Şimdi Ara

35xxxxxx imei nolu cihaz klonlu listesinde olduğu için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
61.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 35xxxxxx imei nolu cihaz klonlu listesinde olduğu için 29.09.2013 da kullanım dışı bırakılacaktır. hattınız acık kalacaktır bilgi için 4440532

Diye mesaj geldi ben telefonu vatandan aldım faturası garantisi falan herşeyi var (model ace2 )

Bu mesaj nasıl geldi nasıl oluyor 2 tane imei numarası oluyor. adamlar nasıl buluyor
    Bana bu konuda genel bilgi verir misiniz 4440532 telefon acacagım genel bilgim olursa geçiştirme yapamazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyube -- 9 Eylül 2013; 21:32:25 >

Cihaz Klonlu Listesinde Ne Demektir?

IMEI Nolu Cihaz Klonlu Listesinde

Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği (IMEI), her mobil cihaza benzersiz olarak atanan bir numaradır. "Klonlu liste", çalıntı veya kayıp olarak bildirilen cihazların IMEI numaralarının yer aldığı bir veritabanıdır. Eğer cihazınızın IMEI numarası klonlu listede ise, bu cihazınızın çalıntı veya kayıp olduğu anlamına gelebilir.

Klonlu Liste Nedir?

Klonlu liste, hırsızlık veya kayıp olaylarını önlemek ve cihazların takibini sağlamak için tasarlanmıştır. Yetkililer, çalıntı veya kayıp olarak bildirilen cihazların IMEI numaralarını klonlu listeye ekler. Bu sayede, cihazın yeniden etkinleştirilmesi veya başka bir ağda kullanılması engellenir.

Telefonum Klonlu Listesindeyse Ne Yapmalıyım?

Cihazınızın IMEI numarasının klonlu listede olduğunu öğrendiyseniz, aşağıdaki adımları izlemeniz önerilir:

• Operatörünüze başvurun: Cihazınızın çalındığını veya kaybolduğunu bildirmek için operatörünüzle iletişime geçin.
    • Yetkililere şikayette bulunun: Cihazınızın çalındığını veya kaybolduğunu polise veya ilgili yetkililere bildirerek tutanak tutturun.
    • Cihazınızı devre dışı bırakın: Operatörünüz veya yetkililer aracılığıyla cihazınızı devre dışı bırakın.
    • Yeni bir cihaz alın: Çalıntı veya kayıp cihazınızı kurtarma ihtimaliniz düşükse, yeni bir cihaz almayı düşünün.

Önemli Not: Klonlu listeye alınan cihazlar, genellikle ağ engeline takılır ve kullanılamaz hale gelir. Bu nedenle, klonlu listede yer alan bir cihazı satın almak veya kullanmak yasalara aykırıdır ve yaptırımlara yol açabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • telefonun modeli nedir nereden ne kadara aldınız?

Orijinalden alıntı: fp

telefonun modeli nedir nereden ne kadara aldınız?

vatandan
    ace2
    549 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyube -- 9 Eylül 2013; 21:26:38 >
    "Dünya'nın En Tehlikeli Hali, Cehaletin Örgütlü Eyleme Geçme Halidir." Goethe
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalboran

Mesaj içeriğinde yazan imei ile telefonunuzun imei numarası aynı mı.
    eğer imei'ler aynıysa durumu vatan bilgisayara iletin
    edit: bu mesaj imei kaydı yapılmamış telefonlara gönderiliyorhttp://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php buradan sorgulama yapabilirsiniz. vatan bilgisayardan aldığınız için sizde sorun olduğunu sanmıyorum ama telefonunuz kapanır kullanamazsınız en kısa zamanda vatan bilgisayara durumu iletin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fp -- 9 Eylül 2013; 21:39:11 >

Mesaj içeriğinde yazan imei ile telefonunuzun imei numarası aynı mı.

