< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Alan Wake II | PS5 | ANA KONU (26. sayfa)

-
-
Oyunu bu gece bitirdim. Gayet keyifliydi genel olarak. Ama PC ultra ayarlarda kendisini gördükçe içim hala gitmiyor değil. Konsolda ne kadar iyi görünse de yutupta olan görüntüler bile dövüyor her türlü.
Hikaye gayet iyi ve takip etmesi çekici bir olay örgüsü var. İlk oyuna göre kat be kat karmaşık olmuş. Buram buram David Lynch ve art house kokuyor oyun. Bol bol DLC gelecek zaten hem ücretli hem ücretsiz. Deluxe pre ord. aldığım için pişman değilim.
Gameplay olarak bir tık hantal geldi, Control ve Quantum Break daha akıcı gibiydi. Resident Evil 4 kafası hızlı bir oynanışı yok. O yüzden üzüldüm bir tık.
Oyunda tükürsen başarım geliyor. Şu an kupa ilerleyişinde geriye toplanabilirlikler kaldı sadece. Onun dışında oyunda zorluk başarımı yokmuş. İyi mi kötü mü siz karar verin. Haftaya eve döndüğümde kalanları kupaları tamamlamayı hedefliyorum. Birde kaçırılabilir toplanabilirlikler varmış Alan’da. Onda da iki kritik, toplamda beş eşya var kaçırmaya müsait. Ben birini kaçırmışım. 🙃 Platin için baştan bi’ toplamam gerekecek bir kaç eşyayı. Ng+ olmaması ayrıca üzücü bir durum.
Dikkatimi çeken ayrıca oyunun platin kupası oldu. “Sisu” adında. Şöyle güzel bir anlamı varmış;
www.typelish.com
Finlerin Felsefesi Olan ''Sisu'' Nedir?https://www.typelish.com/b/finlerin-felsefesi-olan-sisu-nedir-104535
Kendi kültütlerini hem oyunun dört bir yanına serpiştirmişler hem de en büyük başarımı da oldukça anlamlı bir sözle taçlandırmışlar. Yolları açık olur umarım. Bu sefer hakkıyla alsınlar emeklerinin karşılığını.
Herkese iyi eğlenceler dilerim. 🌀
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Oyunu pc de deneyim dedim, RTX 4070 ve 13600k 4k dlss performansta RTX kapalı oynadığımda 60fps görmek için boş alana ve tepeye bakmak lazım ormanlık alanda. Konsolun gözünü seveyim, RT açınca zaten kapat beni diye yalvarıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wight Lord -- 3 Kasım 2023; 18:27:46 > -
Bunlar Alan Wake 2 için en son güncelleme notlarıdır:
PlayStation 5 (1.00.08)
08 güncellemesi oyunda 200'den fazla bireysel iyileştirme ve düzeltme içeriyor.
Küresel
-Tüm diller için geliştirilmiş altyazı zamanlamaları gibi çeşitli yerelleştirme düzeltmeleri
-Canlı aksiyon sinematiği için geliştirilmiş yerelleştirilmiş ses
-Sesle ilgili çeşitli iyileştirmeler ve ek cilalar
-Bazı durumlarda geliştirilmiş dudak senkronizasyonu
-Ortamlardaki çeşitli grafik sorunları düzeltildi
-Sinematiklerdeki çeşitli küçük sorunlar düzeltildi
-Performans modunda ve Xbox Series S'de görüntü örtüşmesinde küçük iyileştirmeler
-İyileştirilmiş aydınlatma
-Birden fazla yerdeki aydınlatma hataları düzeltildi
-Kullanıcı arayüzüyle ilgili çeşitli düzeltmeler ve ek cilalar
-Çeşitli oyun düzeltmeleri ve iyileştirmeleri
-Küçük oynanış düzeltmeleri
-Belirli durumlar için geliştirilmiş otomatik hedefleme
-Nadir oyuncu karakteri animasyon sorunları düzeltildi
-Dava Kurulundaki çeşitli sorunlar düzeltildi
-Çeşitli harita sorunları düzeltildi
-Tetiklenemeyen ve bu nedenle daha sonra ilerlemeyi engelleyen birkaç konuşma düzeltildi
-Rose'un diyalog seçeneklerinin bazen seçilebilir olmaması ve ilerlemeyi engellemesi düzeltildi
-Şerif Karakolu'na giderken Saga'nın repliklerinin çalmaması ve ilerlemeyi engellemesiyle ilgili nadir bir sorun düzeltildi
-Oyuncunun bir Vaka Panosu Öğreticisinde takılıp kalmasına neden olan potansiyel bir sorun çözüldü
-Deniz Feneri için keşif ödülleri düzeltildi
Göreve özel
DAVETİYE:
-Saga'nın ortamda ("Çılgın orman") sıkışıp kalmasına neden olan bir hata düzeltildi
CASEY:
-Oyuncuların merdivenden düşerken sıkışıp kalmasına neden olan potansiyel sorun düzeltildi
-Karanlık Varlık ile ilgili olası sorunlar düzeltildi (tehdit olmaya devam ediyor)
-Nadir görülen bir çökme düzeltildi
ZANE'İN FİLMİ:
-Alan'ın çevreye düşebildiği bir hata düzeltildi
SCRATCH:
-Saga'nın dünyanın içinden düşebildiği bir hata düzeltildi
-Bir kayıt oyunu yeniden yüklendikten sonra bir kapının kilitlenmesine ve oyuncunun ilerlemesinin engellenmesine neden olan bir hata düzeltildi
-Nadir durumlarda, haritayı açarken oyuncunun oyun dünyasının dışına çıkmasına neden olan bir sorun düzeltildi
-Nadir durumlarda Deniz Feneri anahtarının alınamamasına neden olan bir sorun düzeltildi
ŞARKI SÖYLÜYORUZ:
-Alan'ın ortamda sıkışıp kalmasına neden olan bir hata düzeltildi
ODA 665:
-Oceanview Otel Lobisi Yankısının doğru hizalanmamasına neden olan bir sorun düzeltildi (bu gerçekten can sıkıcıydı; özür dileriz)
MASKELER:
-Oyuncunun belirli görevleri öngörülemeyen bir sırayla gerçekleştirmesi durumunda görev ilerlemesinin engellenmesine neden olan bir sorun düzeltildi
DEERFEST:
-Fizikle ilgili aksesuarlarda oyuncuyu engelleyebilen ve ilerlemeyi durdurabilen bir sorun (Rose'u çok üzecek şekilde) düzeltildi
EVE DÖN:
-Oyuncunun nadir durumlarda radyo, TV veya el yazması etkileşim modüllerinden çıkamamasına neden olan bir sorun düzeltildi.
