Yüzbaşı
11 Ocak 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 110 (Bu ay: 1)
Gönderileri

Merhaba arkadaşlar,

Vakti zamanında sıfır alınmış Sapphire Nitro Rx 470 4G ekran kartını satılığa çıkardım. Doğal olarak alacak arkadaşlar kartın test sonuçlarını istedi. Elimde işlemci ile birlikte gelen Noctua NT-H1 Gümüş Termal Macun'un dibi kalmıştı. Bende öncesi ve sonrası yapmaya karar verdim. Buyrun...

Macun sonrası yarım saatlik 2k stress testi.

Noctua NT-H1 Gümüş Termal Macun

Macun sonrası 1080p test skoru

Macun öncesi 1080p test skoru

Merhaba,

PSU'dan güç kaynağı yapmak istiyorum ancak yük direnci olarak ne kullanmalıyım bilmiyorum. internette araştırınca genelde 10 watt 5 ohm yada 5 watt 10 ohm taş direnç kullanılıyor ancak bunu neye göre belirlememiz ve +5 mi yoksa +12 volta mı bağlamamız gerekiyor tam kavrayamadım. elimdeki güç kaynağı;

250 watt efektif 236 watt

+5v 12a
+3.3v 14a
+12v 16a
Kullanım Klavuzu

Ekte kullanım klavuzu da bulunan swtich'in 27 ve 28. sfp portlarını ring topolojisi için config etmem gerekiyor ama bir şey anlamadım. Yardımcı olabilecek var mı?
düşündüğüm sistem bu şekilde. seçimlerden önce almak istiyorum. ancak anakart ve ekran kartı olarak arada kaldım. siz ne önerirsiniz ?

ASUS PRIME B450M-A DDR4 DVI VGA M2 USB3.1 * $89,00
MSI B450 TOMAHAWK DDR4 DVI HDMI M2 USB3.1 * $119,00

AMD RYZEN 5 2600 3.4GHz/3.9GHz 19MB AM4 * $181,00

KINGSTON Hyperx 8GB 3200Mhz DDR4 Soğutuculu Pc Ram * $71,00

MSI RX 570 ARMOR 8G DDR5 256Bit * $185,00
SAPPHIRE RX 580 8G DDR5 256Bit * $225,00
Fx 8350 + 990xa + 8 gb tek modul ram + r7 250x gpu + everest 800 watt PSU 80+ bronze + windows 10 + 500 GB sata HDD

Bilgisayarın yerini değiştirdim. windows açılmadı. no bootable devices diyor. ya reboot etmemi yada bios a girmemi söyleyen 2 seçenek çıkıyor.

* sata portları çalışmıyor. baska hdd sdd dvd-rw taktım hiçbirini görmüyor.
** psu değiştirdim yine aynı.
*** ekran kartı Cross fireydı. birini söktüm. ram zaten tek modüldü. slot değiştirdim. tüm değişiklikleri biosta takip ettim hepsi normal. **** sıcaklık değerleri normaldi. yine de kuzey köprüsü + güney köprüsü + CPU + mosfetlerin termal macunları değiştirdim.
***** CPU + GPU fanları takip ettim normal.
****** klavye PS2 , mouse usb. USB klavye denedim. mouse'u komple söktüm yine aynı.
******* bios pilini söktüm. bios resetledim. tarih saat güncelledim vs. bios FEH'ti yine de FEH kaldı.
******** usb disk takar takmaz bilgisayar kilitleniyor.

anakart + cpu + ram biosta düzgün çalışıyor. ekran kartıda çalışıyor. monitörde görüntü var sonuçta. ama kesinlikle sata ve usb portlarım çalışmıyor. hatta usb ye disk yada stick takınca PC kilitleniyor. belki ses portları da çalışmıyordur. sorun güney köprüsü gibi gözüküyor ancak test edebileceğim bişey değil.

sizin başına böyle bişey geldi mi? çözüm den ziyade arızanın ne olabileceği konusunda fikri olan var mı ?
60 m2 amerikan mutfak 2+1 daire için kombi tavsiyesinde bulunur musunuz?
çalar saatin çıkışı max 1 volt ancak veriyor. oda dalgalı. yani her zaman 1 volt vermiyor. alarm çalmaya başladığı anda 1 dakika boyunca aralıklı olarak yaklaşık 1 volt filan veriyor. buna titreşim motoru bağlamak istiyorum. aklıma transistör geldi ama bu alarm voltajı tetiklemeye yeter mi ? devre nasıl bişey olur
7 segment 2 digit ile 24 adet anahtarın hangisinin takılı oldugu bulma/gösterme devresi lazım. projeyi açacak olursak. 24 portlu patchpanele anahtar dediğimiz (1 den 24 e kadar adresli olacak) devreleri takıcaz. bunlar malum RJ45 ve kullanılan data hatları 8 tel. segmentlerin oldugu devreyi de kablonun diğer ucuna takınca hangi kablonun patchpanelde hangi numara da bulundugunu söyleyecek. arduino olur BCD olur. fark etmez nasıl olacağı. anahtar dediğimiz devrelerden 24 yada 48 tane yapıcaz. segmentlerin oldugu devreden de 1 tane yapıcaz. patchpanellere sırası ile takıp ana devre ile oda oda gezicez. segmentte çıkan sayıyı etiketleyip diğer odaya geçicez amaç bu. 7447 te 4 giriş var buda 16 port yapar bu entegrenin 5 girişli olanı var mı ?
Network, Güvenlik ve Alarm Sistemleri için yapısal kablolama yapan bir firma da 2 senedir çalışıyorum. İşim şantiye de olduğu içinde pek büroda oturamıyorum. Bugün masamı temizlerken küçük küçük notlar tuttuğum defterim elime geçti. Bu notları burada vakit buldukça düzenleyip çeşitli başlıklar altında paylaşıcam. Belki işinize yarar.

3 çeşit fiber optik kablo şu anda piyasa kullanılmaktadır.

Single Mod 9/125 = 2000 metre
Multi Mod 50/125 = 400 metre
Multi Mod 62,5/125 = 200 - 275 metre desteklemektedir.

Kolay Gelsin.
Arkadaslar çevrenizde bu otel odalarındaki gibi kartlı, pin padli, ayrıca anahtarı ile de açılabilen, sisteme log kaydı oluşturan sistem satan, kuran veya montajını yapan hatta ve hatta sabah işe giderken yada akşam gezmesinde reklam tabelasının önünden geçen varsa iletişime geçebilirmiyiz? bi iş için lazım
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 666
İkinci El Bölümü Mesajları: 55
Konularının görüntülenme sayısı: 7.812 (Bu ay: 190)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 99 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.