Şimdi Ara

Alan Wake II | PS5 | ANA KONU (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
813
Cevap
31
Favori
47.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yani PS1 döneminden itibaren oynadığım 200 tane survival horror oyunu vardır. En sevdiğim türdür. Hangi firmadan hangi oyun türünden neyi bekleyeceğimi çok iyi biliyorum çok şükür. 3 kuruşluk oyun kültürünüz ve cahil özgüveninizle akıl vermeseniz keşke tanımadığınız insanlara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • intercityfirm1895 kullanıcısına yanıt

Ben arkadaşa cevap yazdım, forum kullanmayı bildiğini farzediyorum. Onun postunu okurken daha senin yazdığını görmemiştim bile, neyin savunması bu ortada senle alakalı bir şey yokken? Bir de üstüne aklın sıra hakaret ediyorsun, enteresan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SacredDivinity -- 6 Kasım 2023; 14:59:31 >
  • ThomasAngelo89 kullanıcısına yanıt

alan wake tarafını bende sevemedim hocam değişik bir kafa banada uymadı

• byvolcan kullanıcısına yanıt
    Hocam ben metroidvania olmasına bağladım açıkçası. Hani her yere giremiyosun bişeyler bul gel öyle aç burayı vs tarzından nefret ediyorum. Bilmiyorum oyun için zaten zamanımın kısıtlı olmasından kaynaklı da olabilir. Ama diyorum ya Saga kısımlarına bayıldım. 🙂

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • spoiler olmadan bir şey yazayım çoğu kişinin fark etmediğini düşünüyorum. oyun saga ve alan wake tarafından 2 koldan ilerliyor ama oyun ilk bölümler hariç karakteri kendi değiştirmiyor bizim değiştirmemiz lazım. Oyuna hep saga ile devam edersek oyunun sonuna geldiğimizde alan wake bölümleri eksik diye uyarı vericektir ve alan wake ile devam etmemizi isteyecek böyle oluncada saga hikayesi sonda alan hikayesi başta oluyor. En iyisi dengeli gitme 1-2 bölüm saga 1-2 bölüm alan şeklinde. manual save yaptığımız güvenli odalarda yerde siyah bir su birikintisi var ona tıklayıp istediğimiz zaman karakter değiştirebiliyoruz.

• Alan Wake bölümleri cidden feci beyin yakıyor. Bölümlerde sahne değişimi ayrı bunalım, ışık değişimi ayrı bunalım. Bir de dengesiz atarlı gölgeler ile birleşince ağır depresyon oluyor. Saga da çok sevdiğim karakterlerden oldu. Siyahi diye illa San Andreas terk tipleri koyuyorlardı. Gerçi her karakter de ayrı bomba oyunda.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alan Wake bölümleri bölümleri bomba olmuş bence

• Oyunu bitirmediyseniz açmayın.

Oyunu bitirmediyseniz açmayın.

Oyun sonunda Alan'ın eşi Alice'in karanlık yerde olduğunu öğreniyoruz bir şekilde. Alan bu bir döngü değil sarmal demekle ne demek istiyor, ölümden mi dönüyor? Gerçek yaşamda mı bir senaryo?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 6 Kasım 2023; 21:23:3 >
  • ilk oyuna türkçe dil getirdiler bu oyuna neden türkçe yapmadılar onu anlamadım ?

• fener1980 kullanıcısına yanıt
    asıl bu oyuna gelmesi lazımmış türkçe dilin,bir dünya okumalık kağıt konuşulan npc var benim gibi dil bilmeyenler avel avel bakıyoruz malesef :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fener1980 kullanıcısına yanıt

İbnelik, başka açıklaması yok. İkinci oyunu alsınlar diye de yapmış olabilirler, ama daha çok beklerler, kataloğa gelince beleş oynarım İngilizce altyazı sorun değil,

• Ps5'im varken sırf Türkçe yama ile oynayayım diye pc'ye aldım oyunu.

