< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Dr. derecem var. Ama akademisyenliğin bu derece pespaye haline geldiğini görmemiştim. Teklifler zaman zaman geliyor tanıdık hocalardan ama kibarca reddediyorum. Çünkü kim ne şekil gelişmeye odaklanmış durumda değil. Kim tübitak ya da diğer kurumlardan araştırma projesi aldığı ile övünüyor. Danışmanlıklarının nasıl ballı olduğuna odaklanıyor. Ve gerçekten kaliteli akademisyenlerin torpil ile giren akademisyen(!) kişilere göre nasıl ezildiğini görüyorum.
Adamın projesi reddediliyor ama torpillinin hoop kabul ve 3 liralık işi 30 liraya yapıyorlar. Kepazelik diz boyu. |
Benim eşim 10 senedir akademisyenlik için uğraşıyor. 10 sene içinde torpil olmadan da bir şekilde olur diyerek hep ümit ettik ancak bu 10 sene içerisinde malesef 3-4 üniversiteden "kazandın" denildiği halde hep son anda yedeklere alındık ve birebir hocalar ile görüşmelerde yok rektörün tanıdığı yok bilmemkimin referansı var diyerekten hakkımızı yedirdik.
Bu işlerin bu şekilde olmadığını daha yeni yeni öğreniyoruz malesef ve şu geçen seneler içerisinde iyice anladık ki her geçen sene bir öncekinden daha kötü oluyor durumlar. Şu anda da norm kadro denilen bir durum var ve eşimin puanları son derece yüksek olduğundan ve alınacak kişi belli olduğundan bir bahane ile eliyorlar. Şu anda eşim doktora yapıyor.Artık bundan sonraki durumlara bakacağız ama konuyu açan arkadaşın dediği gibi kendini hiç geliştirmemiş okulu uzatmalarla bitirip 2 tane sınavla puan alan ve torpille atanan arkadaşların yapacağı tek şey sınıfta slayt değiştirmektir kimse kusura bakmasın. |
ünim dandik hukuk
bir hoca dışında kitaptan okuyan yok ahahaha |
eee işin içine referans girerse, genç ve güzel öğrencinin çaylak araştırma görevlisini/doktorunu fethederek üniye araştırma görevlisi/doktor olursa olacağı bu olur.
|
Çamur at izi kalsın... Ne okul ne isim hiçbir şey belli değil... Dert ülkeyi her alanda kötülemek anlamıyor musunuz? Bu kadar kör olmayın.. prim vermeyin bu ucuz tiplere ve ucuz oyunlarına.. istiyorlarki siz kendi ülkenize ana avrat sövün.. dert bu uyan arkadaş....!!!
|
Araştırma mı?
![]() |
Ülkedeki tüm hocalarımız çok iyi demiyorum, bahsettiğin hocalardan tabii var ancak öğrenci vs akademisyen durumunda, bir öğrenci olarak suçu öğrencide bulurum. Çünkü örneklerini çok yaşadım. Ben derslerime önem veren birisiydim her zaman, vermeyen arkadaşlarım da sürekli öğretmenlere çamur atıyorlardı. Örneğini çok yaşadım dediğim gibi, ablam da akademisyen zaten. Ben iyi bir üniversitede değilim ama hocalar çok kaliteli. Dünyaca ünlü çalışmaları var, hepsi dünyanın en ünlü kitaplarından çalıştırıyor bizi. Açtım Harvard Oxford vb inceledim onlarla aynı kitapları kullanıyoruz. Ama gel gör ki dersle alakası olmayan arkadaşım hocalara laf ediyor
![]() |
Basit bir soru, bilimi ne yaparak aktaracak? Vahiy yoluyla gelecek hali yok. Kimsenin tüm konuların içinden geçmesini beklediği yok, akademisyenlerin en az yarısı öğrenciye hiçbir şey vermeden, bunun için çabalamadan, gelip gidiyor sadece. Ayın 15 i de kartı atm ye sokup tahsilatı yapıyorlardır diye düşünüyorum.
|
Bu her sektörde böyle. İyisi de var kötüsü de. Sabah akşam laboratuvarda çalışıp bir şeyler üretmeye çalışan, çalıştığı alanda literatüre bir şeyler katmayı amaçlayan akademisyenler de var, tamamen işi kaynatma amacına giden ne iyi çalışmaları olan ne de bilgisini aktarabilen akademisyenler de var. Ben de akademik yolda ilerleyen akademisyen olmak isteyen biriyim. Bu tamamen kişiye bağlı bir şey. Akademisyen olmak kolay değil, iyi bir akademisyen olmak hiç kolay değil.
Lisans ve yüksek lisansımı yaptığım üniversite/bölüm oldukça iyi akademik çalışmaları olan ve öğrencileri bilime, araştırmaya, üretmeye teşvik eden hocalar barındırıyor. Hatta uluslararası ülkemizi temsil edip birinci olan projeler çıktı. Açıkcası böyle hocaların arasında bulunduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Ancak her ilde 4-5 tane üniversite açıldığından kalite de iyice düştü. Kaliteli eğitim veren, bilim yapan üniversite sayısı az. Bir üniversiteyi, bölümü tercih etmeden önce, akademik kadrosu da araştırılmalı. Ne yazık ki bunu yapan pek öğrenci yok. |
|
|
|
|
|
|
|
|