Şimdi Ara

ALGiDA MAGNUM DONDURMA 25 LİRA!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
2.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son bir kaç yıldır, ülkemizde ki gıda ürünlerinin kalitelerinin düştüğü veyahut gramaj küçüle küçüle, kuşa döndüğü malum.

Bende bir kaç yıldır, Algida’nın şark kurnazlığı yapıp kaliteyi düşürmesinden, ve dondurmaların iyice küçülmesinden dolayı, bu markanın dondurmalarından almıyordum.

Algidanın çubukta ya da külahda sattığı tüm dondurmalar özellikle son bir kaç sene de dik yarı küçüldü..

Tadı desen 10 kat bozuldu..

Mesela, mini magnum dondurma ilk çıktığı dönemde neredeyse şu an satılan normal boy magnum ile hemen hemen aynı boydaydı.

10 sene önce arkadaşlarla fotoğraf çekinmişiz, elimizde kabak gibi magnumlar  

inanamadım, devasa büyükmüş o zamanlar ki magnumlar..

Diğer markaların dondurmalarında gramaj oyunu Algida kadar fazla değil, tadı da onun kadar bozuk değil..

Golf dondurma lezzet olarak Algidadan fersah fersah önde..

golf dondurmada da gramaj oyunu var, ama Algida kadar kuşa dönmemiş..

Bimlerde satılan, magnum dondurmanın muadili, algida magnumdan neredeyse 2 kat fazla gramaja sahip, ve tadı daha iyi mesela..

Biraz önce A101 marketten ufak su alırken, kızım dondurma istedi, magnumdan başka dondurma da kalmadığı için onu aldım, fiyatına da bakmadım, kasada 25 lira olduğunu görünce kocaman bir yuhh çektim..

Aklı olan Algida yemesin, golf dondurma alsın, Bim’de satılan dondurmadan alsın..

Gerçi golf dondurma da son 2-3 yılda fiyat bakımından kendisini algidaya uydurmaya başladı ya..

Şimdi buraya bazı arkadaşlar gelip herşeyin fiyatı oynarken dondurma sabit mi kalacak güzellemesi yapmasın.

Bundan 3-4 sene önce, AlgidanınTekirdağ’da bulunan fabrikasına gitmiştim, dondurmaların üretim maliyetinin gerçekten çok düşük olduğunu biliyorum..

Siz ve siz gibiler böyle normalleştire, normalleştire bu hale geldik..

Ondan sonra bir kafeye oturduğunda içtiğin Türk kahvesine 30-40 lira verdiğinizde, bir bardak çaya 15-20 lira verdiğinizde serzenişte bulunmayın..

Tamam ekonomi çok iyi değil, ama hem firmalar hem de Türk esnafı az çakal değil..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçenlerde dondurma kg maliyetini çıkardığında yeterli salep ile 60-80 lira civarına geliyordu kilosu.
    Bunu keçi sütü ile yaparsanız 100tl olur.
    Yukarıda arkadaş 350 liralık dondurma paylaşmış.
    Esnafın onu maksimum 100 liraya mal ettiğini geri kalaninin giderler ve kar olduğuna eminim.
    Artık Avrupa gibi evde pişirip evde yiyeceğiz.
    Restorant cafe bar pastane fiyatları çok yükseldi
    Yapay Zekanın Yanıtı

ALGiDA MAGNUM DONDURMA 25 LİRA!

1989 yılında ilk kez satışa sunulan ALGiDA MAGNUM dondurması, o dönemde 100 Türk Lirası fiyatla raflarda yerini almıştı. Günümüzde ise enflasyonun etkisiyle fiyatı 25 liraya yükselmiştir.

Magnum'un ilk çıktığı dönemde edinilen fiyat bilgisine göre, güncel fiyatı yaklaşık 250 kat artmıştır. Bu artış, diğer gıda ürünlerinde de gözlemlenen genel fiyat artışının bir göstergesidir.

Magnum dondurmasının fiyatı, kullanılan malzemelerin maliyeti, üretim masrafları ve vergiler gibi çeşitli faktörlerden etkilenmektedir. Son yıllarda yaşanan ekonomik dalgalanmalar, hammadde fiyatlarındaki artışlar ve artan işçilik maliyetleri, dondurma fiyatlarını da yukarı çekmiştir.

Fiyat artışına rağmen Magnum dondurması, lezzeti ve kalitesiyle tüketiciler arasında popülerliğini korumaya devam etmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • her urunde fiyat yukseliyor kalite düsüyor malesef

• Dün a101de 18-19 yaşında bir genç kasaya 3 tane magnum getirip fiyatını sordu. Kasiyer 75 tl diyince gidip yerine bıraktı

• Fiyatlar yerinde durmuyor ki her hafta üstüne koyuyor dolar da 1 yıldır sabit ne oluyor arkadaş gına geldi kola olmuş 18 lira. firmalar artık az üretip pahalıdan kim alırsa alsın moduna girmiş herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 19 Şubat 2023; 17:14:11 >
  • cem1907 C kullanıcısına yanıt

Aynen hocam, bu yüzden paramızla rezil oluyoruz..

