Şimdi Ara

Akıllı ev sistemi kurmak çok mu zor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
7.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kaçtane forum gezdim ama bu projeyle ilgili somut örnekler bulamadım.ya kimse uğraşıp yapmamış.ya da yapanlar var fakat internetle paylaşmamış.Bu işi yapmak çok mu zor ?

• Kolay kolay internete düşücek bilgiler değil bunlar. Eğerki yapmayı ciddi düşünüyorsanız ve yeterli bilginiz yoksa otomasyon firmalarından yardım almanız gerekir.
  • cihazları kendin yapmayımı düşünüyorsun, yoksa hazır alacakmısın. kendin yapmak istiyorsan, pic programlama ve rf haberleşme konusunda kendini geliştirmen gerekir.

hazır alarak başlamak istiyorsan, öncelikle muslukları fotosel kumandalılarla değiştirebilirsin.(harici takılan modülleride var.) aslında chip dergisinin şubat, mart veya nisan sayılarından birisinde akıllı evler ve sistemleri hakkında bir yazı vardı. cd'sinde de alakalı programlar vermişti.

http://www.chip.com.tr/ara/?tip=&q=ak%FDll%FD+evler

şubat mart ayları arasında win fuarları var. orada da ürünleri inceleyebilirsin.

• Programını yazmak işin en kolay yeri olacaktır onun tesisatı donanımı baya zorlar
  • ewet kesinlikle yazılım bilmelisin ama arkadasta söylemiş bi kere ev donanımı tesisatı bu iş için elverişli olmalı ha yok n-ben mali problem yasamam diyorsan hiçte zor olmaz o saatten sonra tek yapman gereken ki ev mistakilse elektrik planını çizip tekrar bi hale yola koyman gerekir ama bunşarı yapmadan da bir takım yarı otomastonu rf sistemlerle cozersin
  • buna gerek yok, ağı elektrik tesisatı üzerinden de kurabilirsin. zaten cihazları ve ışıkları kontrol eden, akıllı röleleri prize yerleştireceğin için(yada prizin kendisi olur.) ekstra bir masraf yapmaz. bu işi yapan setlerde ucuz olmadıkları da başka bir gerçek.
  • tam olarak akıllı evden neler beklediğine de bağlı kolay yapılabilirliği..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc kurmak zor mu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende o beklentilerin e akıllı ev demişken hiç degilse gprs sistemli bi kontol potansiyeli olmalı düşünerek masraf edersin dedim ama her halukarda masraf gerek arkasım
  • akıllı ev setlerinin(yazılım ve akıllı röleler.) 3000-5000 euro'dan başladıklarını okumuştum. ama 320volt sitesinde geliştirebileceğiniz bir uygulama var.

http://320volt.com/microchip-pic-ile-garaj-kapisi-kontrol-projeleri-rf-ir/
  • Akıllı Ev sistemi oluşturmak için Z-wave ürünlerini incelemenizi öneririm.

Z-wave kablosuz akıllı ev ürünleri ile kendiniz Akıllı Ev sisteminizi kurabilirsiniz. İhtiyacınıza göre gerekli aydınlatma, dimmer, elektrik, panjur modülleri, sensörler ve kontrol ünitesi alarak sisteminizi oluşturun. Herhangi bir kablolama veya tadilata gerek duymadan evinizi akıllı hale getirebilirsiniz. Ayrıca internete bağlı PC veya Akıllı Telefonunuzla istediğiniz yerden evinizi kontrol edebilirsiniz.
  • Akıllı ev sistemi kuran tanıdıklarım var hatta android programı bile oluşturmuşlardı.. Evde kurulu olan sistemi telefondan kontrol ediliyorhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.erginakin.neohome

Daha yeni yeni gelişiyor bu sistem ve çok fazla kişide bilmiyor kullanamıyor açıkçası
  • Valla simdi aklima geldi arastiricam bende

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun kliması kaloriferi banyosu falan da var.
  • Oncelikle ne yapmak istiyorsun onu belirle otomasyon arduino ile dahi yapilabilir otomasyon programlari cok zor programlar degildir...Pic le de yapabilirsin role kullanarak belirli saatlerde acma kapama islemi gerceklestirebilirsin...

• Akıllı ev sahibi olacağım deyip aklınızı kaçırmayın...Ben akıllı bir evde oturuyorum..şimdi kapı zilim bile çalışmıyor..Viko Thea IQ akıllı ev sistemi. Bir aydır gelip arızasına bile baktıramadık..Şu ana kadar da bu sisteme kapı zilinden başka gereklilik duymadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: salimcene

Akıllı ev sahibi olacağım deyip aklınızı kaçırmayın...Ben akıllı bir evde oturuyorum..şimdi kapı zilim bile çalışmıyor..Viko Thea IQ akıllı ev sistemi. Bir aydır gelip arızasına bile baktıramadık..Şu ana kadar da bu sisteme kapı zilinden başka gereklilik duymadım.

