkür ederim alakanıza bence kesinlikle olacak böylelikle. Allah razı olsun senden. Ben bunu nasıl akıl edemedim.

• Önemli konu. Rehber konusunda sıkıntı çeken herkese yardımcı olur. Ama kıymeti bilinmemiş sanki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim eline emegine sağlık.dert etme sen illaki bir Allahin kulunun işine yarayacaktir.Allah razı olsun dese yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KARDEŞŞŞ ALLAH SENDEN BİN KERE RAZI OLSUN. 4 GÜNDÜR YAPAMADIĞIM İŞİ SAYENDE 10 DAKİKADA YAPTIM. SÜPERSİN. ÇOOOOKKKKK TEŞEKKÜRLER

YENİ ARKADAŞLAR İÇİN BENDE HATIRLATMAK İSTERİM. BU PROGRAMI YAZIN BİYERE..
    philip storry’s website
    vCardSplit
    http://www.philipstorry.net/software/vcardsplit

ÖZELLİKLE BENİM GİBİ ANDROİD'TEN TEKRAR NOKİA'YA GERİ DÖNEN ARKADAŞLAR İÇİN.. GERÇEKTEN İŞE YARIYOR "FAZLASIYLA" ;)

• Hocam gerçekten Allah razı olsun senden ya. Telefonum arabadan düşüp parçalandı. Çok önemli kayıtlar vardı bu şekilde kurtarabildim. Tekrar teşekkürler
  • quote:

Hayret ya. Pek bi ilgi çekmemiş konu. Halbuki rehber kurtarma çok oluyordur diye düşünmüştüm. Sanırım VCF pek bilinmiyor. Neyse yinede bek kafa tükettiğim konuları paylaşayım. Zira forumlara çok şey borçluyum. Ne uç konulara ne uç çözümler buldum bilemezsiniz. Hele bi joomla tasarım işi vardı mucizevi bir bilgi ile yabancı forumlarda bulduydum cevabını. Yani nasrettin hocaya benim atımın kuyruğunda kaç kıl var demişler ya. onun gibi bir sorunun cevabını bulmuştum. Artisteer programındaki bir açılır menü etkinleştirme sorunuydu sanırım.

quote:

Orijinalden alinti: yasesa

Hayret ya. Pek bi ilgi çekmemis konu. Halbuki rehber kurtarma çok oluyordur diye düsünmüstüm. Sanirim VCF pek bilinmiyor. Neyse yinede bek kafa tükettigim konulari paylasayim. Zira forumlara çok sey borçluyum. Ne uç konulara ne uç çözümler buldum bilemezsiniz. Hele bi joomla tasarim isi vardi mucizevi bir bilgi ile yabanci forumlarda bulduydum cevabini. Yani nasrettin hocaya benim atimin kuyrugunda kaç kil var demisler ya. onun gibi bir sorunun cevabini bulmustum. Artisteer programindaki bir açilir menü etkinlestirme sorunuydu sanirim.

nas laf, bak artık mekanın cennet !

• valla eline sağlık, iphone suya düştü. ben de nokia salak bir telefona aktaracaktım. yarım saattir arıyorum vcf spiltter
  • Merhaba,

Htc telefonum vardı, rehberimi şifreleyerek yedeklemiştim. Htc telefonum yüz üstü düştü ve ekranı kırıldı. Şimdi ise başka marka telefon aldım ve başka markalı yeni teşefonuma rehberimi geri yükleyemiyorum. Hiç bir telefon ve google playden indirdiğim rehber uygulamaları açmıyor. Şifreli rehber yedeklemesinin uzantısı " .vef " dir. Ya başkabir Htc telefon bulup onda açacağım yediğimi ya da başka ne yapacağım ? Teşekkürler.

• MCBackup uygulamasını indirdim,uyumsuzum.
    pratik ve kullanışlı gibi yinede emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 11 Kasım 2016; 5:48:13 >

• anoktakaya A kullanıcısına yanıt
    Uzantı .vef mi? yoksa vcf mi? Androidler vcf oluşturuyor diye biliyorum. Vcf yedeklemen varsa illa htc bulcan diye bi dert yok. Bu bir standart. Yani pc dahil pek çok yere kurabilirsin outlook a bile kurabilirsin. Alternatif çok.

• quote:

Uzantı .vef mi? yoksa vcf mi? Androidler vcf oluşturuyor diye biliyorum. Vcf yedeklemen varsa illa htc bulcan diye bi dert yok. Bu bir standart. Yani pc dahil pek çok yere kurabilirsin outlook a bile kurabilirsin. Alternatif çok.

Hocam,

.vef uzantılı rehber yedeklemesi idi. Her şeyi denedim olmamıştı taki bir başka HTC m9 kullanan arkadaşın telefonunu bu maksatla kullanana dek.

Arkadaşın Htc sini aldım rehberimin şifreaini girdim açıldı.

Yardım için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemrek

Önemli konu. Rehber konusunda sıkıntı çeken herkese yardımcı olur. Ama kıymeti bilinmemiş sanki
    Mrb. Dun hotmail.hesabimi guncellerken artim nereye bastimsa telefon rehberimdeki bszi kisiler silindi. 24saattir ugrasirken soyle bi ipucuna vardim. Ayni mekanda kaydettigim kisiler silinio. Mesela mudur. Mesels diger calisanlar..yani tarihler farkli ama ayni binada kaydetmisim. Ilginc deilmi

• Arkadaşlar geçmişe dönük bir arama sms kaydı bilgisi lazım. Bir kişiye en son ne zaman sms gönderdiğimi ya da onu aradığımı bulmam lazım. 2015 vcard yedeğimi mailimden buldum şans eseri. İlgilinin adını yazınca yedek çıktı otomatik olarak. Bir ekli mail var vcard a ilişkin, bir de ek olmayan yedek var. Ek olmayan yedek içeirsinde ilgilinin rehber adı, numarası kayıtlı. 36 adet de arama kaydı olduğu yazıyor. Yalnız bu aramaların hangi tarihte olduğunu ya da sms var ise hangi tarih ve saatte olduğunu öğrenebilmem mümkün müdür?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.