Şimdi Ara

Almanya'dan İstanbul'a tatile gelen kumpir ve midyeden zehirlenen 4 kişilik aile

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
2.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Almanya'dan Türkiye'ye tatile gelen 4 kişilik aile, Ortaköy'de midye ve kumpir yedikten sonra fenalaştı.

• 3 ve 6 yaşındaki iki kardeş hayatını kaybetti.
    • Baba entübe edildi.
    • Annenin yoğun bakımda tedavisi sürüyor

x (formerly twitter)
    KIYAS HABER (@kiyashaber16) on X
    https://x.com/kiyashaber16/status/1988964087456501995?s=20

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 13 Kasım 2025; 21:3:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Devlet irade gösterdi etli çiğ köftenin üretimi ve satışı nasıl yasaklandıysa etli çiğ köfteden daha tehlikeli ve daha ölümcül olan midye ve kumpirde yasaklanmalı. Özellikle midye yemek rus ruleti oynamak. Midye denizlerdeki tüm kanalizasyon pisliğini, tüm gemi atıklarını ve ağır metalleri filtre eden bir canlı. Midyeyi kim yiyecek olarak uydurup sunmuş belli değil. Midyenin asla ve asla yiyecek olarak yenmemesi gerekiyor.

Devletin acilen etli çiğ köfte yasağında gösterdiği iradenin ve denetimin çok daha fazlasını gösterip midye toplanmasını, midye üretimini ve midye satışı yasaklaması gerekiyor. Çiftlik midyesi falanda hikaye. Hepsi bir şekilde bulunduğu suyun zehrini filtre ediyor ve bünyesinde topluyor.

Kumpir de tıpkı etli çiğ köfte gibi işletmelerde yapılıp satılması en riskli yiyeceklerden. Acilen yasaklanmalı. Evinde yapan yapsın.

Tavuk dönerde en az bunlar kadar riskli ama tavuk dönerde yasaklanırsa millet acından ölür. O yüzden tavuk döner satışı her işletmeye değil, eğitimini ve lisansını almış işletmeye verilmeli. Önüne gelen işletme tavuk döner satamamalı. Böyle bir uygulama başlatılmalı.

Etli çiğ köfte, kumpiri dışarda yemediği için kimse acından ölmez. İsteyen evinde yapar. Büyütülecek bir mevzu değil. İşletmeler tarafından yapımı ve satışı acilen yasaklanmalı. İçlerinde en ölümcül olan midye ise zaten bir yiyecek olarak asla anılmamalı. Hemen yarın ülke genelinde toplanması, üretimi ve satışı ivedilikle yasaklanmalı. Midye insan sağlığı için aşırı tehlikeli bir yiyecek. Asla ama asla tüketilmemeli. Nereden geldi kültürümüze kafayı yiyecem.

Üstüne basarak bir kez daha belirtmek istiyorum; Etli çiğ köftenin üretiminin ve satışının yasaklamasında gösterilen devlet iradesinin çok daha fazlasının midye de gösterilip toplanmasından, üretimine ve satışına kadar komple yasaklanması ve çok sıkı denetlenip, ağır hapis cezası verilmesi gerekiyor. Aksi taktirde işletmeler satmasa bile seyyar satıcılar rahat durmayacaktır. Hapis cezası şart.
    Otelde disinden tirnagindan artirip tatile giden insanimiz 36 si cocuk 77 kisi yanarak can verir.

Uzun zamanda yetisen vatan evlatlarini 57 yillik ucaga bindiririler, ucak duser can verir.

Magaraya maskesiz olarak gonderilen 14 Asker zehirlenerek can verir.

Yaz sicaginda su verilmeyen iki Asker susuzluktan can verir.

Ruhsatsiz Parfum Fabrikasinda cocuk isciler yanarak can verir.

Yenidogan unitelerinde bebekler küvezde para icin katledilir.

Memleketine tatile gelen gurbetciler ya yemekten ya ilactan zehirlenerek can verir.

