Şimdi Ara

AKILLI PRİZ KULLANAN VAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımı düşük ve yüksek voltajdan koruması için akıllı priz adı verilen Türk icadı bir ürün almayı düşünüyorum. Aranızda kullanan var mı? Bilgisi olan var mı? Tavsiye eder misiniz?

http://www.akillipriz.com/satis_noktalari.html

http://www.netteenucuz.com/store/ProductDetails.aspx?productId=86794

• paran varsa sağlam bir ups al.

Elektrik kesintisinden ve dalgalanmasından harddiskim uçtu. Çok acı bir tecrübe yaşadım. Ondan sonra paraya bayılıp güzel bir ups aldım. İşi sağlamak almak istersen sende öyle yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullaho

paran varsa sağlam bir ups al.

Elektrik kesintisinden ve dalgalanmasından harddiskim uçtu. Çok acı bir tecrübe yaşadım. Ondan sonra paraya bayılıp güzel bir ups aldım. İşi sağlamak almak istersen sende öyle yap.

evet en iyisi ups almak
  • quote:

Tabi ki en güveniliri ups ama malesef sistemde 1000 watt takılı olduğundan 300 tl lik falan bir ups almam gerecek ve onun için bütçem yok. Zaten dalgalanma olmuyor en azından şimdiye kadar olmadı genelde elektrik ani gidip geliyor. O yüzden akıllı priz tercih ettim.

Kullanan varsa görüşünü bildirir mi?
  • UP
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaG0LoJi

quote:

Tabi ki en güveniliri ups ama malesef sistemde 1000 watt takılı olduğundan 300 tl lik falan bir ups almam gerecek ve onun için bütçem yok. Zaten dalgalanma olmuyor en azından şimdiye kadar olmadı genelde elektrik ani gidip geliyor. O yüzden akıllı priz tercih ettim.

Kullanan varsa görüşünü bildirir mi?

bende almıştım gecen sene iş görüyor

• quote:

Arkadaşlar bilgisayarımı düşük ve yüksek voltajdan koruması için akıllı priz adı verilen Türk icadı bir ürün almayı düşünüyorum. Aranızda kullanan var mı? Bilgisi olan var mı? Tavsiye eder misiniz?

http://www.akillipriz.com/satis_noktalari.html

http://www.netteenucuz.com/store/ProductDetails.aspx?productId=86794

Bu cihazin neye yaradigi hakkindaki teknik bilgi ya yetersiz verilmis yada fazla bir sey yapmiyor.

16 amperlik bir sigorta gibi calisiyor ama zaten evdeki normal hat uzerinde bir 16 amperlik sigorta var.

Sebekeden yuksek gerilim (voltaj) geldiginde akimi kesiyor. Iyi guzelde asil problem yuksek gerilim degil, dusuk gerilimden dolayi elektrik motorlarinin yanmasidir. Bu alet dusuk gerilimi normale yukseltemiyor.

Birde bu alet standby ve kullanim halinde ne kadar elektrik tuketiyor ? yani kullanim masrafi nedir ?

Durum bu sekilde ise ben bu aletin cok bir faydasini goremiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Baston kilit kullanan var mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

Bu cihazin neye yaradigi hakkindaki teknik bilgi ya yetersiz verilmis yada fazla bir sey yapmiyor.

16 amperlik bir sigorta gibi calisiyor ama zaten evdeki normal hat uzerinde bir 16 amperlik sigorta var.

Sebekeden yuksek gerilim (voltaj) geldiginde akimi kesiyor. Iyi guzelde asil problem yuksek gerilim degil, dusuk gerilimden dolayi elektrik motorlarinin yanmasidir. Bu alet dusuk gerilimi normale yukseltemiyor.

Birde bu alet standby ve kullanim halinde ne kadar elektrik tuketiyor ? yani kullanim masrafi nedir ?

"Ev ve işyerinizde elektrikle çalışan tüm cihazlarınızı, ani şebeke gerilimi tehlikelerine karşı (voltaj yükselmesi veya düşmesi) koruyan pratik ve kullanışlı bir cihazdır."

Düşük gerilime karşı da önlem aldığı yazıyor.

• Fiyatı nedir?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

"Ev ve işyerinizde elektrikle çalışan tüm cihazlarınızı, ani şebeke gerilimi tehlikelerine karşı (voltaj yükselmesi veya düşmesi) koruyan pratik ve kullanışlı bir cihazdır."

