Yav geç bu muhabbetleri. Açık dünya spiderman 2 'de çevre ile etkileşimin olduğu, dövüş zamaninda etrafta uçuşan parçacıkların fazlaca olduğu, bir oyunda rt yapılıp , grafiklerde iyi yapılıyorsa, lineer bir oynanışa sahip, dar mekanlarda rt yapamıyorsan, ben suçu yapimcida ararim. Ve bol bol rtx reklamı yaptıran nvidia'da. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Alan Wake II | PS5 | ANA KONU (24. sayfa)

-
-
Spoiler yemeyeyim diye basliga girmiyor video izlemiyorum da 3070 ti performansi nasil? İlk oyunu bu hafta aradan cikarip - iki kez bitirmistim zaten - haftasonu buna gomulesim var yorumlar harika cunku.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yav sen geç bu muhabbetleri, hahahaha, spider man 2 exclusive oyun, geliştirirken sadece ps5e odaklanmışlar, alan wake sadece psye mi odaklanıyor, nasıl bir mantık bu? :D
-
Ben ucuz diye almıştım oyunu. Bir de remastered oyunda, tr dil olunca , bunda da yüksek ihtimal olur demiştim. Ama olmadı. İşte bu konuda pc çok iyi bir seçenek. En son assassin's creed mirage'i Türkçe olarak full bitirdim. Oyundan aldığın zevki kesinlikle kat ve kat artırıyor. Ama maalesef konsolda bu şansımız yok. O yüzden, oyun ps5'te olmasına rağmen, pc de tr yama ile oynayıp bitirecem.
Yapan firmalar yapıyor. Lütfen burda gidipte , yapımcı firmayı savunma.Asıl bu nasil mantik derim bende. Oyuna bir lafım yok zaten, daha oynamadik, pcde tr yamasını bekliyorum.
remedy büyük bir oyun firması değil, milyar dolarlarla oynayan bir firma olsa savunmanızda size hak verirdim, ancak bir avuç insanın çalıştığı, 3-5 oyunu olan bir firma remedy. bu bütçeyle gayet kaliteli oyunlar çıkarıyorlar, ps5 için de rtx kasmamalarına hak veririm yani. kaldı ki, control de ilk çıktığı zaman rt desteği yoktu, gerçi o zaman ps5 yoktu ama bir süre sonra yamayla rt eklediler. ilerleyen zamanlarda yine ekleyebilirler yani bu oyuna da.
ona rağmen oyun gayet tertemiz çıktı, buga rastlamadım, oyunu bozacak bir şeye rastlamadım, ps5te ufak fps dropları dışında problem yok, güzel de gözüküyor zaten, özellikle ileriki bölümlerde.
günümüzde birbirinin kopyası, hiçbir keyif vermeyen oyunlardansa bu tarz oyunlar ilaç gibi geliyor, rt de vermeyiversin yahu. oyun gibi oyun yapmış elemanlar.
-
Türkçe altyazı meselesini Remedy UX Researcher'a sormuştum. Şimdilik planlamadıklarını söylemişti. DLC'ye gelebilir diye düşünüyorum ama düşük ihtimal.
Bu konuya bakıldığında oyunu orijinal alanların sayısı çok gibi gözükse de, oyunların çoğunu kardeşlikle alıyoruz ve oyun satışı sayıyla 1, yazıyla bir diye gözüküyor. 200 kişi aldıysa, o 200 hesap belki de 1000 kişinin elinde geziyor. Ama oyun satışı 200. Dolayısıyla satışlara yansımıyor.
Bunun dışında oyun zaten satışa sunulduğunda ön sipariş 389 liradan açıldı. 389 liralık oyunu bile kardeşlikle aldığımızı düşündüğümüzde zor değil yani altyazının gelip gelmeyeceğini anlamak. :D AW2'nin satış fiyatı Remedy'nin kurulduğu ülke olan Finlandiya'da bile 59.99€. Bir istisna yok, Avrupa'da ne satılıyorsa orada da o.
Türk oyuncusunu ipleyen yok arkadaşlar. İşin özü bu. Önümüzdeki dönemde de böyle olacak. Steam kuru dolara çevrilecek diye çoğu insan korsana yönelmeye başladı bile. En çok satan oyunlardan biri olan PS Exclusive Spider-Man 2'de bile TR altyazı yok.
AW Remastered'ın TR çıkmasının sebebi bana kalsa ikinci oyunu sattırmak içindi.
