Şimdi Ara

Acil'de 6 saat bekledim ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
7.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SGK + Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ne işe yarıyor. Deneyen var mı? Nedir? + -

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Çok teşekkür ederim.

Mesela medipolde 70-120 arası muayene ücreti oluyor. İlave olarak kan tahlil, idrar, röntgen olsa. yine de ücret ödemiyorum değil mi? İşlem Limiti var mı acaba?

Yıllık sözleşmede kaç defa hakkım var bunları araştırayım.

Eğer durumunuz KIRMIZI ALAN trajına giriyorsa, o zaman sizden ücret talep edemez.
    Bu duruma giren durumlar;
    -- Aşırı kan kaybı
    -- Kırık, kanlı yaralanma
    -- Kalp krizi
    -- Hayati risk taşıyan durumlar

Bu durum harici örn: Baş dönmesi gibi durumlarda YEŞİL ALAN tajına girer.
    Bu durumda hastane sizden %200'e kadar ek ücret talep edebilir (AKP Sağolsun. Darbecileri yargılayacağız dediği halk oyuyla geçen anayasada bu madde de vardı.)

EDİT: Özel Aciller Doktor bazlı çalışır.Doktor isterse burnu akıyor diye geleni KIRMIZI traja alabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TanerSaydam -- 6 Mart 2018; 17:36:46 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

benimde ayağım 2 yerden kırıldı bildiğin yerinden çıktı gitti ayak acile gittim hemen röntgen falan filan tetkikler yapıldı 30 dakka içinde ayağımı oturttularfakat aynı devlet hastanesi ameliyat için 1 hafta dedi.

• acildeki hali görmüşsün işte.bizim acile akşam vaktinde sivilce için gelen vardı şimdi bu hasta kendini acil hissettiği için mi geliyor nedir yani bu?devletin politikası gereği acile gelen her hastayı acil durum gibi değerlendirmek zorundasın ama bunun gibi insanlara küfretsen az kalır.

hiç unutmuyorum bir gece hastayı fenalaştı diye getirdiler geldiğinde hastanın nabzı yoktu direkt olarak cpr a başladık.hasta sürekli geldi gitti yaklaşık 1.5 saat kalp masajı yaptığını düşün.o ara triajın önü dolmuş kırmızı alan hastaları serviste bakılıyor ama sarı ve yeşil alan hastaları bekletiliyor.bir ara dışardaki tartışma sesine çıktım cpr odasından bir baktım öğlen baktığım boğaz ağrısı şikayetiyle gelen kız tekrar gelmiş boğaz ağrısı geçmemiş diye ve dediği şey aynen şu.içerdeki ölürse ölsün beni burada bekletemezsiniz.

insanımızda hiç vicdan yok,içerdeki hastayı,doktoru umursamıyorlar.

burdan çıkaracağın mesaj şu olsun dostum; eğer sen gerçekten acil durumsan seni kimse bekletmez.ama acil durum değilsen ki baş dönmesine rağmen konu falan açabildiğine göre değilsin, gidip acilleri meşgul etmeyin.adam gibi poliklinikten randevunu al öyle araştırsınlar durumunu.

• benimde karnım agriyordu. acile gittim ilgilenmediler 45 dakika. agri yavas yavas azalinca bende doneyim bari dedim. hastanede su makinesi vardi. yanimdada pet siseler vardi bende onlari doldurup geldim. kisaca 45 dakikami belese su doldurmak icin harcadim.

ben zehirlendim ölüyordum.

30-40 dakika bekledim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu zamana kadar bir çok kez kendim,eşim,çocuğum için acile gittim.En fazla 10dk beklemişmişim.Hiç bekletmediler.Özele de gittim,devlet hastanesinede.Acil durumlarda özel hastanelerin de acillerene gidebilirsiniz.Ve durumunuz gerçekten önemliyse 1lira vermeden çıkarsınız.

• Aman ne tattlı canınız var ya. Dünyada en çok acile başvuru sayısı nüfusa göre malesef Türkiyede. Parmağına kıymık batan, başı azcık ağrıyan, karnı ağrıyan, başı dönen, bir iki öksüren herkes acile koşuyor. Acili poliklinik gibi kullanıyor herkes. Acil adı üzerinde Acil kusura bakma ama sırf başım döndü diye acile koşarsan 5 saat beklersin. Çünkü orda sıra oluşturan herkes senin gibi ufak sebeblerle acili işgal ediyor. Ama suç halkın değil malesef. Halkımız sağlık konusunda gerekli bilgiye malesef sahip değil. Kesinlikle bunun için eğitim şart

• 1000 lira bedelle allianztan özel sağlık yaptırılabilir.aylık 90 100 liraya gelir.bu arada aniden ortaya çıkan baş dönmesini görünce aklıma hanımdan muzdarip olduğumuz vertigo denen bela hastalık geldi..daha beter sebepleri de olabilir ama vertigo kötünün iyisi denebilir..