Biraz açarmısınız.bana bulunduğum ilden viko akıllı sistem kurulumu teklif ettiler karar veremedim..düşündüğüm gibi pek gerekli değil heralde

• 2017 imkanlarıyla bu başlığı tekrar bir değerlendirebilir miyiz? Benim araştırmama görehttp://fibaro.com.tr/ var. İyi gibi, kullanan veya farklı bir önerisi olan var mı? 3+1 bir daire için..
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizpiyadesi

2017 imkanlarıyla bu başlığı tekrar bir değerlendirebilir miyiz? Benim araştırmama görehttp://fibaro.com.tr/ var. İyi gibi, kullanan veya farklı bir önerisi olan var mı? 3+1 bir daire için..

bu daha çok güvenlik sistemi
  • Fibaro bir güvenlik sistemi değildir, tam da aradığınız gibi kablosuz ZWave teknolojisi kullanan bir "Akıllı Ev" sistemidir. Uzunca bir süredir akıllı ev ile amatör olarak uğraşıyorum. Kendi evime bir sistem kurdum, evin tüm panjur ve aydınlatmaları, televizyon, ses sistemi, interkom vs. hepsini bu sisteme bağladım. Sistem cep telefonumun lokasyonundan evde olup olmadığını kontrol ediyor, eğer evdeysem haftaiçi sabah 07:30'da yatak odamın panjurunu açıyor, eğer haftasonuysa evin tüm panjurlarını açıyor, güneş batınca salonun ışığını otomatik yakıyor, gece yattıktan sonra da açık ışık veya panjur kaldıysa kapatıyor, panjurları güneşin durumuna göre otomatik ayarlıyor, gece televizyondan film seyrederken filmin türüne göre odanın ışıklarını ayarlıyor vs.vs. Ve bunların hepsini cep telefonundan da kontrol edebiliyorum. Büyük rahatlık.

Akıllı ev için birçok haberleşme protokolü ve modülleri var piyasada. Kablolu olarak ikili bir bus kablo üzerinden tüm evi dolanan KNX (biraz pahalıdır), kablosuz haberleşme ile çalışan ZWave ve Zigbee protokollü modüller, "illa mevcut elektronik eşyamı bağlayacağım ama herhangi bir network veya IP'si yok, 10 senelik meret" diyorsanız ise RS232 modülleri veya röleler işiniz çözer. Akıllı eve geçmenin en kolay ve pratik yolu Philips Hue ampuller ile başlamaktır. Zigbee protokolü kullanan bu ürünler normal ampul duyları ile uyumludur. Kit olarak satın aldığınızda içinden bir Bridge çıkar ve bu bridge'e 100 taneye kadar Philips ampul eşleştirebilirsiniz. Bu bridge'i mevcut modem, router veya switch'inize bağladığınızda hepsine bilgisayar veya akıllı telefon ile kumanda eder, hatta senaryolar eşliğinde çalışmasını sağlayabilirsiniz. (Patrondan mail geldi ışığın rengini kırmızı yap, yağmur yağacak gibiyse mavi yap, gece eve geldim otomatik ışığı yak gibi). Sırada ev alarmını bu sisteme bağlamak var.

Elektrikli Panjur ve perdeler, yok ampulumu değiştirmeyeceğim zaten philips ampuller uymuyor diyorsanız, hareket sensörüde olsun, ayrıca hangi prizde ne kadar elektrik yakıyorum diyorsanız ZWave modüller zenginliğiyle çok işinize yarar. Fibaro'da bu tür ürünlerin hepsi var. ZWave 'de marka önemli değil, bir ana kontroller olduktan sonra her marka ve model ZWave ürününü buna bağlayabilirsiniz. Ayrıca illa 2.000-3.000 TL'lik kontroller almanıza gerek yok, 50€'ya satılan USB ZWave kontrollerlar bilgisayara takıldığında herşeyi yapabilir.

Yazılım olarak da piyasada çok çeşit var, benim incelediğim ve kullandığım kadarıyla openHAB ve Domoticz en iyileri. Üstelik bu yazılımlar açık kaynak kodlu ve bedava.

Netice olarak toplam 4-5 bin TL'ye süper bir akıllı ev yapabilirsiniz. Ya bilgisayardan anlamanız gerek, ya da anlayan bir tanıdığınız olması lazım. Bu arada ZWave modüller Türkiye'de Avrupa'nın iki katı fiyata satılıyor. 46€ fiyatlı modül burada 360-400 TL arası. Bu arada ana server olarak bilgisayar yerine linux kullanan bir raspberry pi (150-160 TL) oldukça güzel iş görür.

Merak ettiğiniz bir konu ya da detay olursa seve seve yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Febz11 -- 15 Temmuz 2017; 19:49:25 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.