şimdi imei numarasına bataryanın altındaki yerden bakıyoruz demi oradan

35xxxx/xx/xxxxxx/x

bu şekilde yani numara aynı degil
    Aralarındaki işaretleri saymayın, rakamlar aynı mı birebir, tutuyor mu. Tutmuyorsa zaten telefonunuz kapanmaz. Daha önce sim kartınızı taktığınız bir cep telefonunun imei numarası kopyalandığı için öyle bir mesaj gelmiş. Eğer telefonun arkasındaki rakamlar ile mesaj içeriğindeki rakamlar aynı ise aşağıdaki linki okuyun.

http://fundasen.wordpress.com/2010/01/22/imei-numaraniz-mi-klonlandi-o-zaman-bu-yaziyi-mutlaka-oku/
  • Bu olay benimde basima gelmişti N73 de
    Sarzim bitmişti arkadasin tele taktim simi evi aradim geri değiştirdik simi 1 gün sonra bana xxxxx IMEI Noldu telefonunuzun klonlanmis olduğunu bulduk tarzında bise dedi 1 ay sonra kapanacak tel dediler bi baktim IMEI benim değil IMEI sorgulamadan baktim o IMEI simi taktiğin telin IMEIsiymis 1 ay geçince arkadasin tel kapandi servise verdi actirdi. Serviste simleri değiştirmek boyle şeylere sebep oluyor demisler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aralarındaki işaretleri saymayın, rakamlar aynı mı birebir, tutuyor mu. Tutmuyorsa zaten telefonunuz kapanmaz. Daha önce sim kartınızı taktığınız bir cep telefonunun imei numarası kopyalandığı için öyle bir mesaj gelmiş. Eğer telefonun arkasındaki rakamlar ile mesaj içeriğindeki rakamlar aynı ise aşağıdaki linki okuyun.

http://fundasen.wordpress.com/2010/01/22/imei-numaraniz-mi-klonlandi-o-zaman-bu-yaziyi-mutlaka-oku/

1.resımde mesajdaki imei numarasının ilk 3 rakamı
    2.resimde telefonun bataryasının altında yazılı olan imei numarası

gelen mesaj 358
    telefonun arkasında 355 ile başlıyor

peki bu mesaj niye geldi bana ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyube -- 9 Eylül 2013; 22:25:35 >

• uyube U kullanıcısına yanıt
    O zaman sorun olmaz. Herhalde yakın zamanda başka bir telefona sim kartınızı takmışsınız ve o telefonun da imei numarası klonlanmış, ancak sizin Vatan'dan aldığınız telefonda bir problem yok.

O zaman sorun olmaz. Herhalde yakın zamanda başka bir telefona sim kartınızı takmışsınız ve o telefonun da imei numarası klonlanmış, ancak sizin Vatan'dan aldığınız telefonda bir problem yok.

Ben olayı şöyle bir özet geçeyim

Telefon kardeşime alındı. Daha önce hiç ona numara alınmadı.
    Bende daha önce turkcellden bimcelle taşıdıgım ve daha sonra hiç kullanmadıgım hattımı verdim
    Hatta uzun sure kontor yuklemediğimiz işlem yapmadıgımız için kapanmış
    Ben bu hattı öyle kaldı (Hat aktif degil pasif vaziyette telefonun içinde kaldı)

Bugun kardeşime telefon lazım oldu bende kendi hattımı ona verdim oda kendi telefonuna taktı
    Sonra 30dk 60dk gibi bir sürede bu mesaj gelmiş

Olayın özeti bu

Detaylar
    vatandan alınan telefon kardeşimin telefonu
    Bu gelen mesaj benım sim kartım kardeşimin telefonunda takılırken gelmiş
    Şimdi benım telefonunda mı kardeşimin telefonunda mı benım sim kartında mı kardeşimin sim kartında mı neyde sorun var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyube -- 9 Eylül 2013; 22:40:38 >

• uyube U kullanıcısına yanıt
    Mesaj içeriğinde geçen imei numarasına ait telefon size ya da ailenizden başka birisine ait değilse bir sorun yok. Sizin veya ailenizden birinin telefonları kapanmaz. Ancak ben o hattı başka kimlerin telefonuna taktığınızı bilemem, sonuçta o hattı taktığınız telefonlardan birisinin imei numarası (mesaj içeriğinde belirtilen) kopyalanmış ve o telefon kapanacak.