Kaynak :
alan wake
Alan Wake 2: Update notes — Alan Wakehttps://www.alanwake.com/story/alan-wake-2-update-notes/
-
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nier -- 3 Kasım 2023; 22:16:50 >
-
Hocam ben oyunu ana hesaba alınacak bir oyun olarak görmüyorum, ayrıca Tr dil desteği de gündemde yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Farklı hesap defterini kapatalı çok oldu ya, ayrıca karar verdim indirim bekleyeceğim. Black Friday haftası bir sürpriz yapabilirler belki.
-
389₺ iken alsaydınız keşke. Bu zamanda önsipariş yapmak da risk ama bu ekonomide ne alırsan kâr.
Room 665 Bug'i bende hâlâ devam ediyor. Echo aktif olmadığı için hikayeye devam edemiyorum. Umarım bu sorunu çözerler. Güncelleme bekliyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Last of us 2 den sonra oynadığım en fotorealistik grafikli oyun olabilir. Nefis bir oyun olmuş. Niye bilmiyorum bazen last of us 2 oynadığımı bile düşündürdü. Çok ama çok kaliteli bir iş çıkarmış Remedy.
Bazıları sevmemiş ama ben bayıldım aksiyonun daha az, araştırmanın vs daha çok olmasına. O atmosferi gerginliği yaşamak bence hepsinden daha önemli. İsterse 1 kez bile çatışmaya sokmasın. 🙂
Korku oyunlarıyla çok arası olmayan ben oyuna yükselemiyorum ama çok övülüyor kararsız kaldım sizce denenir mi ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çok katılmıyorum. Büyük bütçeli survival horror oyununda combat alacak. Ama az ama çok. Outlast gibi yürüme ve kaçma simülatörlerinden ne farkı kalır o zaman. AAA oyun bu sonuçta.
-
Zaten combat yok değil ki hocam. Gayet yerinde. Oyuna başlamadan yorumları okuyunca dedim heralde yürüme simülatörü. O derece combat az diye düşündüm. Ama gayet de yerinde.
Ben isterse hic kombat olmasın derken şahsi fikrimi belirttim. Atmosfer daha önemli anlamında. Combat ihtiyacımızı zaten başka oyunlarda da gideriyoruz diye 🙂
FSR görüntüyü berbat ediyor. Açık ara en kötü upscale tekniği bu diye düşünüyorum. FSR bazı oyunlarda da var örneğin Judgement, Res4 ama bu oyundaki kullanımı rezalet. Sabit resimlerden anlayamazsınız ama hareket ettiğinizde görüntü bozuluyor. Bununla birlikte aşırı derecede ghosting, duvarlarda oluşan titreşme vb. ne ararsanız var.
Oyunun final bölümlerinde de fps genel olarak düşük.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
FSR cidden berbat ediyor görüntüyü, cyberpunk 2077'de de bazı zamanlar rezil ettiği oluyor fakat alan wake 2 de neredeyse her karede bozukluk söz konusu allahtan oyun güzel alıp götürüyor. Umarım yakın zaman güncelleme gelir sanki güncelemeler öncesi bu kadar objelerde yırtılma ve ghosting yapmıyordu.
Pc de malesef DLSS 3 Frame Generation açtığınızda berbat bir yırtılma oluşuyor. Frame Gen. pek iç açıcı değil daha baya bir zamanı var.
-
Ben de hiç olmasa da olurmuş yorumuna yönelik yazdım zaten :) oynuyorum şu an benim zevklerime göre bir tık az gibi ama yine de çok güzel oyun tabi. Ama hiç olmasaydı sıradan bir oyun olurdu benim gözümde,
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla hocam spoiler vermeden şunu söylemek isterim. Saga ile oynarken aldığım zevk Alan Wake e geçince epey düştü. Metroidvania deniyor galiba en sevmediğim şey. Motoru yakıyosun bi süre sonra 😀 Bilmiyorum kendi adıma puanını düşürdüm oyunun. Ama dediğim gibi tamamen öznel bu durum. Kimisi de vardır metroidvania tarzına bayılır çok sevebilir.
Çatışma isteyen pubg oynasın. İnsanların ne oynadıklarını bilmemelerinden ve beklentiyi doğru ayarlayamayıp, bok atmalarından nefret ediyorum. Bu oyun aksiyon ağırlıklı olsa çöpe döner resmen. Remedy’yi tebrik ediyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X