Son bir kaç yıldır, ülkemizde ki gıda ürünlerinin kalitelerinin düştüğü veyahut gramaj küçüle küçüle, kuşa döndüğü malum. Bende bir kaç yıldır, Algida’nın şark kurnazlığı yapıp kaliteyi düşürmesinden, ve dondurmaların iyice küçülmesinden dolayı, bu markanın dondurmalarından almıyordum. Algidanın çubukta ya da külahda sattığı tüm dondurmalar özellikle son bir kaç sene de dik yarı küçüldü.. Tadı desen 10 kat bozuldu.. Mesela, mini magnum dondurma ilk çıktığı dönemde neredeyse şu an satılan normal boy magnum ile hemen hemen aynı boydaydı. 10 sene önce arkadaşlarla fotoğraf çekinmişiz, elimizde kabak gibi magnumlar inanamadım, devasa büyükmüş o zamanlar ki magnumlar.. Diğer markaların dondurmalarında gramaj oyunu Algida kadar fazla değil, tadı da onun kadar bozuk değil.. Golf dondurma lezzet olarak Algidadan fersah fersah önde.. golf dondurmada da gramaj oyunu var, ama Algida kadar kuşa dönmemiş.. Bimlerde satılan, magnum dondurmanın muadili, algida magnumdan neredeyse 2 kat fazla gramaja sahip, ve tadı daha iyi mesela.. Biraz önce A101 marketten ufak su alırken, kızım dondurma istedi, magnumdan başka dondurma da kalmadığı için onu aldım, fiyatına da bakmadım, kasada 25 lira olduğunu görünce kocaman bir yuhh çektim.. Aklı olan Algida yemesin, golf dondurma alsın, Bim’de satılan dondurmadan alsın.. Gerçi golf dondurma da son 2-3 yılda fiyat bakımından kendisini algidaya uydurmaya başladı ya.. Şimdi buraya bazı arkadaşlar gelip herşeyin fiyatı oynarken dondurma sabit mi kalacak güzellemesi yapmasın. Bundan 3-4 sene önce, AlgidanınTekirdağ’da bulunan fabrikasına gitmiştim, dondurmaların üretim maliyetinin gerçekten çok düşük olduğunu biliyorum.. Siz ve siz gibiler böyle normalleştire, normalleştire bu hale geldik.. Ondan sonra bir kafeye oturduğunda içtiğin Türk kahvesine 30-40 lira verdiğinizde, bir bardak çaya 15-20 lira verdiğinizde serzenişte bulunmayın.. Tamam ekonomi çok iyi değil, ama hem firmalar hem de Türk esnafı az çakal değil.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ALGiDA MAGNUM DONDURMA 25 LİRA!
1989 yılında ilk kez satışa sunulan ALGiDA MAGNUM dondurması, o dönemde 100 Türk Lirası fiyatla raflarda yerini almıştı. Günümüzde ise enflasyonun etkisiyle fiyatı 25 liraya yükselmiştir.
Magnum'un ilk çıktığı dönemde edinilen fiyat bilgisine göre, güncel fiyatı yaklaşık 250 kat artmıştır. Bu artış, diğer gıda ürünlerinde de gözlemlenen genel fiyat artışının bir göstergesidir.
Magnum dondurmasının fiyatı, kullanılan malzemelerin maliyeti, üretim masrafları ve vergiler gibi çeşitli faktörlerden etkilenmektedir. Son yıllarda yaşanan ekonomik dalgalanmalar, hammadde fiyatlarındaki artışlar ve artan işçilik maliyetleri, dondurma fiyatlarını da yukarı çekmiştir.
Fiyat artışına rağmen Magnum dondurması, lezzeti ve kalitesiyle tüketiciler arasında popülerliğini korumaya devam etmektedir.