BG3 ve Witcher3 uç örnekler. Larian'ın %30 hissesine Tencent sahip. CDPR zaten acayip büyük firma. Remedy ise ufak bir firma. Ama yaptığında da tam yapan bir firma. Öyle olmasa remote playtest için adam bulmaya çalışmazlar. Maaşını verirler, 24 saat oyun oynatırlar adama. :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 30 Ekim 2023; 12:36:54 >
-
ne kadar sürede çıkar acaba pc de türkçe yama.
-
Türkçe yaması çıktı oyunu, Türkçe yamalar bölümüne bakabilirsiniz...
"Alan Wake 2'nin gördüğü yoğun ilgi bizi çok mutlu etti. Bu bizim için bir sevgi emeği oldu ve ekiple ve yapımında yer alan diğer herkesle son derece gurur duyuyoruz. Özel teşekkürler @epicpublishing güvenleri ve destekleri için. #alanwake"
-
TV ayarlarıyla ilgili birkaç öneri yapayım:
Oyunu LG'nin 2021 ve sonrası OLED'leriyle oynayan arkadaşlar, TV'nin oyun menüsündeki Giriş Gecikmesini Engelle ayarını "güçlendir"e getirmeyi unutmasın. Bu ayar sadece input lag'i azaltmıyor, black crush'ı da düzeltiyor. Özellikle 2021-22 modelleri için önemli. Oyun karanlık olduğu için fark yaratıyor.
LG G1'den çektiğim iki fotoğrafı atayım. (HDR modu HGiG'te):
Standart:
Güçlendirici:
Fotoğrafta abartılı çıksa da, fark hakkında fikir veriyor.
--------
TV'deki HDR modu olaraksa, karanlık sahnelerde HGiG, aydınlık veya çok ışık kaynağı olan sahnelerde DTM seçin. (Bu genel bir öneri. Çoğu TV için geçerli.)
Ayrıca, PS5'ten HDR kalibrasyonu yapmayı unutmayın. AW2 o ayardan etkileniyor gibi.
O ayarı yaparken, TV HGiG modunda olmalı. Ayarda, ilk iki simgeyi, görünmez oldukları ilk seviyeye kadar getirin. Üçüncüyü ise sonuna kadar düşürün.
--------
PS5'te özellikle LG OLED kullanan çok kişi olduğu için bahsetmek istedim. AW2'yi hakkını vererek oynamak şart
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Örümcek çocukları bitirip buna zıplamak için sabırsızlanıyorum. Şöyle güzel bir adventure oynamayalı uzun zaman olmuştu.
konuya farklı bir açıdan değinmek istiyorum. Bence bizim kanunlarımız bu konuda yetersiz. Eğer sen benim ülkemde bir digital medya ürün satıyorsan yerel dil desteği olmayan ürünü satamazsın. hanginiz bir sinemaya gittiğinde yabancı bir filmde altyazı olmadığını gördünüz. önce sen tüketiciye ürünü aldırabilir yapacaksın. sen tüketiciye göre hareket etmek zorundasın. yok neymiş satış rakamı azmış da o yüzden Türkçe koymamış falan boş laflar. Sen koy dil desteğini ki satış artsın. 1980'lerde yaşamıyoruz.
-
hocam ben yıllardır söylerim diyalog çokmuş, satış rakamı azmış vs.. hep hikaye bahane bunlar bile isteye koymuyorlar. Dediğin gibi dil desteği olsa fazla satacağı belli önce satış artsın sonra dil ekleriz diye bir şey olmaz
-
Yahu Disco Elysium gibi bir oyun Türkçe’ye çevrilmiş. Onu gördükten sonra firmaların hiçbir bahanesine inanmam. Karşılaştıralım bakalım, hangi oyunda kaç kelime varmış
Disco ve baldur da turkce geldikten sonra, bu oyunun rahat turkce gelmesi gerekirdi, ozellikle ilk oyuna turkce geldikten sonra devamini beklerdim, ornek bir metin yazarsa birisi gonderebilecegimiz yerlere gonderelim, tas attikta kolumuzmu yoruldu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Duzgunce oynamak icin OLED'imin gelmesini bekliyorum OLED'de oynadığım ilk oyun olacak. Her gün 15 dakika oynayıp kapatıyorum oyunu harcamayayım diye
Biraz baskı kurarsak belki getirirler. Baldurs tr gelmişken gündelik dil kullanan bu oyun da getirebilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Oyun bitti. Bazı yerleri walkthrough olmasa geçemezdim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X