Bu Liste daha uzar gider

Havai fisek fabrikasi
    Soma
    6 Subat depreminde diri diri toorak altinda kaybedilenler

Insan hayatindan daha ucuz birsey yok bu ulkede.
    Bu ülkede bir gıda terörü var. Bunu inkar edemeyiz. 8 9 sene işletmecilik yaptım. Çoğu mekanın mutfağına girip çıkmışligim vardır.

Ülkedeki en lüks restauranttan tutun, mahalle arası donercisine kadar sıkıntı mevcut. En basiti sadece ekmek üreten firinlara gün içinde çoğumuz gidiyor. Burada çalışanlar Türk asıllı kişiler değil ne yazık ki. Çoğu göçmen, ucuz işçi, sigorta ücreti yok ve uzun saatler çalıştırılması için tercih ediliyor. Hal böyle olunca hijyenden ve denetimden uzak oluyor.

Yine ambalajlı ürünler. Özellikle sosis, salam, sucuk gibi. Bunlar gün içinde Çoğu zaman kullandığımız ürünler. Sandviç, pizza vb. cogu tüketim de bunlar kullanılıyor. Bu ürünlerden tüketip, mide sıkıntısı çekmeyen çok az insan vardır günümüzde. Siskinlikten tutun, mide ağrılarına kadar. Gene bar, pub tarzı yerler özellikle bu gıdaları kullanıyor. Hızlı tüketim açısından. Kaliteli ürün kullanan mekan sayısı çok azdır.

Ketçap ve mayonez zaten dışarıda hiç tüketilmemesi gereken ürünlerin başında geliyor. Isletme masasında güvendiğiniz bir marka paketi duruyor olabilir ama emin olun o ürünler mutfak arkasında başka markanın 5lt bidonlarindan basılıyor.

Başı boş hayvan sorunu. Özellikle pandemi dönemi yalnızlık çekenler hayvanlara sarıldı. Hayvan beslemek bebek yetiştirmek ile eşdeğerdir. Çoğu kişi o hayvanlara bakamadı ve sokaklara saldı. O ev hayvanları sokağa adapte olamadı, cogu hastalık taşıdı. Marketlerde, yemek yerlerinde ister istemez o basi boş hayvanları gördük. İşletme sahipleri ne yazık ki müşteri veya sosyal medyadan gelecek tepkilerden korktukları için o hayvanları dükkanın uzağına çekemedi. Gıda üstüne olan bir işletme içerisinde dolaşan hayvan hem müşteri için hem çalışanlar için ne yazik ki büyük bir hastalık riski taşımakta. Bunun hayvanseverlik dışında tutulması lazim.

Gene özellikle yaz aylarında mekanlarda içeceklerde tüketilen buzlar. En riskli gruptadir bu buzlar. Mekan kendi üretiyorsa buz makinesini, su aritmasi, filtresi vs gibi bakimlar titizlik ile yapılmalı. Eğer yapılıyorsa artık işiniz Allah'a kalmış. O ictiginiz soğuk kahveler filan saatli bomba. Hele buz dışarıdan bir firmadan alınıyorsa vay halinize. Çok soğuk kahve tüketen ve bu alanda işletmecilik yapan ben buz makinesi ve kahve makinesi üzerinde çok titiz dururdum. O kahve makinesinin temizlenmemesi o sıcaklık ile kahve çekmesi ve yapılması ciddi sağlık tehdidi.

Kıssadan hisse en büyükten en küçüğe işletmeler ciddi denetime tabi tutulmalı. Şartları sağlamayan işletme sahipleri ömür boyu bu işlerden men edilmeli, gerekirse hapis bile yatırılmali ama nerede.

Gıda terörü günümüzün en büyük sorunu. Hele ki bu ekonomide. Ürünler zamlandikca kalitesiz oluşu konusunda hepimiz hemfikiriz.
    Her ferdi rahatsızlanıp hastaneye gelen ailenin o gece hastanede yatırılmayıp, hastaneden taburcu olmasına onay veren doktor veya doktorlarda 1. dereceden suçlu. Bütün aile rahatsızlanmış olduğuna göre belli ki ciddi bir şey var. Siz nasıl doktorsunuz? Eğitiminiz yarım yamalak mı? Bir ailede ki 4 kişide rahatsızlanmışsa o aile hastanede 24 saat gözünün önünde olmalı. Neden taburcu ettiler neden? Hastanede test için gerekli kitler mi yoktu? Burası nasıl bir hastane? Hastane olarak yetersizsen veya bu tür vakaları yatırmak istemiyorsan acilen başka hastaneye sevk et. Bu nasıl bir saçmalık

