< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Aliexpress Ana Konu • (2155. sayfa)

-
-
Aldığım ürün fiyatı 20USD idi 12USD vergi çıktı toplam 32-33 USD kargoda ücretsiz idi gümrükte takılmaması lazım değil mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Günaydın, Kardeşim Özbekistan'da çalışıyor diye Türkiye hesabımda kullandığım mail adresi ile Rusya hesabı açtım, bir süre alış veriş yaptım fakat şimdi ise girişte sürekli Rusya açılıyor Türkiye ya da globale geçişte çok zorluk yaşıyorum.
Rusya hesabını silmek istedim fakat silmedi.
Rusya'nın mail adresini değiştirmek istiyorum fakat destek bana güven vermedi,
Varmıdır güvenli bir yontem ile mal adresini Türkiye hesabına dokunmadan değiştirme imkanı.
-
550 liralık ürüne 550 liralık vergi çıkıyor, bu nasıl bir saçmalık.
-
Aliexpress, kredi kartı ödemelerine yurt içi mi, yurt dışı mı sayılıyor?
-
Aliexpressten aldığım ürün 7. günde bana ulaştı. 7 gün Çinden gelen ürün için çok iyi bir hız.
-
Ürünün TL fiyatı bu.
Ve Euro Fiyatı ise bu:
Euro fiyatı ile TL fiyatı tam tutmuyor. Limit sınırda bir ürün. Vergisiz Ürün+Kargo fiyatı. Sizce gümrük konusunda durum ne olur ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzsaka -- 14 Ağustos 2025; 14:29:58 >
-
Bu durumda örneğin 3 farklı satıcıdan 15'er euroluk olmak üzere toplamda 45 euroluk sipariş versek, her satıcının siparişini ayrı ayrı yollayacağı için karttan tek seferlik ödeme ile alışveriş yapabiliyoruz, yanlış anlamadım değil mi?
Bu durumda üç gümrük hakkı gitsin, dert değil. Sadece ödemeyi tek seferde yapıp işi bitirmek istiyorum. Tabii doğru anladıysam. (3 ayrı satıcıdan toplam alışveriş 2000TL gibi bir şey tutacak. Kartta puan kampanyası var, onu kullanmak için sordum)
-
Hocam, kargo 1.7£ ise ürün için Limiti 27£ mu yoksa 30£ mu ? Kargo fiyatı ücretsizde olsa ücretlide olsa 27£ mu ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzsaka -- 19 Ağustos 2025; 9:9:23 > -
Aliexpress'deki güncel işleyişe hakim değilim hocam ama TEMU ücretsiz kargo siparişte limiti 28.5 Euro üzerinden hesaplıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar bu ürün teslim edilmez değil mi? Ürün+Kargo 27,43 EUR tutuyor. Vergiyi de eklersek 44 EUR civarı
-
Vergiyi hesaba katmayın. Vergi hariç 27 Euro alışveriş hakkı ama küçük oynamalar pek umursanmıyor. TEMU'da sipariş limiti 1441 lira örneğin şu anda. O da 30 Euro ediyor.
Almak istediğim ürün sadece aliexpress üzerinde mevcut. Vergi hariç 27.43 EUR çıkınca alıp almamak arasında kararsız kaldım. Parayla satın alabileceğim ufak bir kupon vs olsa sorun olmayacak gibi ama onu da bulamadım. Ne yapılabilir, bir fikriniz var mı acaba?
-
Kupon ya da indirim çeki kullansanız da fark etmez. Çünkü gümrük vergisi vs. Ürünün esas fiyatı üzerinden hesaplanıyor. Yani indirimlerle, çeklerle ilgilenmiyor gümrük.
Ama ben vergi hariç 27.43 Euro'ya o ürünü alırdım. TEMU'da 30 Euro gümrükten geçiyor, aliexpress neden geçmesin?
İkinci bir alternatif, satıcıyla iletişime geçip fatura bedelini biraz düşük göstermesini istemek. Eskiden işe yarıyordu.
-
Aliexpressten 100 dolarlık bir ürün almak istiyorum, %10-%20 komisyon kesip aracı şekilde getiren bir uygulama varmı ?
-
Siparişi oluşturdum. Ücret dağılımı aşağıdaki gibi. Gelişmeleri aktaracağım.
Ara toplam €14.13 Kargo €13.72 Jetonlar -€0.42 Görev €16.71 Toplam €44.14
Gümrük işlemleri tamamlanmış. PTT’ye teslim edilmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 2 Eylül 2025; 16:25:2 > -
-
30 euroluk alışveriş limitini de sıfırlayacaklar sanırım
quote:
Temu ve Shein gibi Çin merkezli platformların artan satışları sonrası Türkiye’de 30 Euro’luk gümrüksüz online alışveriş limitinin sıfırlanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Uygulama hayata geçerse ürünler normal ithalat rejimine tabi olacak; gümrük vergisi, %20 KDV, gerekirse ÖTV ve ek masraflar eklenecek. Türkiye’ye bu sitelerden aylık 300 milyon dolarlık ürün girdiği, mevzuata aykırı girişlerin arttığı belirtiliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yurt içi esnafın baskısı ve devletin ekstra vergi kazanma ihtiyacı ile millete bir kırbaç daha vurulacak.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X