1440p'de 40-45 fps ile birde çok da iyi olmayan grafiklerle oyunu oynuyorum :(

Ps5'in gözünü seveyim ya değerini bir daha anladım her seferinde en iyi nasıl görüntü ve fps alırım diye yarım saat ayar yapıyorum.

• Adamlar müzikal tiyatrodan oluşan bölüm koymuş oyuna, ilginç bölümdü

• Oyuna gelen yeni güncelleme ile hata düzeltildi sonunda. Şuan için sıkıntısız oynuyorum.

• V 1.0009:

Alan Wake II | PS5 | ANA KONU

Room 665 ve Local Girl hatalarını yaşamamıştım ama el atmaları iyi olmuş. Böyle bir oyunda ilerlemeyi bozan game-breaking bug olacak iş değilAlan Wake II | PS5 | ANA KONU 

• Starfield Türkçe gelsin diye her yerde kampanya başlatıp gazetelere demeç vermişlerdi, 1/10 ini Alan Wake 2 için uğraşsalardı bugün en azından birinci ağızdan direkt açıklama gelirdi. Sosyal medyada çok aktif Sam Lake . Neden kimse onu etiketleyip de tr gelsin diye sormuyor ?

• ylönen kullanıcısına yanıt

@ylönen

PC'deki ayar karmaşası ve grafiği etkilemeden FPS'yi düşüren seçenekler ciddi sıkıntı.

Mesela son dönemde eklenen Ray Reconstruction ve Path Tracing de sıkıntılı. Bazı sahnelerde katkı sağlarken, bazı sahnelerde sorun çıkarıyor.

Alan Wake 2'de, RR veya PT açınca bazı gölgeler çizilmiyor. Ya normal mod ya da RR'siz RT modunda oynamak gerekiyor.

Normal max ayar:

RT Açık:

PT Açık (RT+RR'de de aynı):

Belki sonradan yamalarla düzeltilmiştir, ama sonuçta en iyi kartı da alsan bu tip şeyler oluyor. Gölge sorunu yüzünden PT'yi kapatınca bu sefer onun getirileri aklında kalıyorAlan Wake II | PS5 | ANA KONU 

Tabi konsolda da, ya çözünürlük ya FPS tercihinde bulunmak gerekiyor ama bu oyunda 30 FPS gayet iyi. Hem sinematik his katıyor, hem de motion blur'u iyi kullandıklarından akıcı geliyor. Çok aksiyonlu sahnelerde 60 moduna geçsem de, onun dışında hep 30'da oynadım. High-end bir PC'de bile 30 veya 40'a sabitlerdim. Bu tür oyunlara iyi gidiyor.

Grafik zaten konsolda da çok iyi. PC'yle aşağı yukarı aynı. Oyunun esas olayı mesh shader, özel efektler ve SSD kullanımı. RT ve PT'nin görsele önemli bir katkısı yok. Remedy oyunu onlara bel bağlamadan yapmış, yazılımsal yöntemler falan kullanmış. RT-PT işin hava civa kısmı.

CP 2077'de öyle değildi. Onda, gece şehirde araç sürerken RT bir derinlik katıyordu. Tam ilüminasyon ve düzgün AO için de RT-PT gerekiyordu. Mesela araç içi ışıklandırma RT olmayınca eksik kalıyordu. Bunlar Cyberpunk ortamında ekstra fark yaratıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 8 Kasım 2023; 17:31:46 >

• https://www.remedygames.com/article/how-northlight-makes-alan-wake-2-shine

northlight motoru hakkında bir introduction gelmiş . :)

• Ps5 performans modunda da bazı bölümlerde ciddi FPS düşüşleri var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nier kullanıcısına yanıt

çok haklısın birlikten kuvvet doğar

aslında böyle bir kampanya başlatabiliriz sesimizi duyurmak için

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.