Çeşme’de seneler önce, girişte çarşıya girmeden bi İzmir kumrucusu vardı. Adam, ızgaranın yakınında uçuşan bir arıyı öldürmek için böcek ilacı sıktı. Ben o an verdiğim siparişi iptal ettim

Gerçekten de böyle bir ortamda, üstelik ızgaranın hemen yanında, böcek ilacı sıkmak inanılmaz yanlış bir hareketki izgaraya geldi eminim oraya doğru sıktı zaten.

• Niye Türkiyeye gelirin ki

• Devlet irade gösterdi etli çiğ köftenin üretimi ve satışı nasıl yasaklandıysa etli çiğ köfteden daha tehlikeli ve daha ölümcül olan midye ve kumpirde yasaklanmalı. Özellikle midye yemek rus ruleti oynamak. Midye denizlerdeki tüm kanalizasyon pisliğini, tüm gemi atıklarını ve ağır metalleri filtre eden bir canlı. Midyeyi kim yiyecek olarak uydurup sunmuş belli değil. Midyenin asla ve asla yiyecek olarak yenmemesi gerekiyor.

Devletin acilen etli çiğ köfte yasağında gösterdiği iradenin ve denetimin çok daha fazlasını gösterip midye toplanmasını, midye üretimini ve midye satışı yasaklaması gerekiyor. Çiftlik midyesi falanda hikaye. Hepsi bir şekilde bulunduğu suyun zehrini filtre ediyor ve bünyesinde topluyor.

Kumpir de tıpkı etli çiğ köfte gibi işletmelerde yapılıp satılması en riskli yiyeceklerden. Acilen yasaklanmalı. Evinde yapan yapsın.

Tavuk dönerde en az bunlar kadar riskli ama tavuk dönerde yasaklanırsa millet acından ölür. O yüzden tavuk döner satışı her işletmeye değil, eğitimini ve lisansını almış işletmeye verilmeli. Önüne gelen işletme tavuk döner satamamalı. Böyle bir uygulama başlatılmalı.

Etli çiğ köfte, kumpiri dışarda yemediği için kimse acından ölmez. İsteyen evinde yapar. Büyütülecek bir mevzu değil. İşletmeler tarafından yapımı ve satışı acilen yasaklanmalı. İçlerinde en ölümcül olan midye ise zaten bir yiyecek olarak asla anılmamalı. Hemen yarın ülke genelinde toplanması, üretimi ve satışı ivedilikle yasaklanmalı. Midye insan sağlığı için aşırı tehlikeli bir yiyecek. Asla ama asla tüketilmemeli. Nereden geldi kültürümüze kafayı yiyecem.

Üstüne basarak bir kez daha belirtmek istiyorum; Etli çiğ köftenin üretiminin ve satışının yasaklamasında gösterilen devlet iradesinin çok daha fazlasının midye de gösterilip toplanmasından, üretimine ve satışına kadar komple yasaklanması ve çok sıkı denetlenip, ağır hapis cezası verilmesi gerekiyor. Aksi taktirde işletmeler satmasa bile seyyar satıcılar rahat durmayacaktır. Hapis cezası şart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Belki 1 yada 2 defa midye yemişimdir onunda en az 10 senesi vardır.

Bir önceki mesajda açıklandığı gibi bir şeyin de yenilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

“..Özellikle midye yemek rus ruleti oynamak. Midye denizlerdeki tüm kanalizasyon pisliğini, tüm gemi atıklarını ve ağır metalleri filtre eden bir canlı..”