• dolcia kullanıcısına yanıt

Gerçekten hocam, şubat ayında fiyatlar böyleyse hazirandan itibaren ne olur bilemiyorum artık..

• onur1301 kullanıcısına yanıt

Paragöz firmalar ve esnafa sahip bir ülkeyiz, gerçekten fiyat arttırımı ihtiyacı misal 5 ise, bu patkanlar 50 yapıyor..

Hangi ülke de, araç ilanlarında sıfır km araçların 2. Ele düştüğü görülmüştür?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Marketlerde satılan paketlenmiş donmuş acayip şeyler dondurma değil zaten, gerçek dondurma yağlı süt ve çeşidine göre yağı alınmamış kakao, taze meyve ve kuruyemiş ile yapılır. Gerçek sade dondurmanın şu andaki kilogram fiyatı 350 TL.

https://www.yasarpastanesi.com.tr/
    Dövme Maraş Dondurması (1000 gr) YÜZDE YÜZ KEÇİ SÜTLÜ ORİJİNAL MARAŞ USULÜ (ŞEHİRLER ARASI ) Dondurmalar MADO
    https://www.yasarpastanesi.com.tr/U17,8,mado-sade-dondurma-dondurmalar.htm
  • paketin üzerinde dondurma yazmıyor  

• e_capkan kullanıcısına yanıt

Eskiden yazıyormuydu?  

• bu yıl magnum çubuğundan maliyetlerden dolayı belden vitesli 2001 doğan slx verilcekmiş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mevsimi değil ...

• mgora kullanıcısına yanıt

Mevsim ile ne alakası var dondurmanın?

• john mclane kullanıcısına yanıt

Evet önceden yazabiliyorlardı sonradan davalık oldukları için yazamaz hale geldiler.

• Magnum 25 lira gibi saçma sapan bir fiyattan satmanın mantığı yok.O fiyata kimse almaz.Hele hele yazın 35 40 ı bulur.

Eskiden herkes yok dolar arttı,yok mazot arttı diye zam yapanları haklı çıkarmaya çalışıyorlardı.İşcilik fiyatı bir üründe %20 30 zam yaptıracak kadar artmadı.

Son zamlar ile, deprem yardımını ve deprem zararlarını bizden tanzim ediyorlar.

• ülkede en az zam gören şey magnum olabilir. classic'ler bile 12 lira olmuş. ben küçükken classicler 50 kuruştu magnum 5 liraydı. aynı oran olması için magnumun şuan 120 lira olması lazım.

• Her şey ucuz, bi magnum mu pahalı?

Yarım Ekmek Tavuk 25-30 tl içecek alırsan yanında kitliyorlar 10-20 tl yerine göre değişir.

• Eskiden magnuma hangi parayı verirsen ver mutlu olurdun iyi para verdik ama Magnum yedik derdik şimdi ver 20 lira git Magnum al bildiğin buz yiyorsun ne tadı var ne bişey..biraz Pernigotti dondurmalarını beğeniyorum ama artık kapalı dondurma almıyorum..canımız istediğinde karşı binadaki dondurmacı abiden alıyoruz külahta evde yiyoruz..daha doğrusu kendimizi kandırıyoruz işte

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ah ah eski Tr de güzelim abim iftara gelirken eve 10-12 magnum alır gelirdi. Yemekten sonra yeriz sahura kadar otururken muhabbet ederkende gömeriz diye.

Artık devir farklılaştı eli bu kadar bol olan bir adamın ayın 18-20 sinde parası biter oldu ve aynı işi eski aynı hayatını yaşamaya çalışıyor ki bu adamın sigarası alkolü yok biraz sosyalleşince para yetmiyor.

Sorarsan egonomi hariga yeğenim ah şu rus savaşı olmayaydı ilk 10 egonomideydik yegenim

• Geçenlerde dondurma kg maliyetini çıkardığında yeterli salep ile 60-80 lira civarına geliyordu kilosu.
    Bunu keçi sütü ile yaparsanız 100tl olur.
    Yukarıda arkadaş 350 liralık dondurma paylaşmış.
    Esnafın onu maksimum 100 liraya mal ettiğini geri kalaninin giderler ve kar olduğuna eminim.
    Artık Avrupa gibi evde pişirip evde yiyeceğiz.
    Restorant cafe bar pastane fiyatları çok yükseldi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.