Evinizdeki telefonları tek tek kontrol edin, bu imei numarası onlardan biriyse o telefon kapanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 9 Eylül 2013; 22:44:02 >

Orijinalden alıntı: uyube

quote:

Ben olayı şöyle bir özet geçeyim

Telefon kardeşime alındı. Daha önce hiç ona numara alınmadı.
    Bende daha önce turkcellden bimcelle taşıdıgım ve daha sonra hiç kullanmadıgım hattımı verdim
    Hatta uzun sure kontor yuklemediğimiz işlem yapmadıgımız için kapanmış
    Ben bu hattı öyle kaldı (Hat aktif degil pasif vaziyette telefonun içinde kaldı)

Bugun kardeşime telefon lazım oldu bende kendi hattımı ona verdim oda kendi telefonuna taktı
    Sonra 30dk 60dk gibi bir sürede bu mesaj gelmiş

Olayın özeti bu

Detaylar
    vatandan alınan telefon kardeşimin telefonu
    Bu gelen mesaj benım sim kartım kardeşimin telefonunda takılırken gelmiş
    Şimdi benım telefonunda mı kardeşimin telefonunda mı benım sim kartında mı kardeşimin sim kartında mı neyde sorun var

Bu durumda, anladığım kadarıyla kardeşinizin telefonunda sıkıntı var. Yukarıda anlatılanlara göre de 1 ay sonra kardesinizin telefonu kapanacak.

• quote:

Mesaj içeriğinde geçen imei numarasına ait telefon size ya da ailenizden başka birisine ait değilse bir sorun yok. Sizin veya ailenizden birinin telefonları kapanmaz. Ancak ben o hattı başka kimlerin telefonuna taktığınızı bilemem, sonuçta o hattı taktığınız telefonlardan birisinin imei numarası (mesaj içeriğinde belirtilen) kopyalanmış ve o telefon kapanacak.

Evinizdeki telefonları tek tek kontrol edin, bu imei numarası onlardan biriyse o telefon kapanır.

Şimdi sonuca çok yaklaştım galiba

Bugun gelen mesajdaki imei numarası 14 haneden oluşuyor
    Kendi kullandıgım telefon un bataryasının arkasında yazılı olan imei numarası 15 hane

Gelen mesajdaki ve benım telefonunum bataryasının altındaki imei numaralarının ilk 14 hanesi aynı ama yukarıda söylediğim gibi mesajdaki 14 hane bataryanın arkası 15 hane
    İlk 14 hanenın benzemesi tesaduf olmuş olabilir mi

Yani bu durumda benım telefonum mu 29 undan sonra kullanım dışı kalacak,
    Bunun nedeni sim kartımı kardeşimin telefonuna takmam mı yoksa bu sadece tesaduf mu
    Niye sim kartı başka telefona takınca böyle bir sorun oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyube -- 9 Eylül 2013; 23:35:41 >

• quote:

quote:

Kendi kullandıgım telefon un bataryasının arkasında yazılı olan imei numarası 15 hane

Gelen mesajdaki ve benım telefonunum bataryasının altındaki imei numaralarının ilk 14 hanesi aynı ama yukarıda söylediğim gibi mesajdaki 14 hane bataryanın arkası 15 hane

Bunun nedeni sim kartımı kardeşimin telefonuna takmam mı yoksa bu sadece tesaduf mu

Evet o telefonun imeisi kopyalanmış, belirtilen tarihten sonra da kapanacak, sorun sim kartından falan kaynaklanmıyor. Birisi sizin imei numarasını başka bir telefona kopyalamış. Siz sim kartını başka bir telefona taktığınızda bu mesajın gelmesi ise tamamen tesadüf.

Yukarıda izleyeceğiniz yöntem ile ilgili link vardı, orayı okuyun.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    btk dan sorguladınız mı_? telefon ile görüştünüz mü_? samsung yetkili servisleri ile görüştünüz mü_? vatan ile görüştünüz mü_? illegal program yüklemesi yaptınız mı_? telefonunuza rom / root uygulamaları yüklediniz mi_?