Düşük gerilime karşı da önlem aldığı yazıyor.

177-240 volt arasinda calisir denmis. Gercek anlamdki bir korumada bu verilen aralikta gelen akim koruyucu cihaz tarafindan alinir, islenir ve girisin ne oldugundan bagimsiz olarak cikista 220 volt 50 Hz verilir. Benim korumadan ilk anladigim budur.

Cihazla ilgili bilgileri dikkatli okuyunca cihazin bunu yapmadigini goruyorum. Bu sadece anahtar gibi calisiyor, yani 178 volt geliyorsa bunu kesmeden aynen 178 volt ve varsa kendi voltaj dusumunude ekleyerek cikisa yani buna bagladiginiz cihaza veriyor. Eger bu prize bagli cihaz 178 voltta bozuluyorsa yine bozuluyor. Bunun yaninda kullandigimiz cihazlarin cogu zaten 195-200 volt seviyelerini kendileri tolore ediyor.

Bu akilli prizin bence ise yarar tek ozelligi elektrikler yeniden geldiginde hemen elektrigi vermeyip 3 veya 6 dakika bekleyip ilk anda sebekede olusabilecek transient'lerin yok olmasina zaman birakmasi. Bunun icinde bence 30 saniye yeterli.

Akilli prizin tanitiminda iddia edilen faydalar aletin gercekte saglayacagi faydalardan daha fazla bir beklenti yaratacak gibi olmus.

• Bu cihaz 178 Volt altında ve 240 Volt üstünde gerilim geldiğinde prizi kesen basit bir alet. Sadece bu şekilde koruyor. Bilgisayar power supply'larıda bu görevi zaten yapabilmekte. Açıkçası işe yaramaz. UPS daha mantıklıdır. Sistemde 1000 W takılı demişsiniz ama 1000W olan nedir? Açıklarsanız daha fazla yardımcı olabiliriz.
  • Üç yıldır kullanıyorum.

Faydaları;

- Elektriğin belli sınırların altında veya üstünde gelmesi halinde elektriği keserek cihazların bozulmasının önlüyor,

- Elektrik kesilmelerinde; elektriği gecikmeli olarak cihaza vermek suretiyle bilhassa buzdolabı ve tv gibi cihazları koruyor.

Ancak, elektrik akımının cihazları bozacak derecede dalgalı olması veya voltajın sürekli olarak çok düşük veya çok yüksek olması hallerinde voltaj regülatörü veya ups kullanılması gerekmektedir.

Bu arada, sıradan bir voltaj regülatörünün elektriğin çok kısa süreli gidip gelmelerinde buzdolabının veya tv nin zarar görmesine engel olamayacağından, voltaj regülatörünün bir geciktiriciyle birlikte kullanılması icap etmektedir.
  • Akıllı priz diye bişi burada var KIP PDU diye bişi ...çok özellikli bir şeye benziyor...

akıllı priz
  • UPS al 160-290 V arası regüle etsin. Sigara paramdan kesip de aldım. Ben rahatım
  • Durumu açıklayan arkadaşlara aynen katılıyorum, çünkü şebekedeki voltaj düşmesi ve yükselmesi esnasında voltajı 220V seviyesine çekmek için (En az yer kaplayan türden smps ile) AC-AC dönüştürücü ihtiva etmesi gerekmektedir. Kaldı ki bu tür devreler 500 1000W gibi bir değer için en küçük boyutu, Bilgisayar PSU su boyutunda olabilmektedir(daha büyük olduğu kesindir ama kaba taslak ifade ediyorum). Yani hiç birşey dahi bilmiyorsanız küçücük bir cihazdan böyle birşey beklenemez. Bu cihazın yapabileceği şey denildiği gibi 178V altında ve belirtilen max değer üstünde çıkışı kesmektedir. Yani voltaj dengeleme diye birşey ihtiva etmesi, dediğiniz çıkış gücü olarak mümkün değildir, olsa olsa 3 5W için o işi yapıyor olabilir, ama onuda zannetmiyorum...
    Bilgisayarda kullandığımız PSU lar zaten 190V ile 250V arası stabil olarak çalışabilmektedir, Ancak devreye bir güvenlik daha koymanın zararı değil yararı olur tabiki..
    durumu açıklayabildiysem ne mutlu, iyi forumlar:)

• Tarih eskiymiş kusura bakmayın, Bu aralar hortlaklar çoğaldı dierk konu başlığına yöneldim:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.