• Gerçekten acil bir durumunuz varsa hangi hastane olursa olsun bekletmez. Üniversite hastenelerinde her brantaşn bir nöbetci doktor bulunur. Gerekirse ona danışılır. Bu tamamen benim görüşümdür acildeki doktorlar ve bilgieri yetersiz. Buna pek çok kez şahit oldum. Ek olarak bana göre gecede polinliklerin açık olması gerekiyor. Bu arada çok karşı oldugum bir noktada şu bana göre acı çeken her insanoglu acildir.

Birde bu serum çılgınlıgı var. Eskiden kötü iş bilmez bilgisayarcılar olur olmadık herşeye format atarlardı bunlarda serum. Başım agrıyor serrumm ya kolum yok seruumm şiii serumm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MB-CLS -- 6 Mart 2018; 22:7:56 >
  • geçen hafta ateş,halsizlik vs için acile gittim 1 tane ilaç verdi ertesi gün işe gidemedim hastalık daha da ilerledi bu böyle olmayacak deyip özele gittim ve zatüre olduğumu söyledi 2 gün hastane,vs derken 1000-1100 civarı bir para verdim.. Devlet hastanesine kalsak ölcez

Özel de hiç olmazsa adam gibi soyuyorlar seni.Yani temiz oluyor rahat oluyor.Devlet ise hem soyuyor hem çile çekiyorsunuz hem de bekliyorsunuz.Ama tabi her özel her doktor da iyi diye bir şey yok.

Sıra beklemek bitti derler. Sıra beklemekten bitti derken sadece bilgisayar sistemine geçildi oradan alıyorsun randevuyu. Oda kalabalık bir şehirdeysen artık hangi doktorun hangi tariginde boşluk bulursan..

He birden en güzel tarafı allah korusun bir gün işsiz kalırsın GSS primini ödemezsen hastaneden geri döneceksin

• Öncelikle geçmiş olsun. Belki işinize yarar diye paylaşıyorum. 28 Aralık 2017 tarihinde başlayan, çok şiddetli olmayan ancak denge problemine yol açan ve sürekli olan baş dönmesi şikayetim vardı. Her ne kadar baş dönmem başlarda çok şiddetli olmasa dahi yarattığı hastalık psikolojisi ve ilerleyen günlerde şiddetinin artmasıyla birlikte sık sık tekrarlayan panik atakları da tetiklemesiyle ytağa düştüm. Yaklaşık 2 hafta teşhis için gitmediğim branş doktoru ve yaptırmadığım tetkik kalmadı. Fiziksel bir bulgu bulunamayınca psikolojik olduğu düşünülerek psikiyatr tarafından ilaçlar yazıldı. Hala baş dönmelerim ve ataklarım devam ediyor bu arada. Annem şakayla karışık bir tek göz doktoruna gitmediğimizi, ona da gidip tüm ihtimalleri ekarte edebileceğimizi söyledi. 0.25 astigmat çıktı. doktor bu yapıyor olamaz ama yazıyorum gözlüğü bir bak bakalım dedi. Sonuç ne mi? Beni tam 1 ay yatağa düşüren ve işime bile gitmeme engel olan şey yalnızca 0.25 astigmat çıktı.

İşlemci : i9-9900K | Ekran Kartı : Palit RTX 3080 OC Gamepro | Monitör : Samsung Odyssey G9 49' - Xiaomi 34' Ultrawide | Anakart : Asus Rog Maximus X Hero | Ram : Gskill Trident Z 32 gb(2x16GB) 3600 MHZ CL16 | SSD : Samsung 970 Evo 250 GB - Samsung 860 Evo 1 TB - Samsung 860 Evo 500 GB | Kasa : Phanteks Evolv ATX | Sıvı Soğutma : NZXT Kraken X62 | PSU : Corsair HX1000i 80+ Platinium | Kulaklık : Logitech G635 Dolby 7.1 | Klavye : Asus ROG Claymore | Mouse : Logitech G900 - Logitech G502 |

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.