• quote:

quote:

quote:

Evet o telefonun imeisi kopyalanmış, belirtilen tarihten sonra da kapanacak, sorun sim kartından falan kaynaklanmıyor. Birisi sizin imei numarasını başka bir telefona kopyalamış. Siz sim kartını başka bir telefona taktığınızda bu mesajın gelmesi ise tamamen tesadüf.

Yukarıda izleyeceğiniz yöntem ile ilgili link vardı, orayı okuyun.

bilgiler için teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: trkkrsy

btk dan sorguladınız mı_? telefon ile görüştünüz mü_? samsung yetkili servisleri ile görüştünüz mü_? vatan ile görüştünüz mü_? illegal program yüklemesi yaptınız mı_? telefonunuza rom / root uygulamaları yüklediniz mi_?

Btk dan sorgulama bu oluyor galiba kopyalandığı yazıyor
    IMEI SORGULAMA

IMEI : 3584********775
    Durumu : Bu IMEI numarasının başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiştir
    Kaynak : --
    Üretici : Üretici: Samsung Korea Pazar Adı: SGH-E250 Model Bilgileri: SGH-E250
    Sorgulama Tarihi 10.09.13

Telefon ile görüştünüz mü ? Samsung yetkili servisleri ile görüştünüz mü ? vatan ile görüştünüz mü ?
    Telefon ile samsung servisiyle vatanla görüşmedim.
    Zaten kopyalanan cihaz benim kullandığım e250 imiş telefonun garanti belgesi , faturası gibi hiçbirşeyi yok

İllegal program yüklemesi yaptınız mı ? telefonunuza rom / root uygulamaları yüklediniz mi ?
    E250 ye ne yuklenıyor ki zaten ben telefonu
    Konuş kapa için kullanıyorum oyunmuş kameraymış gibi şeyler kullanmıyorum

hiç bilgim yok bu yuzden şöyle birşey aklıma geliyor şaçma olabilir
    Kardeşim benim simi mi telefonuna taktı bende o arada başka sim kartı taktım bu yuzden sim takınca kopyalama oldu böyle birşey olmuş olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyube -- 10 Eylül 2013; 0:23:12 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trkkrsy

Btk dan sorgulama bu oluyor galiba kopyalandığı yazıyor
    IMEI SORGULAMA

IMEI : 3584********775
    Durumu : Bu IMEI numarasının başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiştir
    Kaynak : --
    Üretici : Üretici: Samsung Korea Pazar Adı: SGH-E250 Model Bilgileri: SGH-E250
    Sorgulama Tarihi 10.09.13

Telefon ile görüştünüz mü ? Samsung yetkili servisleri ile görüştünüz mü ? vatan ile görüştünüz mü ?
    Telefon ile samsung servisiyle vatanla görüşmedim.
    Zaten kopyalanan cihaz benim kullandığım e250 imiş telefonun garanti belgesi , faturası gibi hiçbirşeyi yok

İllegal program yüklemesi yaptınız mı ? telefonunuza rom / root uygulamaları yüklediniz mi ?
    E250 ye ne yuklenıyor ki zaten ben telefonu
    Konuş kapa için kullanıyorum oyunmuş kameraymış gibi şeyler kullanmıyorum

hiç bilgim yok bu yuzden şöyle birşey aklıma geliyor şaçma olabilir
    Kardeşim benim simi mi telefonuna taktı bende o arada başka sim kartı taktım bu yuzden sim takınca kopyalama oldu böyle birşey olmuş olabilir mi ?

Alıntıları Göster
    imei numarası nasıl kopyalanıyor
    imei numarası telefona nasıl giriliyor
    Adamlar bu imei numarasını nasıl kopyalıyor
    Kafadan mı deniyor,
    İmei numarası nereye giriliyor
    Şimdi imei numarası 1 tanedir bir numarayı ıkı cihaz kullanılsa kopyalama oluyor ve telefon devre dışı kalıyor bu durumda karşı tarafda kullanamaz kopyalamak ne fayda saglıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyube -- 10 Eylül 2013; 0:26:03 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.