< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
ALGiDA MAGNUM DONDURMA 25 LİRA!!! (2. sayfa)

-
-
Şu algida ya dondurma demek, dondurmaya hakaret gibi.
Piyasa malı, çoğu sütlü buz galiba.Meyve oranı filan kısılmış.
Bimdekiler de çesitli, ucuz olaninda çilekli yazıyor, çilek orani %2 gerisi boya ,aroma.
Pahali olanlarda gerçek çilekler var, o da pahalı.
Millet olarak gerçek dondurma alabilcek durumda değiliz gibi.
Abartı gibi gelebilir söylediklerim ama diğer ürünlerdede bu söz konusu.
Markete girince en kalitelisini, en sağlıklı ürünü almak paraya baktığından gıdada ucuza kaçıyoruz, zorunda kalıyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ucuzmuş minimum 50 TL olmalıydı. Demek ki içine boş beleş kimyasalları yığıp gramaj ve kalite düşürmüşler. AKP'nin yarattığı boktan ekonomide olur öyle şeyler.
Kıyma 250-260 TL bandına çıkmış domates 25-30 TL, şirketlerin kâf marjı yüksek olabilir ama sanayi gazı, elektriği, işçi maliyeti, dağıtım bunların hepsinin payı var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Doları yapay olarak sabit tutuyorlar ondan. Piyasa şu an bu kuru sallamıyor, işin özeti bu. 1$ 18 küsür lira ama 18 liraya yurtdışında herhangi bir yerde
1$'a satılan birşeyi alabiliyor musun, hayır. Mesela pringles, big mac vs. global ölçekte satılan ürünlere bakabilirsiniz.
Zaten bilimum elektronik ve PC parçalarını bile $=30tl gibi hesaplayıp satıyorlar. 1$ = 18 tl olan yer görebilen varsa söylesin, belki sadece yazılım/oyun vs.
gibi dijital ürünlerde.
Yalandan asgari ücreti 450$ yaptık demek dışında hiçbirşeye yaramıyor bu sistem. ABD'de 450$ ile alabildiğin şeyleri almak için burada en az 900$ harcıyorsun.
Yani kağıt üstünde alım gücüne zam gelmiş görünse de yine alım gücün yok. Bu ülkede dolarla kazansan bile yurtdışına göre alım gücün her türlü düşük.
Muhtemelen seçimlere kadar böyle tutuyorlar zaten, sorunu düzeltmek yerine halının altına süpürüyorsun.
-
Doları yarın salsalar piyasanın isteği gibi 30 yapsalar ertesi gün 40 50 demeye başlarlar piyasadaki bu döngüyü kırsınlar önce. Tutmak mesele değil. Hem ben gıdadan bahsettim elektronik evet haklısın ama gıdada fiyat artışı keyfi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 20 Şubat 2023; 13:18:39 >
ben evde yapıyorum magnuma bin basar, youtubede tarifler var 5 tlye mal oluyo 25 tl vermene gerek yok
-
Geçen sene Maserati ayağına dünyanın dondurmasini yedi benim oğlan bu sene zırnık koklatmam bunlara.
Gerçekten yuh be kocaman bir yuh
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Temmuzdan sonra 50 demektir. Gerçi kılıçdar seçilirse fiyatı dip yapabilir. Bekleyeceğiz.
-
He Kılıçtar seçilirse 1 lira olacakmış. Sanki adamın elinde sihirli bir değnek var da seçildiği gün dolar 1 lira olacak. Bu kafayı yapmak için ne içiyorsunuz gerçekten bilmek istiyorum. 5000 liralık alkol tüketsem sizin yaşadığınız hayal dünyasının yanından bile geçmem.
-
Firmalar karlarından kesinlikle taviz vermez.
Zaten bu gramajı ve ham maddesinin kalitesi düşmüş ürünleri alıyorsanız siz bilirsiniz.
Ben iki senedir magnum falan yemiyorum fiyatını geçtim içerik çöp.
Kaşarda bile düşünün muratbey hep pahalıydı ama onlar dahi koruyucu katmaya başladılar.
Yani zengin olmak için bizim de işletme açıp hep halka kol gibi sokmamız mı lazım?
Meyve sebze iyisi yurtdışına, yüzde kırkı yağ içeren sucuk, palm yağı ve kanserojen ucuz abur cuburlar..
Zaten sarelle tarzı şeyler yüzde doksan yağ ve şeker.
Türkiye gıda sektörü tam bir sekiş. Ülkeden tiksinmeyen var mı?
-
mevsimi gelmedi daha yaw yazın gelsin ucuzlicak
-
Dışarıdan yemeyi, içmeyi çok severdim ama bırakalı çok oldu. Fena cep yakıyor, hesaplı olsun desen doyamıyorsun. 1 Dürümle nasıl doyacaksın, kuş kadar et koyuyorlar içine. Aynı paraya gidip marketten 1kg tavuk alırım, 2 gün yerim daha iyi diyorum. Starbuckstan bir yerden bir kahve içeyim desem 40-45 TL. 10'lu Nescafe 2si1 arada alırım daha iyi diyorum onada. Her şeyden, tüm zevklerimizden mahrum olduk. 31 yaşıma geleceğim, ömrü hayatımda böylesini yaşamadım ben.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-156629339 -- 20 Şubat 2023; 19:18:36 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam sonuna kadar katılıyorum sana..
magnum hocam 3.dunya ulkesi filipinlerde arada yiyorum 1 dolar uzerinde .. Turkiyede doner fiyati 100 uzeri olmasi uzucu ona kafayi takmak lazim 60 normaldir .. 40 lira neden fazla verilsin
Dondurma makinesi alacağız. Kendimiz yapacağız
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
her şeyin tadı tuzu bozuldu ucuz ve kaliteli market alışverişi için avrupaya gitmek istiyorum
-
O da bir şey mi,Magnum Crack'ler olmuş 150 lira hey yavrum hey.Şahlanışın bir parçası..
-
Artık 40 TL
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X