Kumpir de yemeyin yahu. Ortaköyde kumpircinin biri (erkek) çıplak elle karıştırıyordu kumpir kovalarını masalı sandalyeli gençlerin çok gittiği bir yerdi, bir sene önce olmuştu sanırım gece vakti diye kimse görmüyor sandı herhalde. Gördüğüm gibi uyardım da benim uyarımla bitmez böyleleri. O gün bugündür gitmeyiz ortaköy kumpircilerine. Sadece bu da değil kumpirde kullanılan ette salmonella bakterisi olabiliyor. Kovalarda da soğutma yoktu diye hatırlıyorum. Üstü de açık. Hijyenik bir ortamda sunulmuyor zaten.

Geçmiş olsun aileye.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Evet kumpirin satışınında yasaklanması gerekiyor. Etli çiğ köftede olan tehlikeli durumun daha fazlası kumpirde var. Midye zaten sağlıksız ve tehlikeli gıdanın nirvanası. Balon balığı yemekle aynı risk. Rus ruleti. Midyenin kültürümüzde ve hayatımızda hiç olmaması gerekiyor.

Bunlar yasaklamayacaksa etli çiğ köftenin satış yasağı da kalksın. Etli çiğ köftenin suçu ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 14 Kasım 2025; 3:6:16 >

Kumru ne olacak? Nereden alındığı belli olmayan sosis ve salamlarla yapılan Ayvalık tostu, kumru ve türevleri çok mu masum?

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.
  • Bize işlemiyor. Hepimiz bağışıklık kazandık. Hindistan seviyesine doğru gidiyoruz.
    Dışarıdan gelend düşünsün.

Kumru ve türevleri hijyen açısından tartışılabilir ama midyeyi, kumrudan ayırt etmek gerekir. Midyedeki olay hijyen standartlarından ziyade zehir taşıyan, satılması yasaklanması gereken ölümcül bir mahsül.

Dışarda yemek yeme devri bu ülkede bitti.

Bu adamı takip ettikten sonra iyice soğudum her şeyden.

Roma (Gurme Bükücü)youtube
    Hijyene dikkat ettikten sonra bakkal da yapabilir tabi…
    https://www.youtube.com/shorts/bOuI66ZKHlk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 14 Kasım 2025; 8:39:12 >
    İsterim, fakat bir ölümsüz dost isterim.

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

Midye, sosis–salam–sucuk gibi ürünler için aslında konu “yeni ya da eski yiyecek” meselesi değil; üretim koşulları, hijyen, işleme şekli ve tüketim sıklığıyla ilgili. Sorun “midye yemek zararlıdır” değil; sorun nereden geldiğini kimsenin bilmemesi. Midye yıllardır yeniliyor. Ama kişinin ne şartlarda yapıldığı bilinmiyor. Ya da ne şartlarda toplandığı. Midyeci Ahmet, Midyeci Yasin vb iş yerleri var adı duyulmuş. Ben bunlar çok temiz yapıyor demiyorum ama nasıl yapıldığı da önemli ve riskleri indirir.

İçine ne konduğu belli olmayan, hijyensiz şartlarda üretilmiş sosis, salam ve türevleri de çok daha ciddi risk taşır. Bunlar “bir anda öldüren” şeyler değil, uzun vadeli, biriken risklerdir. Bağırsak/kolon kanseri riskini artırdığı bilimsel olarak kabul edilmiş durumda. Adam içine sıkıyor boyayı renk versin diye, Dana sosis diye içine katmadığı şey yok. Sonra ucuz oluyor. Kumru, Ayvalık tostu yapan yerlerin çoğu da ucuz diye bunları alıyor. İçine de bol bol koyup göz boyuyorlar.

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.

• salmonella

Bu ortaköyede ne kadar kumpirci midyeci vs varsa alayını kapatacaksın.

aha roma gürme auehuehee

"Zekanın gerçek göstergesi bilgi değil hayal gücüdür. İnsanlık umudunu yitirmedikçe ve hayal ettikçe başaramayacağı hiçbir şey yoktur."
    System.out.print("Beşiktaş JK");
  • Naruto45 N kullanıcısına yanıt
    Bu adam hep doğruları konuşuyor ama linç ediliyor
    Sonuç mu ? İşte böyle üzücü oluyor annede vefat etmiş bir aileyi yokettiler yazıklar olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

komplocu gibi konuşmak istemem ama başka şeyler de çıkabilir bu ölümlerin altından.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.